Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
את הקליאו וה-GT קניתי כשהם נקיות מתוספות למיניהם.

בקליאו שמתי בולמי קוני מתכוונים וקפיצים של אייבך.השילוב של הבולמים ביחד עם הקפיצים שינתה את התנהגות הרכב למדהימה,הרכב נהיה הרבה יותר מתקשר והרבה יותר יציב במהירויות הגבוהות ששם הוא קצת ריחף.

את הקליאו מכרתי לאחר שחשתי שקצת מיציתי ואני מחפש יותר כוח והתנהגות שונה מהנעה קידמית.

מהקליאו עברתי ל-GT ולמען האמת אני מאד התאכזתי מהיכולות של הרכב מבחינת התנהגות.

השינוי הראשון שעשיתי ב-GT זה להחליף את הבולמים לחדשים יותר והנמכתי את הרכב בקפיצים של אייבך 50 מ"מ,ברגע שעשיתי את השינוי הזה חשתי לפתע סוף סוף שהרכב נוסע כמו שצריך והייתי מרוצה.

לאחר תקופה לא ארוכה על הסט אפ שרשמתי נפתחה לי הזדמנות לשדרג את הרכב עם קויילאוברים של בילשטיין,אנטירולים של אייבך ורביעיית צמיגים סמי סליקס.המהפך היה בפתאומיות...הרכב נהיה נשלט מאד.פונה ומתנהג בצורה מדהימה.

השינוי עשה לרכב רק טוב ואותי מאושר.

אשמח לקבל קצת יותר מידע טכני לגבי קוילאוברים (אין לי מושג מה זה )

אמרו לי רק שזה לא מתאים לקליאו בכביש ציבורי

שעדיף לי להחליף את הקוני שלי (בלי קפיצי הנמכה) לבולמים פרוגסיביים של בילשטיין דגם B8 עם קפיצים של אייבך פרו קיט 30 מ"מ

ולהחליף את הגאנטים שלי (17) ל 205/45/16

יש צמיגי סמי סליקס גם למידה של הקליאו?

איך אורך החיים של הצמיג הרך?

הוא מתאים גם לכביש רטוב?

מדהים שעד לא מזמן צמיגים כאלו לא היו חוקיים לכביש ציבורי

אני מתאר לעצמי שהם עושים נפלאות במצבים קיצוניים וביציאה מסיבובים.

הצלחת לפתור את בעיית ההגה ה"מת" של האימפרזה?

הצעה לכל בעלי הקליאו שאוהבים אותה כל כך: (יקר בטירוף)

http://www.k-tecracing.com/show_product.asp?id=1792

דיפרנציאל מוגבל החלקה שידע להוריד את הכוח של הקליאו לכביש בצורה יעילה

כמו בפיאט קופה ובהונדה אקורד טייפ R שנחשבות כמכוניות ההנעה הקדמית הטובות ביותר שקימות.

קשה לי להסכים עם ההשוואות שעושים בארץ ובעולם בין האימפרזה והאיבו לבין מכוניות ספורט מהשורה הראשונה.

גם אם זה מוכח שהם יותר מהירות ונשלטות במסלול ,

לא כל רכב שיותר נשלט או יותר אוחז משמע יותר מהנה ויותר כיף לנהיגה

"אוטו" עשו השוואה בעבר בין STI לבין M3

נכון שזה גימיק נחמד להשוות מכוניות עם הפרש כמו גדול במחיר

אבל אין בכלל מקום להשוואה

נהגתי על M3 ידנית ועל אחת עם גיר SMGII (כמובן שהידנית עדיפה ולא משנה כמה ימציאו תיבות הילוכים אוטומטיות מעולות)

התחושות שהיא מעבירה , מנוע הפנינה שלה , רעש המנוע המשכר , הנדסת אנוש , אחיזה מטורפת , ובוודאות מושב הנהג הנוח בעולם גם בהשוואה למרצדס לבמוו מהסדרות המפוארות ביותר.

לגבי האיבו , השכרתי אינפיניטי G35 קופה , 300 כוח סוס והנעה אחורית על צמיגי מישלין פיילוט 18" מעולים לטיול באחד מכבישי הנהיגה הטובים בארה"ב (כביש 1) מסאן לואיס אוביספו ועד סנטה קרוז שבצפון קליפורניה

כאבו לי הצלעות מרוב אחיזה והראש שלי הסתחרר מכוחות ה G הרצופים בסיבובים האין סופיים שם (כל הכביש באורך יותר מ 200 מייל).

לאחר 4 ימים איתה יצא לי לנהוג באיבו 9 , האכזבה היתה חד משמעית , קשה לי להסביר את זה במילים , אבל התחושות באיבו בכל הקשור לחיבור לנהג ולהנאה הטהורה היו מאכזבות לעומת ה G35.

