ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
הרכב הוא סוויפט 94' יד 1 והקילומטרז' הוא 50,000 ק"מ. הרכב לא מטופל במוסך מורשה, כך שאין לי איך לבדוק את זה. הבעלים הוא קשיש שלא נהג על הרכב כמעט (זה מה שהסבירו לי). מישהו רשם בפורום שברכבים אלו בכל 100,000 ק"מ הקילומטרז מתאפס, כך שייתכן וזה בכלל 250,000 ק"מ.. מה שכן, המצבר שברכב הוא משנת 2000 ובכל זאת הרכב נוסע יפה וזה מה שכן תומך בק"מ הנמוך. האם במכון בדיקה יעלו על זיוף קילומטרז' אם קיים?
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לסטודנט? איך האוטו מבחינת אמינות מבחינת טיפולים ודלק אשמח ליתרונות וחסרונות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת RENAULT 5, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רכבים שמצטיינים מבחינת נוחות הם תוצרת צרפת (סיטרואן\פיג'ו) ,נכון? (אנא תקנו אותי אם אני טועה) האם מכל דגמי הרכבים הקומפקטיים (סופר מיני\משפחתי קומפקטי) קיים רכב צרפתי שסובל מדעות קדומות על היצרן שמקורן בעבר הרחוק "רכב אירופי יקר יותר משמעותית לאחזקה מרכב יפני כי איכות הייצור בו נמוכה אי לכך הרכב נוטה יותר לתקלות וכאשר הרכב מגיע למוסך ,הטיפולים יקרים יותר בגלל החלפים היקרים" ולמעשה ,בהווה,מדובר בדגם שאמינותו דומה לאמינות היפנית(בגלל קפיצת מדרגה מבחינת איכות הייצור),טיפוליו לא כ"כ יקרים יחסית אי לכך עלויות אחזקתו דומות לאלו של הרכבים היפנים,אך בגלל אותן דעות קדומות ,הציבור פוחד לרכוש דגם זה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מאחר וההורים שלי גרים בגליל העליון, אבא שלי מחפש לי שם רכב ובמקביל אני מחפשת כאן במרכז. בצפון הרכבים בעלי קילומטרז' גבוה מאוד יחסית למרכז, אך מצד שני אין להם כמעט נסיעות עירוניות ברמזורים ובפקקים, שהבנתי שזה שוחק את הרכב. כמו כן, המוכרים אמינים יותר בצפון מאשר במרכז. האם כדאי לקנות רכב בעל קילומטרז' גבוה מהצפון? יש, למשל, פיאסטה 98' יד ראשונה בעלת קילומטראז' 280,000 (!), מאוד שמורה והיא רוצה עליה חצי מהמחירון שלה. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Ayala, -
-
- 1 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
איך מכון הבדיקה אלדר שברחוב הקדר בנתניה? קראתי כאן רק 2 תגובות עליו (והן היו טובות..) מישהו יודע באיזו שעה הוא נפתח? כי כבר מחר על הבוקר אני הולכת לבדוק שם רכב..
הודעה אחרונה מאת Ayala, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, שני הרכבים אותו מחיר (פחות או יותר). מבקש לשמוע איזה לדעתכם עדיף (עם הסבר, אם אפשר) בתחומים הבאים (לא מסודר לפי עדיפויות): 1- אמינות 2- מרחב פנים 3- בטיחות 4- ביצועים 5- עלות אחזקה בתודה דניאל
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי תקציב שיכול להתאים לשני הרכבים הללוואני מתלבט. אני מחפש רכב שמור ופחות אכפת לי אם מדובר בידני או באוטומט (סליחה על חילול הקודש...). על פי מה שהבנתי, בגדול מדובר כמעט באותו הרכב (שילדה ומנוע זהים). מישהו יודע על ההבדלים בין הרכבים הללו (שמירת ערך, אמינות, סחירות, הנאה מנהיגה וכו'). כשמדובר כמעט באותו הרכב, האם שווה בשביל הסמל של פולקסווגן (יותר פוזה מסיאט...) לוותר על שלושה שנתונים?
הודעה אחרונה מאת klampert, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם. ברצוני לשאול מהי תצרוכת דלק ממוצעת לרכבי טלדו/לאון 1.8 אוטומט 125 כ"ס? איך היא צורכת דלק יחסית למכוניות 1.6 אוטומט רגילות. חיפשתי בפורום את התשובות אבל לא הצלחתי למצוא. מודה לכולם מראש על העזרה!
