ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, כבר הרבה זמן אני חולם על רכב שטח זול שאוכל לתחזק אותו לבד, רציתי לדעת אם איזה רכב כדאי להתחיל הן מבחינת הפשטות והן מבחינת השגת חלקים, התקציב הינו 8 אלף שקל בתודה, ישראל
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 855 צפיות
אם למישהו יש פה סיאט איביזה 94 אולי הוא יכול להגיד לי כמה קילומטר הוא יכול לנסוע על פול טנק שזה 40 ליטר מנוע 1600
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 4 תגובות
- 895 צפיות
שלום לכולם וערב טוב! אני מחפש פולו כבר הרבה זמן ונפגשתי וסיננתי כבר המון רכבים, היום ראיתי פולו 1400 שנת 96 יד 2 ו144 אלף ק"מ, לפי הקטריונים החשובים שאני מציב לרכב שאני מחפש הרכב במצב טוב: יד נמוכה, ק"מ בכלל לא גבוה, ספר טיפולים מלא, מוסך מורשה+טיפולים (גם טיימינג) שעשו לא ממזמן עם קבלות, טסט עשו לפני שבועיים, ובסה"כ הרכב ניראה כאחד ששווה לקחת לבדיקה. אבל! ופה זה אבל גדול, הרכב אצל הבן אדם בערך שמונה חודש (אומר שמוכר "עקב קבלת רכב מהעבודה") ועוד יש לו את הבדיקה כשהוא קנה את הרכב (הבדיקה היא ממכון מבדק בהרצליה פיתוח אם זה משנה), בבדיקה באמת שהכל יצא בסדר גמור, גיר ושאסי בלי שום בעיה ובקטגוריה של המנוע אין שום דבר שצריך להדאיג חוץ מזה שבהתחלה רשום: מצב בלאי גבוה …
הודעה אחרונה מאת amit_a, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם ניתן במכון בדיקה לבדוק אם זייפו את הקילומטראז' של הרכב כמו זה לדוגמא - צירפתי קובץ תודה מראש
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני שוקל לרכוש רכב מסוג פז'ו 306 1400 סמ"ק ממודל 99 ומעלה. שאלתי היא האם קיימת ברכבים אלו, ברמת גימור XN או XR מערכת ABS? אם אין ABS בדגמים אלו, אילו גרסאות של 306 כן מצויידות ב-ABS? אני יודע שישנן שתי כריות אויר.
הודעה אחרונה מאת ALX, -
פג'ו 307 XR
מאת גיאגיא78- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מתעניין לגביי רכישת פג'ו 307 xr 5 דלתות, נפח מנוע 2000 שנת ייצור 2002 120000 ק"מ, יד ראשונה אשמח לקבלת תגובותיכם, תודה אם מישהו יודע את המחירון שלה זה ממש יעזור כי לא מצאתי את זה בלוי יצחק
הודעה אחרונה מאת ebari, -
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב לכולם! מעוניין בחו"ד לגבי פיגו 306 נפח מנוע 1400 סמק גיר ידני בילבד בציר 2000-2001 (מתיחת פנים שנייה) (גירסת האצבק לא שזה שונה בהרבה מהסדאן) אבקש התייחסות למנוע מבחינת כח גמישות והאצות ביניים,גיר קצר/ארוך איכות העברת הילוכים,נוחות כללית,צריכת דלק עירוני/בינעירוני בערך,אמינות,או כל הערה/הארה שעולה בראש... בבקשה רק אנשים שיודעים על הרכב ממקור 1,או שהיה להם את הדגם הספציפי הנל ולא מנועי 1600/1800/2000... תודה רבה רבה לכולם! רועי.
