ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
בעוד כחודש אני מחליף את הרכב לרכב חדש . ברצוני לרכוש TOYOTA AVENSIS 2007 , מבקש לקבל חווד דעת לגבי הרכב -האם יש בעיות מיוחדות או פגם כל שהוא ברכב הנ"ל . אני מחפש רכב נוח לנסיעה ואמין ,אני יודע שטויוטה כמותג הוא פירמה המדברת בעד עצמה אבל מבקש להעזר בהחלטה מבעלי ידע אובייקטיבי . אני מבקש בפורום לקבל חווד דעת, מכיוון שאין לי מקור אחר לשאלות וברצוני לקבל תשובות מוסמכות מבעלי ידע וניסיון . בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
מחפש אוטו עם ABS 1 2
מאת white star-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי אני רוצה לשדרג את האוטו שלי לאוטו יותר חדש (יש לי ניסאן סאני) ככה בסביבות ה25 אלף, חשוב לי שיהיה רכב קטן, חסכוני, אמין וחובה עם ABS על מה אתם ממליצים? תודה רותם
הודעה אחרונה מאת מיצובישי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3 אלף צפיות
הבקשות(לא בהכרח לפי סדר): 1. רק גיר רגיל! 2.כמה שיותר מהנה (לא ברמה של פורשה) וכמה שיותר אמין (לא ברמה של לנטיס). 3. בהתחשב בסעיף הקודם, כמה שיותר חסכוני. 4. מזגן וחימום טובים+ אשמח כמובן שיבואו בחשבון יד נמוכה וק"מ נמוך(שהם בדרך כלל פונקציה של שנה גבוהה...). הרכב מיועד בעיקר לנסיעות יום-יומיות בינעירוניות. לרוב משנע רק נהג, מדי פעם גם ילדה בת 9. מה שעולה לי בראש: 106XS (לא נראה לי שראלי ו XSI עונות לבקשות אבל אין לי בעייה לשמוע דעות...) סקסו 1.4 ZX? 306? אשמח לשמוע דעות ורעיונות אחרים. לא נעול על "עד 30K" , אשמח להצעות לרכב בסכום יותר נמוך. תודה ג'ורג'
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 918 צפיות
יש לי תקציב של 30 אלף ש"ח. אפשר לחרוג ממנו מעט. הדבר היחיד שחשוב לי זה שהוא יהיה 4 דלתות! צריך המלצות איזה רכב מומלץ לקנות ואפשר למצוא בערך במחיר הזה. ועוד שאלה. עוד חודש בערך המחירונים משתנים? בגלל שעברה שנה? תודה לעוזריםםם!!
הודעה אחרונה מאת guy-n, -
גרנד פרי - רמות
מאת רון2-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, מה ההבדלים בין הרמות השונות ברכב הנ"ל? יש לי פונטיאק רמה 2 על הכוונת, שנת 94. המלצות?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, ברצוני למכור רכב מסוג הונדה סיווק שנת 98 עם מעל 230000 ק"מ. ב200000 החלפתי מנוע. שאלתי היא, כמה מורידים מהמחירון על החלפת מנוע, אם בכלל? עד כמה אני אמור להוריד על דפיקות בפח?
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב דיזל אוטומט משהו בכיוון של בורה 2001 מחברת פולקסוואגן אישתי רוצה שאקנה קאיה קרניבל אז אני רוצה לדעת כמה תצרוך סולר הקאיה וכמה הבורה 1 לכמה זאת הכוונה???
