ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,576 נושאים בפורום הזה
-
שברולט קווליר
מאת אסף 24- 2 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לשאול על הרכב הנ"ל.רציתי לדעת אם תצרוכת הדלק שלו כל כך גבוהה כי אני נבהל ממנוע 2200 סמ"ק.ומה לגבי אמינות הכרב אני יודע שלרכב אין שוק יד שנייה כל כך גבוהה ומי שקונה רכב כזה מחפש רכב כזה ספציפי.הייתי רוצה לדעת מה המלצתכם כי בתמורה למחיר הרכב אני חושב שמקבלים המון אבל לגבי האמינות,עלות טיפולים,ותצרוכת דלק הייתי רוצה לדעת יותר בבקשה אני מדבר על שנתון רכבים של 97-00 בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת =DJ Shadow=, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה ההבדלים ברמות האבזור XR/XT/XS. האם אפשר לכתוב לי מהם ההבדלים או שיש מקום בו הכל רשום? תודה.
הודעה אחרונה מאת מיצובישי, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
אהלן לכולם, הינה מתחילה עוד שנת לימודים קשה,עבודה בלילות, הרבה קפה שחור ושעורי בית בכמויות. אני חושב שלא אוכל להחזיק את רכבי עוד שנה. בפברואר מגיע הטסט, הביטוח ואז אני נופל. כל כך הרבה כסף: ביטוח + טסט + תחזוקה + מבחנים + שכר דירה + מסים + קניות + דלק ועוד הרבה דברים מסביב. חשבתי לקנות רכב זול יותר כמו ג'אסטי או לעבור לקטנוע 125 כאשר יכנס החוק החדש. היתרונות של הקטנוע מבחינתי: * יותר שעות שינה בלילות. נסיעה ללימודים בקטנוע 15 דקות. נסיעה עם רכב או אוטובוס החל משעה ועד שעתיים בגלל הפקקים. * מחיר קטנוע חדש כ13000שח. זה אומר לפחות שנה ראשונה ללא כאבי ראש במוסכים. * תחזוקת הקטנוע וצריכת הדלק זולים יותר. * לא משלם חניה ולא מחפש חניה בת"א. * הביטוח יהיה חצי ממה…
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם רוצה לשאול בקשר למחיר של פונטו HGT אם קונים מתחת למחירון
הודעה אחרונה מאת En-Solutions, -
-
שלום, אני נמצא בחיפוש אחר רכב וחושב שסוף סוף מצאתי את הכלה שלי. לרוב אני תמיד נמשך למכוניות בעלות קילומטראז נמוך ורואה בכך יתרון. אני נוסע 9 אלף ק"מ בשנה בממוצע שבעיני זה כלום! כך גם הרכב שמכרתי שנת 2003 היה עם 36 אלף. בכל אופן מצאתי רכב שנת 2005 שנסע 10 אלף ק"מ בלבד? אני כבר לא יודע אם זה כל כך טוב היות וזה ממש קצת ואני לא יודע מה ההשלכות של זה? הקילומטראז הוא אמיתי והוכח. רציתי לדעת האם ישנם סיכונים כלשהם?חיסרונות? או שמה עליתי על מציאה!? בברכה,
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום רב! דודי היקרים, החליטו שהגיע הזמן להחליף את מיצובישי אאוטלנדר2001 שלהם, בגי'פ יותר חדיש. ההתלבטות היא על דגם אחד, לנד קרוזיר, הגרסה הבסיסית של הרכב קצר וארוך אותו מחיר 255 אלף ש'ח. מהן ההבדלים של הגרסה הבסיסית של הרכב בין הקצר לארוך? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת kobos, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אודה להשוואה בין השתיים, אם יש הבדל בכלל. הרכב מיועד לסטודנטית שלומדת במרכז וגרה בירושלים. העליה הביתה תתבצע פעמיים בשבוע. פעם בחודש תחטא בטיול צפונה עם חברים ברכב. אם למישהו יש רעיון אחר בקבוצה שלהן חוץ משתי אלה - אשמח לשמוע. תודה.
