Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מדויק בלשון המעטה.

ההבדל הוא עוד 2 דלתות, ועוד 45 ס"מ של אורך - שזה אומר תא מטען. הרכב הקצר הוא רכב לרווקים ומקסימום לזוג צעיר, שאין לו חברים לקחת לטיולי שטח של יותר מיום. מי שמטייל בשטח, צריך מקום, והרבה. לא פחות חשוב מעבירות טכנית.

אבל גם בעבירות הטכנית מי שחושב שרכב שטח קצר עדיף תמיד, טועה. ההבדל כאן הוא בבסיס הגלגלים - 97 אינץ' בקצר, 110 אינץ' בארוך. נכון, הגלגלים קטנים מדי לשטח אמיתי, והפרופורציה בין מידות הרכב לגלגלים חשובה, אבל 110 אינץ' זה בסיס גלגלים מצויין לרכב שטח, אולי אפילו אידיאלי. האורך תורם יציבות לא רק בנסיעה מהירה, אלא גם בעבירות. כל מדרגה נתונה הרכב מטפס בזוית קטנה יותר, זה אומר שפחות משקל עובר אחורה והגלגלים הקדמיים משתתפים יותר במשחק. בכל מעלה הסיכוי להקלע לשיפוע צד נמוך יותר עם בסיס הגלגלים הארוך.... ועוד ועוד, זה דיון רציני, ויש יתרונות גם לבסיס גלגלים קטן אבל לי אין ספק - הארוך הוא רכב שטח טוב יותר, בסך הכל, ובעיקר הרבה יותר שימושי. הגרסאות הקצרות של רכבי השטח האלו (פראדו, קינג, טרופר וכן הלאה..) הם בעיקר רכבי פוזה עירוניים. אתה רואה מעט מאד קצרים בשטח, אולי 1-2 על כל 10 ארוכים.

אם המחיר זהה, קשה לי לחשוב על סיבה כלשהי לקנות את הגרסא הקצרה.

כנראה שעבדת ביותר מדינות ו/או יותר שנים ממני בעולם.

אודה לך אם תגיד לי באיזה מדינות יערות גשם , חסרות דרכים ראית דגמים ארוכים.

פורסם

אנחנו מדברים על מדינת ישראל, גולן, גליל, מדבר יהודה, נגב? לא זכור לי יערות גשם. היחס שרשמתי הוא בשטח בישראל שאני מסתובב בוא לא מעט.

Jeepolog.com

פורסם

נמרוד צודק.

ושלא תחשבו חלילה שעם ישראל רוכש את הדגם הארוך רק בגלל יכולות שטח טובות יותר כביכול(אני מפקפק בעובדה הזאת אבל לא חשוב) אלא בגלל שהוא פרקטי בהרבה מהגרסא הקצרה, כמו המיתוס הישראלי של פח/שקל, על אחת כמה וכמה שהגרסאות עולות אותו המחיר.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם
נמרוד צודק.

ושלא תחשבו חלילה שעם ישראל רוכש את הדגם הארוך רק בגלל יכולות שטח טובות יותר כביכול(אני מפקפק בעובדה הזאת אבל לא חשוב) אלא בגלל שהוא פרקטי בהרבה מהגרסא הקצרה, כמו המיתוס הישראלי של פח/שקל, על אחת כמה וכמה שהגרסאות עולות אותו המחיר.

חלקים בעם ישראל , דווקא לא אלה שיותר מוגבלים בבחירה, עושים לא מעט רכישות תמוהות .

למשל , נסיעה עם הגג פתוח בקונברטיבל של מיליון שקל בת"א באוגוסט.

היתרון היחיד כאן הוא שזה מאפשר לזהות את ה... ולהמשיך לשבת בכיף במיזוג של ה 1988 DL

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לאחר שלילת ה לנד קרוזיר באופן נחרץ עקב תג מחיר גבוה שלא מצדיק את הרכב.

דודי מתלבטים בין טויוטה ראב4 החדש לבין יונדאי סנטה פה החדש.

מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם? צריכת דלק? מרווח,נוחות וכ..?

תודה רבה!

• תוכן חדש...