הודעה אחרונה מאת tamir_hoo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 980 צפיות
תקציב - סדר גודל של עד 35-40K ש"ח. הבנתי ששני הדגמים הללו מאוד אמינים. אם למישהו יש ניסיון עם שני הדגמים האלה ויכול לומר איזו עדיפה מבחינת אמינות (בעיקר), חלקים, עלויות אחזקה (ביטוחים, חלקים, טיפולים וכו ') , ושמירת הערך לכמה שנים - אשמח (מחיפוש בלוחות אני מתרשם שהאלמרה מאבדת מערכה באופן משמעותי יותר מקארינה?) . את האלמרה ניתן למצוא בשנתונים האלה בק"מ הרבה יותר נמוך מקארינה ממוצעת (קארינה בערך 170-180 אלף ק"מ, ואלמרה אפשר למצוא גם כאלו שעשו רק 100 אלף), "חובבי" הקארינות תמיד נוהגים לומר שהק"מ פחות משמעותי כשמדובר ב"קארינה"... האם נכון? אני מודע לכך שהמנוע של הקארינה 2000 והאלמרה 1600. רוב הנסיעות הם ברכב לא מלא אם כי לעיתים יצטרכו לסוע ברכב 5 מ…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
מתלבט בין תמא טורבו לפיאט בראבו, בדגש על עלות ביטוח ואמינות (!?!?) [ניחשתם נכון.ערוך] 1 2
מאת Skyline GT-R34- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות עוד כמה חודשים רכב, השניים שאני אוהב וחושב עליהם הם: 1) לנציה תמא טורבו - מפני שזה רכב ספורט שמגיע כבר עם קיט טורבו ולכן אין צורך בלשבור את הראש ןלהכנס להשקעות גדולות הרכב גדול, מרווח, חזק, פונטציאלי לשיפורים 2) פיאט בראבו - דבר ראשון מדובר על מנוע 1.6 גרסת 3 דלתות, מהירה כשצריך, צריכת דלק נמוכה לעומת התמא, וחמודה השאלות שלי הם כאלו: 1) מה שווי הביטוח של כל אחת מהם? 2) מי יותר אמינה ועדיפה? 3) תמורה לעומת הוצאה? ואני מעוניין לקבל מאנשים שהיו בעלי המכוניות האלה או מאנשים שכרגע בעלי המכוניות למה לשים לב שקונים אותם, מה לבדוק ועוד...
הודעה אחרונה מאת יבין, -
מטבעי אני תמיד מחפש יותר מהכל (אחיזה, כוח, מהירות, היגוי מדוייק וטהור, הנאה מנהיגה , תקשורת , תאוצה , בלימה חזקה יותר). ואני מתאר לעצמי שיש עוד אנשים כמוני לכל בעלי הקליאו ספורט , מה הרכב הבא שאתם חושבים לקנות אחרי הקליאו? אני מפנטז קצת על ההונדה טייפ R בעיקר בגלל האיכות של המנועים והגירים של הונדה והאמינות הכללית של הונדה וכמובן בגלל התוספת בהספק למרות שזה מתקזז עם הצמיחה במשקל. את האימפרזות אני לא ממש אוהב בגלל היגוי והגה לא חד ולא מתקשר (פרט ל STI שאני אוהב) S2000 נדירה מאוד ויקרה מאוד מאוד (פורנו לאוהבי מכוניות טהורות כמוני) יש למישהו רעיון אחר? (מסקרן לשמוע) על ה S2000 וה STI והמתחרה שלה EVO 9 יצא לי לנהוג ה S2000 רחוקה מהם שנות אור בכל הקשור למכונית …
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום חבר'ה אני שמח שמצאתי תפורום ***תפורום = את הפורום. אתה מצאת פורום, לא צ'אט. כתוב בהתאם **** הזה אולי תוכלו לעזור לי, אני עומד לרכוש פונטו ספייס 2001 הדגם המשופר ELX הגיר שלו זה טיפטרוניק - גיר רציף. בעקרון האוטו מאד שמור,מטופל בזמן במוסך, יד שניה 82 אלף קילומטר, נהגת יחידה מבוגרת אבל החששות שלי הן מהגיר האוטומטי של הפיאט.. צלצלתי לחבר שהוא בעל מוסך של סוזוקי והמילים שלו היו -"אל תתקרב לגיר אוטומט של הפונטו גם אם הגיר הוא רציף .." עכשיו מן הסתם אולי יש אמת בדבריו ואולי גם לא.. אז השאילה שלי אליכם היא לגבי הגיר ואמינותו בפרט כי הבנתי שתקלות בגיר של הפונטו זה מעל 5 אלף כמו כלום.. בעקרון היא רוצה עליו 500 שקל מעל מחירון כי לטענתה הוא שמור וקילומטרז' …
