Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. כחיפאי המחפש אוטומט, עם תקציב של 25K די ירדתי מאוטומט קטן, והחלטתי על 1600 סמ"ק. לאחר הרבה קריאה החלטתי בכיוון מזדה 323 או אימפרזה (שאז נקראה גרנד ליאונה) , אך במחירון ראיתי כי המחיר לאימפרזה אוטומט 94 הוא כ 28 K-שזה די יקר עבור רכב בן 13. או שלא? חיפשתי וקראתי המלצות על האימפרזה, ובכ"ז-לא שווה לקנות רכב מתקדם יותר בשנתון? או שהאימפרזה(כמובן רק אם מטופלת) נותנת אמינות כזו של רכב העולה עליה בשנתון? בנוסף אשמח להתרשמות לגבי צריכת הדלק ושאר ירקות של האימפרזה (שנת 94-95 אוטומט). תודה לכולם!

פורסם

המחירון של האימפרזות האוטומטית מ-א-ו-ד יקר וזאת עקב ביקוש גבוה לדגמים האוטומטיים ולדגם הספציפי. הידניות יותר זולות ולרוב נמכרות מתחת למחירון גם אם במצב טוב יחסית.

קשה לתת השוואה בין 2 רכבים משומשים בכל הנוגע לרמת האמינות שלהם, בטח ובטח ללא ציון אחד מהם (משוואה בנעלם אחד ? :p). באופן עקרוני ומניסיון - האימפרזה היא סוס עבודה רציני גם לאחר הרבה שנים על הכביש וגם אם לא קיבלה את הטיפול הכי טוב שאפשר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כלומר-סוס עבודה-אך האם רכב שנת 94 לא יהיה חביב מוסכים ולו רק בשל גילו?

ככלל - לא חביב מוסכים אבל תמיד יש מקרים קיצוניים או יוצאי דופן. אין באפשרותי לנחש מה מצב האקסמפלר שאתה עומד לרכוש אבל מניסיוני האישי (2 אימפרזות, אחת ידנית והשניה אוטומטית + 2 לגאסי אוטומטיות) המכוניות הללו עמידות בצורה מדהימה ביחס למכוניות זולות אחרות משנתון דומה ואפילו גבוה יותר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כלומר-סוס עבודה-אך האם רכב שנת 94 לא יהיה חביב מוסכים ולו רק בשל גילו?

רוצה אינדיקציה טובה:

גש למוסך קרוב לביתך ושאל מה הוא חושב על האימפרזה דור 1.

אני אומר = סוס עבודה, ואין הרבה כאלה.

פורסם

המחיר במחירון הוא נקודת פתיחה, זה לא אומר שבפועל הרכבים נאלה נסחרים במחיר הזה, אלא אם מדובר ברכב שמור ללא דופי, ובארצינו אין הרבה רכבים כאלה בני 13. מן הסתם כשתיקח רכב כזה לבדיקה יהיו בטופס ריג'קטים מפה ועד הודעה חדשה, מה שיוריד בכל מקרה כמה אלפי שקלים ממחיר הקניה.

פורסם

ובכל זאת-אני לא שלם במאה אחוז עם המחיר, ואנסה להסביר: גם אם מצאתי אימפרזה אופטימלית, שמורה וכו', משנת 94, לשלם על רכב שנת 94 כ 28K נראה לי תמוה מאוד. יכול להיות שסוברו כל כך אמינה שהיא מתייצבת גם כנגד מבחן הזמן? הרי לכל רכב בן 13 צריך להיות בלאי טבעי? אשמח אם תשכנעו אותי שדכאי לקנות אימפרזה אמינה במחיר של 28K לעומת רכב צעיר יותר בשלוש שנים ויותר. אשמח לתשובות מנומקות ולא קלישאות כגון "אחי לך על סוויפט-אחלה שבעולם!". בכל מקרה- אחלה פורום-ממש תודה על העזרה!

פורסם

לאימי גראנד לאונה 94 אוטומט,הרכב לא רואה מוסך מלבד טיפולים שוטפים ותיקונים,הרכב מגיב יפה ויחסית לשנתון כיף לסוע עליו. בד"כ דגמים אוטומטיים במצב טוב נרכשים במחירון ואלפייה-שתיים למעלה. אם זה שווה זה החלטה שלך,הכל עניין של היצע וביקוש לדגם הזה יש ביקוש ולכן מחירו יחסית יקר,אבל התמורה בהחלט הולמת,אמינות ואוטו מספק במיוחד.