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
- 1 תגובות
- 967 צפיות
שלום חברים, אשמח לקבל פרטים וחוות דעת על איביזה טורבו 05 הצורה החדשה. אשמח לשמוע מה בדבר אמינות? איך הרכב באופן כללי? ואם יש למישהו נסיון שיכול לעזור לי. תודה.
הודעה אחרונה מאת En-Solutions, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
רובר 216 שנת 97 מנוע 1600 סמ"ק ידני 160,000 ק"מ מטופל! מחירון: 16,000 ש"ח המחיר המבוקש: 13,000 ש"ח. מבקש המלצות לקניית הרכב בהשוואה למצב השוק ומבחינת חלקי חילוף,מחלות של הרכב ומוסכים לרובר. 13,000 ש"ח מחיר סביר או מבחינת מצב השוק הרכב שווה פחות? תודה!
הודעה אחרונה מאת bar72, -
קוואליר 2400
מאת רון2-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוני לקבל מידע מאנשים שמכירים את הרכב הנ"ל, בעבר הייתה לי אחת 2200 ודי נהניתי ממנה, האם יש הבדל גדול בין בדגמים? ואם כן מה ההבדלים המהותיים בינהם מבחינת אמינות תחזוקה וכל דבר שעולה על דעתכם. בתודה.
הודעה אחרונה מאת רון2, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מחפש רכב משומש לאשה,הקריטריונים: אוטומטי (מתעקשת) קטן יותר ממשפחתי אמין בטיחותי חסכוני שנת ייצור 2002 ומעלה מן הסתם לא קיים רכב כזה מושלם שיענה על כל הדרישות. הבעיה היא שאחרי שכל הלילה קראתי את סיפורי האימה בשרשור הדביק בראש הפורום על קנייה רכב משומש אני פוחד לנסות אפילו. אמרתי לעצמי טוב נקנה מחברת ליסינג מה שנקרא יד ראשונה מליסינג, אבל אז התחלתי לקרוא את השרשורים בנושא זה וגם פה המצב לא מעודד בכלל (בתור משתמש רכב ליסינג לא הייתי קונה את הרכב שעליו אני נוסע) בקיצור, מה עושים!,איך קונים אוטו בלי להדפק? התמונה שמצטיירת היא שמה שלא אנסה לקנות הסיכוי ליפול גבוה מאד מכוניות שבאו בחשבון עד עכשיו יונדאי גטס - יש סיפורים על צריכת דלק גבוהה,ישבתי באחת אתמו…
הודעה אחרונה מאת talroze, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני חדש פה אז קודם כל שלום לכולם אני סטודנט מחפש רכב משומש שנת 2000 ומעלה קטן או משפחתי. בקטנות אני חושב על קורסה, פיאסטה ו206 ידניות -הבנתי שקטנות אוטומטיות הם על הפנים. מהמשפחתיות אני חושב על קורולה או בלינו -שווה לבדוק אוטומטיות ? בנוסף לזה ראיתי רכב לפני כמה ימים והבעלים אמר לי שהוחלף בו גשר רדיאטור -זה נחשב חלק מהשילדה, נזק משמעותי?
הודעה אחרונה מאת yftachcar, -
-
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת כמה אחוזים מורידים מהמחירון לרכב שהיה יד 1 מליסינג ויד שניה פרטית? תודה
הודעה אחרונה מאת yftachcar, -
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
מחפש רכב חסכוני ושיהיה קל בהחזקה שכן אני צריך אותו לנסיעות ארוכות....די ננעלתי על הדגם של הפונטו xtz75 עם נפח של 1300 מחפש שנים 98-00 התקציב של עומד על 20k לא כולל ביטוחים וישור קו...הבנתי שיש גם את ה hsd והxtz60 או 50.... הייתי שמח לשמוע ממישהו שמכיר או שיש לו את הרכב מה חושב עליו...מבחינת תקלות נפוצות והכל... בתודה..חיים
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום ושבת שלום לכולם. ברשותי טויוטה קורולה 2002 יד שניה, בעבר הייתה ליסינג. הרכב עבר 100000 ק"מ. לרכב היו מכות פח, הוא ללא תאונות שילדה. המחירון של הרכב הינו: 70.000 ש"ח צצה לי החלפה עם אימפרזה טורבו מודל 99, יש שישית. הבחור אומר שברכב יש קצה שילדה מקדימה, הייתה תאונה שתוקנה. המחירון של הרכב 80,000 ש"ח והוא עבר 140,000 ק"מ. מה אתם אומרים? לקחת? לא לקחת? שווה? לא שווה? תנו חוות דעת. תודה מראש. שחר.