הודעה אחרונה מאת roei, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני בקשר עם בן אדם שברשותו רנו מגאן קופה שנת 97, מנוע 2000, ידנית, 110,000 קילומטר, יד שלישית. כמה שאלות לגבי הרכב: האם האחזקה שלו זולה? יש מחלות ידועות ברנו שאני צריך לבדוק? מישהו יודע מה המחירון של הרכב? לפי הנתונים והבן אדם שאני מכיר אותו הכל נראה סבבה, אבל זה רכב ראשון שלי ואני פוחד ליפול בפח. תודה מראש, רביד
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
- 0 תגובות
- 770 צפיות
האם זה אותו גיר 3 הילוכים? הבנתי של 1.1 המזגן הינו מזגן מקומי. המזגן של 1.4 מקורי? תודה
הודעה אחרונה מאת mush, -
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים, אני מחפש כבר לא מעט זמן מכונית קטנה שיהיה כיף לנסוע בה. יש המון סוגים מכל הצבעים וכל המינים, אבל לא הצלחתי להחליט בעצמי והעניין נהיה קשה יותר ככל שעובר הזמן. הנה כמה רכבים שאהבתי: פולו, גולף, יאריס, סוויפט, 307, 206. המלצתכם,
הודעה אחרונה מאת RORO, -
מה המצב אנשים? אני מחפש רכב סופרמיני בסביבות 65 אלף פלוס מינוס , מנוע עד 1600 , החל משנת 2002 הכי חשוב שיהיה רכב אמין ועדיף גם חלפים זולים , לכן אני חושב ללכת רק על יפני (תקנו אותי אם אני טועה) חובה שיהיה ABS ולפחות 2 כריות אויר כמו כן , חשובה הסחירות של הרכב , שיהיה קל למכור אותו אחרי זה. עדיפות לידני אבל גם אוטומט תופס.. ובסופו של דבר , נחמד אם הרכב יהיה יפה וחזק... תודה רבה על העזרה
הודעה אחרונה מאת rotman23, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני הולך לקנות פג'ו 205 שנת 92 היה רכב ממשלתי טופל בשנה אחרונה ע"י מכונאי (חבר של אבא) רכב שמור מאוד יש לי שאלה על הביצועים של הרכב האם ניתן לשפר אותו (יש לי כסף לזה) האם רכב נוח? צריכת דלק? התנהגות על הכביש ? (כי מנסיון שלי אם פיאסטה המחוג לא זז ממהירות 100 רכב מאוד איטי שנת 96 מנוע 1300 ) תודה רבה נתי אוקה.
הודעה אחרונה מאת natio2, -
-
- 12 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
שלום רב , חבר טוב מחפש לקנות פג'ו 206 , אינו יודע איזה דגם לקנות , אני אציין את מטרותיו ואתם תמליצו , נסיעות תכופות למרחקים ,הנ"ל אינו מחפש אוטו עם תוספות מופרזות מסתפק בבסיסיות ,חסכון בדלק .
הודעה אחרונה מאת baba2000, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
החלטתי לקנות איביזה כרכב הראשון שלי! (תקציב עד 20,000, חריגה רק במקרים חריגים) יש לי כמה שאלות, אשמח לקבל תשובות.. ניסיתי את אופציית החיפוש לשווא. 1. איזה שנתון מומלץ? 2. איזה מנוע מומלץ? 3. כמה קילומטרג' מומלץ? 4. כשאני בודק את האוטו, מה לשאול\לבדוק? (זה מאוד חשוב לי כי אני לא ממש יודע ואני לא רוצה להדפק) 5. אפשר אולי גם לקבל המלצות למחירים אם זה לא מנוגד לחוקים? 6. קצת פרטים על צריכת הדלק של האוטו אם אפשר, ראיתי המון נתונים שונים בקשר לזה. אם יצוצו שאלות נוספות אני אוסיף, תודה רבה לכל מי שעונה!
הודעה אחרונה מאת IID, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הדרישות הן רכב אוטומט. מנוע 1600. שנת ייצור עד 2004 בתקציב של עד 50K. הרכב מיועד למשפחה, אך ישמש בעיקר את הצעיר שבהן (בן 23) לנסיעות בין עירוניות. כל הצעה תתקבל בברכה. תודה ל'
הודעה אחרונה מאת IID, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איזה מנוע יש בטויוטה סליקה? ידוע לי שהוא 2.0 ל'. האם הוא קיים בגרסאות נוספות של טויוטה? מה אתם אומרים על הרכב בכללי? איך הוא מבחינת נהיגה? מהנה? ביצועים? צריכת דלק? תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת bik, -
מסיבה לא ברורה ולא הגיונית בעליל, אודי A6 ממש עושה לי את זה - אני אוהב את איך שהמכונית הזו נראית, ומביקורות שקראתי עליה, גירסת הקוואטרו מספקת חווית נהיגה לא מבוטלת (קראתי מבחן ראש בראש מול הסדרה 5 הנוכחית בלי מנצחת ברורה, ומבחן אחר בו השוו בין האודי ל-530 למרצדס E350 עם חבילת הספורט. המרצדס ניצחה, אבל לא היתה הכרעה בין האודי לב.מ.וו). יש רק בעיה אחת קטנה - המכונית הזו תעלה מעל 100,000 שקל בשנה בירידת ערך ובביטוחים (מה שחשוב לי מבחינה כלכלית ברכישת מכונית זה כמה היא עולה כל שנה, לא כמה צריך להוציא מהכיס כשקונים אותה). בשלב זה של חיי, כזו הוצאה שנתית לא באה בחשבון. מצד שני, כל פעם שאני רואה אותה, אני רוצה כזו בדיוק. מה שמותיר את האפשרות לקנות אחת משומשת. המחירון ש…
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
ידוע לי כי ניתן לייבא לארץ רכב בן 30 או עד גיל שנתיים. ממתין לי רכב בארה"ב (פורד מוסטאנג GT, גיר רגיל) מודל 2006 , האם יש טעם להביאו לארץ , האם משתלם מתוך הנחה כי אין בעיה להעבירו על שמי , האם יבוא כזה עלול לשחוט אותי (מכס, רישוי וכו') , במה צריך להצטייד ?
