Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני עומד לקנות פז'ו 306 1.4, 130,000 ק"מ, יד 3.

הרכב נראה סבבה סה"כ, נסעתי עליו ונוסע בסדר גמור. אבל, אף פעם לא נסעתי על 306 אחר ככה שאין לי למה להשוות.

המוכר, גר ממש לידי ונראה לי בנאדם אחל'ה. מתפלל איתי בבית כנסת ומכיר את ההורים שלי. מבחינת אמינות המוכר, אני מרגיש שקט.

הוא אמר שהוא שמר את התוצאות של הבדיקה שהוא עשה בזמנו כשקנה את הרכב והוא יכול להראות לי אותן.

הרכב נמצא אצלו 3 שנים והוא עשה אצלו בסביבות 30,000 ק"מ בלבד.

בהנחה ואני סומך על המוכר שהוא לא משקר וכדו', ובהנחה שהוא יראה לי את תוצאות הבדיקה שהוא עשה בזמנו והן יהיו בסדר, כדאי לוותר על הבדיקה?

תודה, אוריאל

-חבל שאין רדיו דיסק באוטו...

פורסם

המוכר, גר ממש לידי ונראה לי בנאדם אחל'ה.

כולם נראים אחלה.

חלקם באמת אחלה.

יש מוכרים אחלה שהם באמת אחלה, אבל יש לרכב שלהם בעיות שהם בעצמם לא יודעים עליהם.

אתה לא קונה את המוכר, אתה קונה את האוטו.

גם אם המוכר אחלה (אחל"ה = אדם חם לבבי הילר) כדאי לבדוק את הרכב במוסך, לוודא הסטורית טיפולים / בדיקה במכון.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני מצטרף להמלצה לבדוק את הרכב במוסך מורשה - לוודא טיפולים בזמן (למשל טיימינג, שמנים וכדומה) ושישימו עין.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

כדי שהיחסים בינכם גם ישארו אחלה, בדוק את הרכב. ברכב כזה תקלות יכולות לקרות (גם ללא סימנים מקדימים).

ואז מה? ריב? רימו אותי? בדוק את הרכב ותהיה פטור מכל אלה.

נ.ב. אני מעולם לא הסכמתי למכור מכונית ללא בדיקה ובמיוחד אם המתעניין היה נימנה על מכרי. למה? כי אחרי הבדיקה הבהרתי בפירוש ש"עכשיו גם אם כל הרכב מתפרק זה לא מעניין אותי".

פורסם

עדיף לבדוק.תמיד.

אני אכלתי אותה עם גיר דפוק כי לא בדקתי במוסך.5000 ש"ח נזק.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם אתה שואל על הפן המשפטי? זה לא חוקי לוותר על בדיקה.

קראתי פסק דין על בחור שתבע את המוכר, למרות שלא לקח את האוטו לבדיקה.

השופט מצא שהקונה הוא דווקא הרשלן מבין השניים, משום שהמוכר לא ידע על הליקויים והקונה לא טרח לבדוק.

בסוף הקונה שילם גם את הוצאות בית המשפט..

400 שקל לא יעשו אותך עשיר או עני, אבל יעשו אותך קצת יותר בטוח ברכש החדש.

פורסם

מה הקשר לתפילה משותפת בבית כנסת. האם כל המתפללים אנשים ישרים או אמינים. ואולי בתום לב הוא אינו יודע על בעיות ברכב.

בקיצור גש לבדיקה במכון מסודק ותציע לו שאם הרכב עובר אתה משלם, ואם לא עובר ההוצאה היא עליו

פורסם

מצטרף להמלצה, חייבים לבדוק את הרכב. הפסד של 400 ש"ח יכול להתגלות כחיסכון גדול בעתיד.

אגב, ישנה חברה שעורכת את בדיקת הרכב בבית הלקוח ועלות הבדיקה היא 250 ש"ח, שם החברה "המומחה". אני אישית, לא מכיר את החברה אבל שווה לבדוק פרטים שם.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

מצטרף לשאר המגיבים.

בדיקה אתה עושה כדי לדעת מה קיבלת.

המוכר אינו מומחה לרכב, אני מניח, ולא יוכל לספר לך על מצבו האמיתי של האוטו גם אם הוא בא עם הכוונות הטובות בעולם.

אל תחסוך 400 ש"ח. זול יוצא ביוקר.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

אתן לך שיעור במציאות ישראלית.....

העצות כאן נהדרות, אתה תיקח את הרכב הזקן הזה לבדיקה, לא משנה מה מצבו יציאו לך גיליון שבו אין פינה שבה הרכב לא מושחר, תשלם 400 ש"ח לא תקנה את הרכב מפחד התוצאה גם אם כולה כסת"ח מכיוון שלא תדע לעולם את האמת.

