Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

toyota corolla GLI or SUN - what's the real difference?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

hi everybody, sorry - i don't have a hebrew keyboard. We are trying to decide whether to buy a 2005 Toyota Corolla - the SUN model, or 2004 Toyota Corolla - the GLI model. the price difference is significant, and we wonder whether we should put more money on the GLI or not. we are a couple with one child, soon to have another baby, and are concerned about the safety issues. would you be so kind to give an advice? thanks,

ori

פורסם

ההבדל הוא ברמת איבזור.

ה-SUN היא גרסת הליסינג הידועה ומגיעה עם איבזור דל.

ה-GLI היא המאובזרת ביותר.

למיטב זכרוני ל-GLI מס' רב יותר של כריות אויר, מה שעושה אותה יותר בטיחותית במקרה של תאונה.

השיקול, שלך.

רונן

פורסם

צדק קודמי בנושא כריות האויר - רק שתיים בסאן.

שאר ההבדלים הם באיבזור -

4 חלונות חשמליים ב GLI לעומת חלונות אחוריים ידניים בסאן.

רדיו דיסק מקורי עם שליטה מההגה ב GLI

בקרת אקלים ב GLI

שחר

פורסם

הבדלים בין דגם SUN ל- GLI:

כפי שכבר ציינו קודמי, ההבדל העיקרי בין שני הדגמים הינו באבזור הרכב, מנוע וגיר זהים בשני הדגמים.

הבדלי האיבזור הם די גדולים:

1. 4 חלונות חשמל ב- GLI, לעומת 2 חלונות חשמל ב- SUN.

2. קונסולה מרכזית בגימור כסוף ב- GLI לעומת שחורה ב- SUN.

3. הגה + ידית הילוכים מצופים עור ב- GLI, הגה וידית הילוכים ללא ציפוי עור ב- SUN.

3. מערכת מיזוג אויר עם בקרת אקלים דיגיטלית ב- GLI, לעומת מיזוג מכני "פשוט" ב- SUN.

4. 4 כריות אויר ב- GLI, לעומת 2 כריות אויר בלבד ב- SUN.

5. רדיו דיסק מקורי+שליטה מההגה ב- GLI, דגם ה- SUN מגיע ללא רדיו-דיסק וכמובן ללא שליטה מההגה.

6. מגבים עם חיישני גשם ב- GLI שלא קייים ב- SUN.

7. מראה מרכזית מונעת סינוור בדגם GLI, לעומת מראה מכנית "רגילה" ב- SUN.

8. תאורת לוח שעונים "אופטיטרון" (אור לבן) בדגם ה- GLI, בדגם ה- SUN התאורה הינה "רגילה" (אור ירוק).

9. פסי הגנה לדלתות בצבע הרכב בדגם ה- GLI, צבע שחור בדגם ה- SUN.

לסיכום, דגם ה- GLI מאובזר משמעותית לעומת ה- SUN. לטעמי, לא כדי להתפשר ולחפש אך ורק את דגם ה- GLI (ההפרש במחיר לא כ"כ משמעותי). פרט לכך, מרבית האקזמפלרים שתמצא עם דגם ה- SUN בסבירות גבוהה מקורם בשוק הליסינג.

מקווה שעזרתי.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

נכנסתי לאתר של טויוטה ישראל ולפי המפרט שלהם יש 4 כריות אוויר בסאן.

ככה גם באוטוקאר:

http://www.autocar.co.il/aecommerce/c1452/2787.php

יכול להיות שבשנתונים קודמים היו רק 2 כריות.

לגבי הבדל המחיר ה"לא משמעותי" בין שתי רמות הגימור - 8.5K ש"ח, לא מעט כסף.

נקודה מעניינת: מה1 לינואר מחיר הקורולה סאן זהה למחיר של היאריס האוטומטית - 114K. רק בישראל.

אני רוצה לראות כמה יאריס יימכרו ב2007.

פורסם

נקודה מעניינת: מה1 לינואר מחיר הקורולה סאן זהה למחיר של היאריס האוטומטית - 114K. רק בישראל.