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
im coming back to isreal in 2 weeks for 2 monthes and then im returning to the us ill buy a car. what do you think will be the best option 2001-2002 tt quattro 225 hp conv mercedes 320\500 sl conv 1997-2000 1998-2001 porsche boxster\ boxster s z3 2000-2002 320 clk \ clk conv 2000-2002 any ideas??x
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מחפש אוטו משפחתי לשלושה ילדים, אני מתלבט בין סניק לפיקסו (אוטומטיות) שנים 03-04 אנא חוות דעתכם, בנוגע לאמינות , עלויות אחזקה. . . תודה יוסי
הודעה אחרונה מאת yossi1, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
דוד שלי רוצה לקנות רכב מעכו פג'ו 106 xsi 1400סמ"ק איזה מוסך יש בעכו לבדיקת הרכב כמו שצריך כי אנחנו גרים ברמלה ושלא ייסע סתם עד עכו ויחזור עם רכב שיש לו בעיות אז השאלה איזה מוסך מומלץ להגיע אליו לבדיקה מקיפה ושהוא יהיה מרוצה . תודה דודו
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
פיאט פונטו 97
מאת Ayala- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בדקתי מספר רכבים עם גיר ידני, והאחרונה היתה פונטו 97' 1,100 - הנהיגה בה היתה נוחה מאוד, כייפית, נסעה חלק ללא רעשים, הילוכים מאוד קלים להעברה. (לעומת הרכבים האחרים, שעשו קצת בעיות, בעיקר בכל הנוגע להילוכים ורעשים..) מבחינת ההרגשה בנסיעה, היא היתה הטובה ביותר. הקמ"ז שלה קצת גבוה- 150,000, אך, היא מאוד שמורה, ונראית מצויין (דגם 3 דלתות, ללא שריטות וכדומה) אני מכירה וסומכת על המוכרת. כמו כן, יש לה מזגן והסכום הוא 15K. הבעיה היחידה היא שאני מפחדת שהגיעה זמנה של הפונטו להתחיל עם הבעיות, כפי שמספר אנשים אמרו לי. הפרמטרים שאני מחפשת: חסכונית, ידנית, ללא תקלות וקטנה בתקציב 15K. האם כדאי לי לחכות ולמצוא סוויפט 95', או שרייד, עם קמ"ז נמוך? אני צריכה לקנות רכב באופן דחו…
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש רכב משפחתי וההתלבטות היא בין פרטי למסחרי קטן. עד היום היה לנו פריוויה אבל ההוצאות על דלק גבוהות, ולכן אני מחפש משהו קטן יותר. עדיין צריך די הרבה מרחב לשים עגלה ומטען ולכן עלתה האופציה של מסחרי (קנגו) אבל לא שללתי רכב פרטי אולי סטיישן. בנוסף אני נוסע די הרבה אז דיזל יכול להשתלם לי. כל עזרה תתקבל בברכה...