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, שמעתי בעבר דברים בכל מיני תגובות לא מסודרות לגבי השירות רציתי לשאול בנושא : 1. האם השירות אמין 2. עד כמה הוא מקצועי 3. עלויות מעבר לזה אני שוקל להעביר את הרכב על שם סבתי מהסיבה שאינני רוצה כי יהיה מתועד כי יש ברשותי רכב. האם זה יכול ליצור בעיות כפלי או כלפי סבתי? אני מקווה שתגיבו במהרה כי אני כנראה סוגר בעוד כמה שעות את העסקה המון תודה!
הודעה אחרונה מאת RipCurl, -
- 7 תגובות
- 956 צפיות
אני מעונין לדעת יותר פרטים על המיני. במקום שאימי תקנה עוד ראנאקס למשפחה חשבתי אולי על משו אחר. מה דעתכם על הרכב היותו אוטומט, האם הוא מצדיק את מחירו היקר? אני חושב על שנתונים 02-05. האם האחזקה על הרכב יקרה? איך התצרוכת שלה? הנסיעות יהיו לרוב עירוניות וסופי שבוע בין עירוני. תודה על התגובות.
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
- 0 תגובות
- 801 צפיות
טוב אז בהמשך להודעתי הקודמת ודיבור עם אבא הגעתי למסקנה שאני צריך יפנית , לא לא בחורה , למרות שהן אקזוטיות ונראות לטעמי בכלל לא רע , חלקן גם יודעות גו'דו שזה בטח ובטח עדיף על קניות. הניסאן סאני הוא רכב מאוד אמין ממה שהבנתי אבל עד כמה מהנה??? ובואו נודה בזה , העיצוב שלו אם אנחנו לא רוצים לפגוע הניסאן אלמרה קשה למצוא בדגם ידני והוא במודל 96 עומד בתקציב ובעצם דומה מאוד במאפיינים שלו לסאני ה 323F של 92 , 93 קצת תעלומה מבחינתי , מבחינה עיצובית הוא נראה טוב לרכב בשנתון הזה ובכלל (אם שואלים אותי) אך מה לגבי האמינות שלו ביחס לאחרים? אשמח לקבל דעה רצינית , אבל אם בא לכם בקטע של הומור , לכו על זה. נ.ב כמה עולה שיפוץ קוסמטי לרכב לא נאה?
הודעה אחרונה מאת 2BOR, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם ברצוני להחליף את הרכב ואני מתעניין ברנו מגאן קופה מנוע 2000 ידנית שנת 96-97. רציתי לדעת קצת פרטים על הרכב כמה כוחות סוס כמה הוא אוכל וסתם מה אתם חושבים עליו. תודה לכל העוזרים דבר נוסף אם יש לכם הצעות לרכב טוב שיהיה ידני נפח 1600 ומעלה מומלץ 1800 בסביבות ה30000 אני השמח. תודה מראש איגור
הודעה אחרונה מאת igf89, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חושבת לקנות פוקוס מחברה שלי. כיום נוסעת ביונדאי אקסנט. הפוקוס מנסיעה בה עולה עליה מבחינת נוחות, בטיחות מנוע ועוד. אבל! שדה הראיה האחורי מוגבל מאוד (באופן יחסי למה שאני רגילה). האם זה דבר שמתרגלים אליו? איך מתגברים על הבעיה? מראה פנורמית עשויה לעזור? אשמח לעצה ממי שיש לו/לה פוקוס. צריכה להחזיר תשובה בהקדם. תודה
הודעה אחרונה מאת adeeb_m, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
מחר אני הולכת לקנות רכב. יש לי מספר שאלות: 1. החבר של בעלת הרכב הוא זה שיעשה איתי את ההעברה, מכיוון שהיא לא תהיה באיזור באותו הזמן. הוא אמר שיביא ייפוי כוח. 2. על הרישיון לא רשום את שמה של בעלת הרכב מאחר וקנתה את הרכב לפני חצי שנה ועדיין לא עשתה טסט ועל כן לא הוציאה רישיון על שמה. גם על זה יהיה ייפוי כוח. האם 2 ייפויי כוח זה בסדר? 3. האם ניתן להוציא המחאה בנקאית מבנק הפועלים בסניף שאינו הסניף שלי?