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני לא בטוח אם המקום הוא כאן, אז אם לא - סליחה מראש. הרכב הוא סיטרואן קסארה, TD 1900 שנת 2000 יד 2 עם 350000 על המד. טופל כל חייו במוסך יבואן. כרגע משאבת סולר שבתה (דליפות מלמעלה), ניתן לעשות תיקון שלפי דברי הפורום לא יועיל רבות בעלות של 1300 ש"ח כולל פו"ה.(מצ"ב שרשור רלוונטי). מחיר מחירון לפני שקלול 33K, אחרי 24K. רציתי לשמוע את דעתכם באיזה תו מחיר עלי לנקוב? (כמובן לאחר תיקון הנזק). הרכב ללא תאונות. תודה מראש, צביקי. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=141489
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 770 צפיות
רציתי לשאול לגבי הצריכת דלק של המכוניות הנל: פיג'ו 106 ידנית שנת 97 דגם XS סובארו ג'אסטי 1.2 GL ידני שנת 93 וחוות דעת עליהם כל מה שיש לכם להגיד יעזור =]
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם! אני נהג חדש יחסית, יש רשיון 7 חודשים על אוטומט, ואני מתכוון עכשיו לקנות רכב ראשון. אני עומד לפני קניית רנו מגאן 2004 מליסינג, אך לאחר שיטוט בפורום נתקלתי בתגובות מעורבות על אמינות ותפעול התיבה al4. אני לא ממש מבין בזה, אני רוצה פשוט רכב גדול, חסכוני יחסית ובטוח לכן המגאן פשוט "תפורה" עלי. אני מעוניין בעוד דעות על המכונית ועל הגיר כדי להיות שלם עם הקנייה. תודה לעוזרים, אלי
הודעה אחרונה מאת oba3k, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם יש לי 20000 ש"ח מחפש רכב לנסיעות ראשון -ת"א כל יום ופעם בשבוע שבועיים לסוע לצפון או לדרום לטיול. מתלבט בין שני הרכבים האלה. אגב למה פולו שנת 98 עולה כ"כ מעט? יש סיבה? בקיצור...מה משתיהן הייתם ממליצים או שיש גם אחרות עד 20000 משנת 97 ידנית. תודה
הודעה אחרונה מאת oba3k, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. אני מחפש רכב לאחותי בתקציב נמוך הרכבים שחשבתי עליהם מנסיון הם : פיאט אונו,פיגו 205 או סיטרואן אי אקס. הנסיעות הם בין עיריות קצרות. מנוע לא קטן מידי (1200 ומטה) ולא זולל דלק . התקציב הוא בלי ביטוח טיפול וכ'ו , תקציב נטו לרכב !
הודעה אחרונה מאת bub, -
-
- 0 תגובות
- 809 צפיות
*** הנה עצה - קרא את כללי הפורום וכתוב כותרת עניינית ***
הודעה אחרונה מאת אסף גולדשטיין, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחפש רכב בסביבות ה30 אלף שיהייה אמין וחסכוני....ואני צריך גם לקנות אותו ממקום שיהייה אפרשות לקחת את האוטו בהרבה תשלומים. ד"א אם אני רוצה לקנות רכב מליסינג כמה הנחה יש על רכבים כאלה וכמה תשלומים בערך אפשר לקחת את הרכב ?
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אני עומד לרכוש רכב ראשון בתקציב 15k מצאתי כמה אקזמפלרים נחמדים מה דעתכם על הרכבים האלו: 1פיג'ו 106 xsi/xs 2פיאט פונטו זהו בינתיים לא עלה לנו משהו יותר שנראה מתאים. אם יש רעיונות נוספים חופשי. מחפש רכב בנפח 1000-1400*
הודעה אחרונה מאת ran055, -
- 1 תגובות
- 918 צפיות
אני מחפש בעיקרון פיאט פונטו xtz עם ה 75 כ"ס...ראיתי רכב נדלקתי עליו עם קילומטראז' נמוך 75,000 יד שלישית כולם פרטיות....רק שהדגם הוא 60 כ"ס האם יש הבדל גדול בניהם? והאם ל60 כ"ס יש הזרקת דלק כי ב 75 קראתי שיש בטוח.... תודה.