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
משפחתומטיות מאמצע-סוף שנות התשעים דגש על אמינות המעמדות: טויוטה קורולה ידנית \ אוטו מיצו. סופר לאנסר ידנית \ אוטו מזדה 323 ידנית \ אוטו הונדה סיביק אוטו מי מהן הכי אמינה? למי צריכת הדלק הכי טובה? למי איכות הבניה העדיפה? לא מענין אותי ביצועים \ התנהגות \ הנאה מנהיגה. אשמח לתשובות ענייניות. רון.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות פאסאט 1.8 שנת 2001. אנחנו זוג צעיר ילד בדרך שמחפש רכב בטוח, טוב, וגם נראה טוב. השאלה היא איך הביצועים של הרכב ואיך האמינות שלו. תודה על התגובות.
הודעה אחרונה מאת kobos, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם חבר בעל תקציב של 20 אלף ש"ח, לא כולל ביטוחים וישור קו, מחפש רכב שיהיה קצת בטיחותי, ושיכלול אביזרי בטיחות מינימליים כמו 2 כריות אוויר וABS, שזה חובה. הוא מחפש רכב משנת 94 ומעלה, אוט' ועם הדרישות בטיחות הנ"ל. אין הרבה רכבים עם אבזור בטיחות כזה בשנים הנ"ל, אבל מצאנו כמה דברים בתקציב: קרייזלר נאון ורובר 214. אני ממליץ לו להתרחק מהרובר בגלל הגיר, ובגלל חוסר האמינות. הבחור דווקא די מתעניין בקרייזלר נאון, שהמחיר שלה הוא ברצפה, ושמעתי שהרכב די אמין ולא עושה בעיות מכמה אנשים שמחזיקים ברכב. הרכב ניראה די נחמד, הוא גם אוט' וגם בעל 2 כ"א וABS. אשמח לקבל עוד הצעות
הודעה אחרונה מאת Balistic, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני רוצה בבקשה יעוץ בקשר לפונטו HGT מבחינת ביצועים ומכניקה אם כדי לרכוש אותה ואם יש לה בעיות ספציפיות כמו חשמל או משהוא אחר... תודה מראש על העזרה
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
-
סיאט איביזה 94
מאת ofiryo- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי אפשרות לקנות עכשיו סיאט איביזה GLX 1994 יד 1 120000 קילומטר המחיר הוא 15000 שזה המחירון האם כדאי לרכוש? או שהיא בעייתית?
הודעה אחרונה מאת dudu g, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מצאתי אופל אסטרה (תוצרת בלגיה כמדומני) 1.6 94' ידנית שמורה עם קילומטרז' גבוהה שנעשה מחוץ לעיר ברובו המוחלט. בשורה אחת - מחיר מצחיק לרכב שמור עם קילומטרז' עצוב (320000). האם מנוע אופל, בהנחה וטופל כהלכה, לא שימש לפתיחות לצעירים וכיוב' אמור לחיות עוד הרבה זמן ( אני לא עובר את ה 10000 בשנה) או שסופו קרוב מאד? תודה רבה מראש לכל העונים, AVISOFY.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אנחנו מעוניינים לרכוש רכב שני במחיר של סביב 50K. שנת 2000-2002, גיר אוטומטי, חסכוני ואמין. אפשרויות: * סמארט !! * פיז'ו 206 * רנו מגאן * מזדה לנטיס 323 * פולקסווגן פולו מה אתם מציעים? ממה הייתם נזהרים? מה דעתכם על הסמארט? המון תודה.