-
שאלה-Alfa 147 1 2
מאת Smiro-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום. רציתי לדעת מה דעתכם על אלפא רומיאו 147 1.6/2.0 סלספיד... מה דעתכם על שתי הגירסאות? מה צריך להיות המחיר בערך לשנים 2000-2003? איך המכונית?איך הנהיגה בה?ואם בכלל שווה לקנות אותה.. תודה.
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שנת 95, 3 דלתות, לבנה אם מגנזיום, מנוע 1400, עברה 175000, מחירון 10500 דורש (לפני מיקוח) 9 שריטה כמעט לכל אורך צד שמאל של הרכב. משהו שאפשר לחיות איתו. מה אתם אומרים, חוות דעת טכנית? וחוות דעת על האחיזה, עלות התיקונים.
הודעה אחרונה מאת AUDI-BOY, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפש רכב שיביא אותי כל יום מירושלים לצריפין, חשוב שיהיה אמין, בתקציב של 20K אפשר להתגמש קצת אם יש רכב טוב ששוה להוסיף עליו חשבתי אולי על הכיוון של 306 XSI, GTI, מה אתם אומרים? חייב שיהיה ידני.. אשמח להמלצות תודה..
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות את הרכב ממישהו באזור הוד השרון רציתי לשאול 1. אם אתם יכולים להמליץ לי על מקום אמין לבצע בדיקה באזור? 2. כפי שכתוב בכותרת הרכב הוא 1.6 XS ידני, אני יודע שהרוב באים בגירסא של 1.4 רציתי לשאול אם יש לזה משמעות בביטוח או בצריכת דלק או בהבטים אחרים..? נ.ב מדובר בשנת 97 תודה!
הודעה אחרונה מאת RipCurl, -
-
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, אבקש חווד לגבי כל דבר שעולה בראשכם אודות טויוטה ראב4 בציר 2001-2002(אחרי מתיחת פנים) כמובן אוטומטית... הגיפון מועד לאמא שלי ויהיה בשימוש עירוני בלבד תודה רבה רבה לכולם מראש. רועי
הודעה אחרונה מאת roei, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכם! אני מחפש לעצמי רכב בתקציב של עד 45K, כאשר הדרישות הם: נפח מנוע לא חזק מידי (1.4-1.6)... דרישה עקרונית: רכב חסכוני בדלק! כמה שיותר חסכוני, יותר טוב... עדיפות גבוהה לאוטומט, ושלא יבלה יותר מידי במוסכים. האם יש חיה כזאת? נכון לעכשיו, אני נוהג ביונדאי אקסנט 98, מרוצה ממנה, אבל הגיע הזמן להתקדם, ולכן הדרישה היא גם שנתון יותר גבוה... תודה מראש, אלעד.
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
שלום לכולם.אני זקוק לעצתכם פעם נוספת על מנת להבהיר לי מה ההבדל בין סוזוקי בלנו לסופר בלנו ועל הדרך כמובן יש לי מספר שאלת לגבי הרכב הנ"ל. 1.אמינות (האם הוא אמין?) 2.צריכת דלק 3.עלות אחזקה וטיפולים 4.ולגבי השאלות הנ"ל הייתי רוצה גם לדעת מהי דעתכם בהשוואה להונדה סיויק שנת 99 וניסן אלמרה. תודה לכם שוב יום נעים עד כמה שאפשר ...
