ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני עומד לקראת קניית לנד קרוזר, אך הדבר היחיד שמרתיע אותי הוא עלויות הביטוחים. כמה צריך לעלות ביטוח חובה +ביטוח מקיף בלנד קרוזר? תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אתמול מצאתי לאחר ים חיפושים איביזה סיגנו 100 כ"ס שנת 02' 1600 יד 3 בלי תוספות ממש שמורה צבע כסף. בעל הרכב רוצה עליו 45K . האם כדאי?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב קטן חסכוני מנוע 1400 עד 20000 שח תיבה ידנית משהו בסגנון פולסווגן פולו , איביזה , פזו 206 ודומים... יש למישהו הצעה המלצה טיפים לרכב טוב ואמין חסכוני וחזק? תודה מראש .. נ.ב רכבי הנוכחי פגו 205 שנת 94...
הודעה אחרונה מאת wtlvh31, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז ככה, הסיאט איביזה 1996 מנוע 1600 תיבה ידנית, כבר לא מה שהיא הייתה פעם (למרות שאני חולה על הרכב הזה, כל כך כיף לנהוג בו) והגיע הזמן לרכוש מכונית חדשה. התקציב הוא בסביבות 130K כשהגבול העליון יכול להמתח בעד 5K. (והגבול התחתון עד אחרי ה0 ). אמא כמובן רוצה toyota corolla GLi חדשה ב124K ומתעקשת, אבל לא אני ולא אבא רוצים להרדם תוך כדי נסיעה אז החלטנו לוותר על המכונית הזאת (למרות שאנחנו עדיין עם ראש פתוח, אם יש לכם משהו לחדש לנו). בעקבות התייעצות עם חבר שרושם כאן בפורום (דניאל) והפנה אותי אליכם, מיקדנו את ההתעניינות בMazda 3 2.0 Spirit, שמגיעה אלינו במחיר 133K. אבא עדיין מתעניין בSubaru Impreza 2.0R (ידנית או אוטו', לא הוחלט) שגם מגיעה במחיר 133K. בסופו של…
הודעה אחרונה מאת יבין, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
צריך חוות דעת לגבי הרכב הזה... אמינות, טיפולים, תיקונים, צריכת דלק... יש לי סיוט מרכב קודם גרמני (קאדי...). תודה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אלהן , אני מחפש רכב והתעניינתי בפיאט בראבו , אני מעוניין לקבל קצת פרטים על הרכב . * איך הוא מבחינה מכנית *אחרי כמה זמן צריך ללכת מנוע כי ל2 חברים שלי יש את הרכב ולשתיהם הלך מנוע ב 200,000 אלף קילומטר *כמה כו"ס יש לרכב בקיצור כל מה שאפשר לדעת על והאם כדאי בכלל להתעסק איתו . ואיך הוא בתור התחלה . אשמח לתשובה
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 10 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אני מחפש כבר הרבה זמן רכב ל7 אנשים התקציב מאוד נמוך (עד 27000) ולקו הגמר הגיעו כמה מכוניות שממה שראיתי כאן בחוות הדעת הן לא ממש פופולאריות ובכל זאת מהרשימה מה עדיף? ניסן לרגו, ניסן סרנה, מיצובישי L300 (בנזין), פורד ארוסטאר אישית מאוד מצאה חן בעיני הפורד אנא עזרתכם
הודעה אחרונה מאת יוני 110, -
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום חברים. בימים אלו אני שוקל קנייה של הרכב הנ"ל שנת 94 אוטומט. עכשיו השאלות שלי הם כאלה .. מה עלות של צריכת הדלק ? אנשים שיש להם או שהיה להם את הרכב ספרו לי בבקשה כל מה שאתם יודעים.. כגון: ביצועים החזקה נוחות וכו'.. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Roy, -
- 11 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם. אני צריך מידע לגבי 206CC 1.6 אוטומטית. האם לרכב יש בעיות עם הגג הנפתח הקשיח ? אשמח גם לדעת אם הביצועים שלה בפועל מספקים, והאם יש מקום במושב האחורי ל-2 אנשים ? מהם עלויות האחזקה השוטפות שלו, כמו ביטוח, צריכת דלק וכו'. לגבי המנוע והתיבה אני יודע שהם משמשים גם את הדגמים האחרים של פז'ו. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ראיתי כזאת מודעה מוזר ביותר ?!
