ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,576 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 886 צפיות
שלום. יש הבדל בין יפנית שמיצרת בטורקיה (כגון הונד סיויק) לבין יפנית שמיוצרת ביפן ממש? מבחינת אמינות?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום. משהוא יכול ליעץ לי לגבי טיוטה קורולה 04? איך האוטו בחינת אמינות וביצועים מול הונדה סיויק ומול מזדה 3? תודה אורון.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, אני מעוניין לקנות רכב בסכום הנ"ל, אני צריך שתמליצו לי על: רכב אמין. חסכוני בדלק (100 ק"מ ליום). חלפים זולים עד כמה שאפשר. וגם נוח לנסיעה.. אני יכול לגרד עד 41,000 ש"ח.. תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת בבו, -
- 1 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום. משהוא מכיר את מכון מבדק בהרצליה הוא אמין?
הודעה אחרונה מאת ofir, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
קבלתי הצעה טובה מumi לגבי המאליבו החדשה. יום שישי אני עושה נסיעת מבחן. מה תוכלו להגיד לי על הרכב?מומלץ?אמין?יש בעיות נפוצות? כיום אני נוסע על אימפלה 3,800 סמ"ק. כל דבר שתוכלו להגיד יעזור. תודה.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
מישהו יכול לתת כיוון , מה כסת"ח ומה לא?.. יונדאי לנטרה שנת 98'
הודעה אחרונה מאת R.L, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תשמעו אני מת מת מת לקנות רובר 216 ידנית.. אני מכיר הרבה אנשים שאומרים לי לא לקנות אותה כי זה יביא רק לנזק וכי יש לה מלא מלא תקלות.. יש גם אנשים שאומרים את ההפך ושאם שומרים עליה כמו שצריך היא לא נהרסת ושהטיפולים שלה לא כל כך יקרים ושאלה שמועות.. אני חייב עצות ממכם בבקשה תעזרו לי כי אני לא רוצה סתם לקנות ולהתקע איתו.. בבקשה רק אנשים שיש או שהיה להם נסיון עם הרכב הזה שיגיבו כי אני לא רוצה שסתם יטעו אותי.. תודה ודרך אגב אני חדש בפורום אז נעים להכיר..!
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
בחיפושנו אחר רכב לאמי עלו על הפרק 2 אופציות עיקריות, טויוטה RUNX ופיז'ו 206. הדרישות מהרכב הם דיי בסיסיות מכיוון שהרכב מיועד לנסיעות קצרות ולנסועה שנתית של 10K לכל היותר. לדעתה של אמא שלי הטויוטה גדולה מידי, ראוותנית מידי ו "אוטו של זקנות" ציטוט מדוייק. היא ממש התאהבה ב 206 ולמעשה ביקרנו היום בסוכנות לברר על על הדגם הבסיסי [one line]. היחס עצמו ממנהל אולם התצוגה היה מחפיר, מכיוון שאנחנו לקוחות חוזרים אז היינו זכאים להנחה של 4500 שח לערך במסגרת חגיגות ה 70 שנה ללובינסקי. מכיוון ששנת המודל של הרכב שלנו [106XS] הוא 1998 אנחנו לא זכאים להנחה כשל רכבים ממודל 99 ומעלה. העומדת על 7500 שח. דבר נוסף שלא ממש עודד אותנו לרכוש את הרכב חדש מסוכנות לובינסקי. למרות שראוי לציון שנציגת…
הודעה אחרונה מאת corwin, -
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
1-מה ההבדלים בינם לבין מכון בדיקה כמו קומפיוטסט או דינמומטר או מ.מ.מ ? 2-האם הבדיקה היא פחות מקצועית ? 3-למישהו יצא להשוות בין הבדיקה שלהם לבין הבדיקה של המכונים הרגילים ? 4-איזה הבדלים יש בין הציודים של חברת "המומחה" לבין הציודים של המכוני בדיקה הרגילים בתודה מראש .
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחרונה הוחלף בו מנוע ל-D9B (ברלינגו). מה אתם יכולים להגיד על האוטו? (אמינות, חיסכון בדלק, נוחות נסיעה...)
