Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי וחברות (???) פורום יקרים

אני מנסה לקנות אוטו ונתקלתי בבלנו דיזל שנת 2000. בגדול מאד חשוב לי שהאוטו יהיה אמין וגם חסכוני או חסכוני וגם אמין ולהיפך. הבנתי שלבלנו הזאת יש מנוע של סיטרואן פיזו', אז מה זה אומר שהיא נוחה כמו יפנית ואמינה כמו צרפתית, או שיש כאן אוטו ששווה לתת עליו את הדעת. נקודת המשען שלי בנושא אמינות וחיסכון היא פולו דיזל, אז אם התשובות שלכם יכולות להשען על השוואה בין הדגמים אודה ולא אבוש

הגיגים מכניים יתקבלו בברכה

האקזמפלר הנוכחי עשה כבר 170K.

פורסם
אז מה זה אומר שהיא נוחה כמו יפנית ואמינה כמו צרפתית.

נוחה כמו יפנית ? נסעת פעם בבאלנו ?

תחזור לזה שהסביר לך ש"יפנית נוחה". הוא כנראה דיבר על לקסוס, לא באלנו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בלנו היא אחד הקרשים היותר מסיביים מבין התוצרת היפנית תוסיף לזה הגה שלא קשור לכלום ובטיחות פסיבית גרועה וקיבלת תמונה לא רעה של הרכב.

זה מהניסיון שלי לגבי דגם הבנזין , לגבי הדיזל ... לא ידעתי שייבאו כזה לארץ אז אין לי מה להוסיף.

פורסם
שהיא נוחה כמו יפנית ואמינה כמו צרפתית, או שיש כאן אוטו ששווה לתת עליו את הדעת.

האקזמפלר הנוכחי עשה כבר 170K.

חבר'ה, תקראו שוב, הוא היה ציני, רז אני מתפלא עליך.

פורסם

ברשותכם אחזור לנושא השרשור... מנועי הדיזל של PSA אינם גרועים כל כך, גם מבחינת אמינות.

ואם כבר מזכירים יפניות שמשתמשות במנועי דיזל אירופיים, בחו"ל נמכרת מיצובישי גרנדיס עם מנוע דיזל 2.0 מתוצרת VW (ידני בלבד) צריכת דלק מדהימה של 5.6 ל\100 ק"מ בנסיעה בינעירונית.

פורסם

טוב הבנתי

אם הכל צרפתי בבלנו הזאת, לא כדאי ללכת לדבר האמיתי ולקחת קסרה בלי טורבו שתעשה את העבודה נאמנה כמו הבלנו אבל תהיה נוחה בתור איזה צו'פר צרפתי.

לגבי מנועי PSA האמורים, אחרי כמה קילומטרים כדאי להחזיק מספר של מוסכניק טוב בחיוג המקוצר, אהה.

רוב תודות על ההקשבה לשאלות תם של חדש....

פורסם

אמנם קסארה דיזל בלי טורבו היא כמעט כמו היילקס דור 1 מבחינת כח, וגם שם הדוושה בינארית, אבל עדיין איכות החיים (והנסיעה ושאר ירקות) תהיה עשרות מונים גבוהה.

אני אישית לא הייתי מתלבט בין קסארה לבלנו, אבל גם לא הייתי קונה קסארה דיזל בלי טורבו, אחרי כמה נסיעות ברכב הנ"ל, התייאשתי ונפרדתי מהחברה בגלל זה. (טוב לא בגלל זה, היא גם גרה נורא רחוק, אבל הבנת את הכוונה)

פורסם

פלג , או פרג או מה שזה לא יהיה

על איזה מכונאי צמוד אתה מדבר ?

מעולם לא החזקתי מכונאי צמוד, טיפול כל 10K במוסך, בדיקת נוזלים כל שבוע, פילטרים מקורים בלבד , וחלקים מקורים בלבד.

אנא ממך ,אל תכפיש את המנועים של הקונצרן סתם , (בנזין תכפיש חופשי, אין לי ולא מכיר) , הדיזלים מצוינים, אמינים, וקלים מאוד לטיפול ביחס למתחרים. (כן \, קלים מאוד לטיפול) פרט אולי ל HDI. שלא שונה מחבריו (TDI CDI ) .

08-01-07_1117.jpg

פורסם

מממ , מענין , הם לא אמינות?