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חבר מצא סיוויק שנת 01 יד ראשונה שמטופלת אך ורק במוסך מורשה. הרכב באמת נראה טוב ושמור ,הרכב עבר 96k (עשה טיפול טיימינג לאחרונה). השאלה שלי(יותר נכון של החבר) האם הקילומטרז' אמור להוות בעייה?. או שזה בסדר מבחינת ממוצע?. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת d23, -
- 7 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום לכולם . חבר טוב מאוד מחפש רכב ושם עיניו על ה - S80 ( עד שנתון 2001 ) . עקב סיפורים רבים ששמעתי על בעיות אמינות קשות בדגמים המוגדשים - רציתי לברר בנוגע לדגמים האטמוספריים . עד כמה שאני יודע , ה - S80 הגיעה גם עם מנוע 2.4 ומנוע 2.9 אטמוספריים . כיצד " מרגיש " מנוע 2.4 על ה - S80 ? האם הוא " קטן על הרכב " ? או שמא סביר ? מה לגבי מנוע ה - 2.9 ? הוא מודע לעלויות של רכב מהרמה הזו , הוא בעלים של וולוו אחרת כיום - בין אם תחזוקה , צריכת דלק וכו' . אשמח לתשובות , תודה .
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, ראיתי היום 205 לפני קניה ולא הייתי ממש מרוצה מהאוטו ( שנת 97) רציתי לשאול מה ההבלים העיקרים בין ה 205 ל 106 והאם יש הבדלים משמעותיים באמינות הרכב (ידוע לי ש205 נחשב רכב מאד אמין ונוח לאחזקה, זול וחסכוני) אני רוצה רכב חסכוני לסוע נסיעות בין עירוניות (עדיפות להגה כוח) אמין וחסכוני על מה הייתם יותר ממליצים? הנטיה שלי ללכת על ה 106 כי היא יותר יפה וחדישה ויש הגה כוח, אבל אני לא ידוע כמה היא אמינה וחסכונית.. נ.ב: עשיתי חיפושים ולא מצאתי משהו רלוונטי תודה!
הודעה אחרונה מאת RipCurl, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. אחי הגדול,אדם ללא שום יידע בסיסי במכוניות החליט סופית להחליט את רכבו . בשלוש שנים האחרונות הוא מתנייד על סובארו DL אוטומטית שנת 90 . הוא רוצה לעלות טיפה ברמה ,התקציב הוא בין 30,עם התגמשות לכיוון ה40. שום דרישות להנאה מנהיגה,לדעתו ההגה של הסובארו הוא מצויין . בכל מקרה,כמה דרישות: 1)אוטומט 2)נוח ומרווח 3)מיטת עיסויים(הוא מעסה) ,צריכה להיכנס מאחורה. 4)אמין.בסובארו בשלוש שנים מלבד טיפולים שוטפים ,הוא לא השקיע שקל. 5)חסכוני כמה שניתן בדלק.(סעיף הכי פחות חשוב) 6)גבוה יחסית,הטויוטה קורולה שנים93-97 ירדה מהפרק בשל הסעיף הזה. חשבתי על סובארו גראנד לאונה,סובארו מוכח כאמין,יחסית גבוה ומרווח.מה אומרים? עוד הצעות? בתודה מראש, לי…
הודעה אחרונה מאת Arik TG, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
