Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם נלך עוד אחורה מהקסנטיה - גם לסיטרואן BX אפשרות הגבהה. היתה לי BX לפני כ-15 שנה, ואני זוכר שבדרך למחנה ג'וליס בדרך קבע הייתי מגביה, יורד איתה לשביל כורכר זרוע מהמורות, עליות וירידות, ועוקף ככה את הפקק בפניה לכביש אשדוד-אשקלון.

כשמכרתי את הרכב כשנה מאוחר יותר, היו לו בעיות חשמל קלות, אבל ההידראוליקה סבלה את כל ההתעללות. הרכב נקנה מהחברה של אבא שלי, שם היה קצין רכב אוהב שטיפל בה כמו שצריך בשנתיים שהיתה שם והמשיך להשגיח גם בשנתיים שהיתה אצלי. התרשמותי היא עדיין ש-BX (כמו כל סיטרואן אחרת שאני מכיר) הראתה אמינות טובה בהחלט אם לא הוזנחה.

עם 2 BX-ים הגענו עד מעל בריכת המשושים אבל היא ביקשה רכב אמין , לא מפרנס ג'אנים אוכל בומבות.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

HAIMY, רשמתי את ההסתייגות... בתקציב המבוקש אף רכב שרואה אפילו חצי שטח לא יהיה 100% אמין (חוץ אולי מסובארו ופיג'ו 404 סטיישן... שגם אם היא תמצא אחד מאלה, סביר שייגנב אחרי יומיים). יש אופציות לא מושלמות אבל שוות בדיקה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

כל המשפחתיות מגרדות את הריצפה.. , את סתם תהרסי אותם בשטח.. , מה עוד , שעכשיו חורף ומספיק טיפה בוץ בדרך לחניון ואת תקועה.

אני דוקא חושב שאם תקציב רכישה של 23K ובתנאי שיש לך הכנסה חודשית קבועה סמוראי ( ארוך או קצר , עדיף ארוך ) יכול להיות בחירה טובה , בתנאי שתמצאי רכב שטופל כראוי ולא "נקרע"... , הוא יקח אותך לכל מקום בשבילי ישראל.. , וגם אם תרצי במשך הזמן הוא יכול להיות בסיס לטיולי שטח..

my 2 cents...

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם
הההמממ.. נראה מסובך , הרכבים שהוצעו עד עכשיו או נדירים או עתיקים

בתקציב הזה אין הרבה אפשרויות.

ההצעה שלי היא להבין שבתקציב הזה תצטרכי להתפשר בדרישות שלך.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

דרישות או לא, שטח או לא, לבחורה יש 23 אלף שקל, הדבר האחרון שהייתי מציע לה לקנות זה DL, סטיישן או לא, 4X4 או לא. DL קונים כשיש 5K.

הדבר האחד לפני האחרון שהייתי מציע לה לקנות זה BX. והסיבות ברורות.

עם כל רכב שהוא טיפה גבוה ממזדה 323 סדאן ניתן להכנס לשבילי עפר, בלי לגרום לשום נזק.

גם אפלאוז מסתובב בדרכי עפר (אפילו יותר, אבל זה כבר לא רלוונטי לשרשור)

וקסנטיה דווקה יכולה לעזור לך במקרה הזה, גם גבוהה יחסית במצב סטנדרטי וגם ניתנת להגבהה במקרה שנתקעת באיזה נהר שתצטרכי לחצות.

מעבר לשאר היתרונות שלה, נוחות, מרווח פנים ענק וכדומה.

וגם השנתון "קצת" יותר הגיוני מסובארו DL. בערך 10 שנים הבדל.

ב23 אלף שקל, תחסכי מעצמך זוועות כמו הDL.

פורסם

רכב לשבילי עפר קלים, גבוה יותר ממשפחתית ובתקציב של 23K ש"ח?

לי אין בכלל ספק, קנגו/ברלינגו/פרטנר/דובלו ואחיותיהן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עם כל רכב שהוא טיפה גבוה ממזדה 323 סדאן ניתן להכנס לשבילי עפר, בלי לגרום לשום נזק.

גם אפלאוז מסתובב בדרכי עפר (אפילו יותר, אבל זה כבר לא רלוונטי לשרשור)

מהניסיון שלי גם מאזדה 323 סדאן (ואפילו 121, שלא מתאים ממש כרכב משפחתי כי הוא לא מרווח מדיי, וציוד קשה לשים עליו :)) רכב שבילים לא רע בכלל, כל עוד יודעים להתנהג איתו. יצאנו עם חברים לשבילים באיזור נתניה לא פעם ולא פעמיים, ואפילו לשבילים לא כל כך קלים למעבר, ועברנו אותם בלי בעיה. אמנם ב5 קמ"ש, עם הרבה קומבינות על הדרך, ותיכנון אופן הנהיגה ומסלול הנסיעה היה קריטי, אבל בעיה מיוחדת לא הייתה. הנקודה החשובה שחוץ מליכלוך ובוץ שהיה צריך לשטוף אחר כך לא נגרם שום נזק לרכבים.