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
-
מרצדס קופה
מאת gt180- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מחפש נתונים על מרצדס 300 ec24 מהשנים 90-93 אמינות צריכת דלק ביטוח זמינות חלקים כמה נהוג לשלם כי הם די נדירות ודעה כללית על הרכב תודה.
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הטר שייך לאותו נושא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=143643 אחותי עומדת לפני קניית רכב היא מחפשת כבר די הרבה זמן, בתפקיד חיפוש הרכב : אני ואבא שלי, אבא שלי מאוד רוצה לקנות לאחותי דייהטסו שרייד 5 דלתות שנת 2000 וכרגע הוא מצא מציאה של ממש, שנת 99 אוטומטית עברה 49 אלף ק"מ צבע אפור מטופלת, מחירון. האם כדי לקפוץ על הרכב? ועוד שאלה, האם האופל קורסה 00-01 יותר עדיפה או טובה מהדייהטסו?
הודעה אחרונה מאת =DJ Shadow=, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם חבר לעבודה רוצה ליקנות את האלפא שמופיע ביד שניה. מדובר באלפא מנוע 2500 6 צילינדרים ידנית (6 הילוכים) מודל 2001. בכללי הרכב ניראה חללתית וגם נוסע ככה (בלי להשים לב הרכב פירפר לו בהילוך 3 ) קיצר רכב משגע ומרגש. מה דעתכם -המבינים -על הדגם ? לא מעניין כמה דלק ולכמה קמ. מימה צריך להיזהר ? תקלות אופיניות ? אולי מישהוא מכיר את הרכב ויכול להמליץ או להפך. הקניה מיתבצעת מחר לאחר בדיקה שהיתה היום (ולא כתבו משהוא מיוחד חוץ משעון מהירות שלא עובד) תודה לעוזרים רז...
הודעה אחרונה מאת shnaper, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
MK1 כמובן ... תודה לעוזרים... חדש פה בפורום מקווה שתתנהגו אליי יפה ... שלכם סנטה
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הדרישות : רכב קומפקטי ומעלה . גיר רגיל. נוח לשינוע משפחה קטנה (ילדע עגלה וכלב) דיזל אמין ונוח אני חשבתי על קסארה , אתם מוזמנים להגיד לי מה אתם חושבים על הקסארה ועל בכלל.
הודעה אחרונה מאת מיצובישי, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום, במהלך חיפושיי אחרי רכב קטן שישרת אותי עם קבלת רישיון הנהיגה (אי"ה בעוד מספר חודשים), הובאה לתשומת ליבי מודעה בנוגע לאופל קאדט. הרכב המדובר הוא משנת 88, מיד ראשונה ובעל קילומטרז' נמוך ביותר. נראה אמיתי. המחיר המבוקש הוא 9.5K ואני מניח שאפשר עוד לרדת קצת. מעבר לכך שהקאדט נחשב פעם לרכב טוב ואמין, אני רואה ערך מוסף בשמירתן של מכוניות כאלה על הכביש. בין אם אני אקנה אותה או מישהו אחר, מן הראוי שתגיע לידיים טובות. ולפיכך, השיקולים בעד: *חסכון בדלק (כך אומרים) *"הערך המוסף" *המוניטין *המחיר והשיקולים נגד: *בעוד שנה אני אצטרך לעשות טסט כל שישה חודשים *הרכב כבר די זקן, עם כל הכבוד *תהיה לי בעיה לאתר חלפים *ומה שה…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת מה אתם חושבים על הפיג'ו 2005 1600 XS שמוצגת ב YAD2 (יש אחת שחורה ואחת כסופה). יתרונות? חסרונות? (שניהם דורשים 85 אלף) - המחיר הגיוני או שמוגזם? אנא תנו דעתכם.. תודה מראש, יניב.