כך תחזור על הפעולה 3-4 פעמים עם עוד 3-4 כלי רכב ורק עלויות הבדיקה כבר יכלו לקנות לך יישור קו יפה.

המלצתי לגבי רכבים ישנם יחסית ו/או בעלי שווי נמוך מ- 15K ש"ח: נסה לאתר חבר שמבין משהו במכוניות ושעל עצתו אתה סומך (שים לב הוא עוזר בחינם מתוך רצון לעשות טוב, הוא אינו פוליסת ביטוח לטיב הקניה), בידקו את הרכב טוב טוב ויזואלית לרבות מצב הניירת, בידקו חשמלים ומתגים, מצב צמיגים בעין נזילות, רטיבויות, עקבות לתיקוני תאונה משמעותית וכיוצא בזה.

לעיין בתיעוד טיפולים בשנתיים האחרונות, אם לא קיים תיעוד הרכב לא טופל והמשיכו לדרככם.

לאחר מכן צאו עם המוכר לסיבוב של 15 עד 20 דקות לא פחות ונסו לייצר נסיעה מגוונת שמטרתה להרגיש אם הרכב מגמגם, מעשן, משתנק, לא סוחב, חורק, דופק......מה שבה לכם.

במידה והכל סביר, יש לנהל "מלחמה" על המחיר שתשאיר לכם מרווח סביר מהפתעות שסביר להניח שיגיעו ובכך ליצור לכם מרווח ביטחון בקניה.

זיכרו שהסיכון הכלכלי שאתם לוקחים על עצמכם כאן מוגבל.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

ואני אציע לך פתרון מעט שונה - קח את הרכב לבדיקה במוסך.

ייתכן והם ייקחו ממך תשלום כלשהוא (אבל לא 400 ש"ח), וייתכן שתמורת העסקים העתידיים איתך, זה יהיה "על הבית".

בבדיקה כזו תוכל לברור את המוץ מהתבן, ולדעת מהו מצב הרכב, ללא כל הכסתח"ים שמכון הבדיקות אוהבים לדחוף.

בנוסף, תוכל לקבל הערכת מחיר לתיקונים במקום, מה שיסייע לך להוריד במחיר.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
אהלן,

אני עומד לקנות פז'ו 306 1.4, 130,000 ק"מ, יד 3.

הרכב נראה סבבה סה"כ, נסעתי עליו ונוסע בסדר גמור. אבל, אף פעם לא נסעתי על 306 אחר ככה שאין לי למה להשוות.

המוכר, גר ממש לידי ונראה לי בנאדם אחל'ה. מתפלל איתי בבית כנסת ומכיר את ההורים שלי. מבחינת אמינות המוכר, אני מרגיש שקט. יופי , דווקה היות ואתה מרגיש שהוא אמין והוא גם שכן , לך לבדיקה . עדיף עם מוסכניק ישר שאתה מכיר שיבדוק לך

הוא אמר שהוא שמר את התוצאות של הבדיקה שהוא עשה בזמנו כשקנה את הרכב והוא יכול להראות לי אותן.

הרכב נמצא אצלו 3 שנים והוא עשה אצלו בסביבות 30,000 ק"מ בלבד. כן ואם קרה משהו שהוא לא מודע אליו ואתה תמצא את זה , מה יקרה לאמינות שלו בעינך ? מה יקרה לשכנות ?

בהנחה ואני סומך על המוכר שהוא לא משקר וכדו', ובהנחה שהוא יראה לי את תוצאות הבדיקה שהוא עשה בזמנו והן יהיו בסדר, כדאי לוותר על הבדיקה? ע"מ לשמור על שכנים וחברים או שלא עושים איתם עסקים , או שמוודאים שהעסק יהיה שקוף לחלוטין וכול אחד ידע מה השני חושב . והכוונה שכולם יודעים מה מצב המכונית היום בוודאות!!!

תודה, אוריאל

-חבל שאין רדיו דיסק באוטו...

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

תודה לכולכם על התגובות.

זה באמת היה הרהור חולף, מיד אחרי כן החלטתי בעצמי ללכת על בדיקה.

מה הקשר לתפילה משותפת בבית כנסת. האם כל המתפללים אנשים ישרים או אמינים

קרעת אותי. בסה"כ התכוונתי לומר שהוא לא אדם זר. הוא לא יוכל לדפוק אותי בכוונה ולהיעלם...

אגב, בסוף ירדתי מהאוטו הזה. עדיין מחפש...

• תוכן חדש...