פורסם

מעבר לנקודת זמן מסויימת כמו שהק"מ וכמות הידיים איננה באמת גורם רציני כך גם שנת הדגם לא חייבת להיות גורם רציני.

אתן לך דוגמאות קיצונית :

לאדה משנת 2000 לעומת מרצדס משנת 1980 - מה יותר אמין להתנעה בבוקר ?

יאריס שנת 2002 עולה יותר מאשר יונדאי גטס 2005 - הפרש של שלוש שנות דגם ברכבים יחסית חדשים.

אני במקור מקיבוץ, היו לנו שם רכבי סוברו אם מעל חצי מליון ק"מ, אני חייב להודות שהם מאוד עשו רעש (מהחלונות, מהמנוע וכו'), אבל נסעו כמו גדולות, לא נתקעו וכו'.

נקודות למחשבה :

א. הרכב גניב מאוד ואתה עלול להשאר בלי כלום אם לא תבצע ביטוח וכו'.

ב. אתה יכול לרכוש ידנית ב 22,000 ולהתקין גיר אוטומטי ב - 5,000 ש"ח, כך שגם יהיה לך גיר אמין וגם תשלם פחות מה 28,000.

פורסם
ובכל זאת-אני לא שלם במאה אחוז עם המחיר, ואנסה להסביר: גם אם מצאתי אימפרזה אופטימלית, שמורה וכו', משנת 94, לשלם על רכב שנת 94 כ 28K נראה לי תמוה מאוד. יכול להיות שסוברו כל כך אמינה שהיא מתייצבת גם כנגד מבחן הזמן? הרי לכל רכב בן 13 צריך להיות בלאי טבעי? אשמח אם תשכנעו אותי שדכאי לקנות אימפרזה אמינה במחיר של 28K לעומת רכב צעיר יותר בשלוש שנים ויותר. אשמח לתשובות מנומקות ולא קלישאות כגון "אחי לך על סוויפט-אחלה שבעולם!". בכל מקרה- אחלה פורום-ממש תודה על העזרה!

מסכים עם כל מילה, ובנוסף המחירון של האימפרזה הזאת באמת מגוחך. 7000 דולר עבור אימפרזה בת 13, אין ספק שמדובר בשיא עולמי - יש מדינות שאתה יכול לרכוש רכב חדש עם הניילונים מהחברה במחיר הזה. אבל במדינת היפני-אוטומט-1600 שעובדת לפי המחירון של לוי יצחק זה המצב.

המלצה שלי? במחיר הזה אתה יכול להביא בקלות קסארה 2000-2001 אוטומט שגילה חצי מהאימפרזה. השאלה היא אם אתה מתעקש על המילה "יפני" במשוואה. בישראל המילה הזאת שווה לא מעט כסף מסתבר.

פורסם

יש בלאי טבעי לכל רכב - ולכן לפן התחזוקתי יש מימד מסויים כמתחילים לדבר על אמינות של רכבים משומשים. במקביל לפן התחזוקתי קיים פן איכות הרכיבים ורמת התיכנון של הרכב.

כל אלו באים לידי ביטוי באורך החיים של הרכיבים וכמות התקלות שהרכב חווה במשך X שנים או כל חייו, מה שתבחר.

לי אישית היתה אימפרזה ידנית כמעט 3 שנים. קניתי את הרכב והכנסתי אותו יום למחרת למוסך לטובת טיפול טיימינג והחלפת ציריה עקב גומיה שנקרעה (יצא כל הגריז...).

3 שנים אחרי זה, ולהזכירך - לא מדובר היה ברכב חדש אלא ברכב בן 8 בזמן הקניה, האוטו נסע עם 0 תקלות כשבמהלכן לא חסתי על המנוע לרגע וגם ביקרתי בלא מעט ג'ימקאנות. במשך כל הזמן האוטו עבד טיפולים שוטפים בלבד (שמנים, ברקסים וכד') ועבר אצלי כ 50K ק"מ.

מכרתי את האוטו לאחר מכן עם כ 130K ק"מ וזה שקנה ממני עשה לאוטו קלאץ' (בהמלצתי) כי הוא היה קשה (הורדתי לו 1K שח מהמחיר). במקביל, ואת זה כדאי לקחת בחשבון בכל רכב אחר, הציריות שהיו על הרכב (לא מקוריות) התחילו להרעיש. אני הייתי ממליץ, מתוך ניסיון, לנסות לשמור כמה שאפשר על הציריות המקוריות של הרכב - לא סתם משופצות עולות מעט. המקוריות בעלות אורך חיים מעולה ואם שומרים על הגומיות תקינות - אין בעיה לאורך שנים רבות מ-א-ו-ד. המלצה: להשתמש בגומיות איכותיות תחליפיות או מקוריות. לא בסיני זול. אם מחליפים ציריות, כדאי להקפיד על פעמונים חדשים בלבד ואיכותיים.