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחפש רכב בטווח המחירים הנ"ל. חשבתי בכיוון של קורולה 2004-5 או B4 משנה 2002. אולי אלמרה או לאנסר. יש למישהו המלצה על אחת האופציות האלה ? אולי משהו אחר שלא חשבתי עליו ? תודה מראש, יניב.
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הודעתי הראשונה בפורום.... אני מחפש רכב קטן , כאשר אופי הנסיעה הוא בד"כ בין עירוני לטווח של 100 ק"מ , בין 2-4 פעמים בשבוע. רצוי שהרכב יהיה חסכוני בדלק ובעל ביצועים סבירים. המועמדים: רנו קליאו דיזל 1900 שנת 2001 . סיטרואן סקסו. פיאט פונטו 2001-3 . וכאן עולה סוגיית הליסינג/השכרה , עד כמה לא כדאי להתעסק עם זה. הציעו לי גם פיג'ו 106 משנת 98. אשמח לקבל המלצות. בברכה
-
ציטרואן C15 1 2 3
מאת upetar-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום וערב טוב . כפי שניראה הצרפתיה הבאה שלי תהיה איזה c15 צהובה.שאלה לי אל מי שמכיר ויש לא נסיון בסוג זה של הסריטה .מה עדיף הזרקה או קרבורטור,ומה ליבדוק ומימה להיזהר,וכמו כן אשמח לקבל טיפים ועזרה למציאת הצרפתיה היפיפיה הבאה.תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת avisofy, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, הבדיקה היא לפולו שנת 96 מנוע 1600 (5 דלתות), 135000 ק"מ, גיר ידני. אלה הנתונים של הבדיקה: 1.מנוע 2.מערכת קירור 3.מערכת דלק 4.מערכת הצתה: רעשים ונקישות פנמיים, רצועת זימון לבדוק במוסך, הפרשי לחלץ במנוע, בלאי פנימי, שריפת שומן, דרוש תיקון במנוע, ניקוי מערכת הקירור, הזרקת דלק לקויה. 5. מערכת פליטה: תקין 6. סרן קדמי ומערכת היגוי: לתקן זויות היגוי, שחיקת צמיגים. 7. קפיצים: תקין 8. שלדת הרכב ליקויים בעלי משמעות נמוכה: החלפת פח חזית ברגים, החלפה מכסה מנוע, תיקוני פח וצבע סביב, מכות/לחיצות פח, שריטות צד. ליקויים בעלי משמעות שולית: החלפת פגושים, החלפת שמשות. 9. מערכת בלמים: תקין 10. צמיגים: תקין 11. מערכת תאורה (כולל …
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רוצה לשמוע את דעתכם בקשר לבדיקה. הרכב יד 5, 146 אלף ק''מ, שנת 98. ניגש לתוצאות: 1) מנוע 2) מע' קירור 3) מע' דלק 4) מע' הצטה: בלאי פנימי גבוה,גלגל רצועה (פולי) מנוע זורק, רעש מע' תזמון שסתומים, נזילות שמן, לחץ עלוקה גבוה (מבלאי), קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים צנרת מצננים פנימי חיצוני ובלוק מנוע, תצרוכת דלק גבוה, לתאם מנוע. 5) מע' פליטה: דוד עמם אחורי פגום, עמעם מרכזי פגום, מערכת פליטה רועשת. 6) סרן קדמי ומע' היגוי: לתקן זויות היגוי, שחיקת צמיגים, חופש ונקישה בתיבת הגה,נקישות במתלה, זוית ציר אחורי פגומה, חריקות במתלה. 7) קפיצים: בולמי זעזועים קדמיים חלשים, בולמי זעזועים אחוריים חלשים שילדת מרכב: ליקויים בעלי משמעות נמוכה: פגיעות פח, לחיצות ב…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם!!! אני ניצבת בפני בחירה:טויוטה קורולה או רנו סניק 2 שניהם 2007 מהחברות, מנוע 1600 וגיר אוטומטי.כל מה שידוע לי,זה שסניק גדול יותר ויש בו הרבה מקום אחסון(אילו רק היה אפשר להחליט על סמך גודל בלבד ).למי שמכיר את הרכבים הנ"ל מ2007-2005 כולל: בבקשה חוו את דעתכם על תקלות,בעיות ,צריכת דלק,וכל מה שמוצא חן ביניכם או כל דבר שאתם לא אוהבים ברכבים האלה.אם ישנם דברים שלא ציינתי, אשמח אם תוסיפו ותפרטו.כל פיסת מידע יתקבל בברכה. בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת הילדה המתוקה, -