סוף סוף הגיע הזמן אבל שוב הבילבול חוזר... מכירים את המשפט הסנדלר תמיד הולך יחפף? אז ככה זה אצלי בערך עזרתי להמון אנשים חברים משפחה מכרים למצוא את הרכב שהכי מתאים להם אפילו מכרתי כמה רכבים כשעבדתי במגרש רכב וכולם היו מרוצים ומצאו את הרכב שתמיד חלמו עליו, רק מה אני עכשיו רוצה לקנות אוטו אפשר להגיד שאין לי מושג מה לקנות אני מבולבל מתלבט חושב מחפש ובכל זאת לא מצאתי את האחת והיחידה אז כנראה שהגיע סוף סוף הזמן שגם אני יעזר בפורום הזה ושרוני יזיז את התחת שלו על התלת אופן שלו... אוקי התקציב הוא 40 רק לקניה של האוטו דרישות: הכי חשוב ובלי זה אל תחשבו אפילו להקליד את השם של הרכב חייב אבל חייב להיות מהנה לנהיגה מה שאומר ביי ביי לקוראניות אמריקאיות ושאר …
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני בן 18 מחפש רכב...יש לי תקציב בסביבות 17 אלף ש"ח אני מחפש רכב שלא יכנס למוסך כל שני וחמישי.. וצריכת הדלק שלו לא תהיה בשמיים... אני גם דיי גבוה, 195 ס"מ.. אז הוא גם צריך להיות מרווח... אני אשמח אם מישהו יכול להמליץ לי על מס' מכוניות שעונות על הצרכים שלי תודה מראש
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, מחפש לידידה רכב בקטגוריית המיני(206/פולו) או משפחתית קומפקטית (אקסנט). הרכב חייב להיות אוטומט. דרישות: -צריכת דלק סבירה (גטס נופלת) -מראה חיצוני נאה (בכל זאת, בחורה, מה עוד יכולה לבקש ) -אמינות (206 אוטומטית בעייתית קצת לא?) הצעות רלוונטיות (אשמח לדעת בעלי ניסיון) הם פולו, 206(אני דיי שולל) אולי איביזה.. תודה ליועצים, אמיר.
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני כרגע מתלבט איזה רכב לקנות,בעוד כשבוע אני אמור כבר להתחיל לחפש מה לקנות, אז הכיוון כרגע 205 94-95, אבל אני שמעתי שיש מנוע 1.6 לרכב הזה,רק שאולי בחודש+ שאני מחפש כבר ראיתי אולי רכב אחד כזה למכירה,וכל השאר זה לרוב דגמים ספורטיבים שלרוב זה 1.9,וכל השאר כמובן 1.4. אז רציתי לוודא עם יש דבר כזה,או שפשוט השתילו ברכב 1.4 מנוע 1.6? עם יש מהמפעל 1.6 בשנים האלה שהיא לא נחשבת לדגם "ספורטיבי"?,יש אולי נתונים כלשהם של כח סוס+מומנט?כי אני לא מוצא. והמערכת הזרקה בדגם 1.6 היא עדין חד נקודתית? בכללי מחפש מידע על המנוע 1.6 ל 205,כי עם יש 1.6 אז אני מעדיף לרכוש 1.6 ולא 1.4. תודה מראש.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות סקודה פייבוריט 93 מבחור מבוגר נראת לי שמורה.. אני רוצה לדעת פרטים כל מה שאתם יודעים בכללי על פייבוריט לכל מי שיש ניסיון או לא יודע מה עם האוטו הזה כל מה שאפשר לדעת.. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
-
מחפש רכב עד 30K
מאת buggy- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רוצה להחליף את האוטו שלי (סיטרואן AX 1.4) עכישו הקתציב הוא 30 אלף הדרישות מהאוטו הן: מנוע 1.6 מינימום גיר רגיל חובה חיצונית שיראה טוב(אפשר להבין אותי אחרי ה-AX לא?! ) ושתי דלתות. הכיוון הוא מיצובישי קולט בינתיים כי לא נראה לי שיש בתקציב הזה עוד מכוניות שעונות על הדרישות אבל אמרתי שווה בלדוק מה נכנס עוד בתקציב. התקציב הוא סופי אי אפשר למתוח למעלה והוא לרכב בלבד. תודה.
הודעה אחרונה מאת buggy,