הודעה אחרונה מאת bik, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
מה קורה אנשים?!?! אני בבעיה רציני. אני מחפש רכב כבר למעלה מ-3 חודש ולא מוצא כלום יותר נכון לא יודע איזה רכב לבחור. אני מחפש רכב עדיף עם מנוע עד 1400 סמ"ק אם אין ברירה אפשר גם 1600 , שיהיה אוטומט. יש לי סכום שאני חושב שזה סכום מכובד מאד לקניית רכב. השאלה שלי היא על מה אתם ממליצים? איזה אוטו ? כל מה שאתם יכולים לרשום ולהגיד לי אני אשמח. אני יודע שהיפניות טויוטה הונדה ואלה מומלצות אבל יש לנו כבר הונדה והרכב שאנחנו קונים עכשיו הולך להיות רכב משני לי ולאחותי. בהתחלה חשבנו על פיג'ו 206 אבל הבנו מהר מאד שלא לגעת באוטו הזה! , אחר כך חשבנו על אופל קורסה אבל הבנו שמהשנים של בערך 2001 הם רק טיפט-טרוניק ואנחנו לא רוצים לגעת בטיפ-טרוניק , עכשיו אנחנו חושבים על רנו קליאו …
הודעה אחרונה מאת amisha, -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קראתי פה במשך כל היום עשרות אשכולות על פיאסטה, 106 וקליאו. אני עדיין לא מצליח להחליט על איזה אוטו להתמקד. אני מעוניין באחד הרכבים האלה, אבל לא בדגמי הספורט או הראלי, אלא בדגמים הרגילים של המנוע 1400/1300. אני אשמח מאוד אם אתם תעשו לי סדר גדול בדברים לגבי כל רכב ורכב... ואם אתם יודעים מפרטים טכניים של אחד מהם, גם טוב! אני ממש רוצה לשמוע כמה שיותר דעות (ועדיף מכאלה שהיה להם אחד כזה) כי אין לי פשוט מושג על מה ללכת! תודה מראש
הודעה אחרונה מאת oba3k, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 3 אלף צפיות
ערב טוב התחלתי לעבוד בשבוע שעבר, ואני דיי בטוח שאני רוצה לקחת ליסינג. (כן, אני יודע שהחוקים עלולים להשתנות ושזה יקר אבל, אני רוצה לנסות ההתחייבות היא לשנה וחצי.) אז, זו הרישמה: רנו מגאן סוזוקי ליאנה פורד פוקוס מזדה 3 מיטשיבושי לנסר סובארו אימפרזה טויוטה קורולה כולם:מנוע 1600, אבזור ברמה הבסיסית, מחיר זהה, דלק חופשי. מה הצרכים שלי: רכב נוח (אני 193 ס"מ) פעם בחודש נוסע אילת-ת"א, שיהיה נוח לנהיגה ולטייל איתו. (לא זה לא הכלב שלי, הבנתם את הכוונה) אז בנתיים אני נוטה לכיוון הפוקוס או מזדה 3. אשמח לשמוע חוות דעת תודה יונתן
הודעה אחרונה מאת Arik TG, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש רכב קטן עד 35K, חשוב ביותר שיהיה אמין וזול לאחזקה.. יש לי כבר 5 שנים פולקסוואגן פולו שנת 97 ידנית, וזה בעיה להחזיק אוטו כזה בגיל 22 עם משכורת סביבות המינימום.. בקיצור אני מחפש תחליף.. חיפשתי קצת בשבוע האחרון ואני מתלבט בין האופציות הבאות: פורד פיאסטה רנו קליאו B סקודה פאביה פיאט פונטו המכוניות שאני מתלבט ביניהן סובבות סביב שנות המודל 2000/2001 חייבות להיות ידניות כמובן.. אני ממש מתלבט, אודה על כל עצה בנוגע לכל רכב.
הודעה אחרונה מאת YuGrant, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
נניח ואני מעוניין לקנות רכב אבל ברישיון כתוב שהוא משועבד כיוון שהמוכר לקח הלוואת מימון לצורך קניית הרכב. מה הנוהל לקניית הרכב במקרה הזה? הרי לא ניתן יהיה להעביר בעלות בדואר. תודה.
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מחיר: עד 10 אלף שקל. שיהיה קטן, בלי תחת (5 דלתות קוראים לזה?) מנוע 1-1.4 שנה 93-96 גיר ידני (מן הסתם) וכמובן עדיף שיצרוך כמה שפחות דלק ושתהיה יד כמה שיותר קטנה... עכשיו... ידוע שבכל רכב כזה יש איזשהם בעיות שיצוצו מדי פעם, השאלה היא באיזה יצוצו הכי פחות או שאפשר לתקן אותם בזול ובקלות? בתודה מראש, יגאל
הודעה אחרונה מאת buggy, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפש מכון לבדיקת רכב שנמצא באיזור רמת אביב אז בבקשה המלצות על מקומות אמינים עם כתובת.. וזה דיי דחוף פשוט יש מצב שאנחנו נוסעים עוד היום לבדוק את הרכב.
הודעה אחרונה מאת relish,
-
מי מחובר 18 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,408 אורחים (הצג רשימה מלאה)