Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

שוב אני מטריד אותכם לגבי השווה בין שתי רכבים משפחתיים בנפח 1.6 סמ"ק

תעלו בבקשה יתרונות מול חסרונות של שתי הרכבים האלו בדגש על אמינות, שירות, חלפים וטיפולים.

נא להתייחס לדגמי 2005 - 2006.

לתשובתכם אודה

בברכה

ארתור

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

לקורולה מוניטין אמינות שאין מאום המשתווה לו, למרות שמאזדה, כשלעצמה, נתפסת כאמינה מאוד בקרב עם ישראל. מנסיון אישי עם מאזדה 3 בת שנתיים (ואיני מתיימר בשום פנים ואופן לטעון שמדובר במדגם מייצג), לא היו תקלות בוטות, אבל גם לא ניתן להגיד שלא מרגישים עליה את הגיל כלל.

בנושא שירות נטען כלפי מוסכי מאזדה לא אחת שאינם מצטיינים. ניתן להניח שהסיבה לכך היא שרוב הרכבים נרכשים ע"י חברות ליסינג, שלהן ציפיות שונות מאשר לקוח פרטי.

חלפים וטיפולים - לא יודע. מניח שאין הבדל מהותי.

לגנות המאזדה 3 עומדת העובדה שהגרסה המיועדת לרוכשים פרטיים מצויידת בחישוקים רחבים וצמיגים נמוכי חתך, אשר בשילוב עם המתלים יוצרים, לטעמי לפחות, מכונית לא נוחה בעליל.

פורסם

לא יהיו הבדלים משמעותיים בשירות, טיפולים ואמינות. טויוטה אמינה ביותר, אבל זה לא רכב לצעירים ברוח (התפיסה בעולם היא שגיל ממוצע של רוכשי קורולה הוא 60, מאזדה3 הוא רכב זול יחסית לצעירים). השאלה למה אתה מצפה מהרכב?

נסיעה רגוע משפחתית - קורולה. השתוללות חביבה - מאזדה3

מנוע חזק יותר - קורולה. מתלה מצוין בדרכים מפותלות - מאזדה3

תיבת הילוכים משעממת - קורולה. טיפטרוניק - מאזדה3

עיצוב שמרני - קורולה. עיצוב נועז - מאזדה3

נוחות נסיעה - קורולה. מתלה "ספורטיבי" נוקשה - מאזדה3

קורולה זה להגיע מנקודה א' לנקודה ב'. נקודה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

גם אני באופן כללי הייתי ממליץ על ה3, למרות שמדובר בניסיון להבדיל בין שניצל לחזה עוץ מטוגן בציפוי פריך :roll:

הטיפטרוניק עוזר בעליות חדות, והעיצוב פחות נורא. מצד שני, אם אתה בחור גדול, או סתם לא אוהב להרגיש קלסטרופובי- ה3 מאוד צפופה בתא הנוסעים.

חוצמזה האמינות היא אותה האמינות (מצוינת), נוחות הנסיעה אותו הדבר, והבטיחות כמעט אותו הדבר

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

נוחות הנסיעה (ככל שמדובר ב- 3 קומפורט, שלא להזכיר את גרסת 2.0 ל') ממש (אבל ממש) לא אותו הדבר. אל תבסס את מסקנותיך על גרסת הליסינג הנוחה יותר (למרות שגם היא נוחה פחות מקורולה).

פורסם

KWON: באיזו גירסה מדובר באמת?

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

הטיפטרוניק עוזר בעליות חדות, והעיצוב פחות נורא. מצד שני, אם אתה בחור גדול, או סתם לא אוהב להרגיש קלסטרופובי- ה3 מאוד צפופה בתא הנוסעים.

ארנון 1+, מצטרף לדעה שלך.

שלשום נסעתי בקורולה מונית, ממש נראתה לי צפופה מקדימה.

מאחורה לא יודע, לא נסעתי לא בשלי ולא בקורולה. אבל מקדימה לדעתי מאזדה יותר מרווחת.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

הקורולה נהנת מאחזקה (טיפולים, ביטוח חלפים) זולה יותר , ושמירות ערך טובה ביותר.

המזדה נהנת מנהיגה ספורטיבית ואיבזור, לכאורה, עדיף. בכל השאר הקורולה עדיפה.

הקורולה RUNX גם נראת טוב יותר מהמאזדה היפנית-מצועצעת, לטעמי.

פורסם

למזדות החדשות אין את בעית הגיר האוטומט שהולך אחרי 100K שיש במזדה 323???

וקורולה שמעתי יכולה לעשות גם 350K בלי לעשות גיר.