באותו יום נהגתי גם על הקיימן החדשה של פורש , זאת חיית מסלול מדהימה

כל כך קשיחה וישירה , רעש מנוע מה"שש השטוח" אליפות , הגה מדהים מדהים , רק התפללתי לעוד כוח שיתאים לשלדה האבסולוטית שלה וראוי ואף חובה להשוות אותה ישירות מול ה 911.

לדעתי האישית בעניין הכיף הטהור שבנהיגה יש דברים שכוחות סוס ונתונים טכניים או זמני הקפה מהירים יותר לעולם לא יעשו את שלהם , נקודה.

עוד דוגמא זאת ה S2000 המופלאה בהשוואה ל STI והאיבו היותר חזקות ממנה בהרבה מבחינה טכנית וכנראה גם יהיו יותר מהירות ממנה בכל כביש ,

ה S2000 למזלי היתה המכונית הראשונה שיצא לי לנהוג בארה"ב

בתוך העיר היא נחבטה קשות מכל בור קטן והמנוע שלה הרגיש לי אז כמשהו חלש יחסית לצפייה שלי אפילו הרעש איכזב , אבל..........

ביציאה לכביש הפתוח פתאום הרגשתי בעיטה חזקה בכל הילוך

חברה שלי שהיתה איתי יכולה להעיד שכל הדרך צרחתי מאושר "מה זה , מה זה , מה זה"

למנוע יש פשוט חיים משלו 6000 סל"ד ומעלה !!!

ועוד לא הכנסתי למשוואה את הגיר הנפלא ביותר שחוויתי (מדוייק יותר אפילו מהפורשה)

פשוט מכונת נהיגה מעולה ולא משנה אם האימפרזה או האיבו יהיו יותר מהירים ממנה , הכי חשוב זה התחושות שקשה להסביר במילים. חיבור ישיר עם הנהג , פשוט קארט במיטבו

מסקרן אותי לדעת כמה טובה היא יכלה להיות אם היו בונים אותה סגורה במרכב קופה מוקשח יותר ועם אותו מנוע מופלא אבל גדול יותר נניח כמו בהונדה NSX.

לפורשה קיימן זה עשה נפלאות יחסית לבוקסטר , רק נשאר לדמיין מה זה היה עושה להונדה.

אני מצטער על התגובה הארוכה שלי , אבל לא יכולתי לעצור את הזכרונות.

כאן בארץ בשל המחירים המטורפים ומחסור בדגמים מסויימים , אכן האיבו או האימפרזה הם הקניה הטובה ביותר ביחס לביצועים.

הנה כמה תמונות מארה"ב לכל אלו שביקשו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=141840

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמנם אין לי לצערי רפרטואר עשיר כמו שלך במכוניות ספורט, אבל יצא לי לנהוג על אי-אילו מכוניות מהירות פחות או יותר, וה-EVO בפירוש נמצאת שם למעלה ובאופן אבסולוטי. הקלות בה ניתן לשחק איתה בכל מצב מתעלה גם על זו של מכוניות ספורט ייעודיות כמו פורשה בוקסטר. היא מרגיש נשלטת ובטוחה באופן מדהים וכמות האחיזה אדירה גם עם צמיגים גמורים.

נכון, בחו"ל יש עוד המון מכונות מדהימות לא פחות וגם יותר, אבל EVO בשבילי היא סוג של חלום קרוב יותר, נגיש יותר. אולי כי היא נמכרת בארץ ולא במחירים היסטריים עד כדי כך. (ואני מתעלם כרגע מכך שיש לה תא נוסעים של לאדה שנת 88 ).

באשר לקליאו - נהגתי על המון מכוניות הנעה קדמית. הקליאו היא בפירוש מהמהנות ביותר וזה כשהיא סטנדרטית לחלוטין. לומר את האמת, אני לא רואה סיבה בניסיונות שיפור כאלו ואחרים (ג'נט 17, בילשטיינים, שיפורי מנוע פוגעי-אמינות), כיוון שהיא מכונה מאוזנת בצורה יוצאת דופן היישר מהמפעל. לא צריך שום דיפרנציאל, סמי סליקס בוודאי שלא צריך (טוב, אולי לג'ימקאנות) - היא נפלאה כמו שהיא וזהו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ברשותכם אתערב בנקודה אחת.

צריכת הדלק של האימפרזה היא לא שערוריתית כלל כשמדובר בwrx.

