Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ולגבי חלפים יקרים בפאביה, דוגמאות בבקשה, סיסמאות יש רק בבחירות.

מסכים ב-100%!

סיסמאות ללא שום כיסוי!

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ולגבי חלפים יקרים בפאביה, דוגמאות בבקשה, סיסמאות יש רק בבחירות.

.

המחירים היקרים אותם ציינתי מתייחסים לטיפול במוסך מורשה- יבואן.

היבואן והמטפל המורשה של סקודה=פולקסווגן, כלומר צמפיון הידוע במחירי החלפים היקרים בלשון המעטה.

תמיד אפשר לטפל אצל חאפר ולחסוך כמה שקלים....

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

השאלה היחידה אם החלפים הולכים כל שני וחמישי או שהאוטו אמין....

כמו שאמרתי , בעברי מסתתרות 4 פאסטים שאת כולם קנינו חדשות מהחברה ... אני יודע מה המחירים (800 ש"ח בשביל הקונסולה של התאורה הפנימית ועוד לא כולל התקנה ולא בגרסא עם גג שמש)

אבל דבר ראשון , רוב הדברים נופלים על האחריות (900 ש"ח בשביל תא כפפות :shock: )

ודבר שני , הם לא הולכים כל כך מהר (בדר"כ)

השאלה היא איך זה בפאביה... בעל המוסך שמטפל לנו ברכבים (צ'מפיון מקורי) אמר לאבא שלי שסקודה זה פולקסווגן בלי בעיות...

השאלה אם זה נכון...

פורסם
אבל דבר ראשון , רוב הדברים נופלים על האחריות (900 ש"ח בשביל תא כפפות :shock: )

ודבר שני , הם לא הולכים כל כך מהר (בדר"כ)

במשפט הנ"ל אמרת דבר והיפוכו, אם אב הדברים "הולכים" בתקופת האחריות, הדבר אומר שבשנתיים הראשונות בעל הרכב התחיל לסבול ולרוץ למוסכים- הדבר לא ממש מחמיא!

בכל מקרה מסכן בעל הפולקסווגן שהדברים "יילכו" דקה אחרי תקופת האחריות.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
במשפט הנ"ל אמרת דבר והיפוכו, אם אב הדברים "הולכים" בתקופת האחריות, הדבר אומר שבשנתיים הראשונות בעל הרכב התחיל לסבול ולרוץ למוסכים- הדבר לא ממש מחמיא!

עידן

אני מניח שאת אותם דברים מילמלו לעצמם בעלי הקורולות הטורקיות שנקראו להחליף בלמים בתדירות גבוהה..

או אילו משנתונים 2003-2005 , אשר מנורת בדוק מנוע הכתומה הנחמדה נדלקה להם , והם מצאו את עצמם במוסך מחליפים מחשב מנוע , ואח"כ קטליזטור, ולבסוף סעפת פליטה..

ממש לא מחמיא..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אני מניח שאת אותם דברים מילמלו לעצמם בעלי הקורולות הטורקיות שנקראו להחליף בלמים בתדירות גבוהה..

או אילו משנתונים 2003-2005 , אשר מנורת בדוק מנוע הכתומה הנחמדה נדלקה להם , והם מצאו את עצמם במוסך מחליפים מחשב מנוע , ואח"כ קטליזטור, ולבסוף סעפת פליטה..

ממש לא מחמיא..

הבנו כבר מספר לא קטן של פעמים את ה"אנטיות" של כלפי רכבים יפנים (וכדרך אגב לא משנה איזה סמל מתנוסס לו בחרטום הרכב).

מישהוא הזכיר את המשפט "סיסמאות יש רק בבחירות". אז תשמור בבקשה את הסיסמאות שלך לגבי הבלמים, הקטליזטור ועוד בלה בלה בלה לעצמך.... ברשות משפחתנו כיום קורולה (2004), טורקית- לגבי הבלמים - אגדה, החלפת בלמים מתבצעת בתידרות נורמלית לחלוטין. בנוסף יש לנו גם RUNX 2005 ונחש מה?! גם המחשב מנוע, גם הקטליזטור ואפילו סעפת הפליטה- גם הם אגדה.

שני הרכבים לא ראו מוסך מעולם מעבר לטיפול שיגרתי.

חבל שאת האנטיות שלך לגבי רכבים יפנים, אתה מוציא באמצעות סיפורי אגדות שהמרחק בינם לבין המציאות הוא אלפי שנות אור- מישהוא עוד עלול לקרוא ולהאמין.

נ.ב: אני משוכנע ובטוח במאת האחוזים שכל בעלי הטויוטות בפורום שותפים לדעתי.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

עידן

זה נכון...