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, היום ראיתי רכב מסוג פיז'ו 206 מנוע 1600 למכירה , שנת 2001 , דגם XS 110 כ"ס הרכב חיצוני ופנימי מאוד לטעמי. בטרם אקח את הרכב לבדיקה , מסרה לי בעלת הרכב כי הרכב עבר תאונה (היא לא שמרה מרחק ונכנסה ברכב אחר). לא חזיתית!!! אלא ביציאה מחניייה. כתוצאה מכך הפגוש הקדמי הוחלף , ומה שהיה מחובר קודם לכן בברגים היום מחובר בהלחמה. היא מתחייבת לכך שהשאסי נקי!!! לאור האמור לעיל , מה לעשות? האם זה בטיחותי ? , היא מורידה 10% מערך הרכב בשל ההלחמה. עיזרו לי , אינני מבינה וממש נואשת... תודה מראש ויום טוב...
הודעה אחרונה מאת Doubl3T, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אני קונה אוטו מיד שניה והאוטו עבר טסט לשנה כשהחזירו אותו לכביש , ז"א הרשיון הורוד שמחזיר את האוטו לכביש עשו עליו טסט ויש עליו מדביקה וחותמת שהאוטו עבר טסט וגם מדבקה על האוטו , אך האגרה לא שולמה (1000 ש"ח) כבר שלוש חודשים . עכשיו השאלה אם האגרה לא שולמה , אפשר להעביר בעלות ? תודה רבה אנשים בבקשה תעזרו לי אני מחר רוצה לקנות את האוטו
הודעה אחרונה מאת McL, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
שלום !! איזה חברה מייצרת מנוע דיזל ללנד רובר דיסקברי ? ואיך הרכב זה מבחינת אמינות ? מדובר ברכבשנות 95-96-97 שחבר שלי רוצה לקנות!
הודעה אחרונה מאת נמרוד33, -
לקחתי פיז'ו 206 לבדיקה והרי הליקויים: [כותרת ערוכה, בקודמת לא היה שום מידע משום סוג] 1 2
מאת ramona77-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום... אני חדשה כאן, אתמול הייתי בדינמומטר בבדיקת רכב לפני קנייה. אני מעוניינת לרכוש פיז'ו 206 שנת 2000 מנוע 1600 גיר רגיל. הרכב הגיע והבחנתי במס' מכות פח , כשהעיקרית היא בכנף השמאלית הקדמית. בבדיקה הרכב יצא בסדר , אין שאסי , ישנה רטיבות קלה של שמן אך לא נזילה. מצמד גבוה מדי והילוכים לא עוברים "חלק" , צבע הרכב על הגג דהה מעט. הרכב נסע משנת 2000 רק 51000 ק"מ. בעלת הרכב דורשת 51000 ש"ח (כשבמחירון הרכב 48 אך אם משקללים את העובדה של הק"מ ויד ראשונה יוצא 51500). שאלתי היא כמה יעלה לי להחליף כנף , לצבוע את גג הרכב , ואם אשלם 48000 הדבר יהיהה שווה? עיזרו לי אין לי עם מי להתייעץ! אינני רוצה לצאת פראיירית אך מצד שני אינני רוצה להפסיד... אה... גילי…
הודעה אחרונה מאת yaniv69, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ויש לי כסף לרנו קליו ספורט 2.0 ליטר אני רוצה לשמוע חווות דעת על האוטו התנהגות ואם הוא מומלץ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מבקש את עצתכם לגבי רכב מהנה לנהיגה, רצוי בעל הנעה אחורית. אמין, ושיהיה בו מספיק מקום לאכלס נהג גדל מידות. צריכת דלק, לא יותר מליטר ל7 קילומטרים. וכמות הנאה מפה ועד להודע חדשה. מחיר : עד20 אלף. יש אפשרות גם לרכב פרוייקט (בתנאי שבשורה התחתונה העלות הכוללת תיהיה זהה פחות או יותר).