אצלנו לא לוחצים בטירוף על דוושת הגז וצריכת הדלק נורמלית לחלוטין אפילו בהשוואה לרכב אטמוספרי.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
אמנם אין לי לצערי רפרטואר עשיר כמו שלך במכוניות ספורט, אבל יצא לי לנהוג על אי-אילו מכוניות מהירות פחות או יותר, וה-EVO בפירוש נמצאת שם למעלה ובאופן אבסולוטי. הקלות בה ניתן לשחק איתה בכל מצב מתעלה גם על זו של מכוניות ספורט ייעודיות כמו פורשה בוקסטר. היא מרגיש נשלטת ובטוחה באופן מדהים וכמות האחיזה אדירה גם עם צמיגים גמורים.

נכון, בחו"ל יש עוד המון מכונות מדהימות לא פחות וגם יותר, אבל EVO בשבילי היא סוג של חלום קרוב יותר, נגיש יותר. אולי כי היא נמכרת בארץ ולא במחירים היסטריים עד כדי כך. (ואני מתעלם כרגע מכך שיש לה תא נוסעים של לאדה שנת 88 ).

באשר לקליאו - נהגתי על המון מכוניות הנעה קדמית. הקליאו היא בפירוש מהמהנות ביותר וזה כשהיא סטנדרטית לחלוטין. לומר את האמת, אני לא רואה סיבה בניסיונות שיפור כאלו ואחרים (ג'נט 17, בילשטיינים, שיפורי מנוע פוגעי-אמינות), כיוון שהיא מכונה מאוזנת בצורה יוצאת דופן היישר מהמפעל. לא צריך שום דיפרנציאל, סמי סליקס בוודאי שלא צריך (טוב, אולי לג'ימקאנות) - היא נפלאה כמו שהיא וזהו.

רוני

אין לי רפרטואר עשיר , הלוואי , אני מאמין שלך יש יותר נסיון

נסעתי אמנם על המון מכוניות ספורט מעולות אבל לטעימות של 20 דקות עד שעה (פרט לאינפיניטי)

כדי להבין לעומק איכות של מכונית ספורט ולהתחבר אליה לחלוטין אני צריך הרבה הרבה יותר זמן

בעניין האיבו מול הבוקסטר אני מסכים איתך , האיבו תיהיה הרבה יותר קלה לשליטה במגבלות , הבוקסטר ידועה בשל המנוע המרכזי שלה כנושכת מאוד במקרה שהזנב מחליק לחפש חיים משלו עד כדי חוסר יכולת החזרה של המכונית לנתיב כמעט לגמרי.

היא מסוכנת מאוד מאוד וכמעט אין נהג שיכול להחזיר אותה אחרי איבוד אחיזה , מצד שני בשל האיזון המופתי של מיקום המנוע ואיכות כל מכלולי הרכב הסיכוי שתתצליח להוציא אותה משווי נמוך מאוד , היא אינה מכונית דריפט אבל בסוופרים ארוכים התחושה שהיא מעבירה מצמררת , מעט מאוד מכוניות מרגישות כמו מאוזנות בכל מהירות , נוסיף לחבילה היגוי טהור ובלמים נושכים בצורה מעוררת הערצה.

לגבי הגאנטים שלי אני מסכים איתך ב 100% , זה עונש במלא מובן המילה

אני מאוד רוצה להחליף אותם לקטנים יותר ואתה יכול לראות את זה בחתימה שלי

לגבי הבולמים , בסטנדרט בקליאו הם מעט רכים ובולמים תחליפיים עושים עם הקליאו חסד

שיפורי מנוע כמעט ואין לקליאו ספורט.

לגבי הבילשטיינים יש יתרון ברור על הקוני מהסיבה שהקוני לא מתאימים את עצמם לאופי הנהיגה הנתון

במצב הכי קשיח בלתי אפשרי ואף מסוכן לנסוע איתם ביום יום ובמצב הכי רך הם נתונים מעט תחושה של חוסר תקשורת.

מי יתן ואכן כל אחד יגשים את שאיפותיו

בסה"כ זה הרבה עניין של העדפה אישית של כל אחד ומובן אופי הנהיגה שלו.

פורסם
את הקליאו וה-GT קניתי כשהם נקיות מתוספות למיניהם.

ורביעיית צמיגים סמי סליקס.זה לא קצת בעייתי לנסוע על סמיסליקס בכבישים רגילים ? אני פשוט לא יודע אבך אני זוכר שמוטי באחד התרד'ים שלו דיבר על זה , ואם אני זוכר נכון זה טיפה מסוכן , ובמיוחד בימים גשומים , או שאולי אני טועה ?.

אשמח לקבל הסבר והבהרות

בתודה מראש יהודה

בברכה יהודה

פורסם
אשמח לקבל הסבר והבהרות

בתודה מראש יהודה

הצמיגים הרבה יותר קשים,על רטוב הם כמובן קצת פחות אוחזים ולכן משתדלים לא לנסוע איתם כשרטוב.ואם אין ברירה אז נוסעים רגוע ולא מנסים להגיע למגבלות...