אין ספק שאוטו בן 3 חודשים שבלם היד האלקטרוני לא מוכן להשתחרר בו זה ממש לא מחמיא...

או אוטו בן 3 חודשים שמצוף הדלק שגם הוא אלקטרוני הפסיק לעבוד טוב

או אוטו בן 3 חודשים שאיזשהו חיבור חשמלי נדפק בו והמנוע מתנק את עצמו אוטומטית ב 3000 סל"ד (דיזל לא בנזין לפחות)

ואני יכול להמשיך עם זה עוד ועוד...

פולקסווגן זה רכב מאד מאד משוכלל ומאד מאד מפנק (אני מדבר על הפאסט לפחות) אבל עם זאת , בגלל שהכל אלקטרוני והכל נשלט על ידי מחשבים אלה התוצאות.

בכל מקרה יש לנו גם מזדה 6 , ואין אפילו מה להשוות בין ה 6 ל פסאט (אני יודע שהפסאט יקרה גם ב 100 אלף אבל עדיין)

פורסם

עידן

למי שלא קרא היום בכלכלה , פורסם סקר שבו 76% מבעלי הטויוטות אמרו שהאוטו הבא שלהם יהיה טויוטה גם ,טויוטה מקום ראשון כשאחריה נמצאת מרצדס.

הסקר המלא יפורסם מחר במוסף רכב מיוחד בידיעות.

פורסם
הבנו כבר מספר לא קטן של פעמים את ה"אנטיות" של כלפי רכבים יפנים (וכדרך אגב לא משנה איזה סמל מתנוסס לו בחרטום הרכב).

מישהוא הזכיר את המשפט "סיסמאות יש רק בבחירות". אז תשמור בבקשה את הסיסמאות שלך לגבי הבלמים, הקטליזטור ועוד בלה בלה בלה לעצמך.... ברשות משפחתנו כיום קורולה (2004), טורקית- לגבי הבלמים - אגדה, החלפת בלמים מתבצעת בתידרות נורמלית לחלוטין. בנוסף יש לנו גם RUNX 2005 ונחש מה?! גם המחשב מנוע, גם הקטליזטור ואפילו סעפת הפליטה- גם הם אגדה.

שני הרכבים לא ראו מוסך מעולם מעבר לטיפול שיגרתי.

חבל שאת האנטיות שלך לגבי רכבים יפנים, אתה מוציא באמצעות סיפורי אגדות שהמרחק בינם לבין המציאות הוא אלפי שנות אור- מישהוא עוד עלול לקרוא ולהאמין.

עידן

האגדה היחידה היא זו שאתה מנסה להפיץ, שטויוטה אינה מתקלקלת, וזו בהחלט הטעיה שמישהו באמת יכול להאמין לה.

לגבי בעיות הבלאי הגבוהה בבלמים של הקורולות מטורקיה, זו עובדה , והיבואן אכן נשא בעלות של החלפת הבלמים, אני יכול להגיד לך שצי הרכב של אלביט אשר היה בין הראשונים לקבל את מודל 2003 ביצע החלפה של הבלמים עקב בלאי גבוהה..

לא חסרים גם לקוחות פרטים אשר נתקלו בבעיה, והבלמים הוחלפו ללא תשלום אומנם על ידי היבואן..

עוד משהו,זה שברכבים אצלך במשפחה אין בעיה, הדבר לא אומר שברכבים אחרים אין את הבעיה, מציע לך להסתכל קצת מסביב..

לי באופן אישי אין שום אנטי לתוצרת יפן (בניגוד לך ולתוצרת אירופה) , ה 3 רכב ראוי לחלוטין, ואף מהנה ביותר לנהיגה.

הקורולה רכב בינוני להחריד שאין בו כלום , וזו בדיוק הסיבה להצלחתו בארץ, כמו ה DL , הלאנסר , סופר לאנסר, והלנטיס..

זה שכולם קונים לא הופך את הרכב ליצירה מוטורית, רחוק מכך, ואף טויוטה הבינו זאת כאשר לגירסאת ה 5 דלתות אשר מיועדת לאירופה החליפו את השם.

שחס וחלילה שהתדמית של הקורולה לא תדבק ברכב החדש..

לסיום, היום במקרה הקפצתי את אבי לסוכנות טויוטה בלב המפרץ , הוא קנה קורולה, מה אני אגיד לך, המוסך מאחור לא היה שומם..

ולא כולם החליפו שם שמן או ביצעו טיפול שגרתי..