הודעה אחרונה מאת green monster, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ראיתי פורד אסקורט ידנית שנת 1995. הרכב יד שלישית ובשעון עבר 44,000. הבעלים טוען שזה 144,000 ק"מ (באסקורטים יש רק 5 ספרות) ואמר שהרכב טופל במוסך מורשה לפני 3 שנים ואז היה בסביבות 100,000. ע"פ פנים הרכב הקילומטראז' נראה הגיוני. מבחוץ הרכב דורש תיקוני פחחות לא עמוקים (שיפשופים) אבל גם הצבע של הרכב דהה וצריך צביעה כללית. ארבעת הצמיגים דורשים החלפה. צריך לעשות טסט בינואר (עוד פחות מחודשיים). ריפוד התקרה עומד ליפול וצריך לרפד אותה מחדש. הדגם בא עם חלונות חשמליים מקוריים. לבעלים הנוכחיים נשבר מנגנון חלון הנהג והוא טוען שלא מצא בשום מקום מנגנון חלופי או מקורי אז התקין מנגנון ידני (ידית). החלון החשמלי השני תקין. צבע כללי נגיד יעלה 4.5 אלף צמיגים אלף ש"ח ריפוד תיקרה 60…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
באיזה שנה החליפו את הצורה של מצובישי קולט מהעגולה ליותר ישרה? (זאת שיש היום) ושווה לקנות את האוטו הזה מודל 2000/1999
הודעה אחרונה מאת ShizoManiak, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ניסן אלמרה 2003 מנוע 1800 אוטומטית... אמינות?אחיזת כביש?טיפולים? פרט חשוב מאוד הוא הצריכת דלק!!! (ואיך היא בהשוואה לצריכת דלק של קורולה 2003?) תודה ...
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
איפה לדעתכם המקום האמין ביותר לבצע בדיקה לפני קנית גולף 2002 אוט' תודה לילך
הודעה אחרונה מאת יבין, -
- 4 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
מבקש את עזרתכם להחליט. מדובר ברכבים שנות 2000-2002, לא ברכב חדש. הפרמטרים הם - נוחות נסיעה, צריכת דלק, אבזור, בטיחות תודה
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב. אני מעונינן לרכוש רכב,הציעו לי הונדה סיויק es 2004 יד ראשונה מפרטי 52000 ק"מ עם סאנרוף. המחיר:82000 יש לי כמה שאלות? א.האם המחיר הוא מחיר השוק? ב.האם המחיר נחשב מחיר טוב? ג.האם הק"מ ההוא טוב?וד"א מה הממוצע השנתי? ד.איך שוק המשומשות של הונדה? ה.ברישיון רכב רשום תוצרת טורקיה האם זה משפיע מול שאר היפניות? ו.איך הוא מבחינת נוחות,ביצועים וצריכת דלק מול: א.טויוטה קורולה. ב.מזדה 3. ג.פורד פוקוס. ז.מה מאפין ומיחד את מנועי הvtec משאר המנועים? תודה. אשמח לקבל כמה שיותר תגובות.
הודעה אחרונה מאת אורון13, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אם לא, כמה עולה ליבא אותו לארץ+המחיר של הרכב עצמו? או אם איזו סוכנות בארץ אני יכול לדבר לגבי יבוא? ולגבי הכסף על תדאגו, יש לי כסף, הרבה, מאוד.
הודעה אחרונה מאת יבין, -
- 0 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
באחרונה רכשנו רכב לביתנו מבית מכשירי תנועה בת"א. במקום עובד איש טרייד אין . לפני כשלושה חודשים שהזמנו את הרכב רצינו לעשות טרייד אין על הסוזוקי בלנו שלנו אצלו. האיש הסתכל על הרכב וקבע שיש פגיעה בשאסי ברכב ורצה לתת לי על רכב שהיה שווה 42500 ש"ח 23000 ש"ח במקום בלי בדיקה. לאחר ביקור במוסך הראשי דיברתי עם מנהל מוסך הקניון אריה, אותו אני מכיר שנים רבות והוא הסביר לי שהיה כיפוף בפח האמבטיה ברכב וזו לחלוטין לא פגיעה בשאסי. כנראה שאיש הטרייד אין בחברה ראה בחור עם מראה צעיר (לא שאני מבוגר אבל עוד חודשיים בן 26 ובעל רכב אישי כבר 3 שנים) , ואת אמו וחשב לעצמו : "נהדר שני פרייארים" לכן חשבתי שזה חכם להזהיר את האנשים המתכוונים למכור שם את רכבם מהנוכל הנ"ל שרצה לשלשל ל…
הודעה אחרונה מאת corwin, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 12 אלף צפיות
שמעתי מהרבה אנשים דעות חלוקות. חלקם אומרים שיש כמה "פאקים" בייצור של הטורפרים בשנה הזו במנוע והגיר. ומחלק שמעתי שהם נהנים מאמינות מוחלטת מהרכב. הדרישות שלנו מהרכב היא צריכת דלק ממוצעת, נוחות,אמינות והתנהגות טובה בכביש. ובכמה הרכבים האלה נמכרים מתחת למחירון בערך(הבנתי שהשוק שלהם לא משהו...)? מישהו יכול לתת לי חוות דעת על הרכב? (אנחנו כרגע מתמקדים ברכב הזה לא מעוניינים ברכבים אחרים).