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות פיג'ו XSI או XS מה ההבדל בינהם מבחינת ביצועים אמינות וצריכת דלק אני מדבר על 2000 סמ"ק גיר אוטומט. על מי מהם אתם ממליצים -> מבחינת שילוב של ביצועים אמינות והעדפה אישית. תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
החלטתי להחליף את האוטו שלי, אבל אני מתלבט בין כמה דגמי מכוניות שהם: 1) יונדאי גטס 1400 2003-4 ידני/אוטומט 2) פורד פוקוס 1600 2001-2 אוטומט אודה לכם אם מישהו יוכל להפנות אותי מבחינת צריכת דלק של כל אחד מהדגמים ובאופן כללי, אם יש להם מחלות שחייבים לדעת לפני הקנייה. וגם ממי כדאי יותר לקנות, מחברת השכרה או מפרטי. תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת bodovg, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
והשאלה בכותרת.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אלו שמכירים אותי מהפורום יודעים שאני מחפש כבר תקופה ארוכה רכב, והייתי קורא בלבד בפורום, עד שלפני כשנה וחצי הצטרפתי לפורום ופתחתי שרשור - שהוביל אותי למסקנה שכדאי להשאר עם המאזדה ולוותר על חלום האודי לעת עתה. קישור לנושא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=95919&highlight=_%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8_ אבל בואו לא נתעסק ברכב הקיים ברשותי (לאנטיס GLX 1.8 2000), אותו באמת שלא תהיה לי בעיה למכור בסביבות המחירון שהוא 50K+- (כל שני וחמישי שמים לי פתק על השמשה), להם אוסיף בין 40K ל-50K או אף מעט יותר אם אצטרך, ואם יהיה במה להשקיע. אציין שהשנתונים המדוברים הם 02-03. ובכן, כעת אני סגור שאני רוצה לרכוש את הA3 (למרות שיכול להיות נחמד אם תעלו רעיונות…
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש מידע על הרכב הנ"ל. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=53426 הבנתי שההספקים ברכב הזה , בשני גרסאות המנועים, ממש נומכים. הבנתי גם שהמנועים הם מנועים של אופל משנות ה80 , לא זוכר את הדגם. ההספקים הם 103 כוחות סוס לנפח 2.0 , ו95 כוחות סוס למנוע ה1.8 ליטר. אני יודע שההספקים די נמוכים, אך הביצועים סבירים. האם המנועים הם בעלי קרוברטור או הזרקת דלק? האם הגיר האוטומטי הוא 3 או 4 הילוכים? פשוט העסקה נשמעת לי די טוב - ב10K אפשר לקנות אחת שנת 96, בעלת יד נמוכה, וק"מ לא גבוה. וגם מקבלים חבילת אבזור לא רעה- חלונות, מראות חשמל, הגה כוח, ABS, כרית אוויר וכ'ו. הרכב גם ניראה די נחמד, והוא גדול ומרווח, ודי אמין (דיהו?) מהיא …
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
כמובן שחשבתי על פונטו ספייס או אולי פולו בכל מקרה אני צריך רכב זול ואמין (אני סטודנט) כמו כן אני מעוניין בשנתון לא יאוחר מ 2000 (מתחת לזה אני לא מעוניין) תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת rhayun, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שמעתי ממישהו שהמחירון לא משקף את המחיר האמיתי שבו מתבצעות עסקאות על הרכב הזה, המחירון נמוך בהרבה. האם זה נכון? ובכמה בערך רכבים כאלה נמכרים מעל למחירון. הרכב משנת 93 יד שניה עם 160K קילומטר.
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי ייעוץ על ההבדלים למי שמכיר בין הדגמים של דיהטסו שרייד קלאסיק בין השנים 97-00 לגבי נפחים 1500 (שייך סדאן אם הבנתי נכון) לעומת 1300 הדגם הקטן יותר אם יש לכם מידע בנוגע להבדלים משמעותיים בין הדגמים לגבי הנתונים הבאים ב 2 המקרים מדובר בדגם ידני בלבד 1)ביצועים 2)אמינות 3)חסכון (צריכת דלק) כל פרט נוסף על הדגמים יכול לעזור בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת sababi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! אחותי מחפשת רכב שיהיה מעל שנת אלפיים, שיהיה קטן (אימפרזה בשבילה זה אוטו ענק ומגעיל שאי אפשר להחנות איתו) שיהיה בטיחותי כמה שאפשר (יש לה 2 ילדות קטנות, הגדולה בת 3) ושיהיה אוטומט כמובן (איך אפשר לשכוח) בכל אופן רציתי לקבל הצעות בקשר לרכב, שלא יתפרק ויהיה הרבה במוסך היא ראתה בניין לידה פיז'ו 206 למכירה עם 67 אלף ק"מ, שנת 2001, אם 2000 בעצם (אני יברר!) בכל אופן האם כדאי? , האם היא תיהנה ממנו או שלצפות מצרפתייה זקנה (יחסית) שתיתן קצת אמון זאת בקשה מוגזמת? תודה לכל העוזרים בקשר לרכב הנ"ל וכמובן לא לשכוח לממליצים לרכב חלופי ארז .
הודעה אחרונה מאת erez10, -