הגיע הזמן להוציא את הראש מהXXX , ולהפסיק לחיות באגדות.

פורסם
שחס וחלילה שהתדמית של הקורולה לא תדבק ברכב החדש..

לסיום, היום במקרה הקפצתי את אבי לסוכנות טויוטה בלב המפרץ , הוא קנה קורולה, מה אני אגיד לך, המוסך מאחור לא היה שומם..

ולא כולם החליפו שם שמן או ביצעו טיפול שגרתי..

הגיע הזמן להוציא את הראש מהXXX , ולהפסיק לחיות באגדות.

כנראה שכולנו טועים, אביך, טועה האמריקאים טועים ועוד ועוד ועוד.... ורק אתה, הבטוח בעמדותיך שקורולה היא מכונית בינונית צודק.

תמשיך לחיות באגדה בה אתה חי ורב עם ישראל, האמריקאים ואביך ימשיכו לנהוג ולהנות מהקורולה.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
כנראה שכולנו טועים, אביך, טועה האמריקאים טועים ועוד ועוד ועוד.... ורק אתה, הבטוח בעמדותיך שקורולה היא מכונית בינונית צודק.

תמשיך לחיות באגדה בה אתה חי ורב עם ישראל, האמריקאים ואביך ימשיכו לנהוג ולהנות מהקורולה.

עידן

אבא שלי קנה את הרכב כמו מרבית הישראלים כי הוא שומר על הערך..

ומה לעשות הקורולה רכב בינוני לכל היותר, לכן הוא מוחלף.

אני לא חיי באגדות, אני פשוט בוחר את הרכב שלי לפי הצרכים וההנאות שלי, ולא כאחד מהעדר.

קשה לך להבין אני יודע.

פורסם

ומה לעשות הקורולה רכב בינוני לכל היותר, לכן הוא מוחלף.

.

המשפט הנ"ל פשוט מלמד על רמת הבנתך בתחום הרכב.

הוקורלה מיוצרת החל 2002 ומשווקת בישראל החל משנתון 2003.

הקורולה מוחלפת בשנת 2008 לא בגלל היותה בינונית, אלה מסיבה פשוטה שכל יצרני הרכב מחליפים דגמים שרצים בשוק בממוצע בין 5-6 שנים.

ראה:

ההונדה סיביק (דור קודם)- 2001-2001

טויוטה יאריס- 2000-2006

ועוד ועוד ועוד......

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
היבואן והמטפל המורשה של סקודה=פולקסווגן, כלומר צמפיון הידוע במחירי החלפים היקרים בלשון המעטה.

עידן

עידן, בתור בעלים של פביה (השנייה במספר), אני חייב לציין שעלויות האחזקה לא זולות במיוחד - אך לא יקרות במיוחד

זולות יותר משל פולקס' (והייתה לנו פולו 16 שסת' במשפוחה).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
המשפט הנ"ל פשוט מלמד על רמת הבנתך בתחום הרכב.

הוקורלה מיוצרת החל 2002 ומשווקת בישראל החל משנתון 2003.

הקורולה מוחלפת בשנת 2008 לא בגלל היותה בינונית, אלה מסיבה פשוטה שכל יצרני הרכב מחליפים דגמים שרצים בשוק בממוצע בין 5-6 שנים.

ראה:

ההונדה סיביק (דור קודם)- 2001-2001

טויוטה יאריס- 2000-2006

ועוד ועוד ועוד......

רק הערה למבין הגדול..

יצרני הרכב מנסים למתוח את אורך חיי הרכב ככל האפשר, ובמהלך החיים של הרכב עושים עידכוני מנוע, ורענון עיצובי קל כדי להמשיך ולהחזיק את הרכב בחיים.

לעיתים , כאשר הרכב מצליח במיוחד , הרכב ישאר ללא שינוי לכל אורך חיי הרכב, אך כשיש בעיה (כמו עם הקורולה דור קודם..) , הרכב לא שורד 4 שנים ומוחלף..

הכל עניין של הצלחה של הרכב בשוק..

דרך אגב, היאריס הושקה ב 99 , סתם לידע כללי..

פורסם

כמי שמכר לפני שבועיים יאריס סול שנת 2002 עם 90,000 ק"מ אני יכול להמליץ בחום.

האוטו אומנם נשמר בקפדנות אבל בכל מקרה הרגיש כמו חדש וזה אחרי 5 שנים והק"מ האמור.

למעט טיפולים שוטפים לא היו שום הוצאות כשאפילו ברקסים הוחלפו פעם ראשונה ברכב ב-85,000 ק"מ!!

לסיכום, מומלצת מאוד.

• תוכן חדש...