אני רוצה לראות כמה יאריס יימכרו ב2007.

מדוע אתה כ"כ בטוח ומשוכנע שהיאריס החדשה אמורה להיות זולה משמעותית מהקורולה SUN???

ההנחה הנ"ל נכונה במידה והחישוב נעשה באופן של שקל לק"ג פח!

היאריס והקורולה SUN מיועדים לשתי נישות שונות.

פרט לכך, היאריס חדישה יותר ומציעה חבילה שאינה נחותה מהקורולה SUN.

הנקודה אותה אני מנסה להעביר היא שבמחיר זהה, קורולה SUN לא תיהיה הבחירה הברורה לעומת היאריס, אלא ע"פ הדרישות שלך מהרכב.

אל לך לשכוח, כי היאריס חסכונית בדלק באופן משמעותי לעומת הקורולה, ביטוחה זול יותר וסביר להניח שאחזקתה זולה יותר.

לגבי ה"הברקה" האחרונה שלך: "אני רוצה לראות כמה יימכרו ב- 2007", הרשה לי להפתיע אותך- נמכרו, נמכרים ויימכרו עוד הרבה....

סתם לידיעתך, כמות המכירות של היאריס החדשה אינה נופלת (ואפילו עולה) על כמות המכירות של קודמתה שהיתה הצלחה גדולה בשוק הישראלי (חבר קרוב מאד שלי- סוכן טויוטה).

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

מה גורם לבנאדם להגן כלכך על רכב?

אז יש לך יאריס וחבר שלך סוכן בטויוטה, עדיין - כשאתה מציע 2 מכוניות באותו המחיר (במיוחד כשלאחת מהן יש תיבת הילוכים לא-מי-יודע-מה) אז אנשים (או יותר נכון - ישראלים) ילכו על הרכב הגדול מהשניים.

אגב טויוטה לא לבד - גם קרסו עושים טעות דומה עם הקליאו והמגאן.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אז אנשים (או יותר נכון - ישראלים) ילכו על הרכב הגדול מהשניים.

אגב טויוטה לא לבד - גם קרסו עושים טעות דומה עם הקליאו והמגאן.

מצטער ידידי, ללא קשר לעצם היותי בעל יאריס, אינני מסכים עם הדיעה הרווחת בארץ הקודש ואומרת כי רכב קונים לפי משקל וככל שמקבלים יותר פח לשקל אז העסקה טובה יותר.

לגבי התיבה הרובוטית, אליה התכוונת בתגובתך, זוהי דיעה סוביקטיבית לטובה ולשלילה.

אינני מפחית ולא לרגע באיכותה ורמתה של הקורולה (דרך אגב- הורי הם בעלי RUNX), אלה חושב שרכב קונים לפי הצרכים ולא לפי גודל!

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
מדוע אתה כ"כ בטוח ומשוכנע שהיאריס החדשה אמורה להיות זולה משמעותית מהקורולה SUN???

ההנחה הנ"ל נכונה במידה והחישוב נעשה באופן של שקל לק"ג פח!

היאריס והקורולה SUN מיועדים לשתי נישות שונות.

פרט לכך, היאריס חדישה יותר ומציעה חבילה שאינה נחותה מהקורולה SUN.

הנקודה אותה אני מנסה להעביר היא שבמחיר זהה, קורולה SUN לא תיהיה הבחירה הברורה לעומת היאריס, אלא ע"פ הדרישות שלך מהרכב.

אל לך לשכוח, כי היאריס חסכונית בדלק באופן משמעותי לעומת הקורולה, ביטוחה זול יותר וסביר להניח שאחזקתה זולה יותר.

לגבי ה"הברקה" האחרונה שלך: "אני רוצה לראות כמה יימכרו ב- 2007", הרשה לי להפתיע אותך- נמכרו, נמכרים ויימכרו עוד הרבה....

סתם לידיעתך, כמות המכירות של היאריס החדשה אינה נופלת (ואפילו עולה) על כמות המכירות של קודמתה שהיתה הצלחה גדולה בשוק הישראלי (חבר קרוב מאד שלי- סוכן טויוטה).