הודעה אחרונה מאת amir77a, -
-
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 15.5 אלף צפיות
שלום. אני מחפש מידע על נתוני הרכב- סופר לאנסר - כ"ס , מנוע , צריכה וכדומה גם חוות דעת כללית ממי שהיה לו או יש לו רכב כזה תתקבל בברכה.. תודה מראש חיים
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שבת שלום לכולם! חבר מעוניין לקנות את הרכב הנ"ל וישנם שני סוגי מנועים 1.4 ו1.6 ליטר. הוא מחפש גיר ידני כמובן שנתון 97 ומעלה. אני צריך עזרה בנתונים לגבי המנוע הגדול יותר! 1. צריכת דלק? האם היא ככל מכונית בעלת מנוע 1600 סמ"ק? 2.מה ההבדלים בין שני המכוניות חוץ מגודל המנוע והכוח שלו? ואיזה רכב יותר עדיף לדעתכם? אשמח לעוד פרטים תודה מראש. בברכה, עידן.
הודעה אחרונה מאת idan10, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב, לא הייתי פה הרבה זמן. אחרי שעשיתי טוטאל-לוס ועברתי תקופת צינון, אני מעוניין לקנות רכב משומש. זה צריך להיות רכב זול, עד 12,000 ש"ח כמו שאמרתי, בעל צריכת דלק טובה, אמין ורצוי אירופאי. אחת האפשרויות שעלו היתה סקסו SX שנת 98. המחירון שלו נמוך מאד, יותר מכל סופר מיני צרפתית אחרת בקטגוריה שחשבתי עליה (106, קליאו) אני אשמח מאד לקבל חוות דעת על הסקסו וכן הצעות נוספות יתקבלו בברכה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת akurtser, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש דברים ספציפיים לבדוק באוטו? חוץ ממנוע גיר ושילדה? איך בודקים אם הקלאץ' בדרך לסיים את חייו לפני תהליך הבדיקה עצמה? (קלאץ' נוקשה או משהו בסגנון) אשמח לטיפים, תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת מקלארן F1, -
רציתי לשאול דעתכם על הרכב הזה מהשנתונים 96-99 מנוע 1600/1800 אוטומט איך הרכב מבחינת אמינות,עלות אחזקה,סחירות , צריכת דלק וכו... ואם יש למישהו נתונים על הספק כ"ס ו/או מומנט אני אודה לו. אשמח גם התייחסות על ההבדל בינו לבין הפסאט בנזין באותם שנים. לאחר חיפוש בפורום לא הצלחתי למצוא את מבוקשי אז תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת amir77a, -
- 2 תגובות
- 801 צפיות
שלום, אני מחפש המלצות (או לחלופין לשלול) לקניית רכב - קריטריונים: יפני, יד שניה, לא ישן מ-2002, 40,000 - 50,000 ש"ח, לא דורש הרבה תחזוקה. אני חשבתי על הסוזוקי סוויפט מיד, אבל שמעתי שיש הרבה תחזוקה. אשמח לשמוע את דעותכם... תודה! קיבלתי המלצה על יאריס של טויוטה, אבל בלי פרטים למה. כמו-כן, ישנה סיבה לא לקנות מאזדה למשל, או הונדה? שוב תודה.
BMW 320/325
מאת Sir Speed- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות BMW 320/325 שנת 2001\2002. רציתי לדעת איזה עדיף הפרש המחיר ביניהם הוא כ 10,000 ש"ח. מדובר במכונית saloon 4 דלתות ולא בקופה. המחירון של ה320 2001 הוא 108,00 ש"ח האם המכוניות האלה נמכרים במחיר מחירון? או שמתחת או מעל? איזה דגם עדיף? מה תוכלו להגיד לי על הרכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת Sir Speed, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
שמעתי שהיא בגלל המשקל הגדול הרכב לא סוחב טוב וצורך הרבה דלק. האם זה נכון? תודה
הודעה אחרונה מאת sronis,