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מה אתם חושבים על דייהו סופר סלון אני חושב על לקנות
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שבת שלום ! פייר, די נמאס לי מהרמאים שאני פוגשת בחודש חצי שאני מחפשת רכב. זה פשוט מזעזע!!! אז בלית ברירה הלכתי לחברת ניו קופל. אני רוצה לקנות מהם יונדאי אקסנט וראיתי בדיקה שלה שנעשתה במכון הדרום.בבדיקה היה כתוב "פגיעת פח סף חיצוני, לחיצות מרכב תחתון, תיקוני פח וצבע". האם מדובר בפגיעת שסי ??? ובלי קשר - על איזה רכב קטן הייתם ממליצים לי ? התקציב הוא עד 55000 ש"ח ובערך 80% מהנסיעות יהיו בתוך העיר. חשבתי על איגניס, דמיו,פולו,אקסנט מקוצרת,פוקוס 5 דלתות,יאריס אבל ממש קשה למצוא. יש לכם אולי המלצות נוספות ? גוד שבס יעל
הודעה אחרונה מאת =DJ Shadow=, -
-
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז הסיפור הוא כזה.. אבא שלי מחפש להחליף את הפארטנר שלו (99 260 אלף ק"מ) התקציב הוא באזור המחיר של פרונטרה 35-40 ומה בדיוק אנחנו מחפשים אבא עבר למבוא ביתר שזה ישוב ליד צור הדסה (יש ביתר עילית ישוב דתי ויש לידו את מבוא ביתר) ואבא מחפש רכב שתהיה לו איזו שהיא עבירות בשטח כי יש איזה שהוא שביל שמקצר את הנסיעה בין ירושלים לשם בחצי .. יש איזה שהוא קבלן שנוסע בו עם אונו אבל זה כי לא ממש איכפת לו ממנה והוא לא זה שמשלם על הטיפולים שלה..(רק שתדעו את רמת השטח) כמובן שאבא אוהב רכבי שטח והיה שמח גם לטייל איתו קצת (אבל זאת לא הסיבה לקניית הרכב) אבא כבר לא נוסע כלכך הרבה אז יש לנו אפשרות ללכת על רכב שהוא לא דיזל הפרונטרה מאוד מוצא חן בעיניינו מבחינת מראה והמחיר ה…
הודעה אחרונה מאת NDickler, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
סוג הרכב מאזדה לנטיס: **בלאי פנימי גבוהה,ולחץ עוקה,נזילת שמן,רעש יתר מערכת תיזמון ושסתומים,רעשים פנימיים במנוע,וויברציה במנוע,תושבות מנוע,שריפת שמן,קורזיה בצינורות ואביזריקרור,לנקות מערכת קירור,כיפופים בגשר תחתון תומך מצננים,חוסר מיים תערובת עשירה,תאום טיפול. **מערכת פליטה פגומה,רקבונותודליפות במערכת,רעש יתר **חופש במערכת ההגה,נקישות ונזילות ממערכת ההגה,חופשים במיתלה. **תיקון פגיעה לאורך צד שמאל ודופן אחורי,מעיכות ושריטות במרכב הרכב,מעיכוץ תחתית קורותאורך ופנלים,פגמים בצבע,תיקוני מרכב וצבע סביב,מעיכות והפרדה בזרועותשילדה קידמיות תחתונות, **נזילת שמן מתיבת ההילוכים,בלאי דיסקיות בגיר,שילוב והחלפת הילוכיםן פגומה,תושבת גיר פגומה. ***מה דעתכם?????…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב מהדגמים של שנת 2000-2002 ומתלבט בין סיטרואן C5 ובין פג'ו 406. אם תוכלו להסביר לי מה על האמינות של המכוניות, בטיחות, וכל מה שידוע לכם זה יעזור לי מאוד. גם לאוטו יש נשמה
הודעה אחרונה מאת yuvali,