192 ס"מ ומיאטה
מאת פוגלש-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נכנס לי גוק חדש והתחלתי לפזול לכיוון מיאטה, מבחינה חיצונית של הרכב נראה לי שיהיה לי קשה בפנים, האם למישהוא בגובה שלי יש ניסיון עם המאזדה, האם יש הבדלים במרחב הפנימי בדור 1/2 (לדור 3 אין לי כסף) . תודה
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי התלבטות קלה בקשר לרכב חברה בליסינג. יש לי שתי אפשרויות: א: מגאן 2007 כולל ESP, התחייבות לשלוש שנים (קנס של 3 חודשים בשנה הראשונה, 2 בשניה, 1 בשלישית אם אני מחזיר) ב. מגאן 2006 ללא ESP, התחייבות לשנתיים (קנס של 2 חודשים בשנה הראשונה, חודש בשניה אם אני מחזיר) עד כמה לדעתכם ה-ESP חשוב? במיוחד בארצנו? האם לדעתכם רנו בנו את ה-ESP בצורה טובה או שזו עוד מערכת חשמלית צרפתית שיכולה לגרום לבעיות? תודה רבה! ארז
הודעה אחרונה מאת adeeb_m, -
-
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
איך הרכב ?? מה לבדוק בדקדקנות לפני הקנייה ? טיפים, המלצות והארות יתקבלו בברכה מבעלי רכב, ובעלי נסיון . מבקש לא לנסות ולהגיד לי שזה צרפתי ולא אמין, אלא המלצות ועצות מנסיון. תודה לכל המגיבים.
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
מסחרית עד 15000 שקל. 1 2 3
מאת EVMEISTER-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם ושבת שלום. אבי מעוניין בקניית רכב מסחרי להובלות קטנות מאוד שיסע אולי 4 ימים בשבוע. במחיר הזה הומלץ לי על מיצובישי L300 משום שאפשרי גם להסיע אנשים ברכב וזה יכול להיות שימושי לנו. הרכב צריך להוביל דברים קטנים אך בכמות לא ממש קטנה ובעצם ישמש גם כמחסן נייד. מה אתם אומרים על ההצעה שקיבלנו? אב ובלי דיזל. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רציתי לדעת מה רמת האמינות של רכב זה ואילו דברים יש לבדוק לפני שאני לוקח לבדיקה במכון
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
לומינה - לרכוש או לוותר כי דורשים מחירון? (כותרת נערכה. היתה נמחקת אילולא היו תגובות) 1 2
מאת llaavvii-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם רשמתי זכרון דברים לגבי לומינה 96 יד שניה 116000 ק"מ(אמיתיים) מטופלת במרכזי נראת חדשה והכל עובד האיש התעקש על מחירון והסכמתי (30K) וישר צעקו עלי שעשיתי שטות שלומינה יוצאת בהרבה מתחת האם עשיתי בשכל? לבטל? לקחתי בלא בדיקה האיש הוא נראה אמין לא סוחר האוטו אצלו 8 שנים? ובכלל איך האוטו? אני מחפש6 מקומות במחיר בערך 30K? אשמח מאוד לתגובה מהירה! תודה!!!
הודעה אחרונה מאת zizo, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 899 צפיות
האם מישהו יודע עד איזו שנה ייצרו את הרכב הנ"ל? ובאופן כללי איך הרכב הזה ומה הטווח מחירים שלו? תודה מראש, לילה טוב.
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,273 אורחים (הצג רשימה מלאה)