פורסם
למזדות החדשות אין את בעית הגיר האוטומט שהולך אחרי 100K שיש במזדה 323???

וקורולה שמעתי יכולה לעשות גם 350K בלי לעשות גיר.

מילא שיש לך יועץ לענייני גירים אוטומטיים שממלא לך את הראש בשטויות, אבל למה אתה צריך לכתוב את זה כאן כאילו מדובר בעובדות בדוקות?

פורסם

רק עכשיו יצא לי לראות את השירשור הזה.

אני אוסיף ואחזק.

יצא לי לנהוג במשך שבוע על מאזדה 3,וכבר חודש+ שאני נוהג על טויוטה קורולה.שתיהן אגב בגרסאות הליסינג.

אז ככה,קודם כל תבהיר לעצמך מה הדרישות מהרכב. סה''כ שתיהן מכוניות טובות כאשר הבדלים לפה או לפה משנים את הבחירה שלך.

אני מצאתי את המאזדה יותר מהנה לנהיגה ספורטיבית.סיבובים,הגה מתקשר ובעל משקל מצויין,מושב נוקשה ונוח לנסיעה ארוכה,גיר טיפטרוניק.

הטויוטה מצידה מציעה חבילה יותר מתונה לנהג הממוצע,יותר נוחה,יותר שקטה,הגה קל יותר,זריזה מאד.

אבי לדוגמא,אדם בן 52 שלא מוצא שום עניין בנהיגה ספורטיבית,ממש לא נהנה במאזדה ולעומת זאת בטויוטה הוא כל הזמן משבח את הנסיעה.

אני לדוגמא בדיוק להיפך,נהנתי מכל שנייה שנהגתי על המאזדה.

קח סיבוב על שתי המכוניות,שתיהן בחירה מעולה.שוב,הכל תלוי במה שאתה מחפש.

בהצלחה!

פורסם

שתי מכוניות בעלות יכולת, לא קל לבחור בינהן, עניין של העדפה אישית, אם מה שחשוב לך ביותר זה עיצוב פנימי וחיצוני, הגה מתקשר, גיר טיפטרוניק, ואחיזת כביש, קח מזדה 3, אם מה שחשוב לך זה איכות הבניה וההרכבה, התאוצה, נוחות הנסיעה, והמרווח הפנימי קח קורולה.

או תהיה יותר חכם וקח פורד פוקוס, גם מרווח וגם נוח, כחבילה לדעתי עדיף על שתיהן, בתחומים: אחיזת כביש , נוחות נסיעה, מרווח פנימי, היגוי והנאה מהנהיגה הוא מנצח את שתיהן בבירור.

הפוקוסים שהיו לי בליסינג ללא תקלות משמעותיות, הראשון 2001, כ80,000 השני כ 15,000 והשלישי פוקוס 2, גם ללא תקלות משמעותיות אבל הוא די חדש, היתה לי גם מזדה 3 וגם קורולה, כולן אגב, בליסינג.

פורסם

וב2007 יש ל3 שש כריות אוויר בכל הדגמים, גם בגרסת הליסינג. יחד עם הפחתת המחיר בעקבות שינוי קבוצות שווי השימוש החל מינואר (מה שאמור להציב אותה על 114 אלף ש"ח), מדובר בעסקה לא רעה. השוני ביתר האבזור לא גדול במיוחד, אני חושב - פשוט כי גם גרסת הליסינג מאובזרת למדי.

כמו שכבר סוכם כאן, ובצדק, ה3 טיפה יותר "ספורטיבית", עד כמה שמגוחך להשתמש בסופרלטיב הזה על משפחומטית אנמית, והקורולה יותר "משפחתית". אחרי שתי 3, במשך שנתיים וחצי, אני די מרוצה ממנה, ביחס לדברים אחרים בקטיגוריה כמובן. אבל למי שמחפש איכות נסיעה נטו, זו כנראה לא המכונית הנכונה. היא רועשת יחסית, מרגישה קצת פחות מעודנת, המזגן די גרוע והיא מרגישה קטנה למדי, במיוחד במושבים האחוריים (אם כי זו אף פעם לא בעיה, רק תחושה).

אבל שוב, היא נותנת ערך מוסף שקשה לקבל בקבוצה הזו, כך שבשבילי זו הבחירה הנסבלת היחידה - וזה לדעתי גם מעיד על שיקול הדעת המוטעה לחלוטין של עמישראל בקנותו רבבות כאלו רק על סמך המותג, כשיש מכוניות שיעשו את העבודה טוב יותר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...