מה שכן שאחיזת הכביש שלהם על יבש פשוט מדהימה.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

אני לא סגור בוודאות על איזה צמיגים מאור מדבר אבל זה בטוח לא סמי-סליקס (לפחות לא לפי ההגדרה הרשמית בניגוד לשפת הרחוב).

מן הסתם אלה צמיגי dot race (שמאושרים לכביש) או משהו דומה (כלומר יש חריצים לניקוז מים והם מתאימים גם לחורף).

ניר

פורסם

הצמיגים אצל מאור זה סמי סליקס, מספר החריצים הוא מאוד קטן ואני חושב שמאור ממעיט

בכמה הצמיגים האלה לא אוחזים ברטוב... הם פשוט לא אוחזים.

ביבש זה סיפור אחר וזה ברור לכולנו.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
אני לא סגור בוודאות על איזה צמיגים מאור מדבר אבל זה בטוח לא סמי-סליקס (לפחות לא לפי ההגדרה הרשמית בניגוד לשפת הרחוב).

מן הסתם אלה צמיגי dot race (שמאושרים לכביש) או משהו דומה (כלומר יש חריצים לניקוז מים והם מתאימים גם לחורף).

ניר

זה הצמיג:

http://pic.hevre.co.il/UserPicPopup.asp?pid=13230477&alid=461315&uid=58AF69D06A43441E902842362E7FF83B&AlbumIsOpen=False

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

סבבה, זה מה שחשבתי.

זה ה-Dunlop D01J (אני טועה ?) וזה נקרא dot race tire.

במיוחד בגלל שיהודה (truejoker) הזכיר בשאלה שלו סמי-סליקס והתייחסות של מוטי אליהם אז דייקתי בהגדרות - זה לא נקרא סמי-סליקס.

עם סמי-סליקס לא הייתי מעז לנהוג בגשם, הם פחות או יותר נטולי חירוץ לניקוז, או שפשוט יש חריץ אחד סמלי שהמטרה היחידה שלו היא לעבור תקן שיהיה מורשה לכביש ואחרי סיבוב אחד על המסלול אין לו אפילו את זה.

למי שרוצה להתעמק בהסבר של מוטי על סוגי הצמיגים השונים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=860166#post860166

בכל מקרה אכן צמיג מעולה עם אחיזה מדהימה ביבש (מן הסתם זה בא על חשבון האחיזה ברטוב).

ניר

פורסם

יש צמיג סמי סיליקס של חברת hankook מדגם ventus

http://www.hankooktire.com/eur_eng/product/tire_pcr_detail.asp?pid=2

שטוענים שהוא מעולה גם בכביש רטוב.

ועפ"י המלצות אלו הצמיגים הכי מוצלחים במחיר זול יחסית:

PROXES T1R

BFGoodrich g-Force Sport

Kumho ECSTA SPT

היותר יקרים:

good year F1

dunlop sp9000

פורסם

לא רואה אותי מחליף את הקליאו. היא פשוט נותנת את החבילה הכוללת הטובה ביותר של כוח, התנהגות, ביצועים, כייף, אמינות, ותצרוכת דלק. כל סעיף טוב פחות או יותר מהשני ובכל סעיף יהיה רכב שיהיה טוב יותר, אבל בסה"כ - לא רואה בשום רכב חבילה טובה יותר. הקליאו לוקחת לי 1500 שקל בחודש בלבד ובהתחשב במה שהיא נותנת זה ממש מצחיק. זה כולל דלק וביטוח. האוטו לא היה זקוק למוסך עד כה (טפו טפו טפו) אלא רק בפעמים שהגעתי לשם מיוזמת עצמי על מנת לבצע טיפול כזה או אחר או סתם לבדוק שהכל בסדר. הקליאו אצלי אוטוטו שנה. מה גם שנפלתי על אקזמפלר מאוד שמור מכל הבחינות (מכני, שלדה, פלסטיקה, פח וכד'....) ואין סיבה לוותר על זה כ"כ מהר.

אני מאוד אוהב כוח ולכן GT/WRX/STI מעניינות אותי, אבל בהתחשב בסכומים האדירים שמוציאים על הרכבים האלה בחודש - לא משתלם. לפחות לא לי.

גולפים, איביזות, לאונים ושאר דומות למיניהן לא מעניינות.

S2000 זה כבר סיפור אחר. וזה באמת הרכב היחידי, אולי גם איבו, שאני אקנה אחרי הקליאו, כמובן תלוי ביכולת הכלכלית ובהמצאות אחת למכירה. כבר עכשיו אני רואה שהמצב לא מזהיר.

הימים הקשים חלפו :-)

• תוכן חדש...