שורה תחתונה, הכל תלוי בנהג. כל עוד הנהג יודע את הגבולות של הרכב שלו, ולא ינסה לעשות מעצמו נהג ראלי על משפחתית מתפרקת מאמצע שנות ה90, לא יקרה כלום.

הסיכונים בנהיגה בשבילים עם הרכבים הנ"ל הם מזעריים. מה שכן, ניתן בקלות לשבור ציריות, (תיקון של כ300 ש"ח) ולנקב צמיגים. כדאי לוודא שיש גלגל רזרבי וג'ק באוטו לפני שיוצאים לטיול כזה. הסיכונים האלה כנראה יהיו גבוהים גם בכל רכב שאינו רכב שטח.

פורסם

עדיין בכיוון של סובארו, אבל קצת יותר מתקדם מהלאונה, יש את האימפרזה 4X4. למיטב זכרוני, בתחילת שיווק האימפרזה (או גרנד ליאונה כפי שנקראה אז) נמכרו גרסאות 4X4 ידניות.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

שווה להריץ חיפוש גם על גולף קאונטרי.

די נדירות, אבל אם במקרה פוגשים אחת אז ייתכן שהיא עונה לדרישות.

לנסיעה שפויה בשבילים לא צריך 4X4. הדגש צריך להיות על רכב עמיד יחסית ועם גחון גבוה יחסית.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

סליחה על ההתערבות, אבל את לא חושבת שדי מיותר לקנות בתקציב הזעום הזה "רכב לשבילים" , שבמחיר הזה אפשר להביא רכב "נורמלי" , אך שבסופי שבוע יוכל להכנס לשבילים?

גם ככה את רוב היום תסעי בכביש, אז בישביל כמה שעות בשטח , עדיף להתפשר על רכב טוב שיוכל לסבול קצת בשבילים.

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

רכבי "נישה" שמתאימים לנהיגת שבילים ועדיין נוחים ונעימים בכביש אין בתקציבך.

תצטרכי להתפשר על טנדר / מסחרית שאולי יתאימו לשבילים, אך יהיו נחותים בהתנהגות הכביש שלהם, משנתון נמוך, שבד"כ יש להם עבר של רכב עבודה / חקלאי / משק וכו'.

לדעתי, בתקציב הזה, כפי שכבר ציינתי, לא כדאי לקפוץ על כל החתונות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
שווה להריץ חיפוש גם על גולף קאונטרי.

די נדירות, אבל אם במקרה פוגשים אחת אז ייתכן שהיא עונה לדרישות.

.

בחייך, תגיד לי שאתה צוחק... יש 2 בארץ, אחת אצלי ורק אחרי ה"רגיריס מורטום" מישהוא יצליח לתלוש אותה מלפיתת המוות שלי.

השניה... עקבותיה אבדו איפהשהוא בירושלים והשמועות אומרות שהיא לא במצב טוב. אם בא לך לחפש אותה, היא ירוקה.

ובלי שום קשר, 23K זה תקציב נמוך מדי בשביל לקנות אותן.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מחפשת רכב משפחתי , מנוע בנזין מרווחת בשביל לשים ציוד שיצליח לדלג מעל אבנים

ולעבור בשבילים וכמובן גם חסכוני ואמין , אם יש לכם רכב שאתם מטיילים איתו ספרו לי איך

תודה מרית

כמעת שכחתי , התקציב שלי הוא בערך 23000 ש"ח

אני ממליץ לרדת מדרישת השטח הקל - או לחלופין לוותר על *כל* מה שמסביב לטובת רכב שיצליח לעבור שטח קל וישרוד לאורך זמן.

למי שמצטיירת כאחת שלא מבינה כלום בתחום הרכב, קסנטיה או BX הן פחות או יותר כמו לשלוח אותך לגרדום - לכן הימנעי מהן.

את צריכה רכב נפוץ, חלפים זמינים וזולים ואמינות טובה.

ההמלצות שלי מסתכמות בברלינגו מהמודלים הראשונים - אומנם "עגלה" אבל סוס עבודה רציני והתיקונים סבירים - זאת רק אם נוסעים ממש הרבה (דיזל) ובקטגוריית הבנזין מכונית פרטית סטיישן (לא חייבים DL, אפשר לחיות טוב גם בלגאסי סטיישן).

אם מחפשים משהו שלא יעבור נפח מנוע של 1.6 ל' - זה אומנם יהיה קשה (כי גם ככה אין הרבה סטיישנים במודלים נמוכים ששרדו מי-יודע-מה-טוב) אבל אפשר לחפש אימפרזה סטיישן

אופציה נוספת שלא בטוח הכי רלוונטית, ZX סטיישן דיזל ודומותיה. היו בעבר הרבה מוניות כאלה - אבל אם מצאת מכונית במצב ממש טוב, שווה לבדוק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...