במקביל לזה, לאימי היתה אימפרזה אוטומטית (GL, שנת 93) במשך 6 (!) שנים. הרכב גם היה אצלי המון בתקופה שלאחר הוצאת רישיון נהיגה, כך שלא רק היא נהגה עליו (רק אני עשיתי עליו נטו כ 50K ק"מ).

הרכב היה אצלנו החל מ 29,500 קמ ועד לסביבות ה 110-120 אלף ק"מ עם תקלה אחת בלבד, חיישן חום מנוע (דאז: 200 שח כולל עבודה ומעמ לחלק חדש מקורי). מעבר לזה - **שום תקלה**. לא במזגן, לא במנוע, לא בגיר, לא במערכת ההזרקה, לא בהגה, לא בחישמולים בפנים הרכב(ח"ח,נ"מ וכד'), לא באיוורור, לא בחימום, לא בסליל הצתה ולא במערכת החשמל - פשוט בכלום !

כל יתר הזמן - טיפולים שוטפים בלבד שכללו, לקראת הסוף, גם החלפה של הציריות בגלל גומיות שנקרעו (ברכבים שלי אני מקפיד לבדוק את מצב הגומיות כי מן הסתם אני נגיש אליהם יום-יום ולא רק בטיפולים שוטפים או בדיקה שגרתית של שמן). לדוגמא: באוטו שלי יש ציריות מקוריות וכבר החלפתי את כל הגומיות שלהן סמוך למועד קניית הרכב (אחת היתה קרועה, במשך הזמן הקצר לאחר מכן נקרעו עוד) ויש עליהן מ-ע-ל 175,000 ק"מ - כך שבמקרה ציריות זה הרבה עניין של תחזוקה בסיסית, מתן תשומת לב ותחזוקה מונעת לאוטו משומש. מניסיון שלי, גומיות מקוריות ברכבים הללו מחזיקות סביב ה 8 שנים. תחליפיות: בין שנה ל 3 שנים.

כשהרכב הנ"ל נמכר זה היה בשנת 2004 - גיל 11. הרכב גמע, כמו שכבר ציינתי, כ 110-120K ק"מ ולא נתקע מעולם למעט פעם אחת שנגמר מצבר, שגם זה תכל'ס בלאי טבעי בלבד.

5 שנים היה אצל הבעלים הקודמים עם 0 תקלות (היתה היסטוריה מלאה) ועוד 6 שנים אצלנו. סה"כ 11 שנה שבמהלכם תקלה אחת מינורית שלא גרמה לשום בעיה בתפקוד הרכב ונפתרה בעלות אפסית.

אנשים שרגילים למכוניות אחרות ברמת אמינות נמוכה יותר לא מתרגשים מכניסות אקראיות פעם או פעמיים בשנה למוסך עקב תקלה - אבל אנשים שחוו שקט תעשייתי במשך שנים ממכונית יפאנית (משומשת\ישנה) ואז עוברים לתוצרת אחרת ונתקלים בתקלות, גם אם אחת או יותר לשנה, מבינים שהסיכוי לזה במכונית יפאנית נמוך יותר - למרות שיש דוגמאות קיצוניות לכאן ולכאן אבל הכלל מדבר על רמה גבוה מאוד של אמינות.

המחירון של האוטו הזה גבוה בגלל הביקוש. ביקוש, ברוב המקרים, לא נוצר "יש מאין". הרכב הזה הוכיח את עצמו מספיק זמן בשוק בשביל לפתח מוניטין חזק וטוב - והוא כבר לא נשען על ימי הלאונה העליזים כי לא צריך להיות גאון בשביל לדעת שיש פער דורות עצום בין הלאונה לאימפרזה ושרמת האמינות נשמרה בכבוד רב מאוד.

אם אתה מוכן לשלם - תשלם. אם לא, תקנה משהו במודל גבוה יותר ותהנה ממנו.

אני כבר נוסע בסובארו הרביעית שלי (לגאסי 2.0 ל') - ששווה בסה"כ 35.5K ש"ח והיא מודל 96. דמיין לעצמך מה יכולתי לקנות ב 35.5K אם הייתי מחפש, כדוגמא, 306\קסארה...

שורה תחתונה: שכל אחד יעשה מה שטוב לו.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...