עידן

סליחה , אבל בהשוואה למחירי היפניות האחרות אשר נמכרות בקטגוריה, מחיר היאריס גבוהה בכ 10 אלך ש"ח לדוגמא ממחיר הסוויפט, ובכ 19 אלף ש"ח מהסריון אשר בעצמה מבוססת על היאריס..

שלא לדבר שהסוויפט מצוידת הרבה יותר מהיאריס (שלא לומר יפה הרבה יותר), דבר שאם נשקלל אותו למחיר הרכב מביא לפער של כ 15 אלף ש"ח.

בפערים כאילו אין שום צידוק לקניית היאריס, ובהחלט יש מקום להגיד שמחירה מופרז.

עכשיו תבוא ותשווה אותה לקליאו מבחינת מחיר, אז כן , גם מחירה של הקליאו מוגזם, אבל ניתן להבין זאת עקב שער אירו גבוהה, וגם עקב מנוע 1.6 ליטר בניגוד ל 1.3 של היאריס..

דרך אגב, בנושא חיסכון בדלק, הגיר של היאריס הוא המפתח לחיסכון, קורולה ידנית תהיה חסכונית באותה מידה..

פורסם
סליחה , אבל בהשוואה למחירי היפניות האחרות אשר נמכרות בקטגוריה, מחיר היאריס גבוהה בכ 10 אלך ש"ח לדוגמא ממחיר הסוויפט, ובכ 19 אלף ש"ח מהסריון אשר בעצמה מבוססת על היאריס..

שלא לדבר שהסוויפט מצוידת הרבה יותר מהיאריס (שלא לומר יפה הרבה יותר), דבר שאם נשקלל אותו למחיר הרכב מביא לפער של כ 15 אלף ש"ח.

בפערים כאילו אין שום צידוק לקניית היאריס, ובהחלט יש מקום להגיד שמחירה מופרז.

עכשיו תבוא ותשווה אותה לקליאו מבחינת מחיר, אז כן , גם מחירה של הקליאו מוגזם, אבל ניתן להבין זאת עקב שער אירו גבוהה, וגם עקב מנוע 1.6 ליטר בניגוד ל 1.3 של היאריס..

דרך אגב, בנושא חיסכון בדלק, הגיר של היאריס הוא המפתח לחיסכון, קורולה ידנית תהיה חסכונית באותה מידה..

בעניין מחיר היאריס, אני אכן מסכים איתך שמחירה הוא גם חסרונה הבולט.

אך יש לקחת בחשבון את המוניטין הגבוה של הרכב וסביר להניח שאת ההפרש היחסי תקבל במעמד המכירה.

לגבי היאריס מכיוון שהיא מיוצרת ומיובאת מצרפת- שער האירו תקף גם לגבה!

אם כבר הזכרת את הסוויפט, אני עמדתי בדילמה קשה לפני שלושה חודשים- הזמנתי סוויפט חדשה, לאחר המתנה של חודשיים, ביצעתי בדקה התשעים נסיעות מבחן סמוכות בשני הרכבים- יאריס וסוויפט.

באותו הרגע הייתי דעתי היתה אובייקטיבית לחלוטין מכיוון שהסוויפט כבר הוזמנה, הממצעים משני נסיעות המבחן היו כלהלן:

היאריס נוחה בהרבה מהסוויפט.

היאריס מרווחת מהסוויפט- באופן משמעותי!

היאריס איכותית בהרבה (מבחינת איכות החומרים).

היאריס פשוט מרגיש יותר אוטו, לעומת הסוויפט הצעצועית!

נכון, הסוויפט מציעה חבילה עשירה יותר, אך בשורה התחתונה רכב נועד בעיקר לנהיגה.

לאור המסקנות, ביטלתי את ההזמנה במכשירי תנועה (סוזוקי) והתחדשתי ביאריס חדשה.

לעת עתה, בתקופה הקצרה של שלושה חודשים, אני מאד מרוצה.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

• תוכן חדש...