לכן כל הברלינגו רק נוסעות ונוסעות ונוסעות.

ולכן להמון נהגי מוניות יש : 306 , 406 , קסארה וכו בלי סוף עם מנועי דיזל.

בקיצור - המנועי דיזל שלהם די אמינים.

למצא אחת עם קילומטראז' סביר זו הבעיה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

נראה לי שאני בכמה רמות ידע מתחת לשלכם

אני לא מבין ה HDI זה לא טורבו.

משהו מוכן לעשות לי סדר בדגמים של הקסרות למינהן. נפחים, טורבו או לא ואם אפשר אז גם אמינות משוערת

הבנתי שיש שני נפחים 1900 ו 2000 מפה אני צריך את העזרה שלכם

דרך אגב זה פרג הורסיה המעוברתת של פרג'

פורסם

דגמי קסארה דיזל :

בדור ראשון - עד 2001

1.9 בלי טורבו (כמו של ברלינגו) 71 כ"ס

1.9TD מנוע עם טורבו ללא טכנולוגיות חדשות מיוחדות. 90 כ"ס

דור שני - מ 2001

אותו מנוע 1.9 ללא טורבו.

מנוע HDI, בנפח 2.0, טורבו דיזל חדשני ו"אלקטרוני" , קיים בשתי רמות הספק - 90 ו 110 כ"ס. יש כאלה גם אוטומטיות.

פורסם

תסתכל על התמונה שצרפתי, XUD9TE מקורי .

קיימים מספר מנועים:

מנוע DW8- קוד WJZ דיזל רגיל, הזרקה ממוחשבת בחלקה, ECU לשליטה בחלק מהמערכות. (לא כולם, חציו מכני חציו אלקטרוני) פלאגי חימום למשל נשלטים על ידי ECU

מנוע XUDT (בארץ , עם ממיר קטליטי ועוד כמה חארטות - DHY ) - המנוע האמין והטוב ביותר שהיה לפיגו, משנת 1992 (?) עד 1999. זכה להמון שבחים, כולל מגרמי קלרקסון בשנת 1993. שאפילו לא אוהב דיזל. ( היתה בשימוש ב 306, קסארה, ZX, BX, ועוד רבים וטובים) זכה בעיקר למספר שינוים - כגון ממיר קטליטי. רוב המנוע אם לא כולו - מכני לחלוטין. כולל הזרקה.( Good old proven) פלגי חימום נשטלים על ידי ממסר.

HDi DW10TD קודים בארץ RHY : מנוע טורבו דיזל שמבוסס על 8DW , אבל שונה ממנו - בעל טורבו אחר (GARRET) במקום KKK שמורכב ב XUD, הזרקה ממוחשבת , משאבת לחץ גבוהה ולחץ נמוך. (בניגוד ל XUD - משאבה מרכזית בלבד וקו חזור עם פומפה)

המשאבה בטנק , קצת בעייתית.

ד"א ה DW מבוסס על ה XUD ברובו, ה 1.9 DW8 הוא דיזל רגיל שהוא למעשה זהה ל XUD.

ה DW10TD כמעט זהה ל XUD , אבל נבנה מחדש.

אם אתה לוקח XUD - תבדוק את המשאבה של LUCAS, עדינה. וחפש סימנים לנזילות מהטורבו, המנוע מכני לחלוטין. הסתכל עליו היטב.

אם אתה לוקח HDI - DW10 - תבצע סריקת תקלות ממוחשבת לפני הרכישה ( מלאה ) + בדיקה.

אם אתה לוקח DW8 - ניתן לבצע סריקת תקלות לחלק מהרכב, ולאמת את שאר הנתונים במכון בדיקה.

בהצלחה.

תוספת: מ HDI 110 אוטו תמנע. התיבה גרועה. (לא, לא בגלל שהיא חכמה, בגלל שהיא דפוקה., הולכת תיק תק.)

עוד אופציה פרט לקסארה, אם חשקה נפשך בהוצאות אבל ביותר נוחות , חפש לך XANTIA 2.1TD AUTO (ZF( או XANTIA 1.9 גיר רגיל TD.

פורסם

האם גם בקסארות המוקדמות היה מנוע DW8 ?

כי בברלינגו המוקדמות (97-98 ) היה דיזל מכאני לחלוטין, ובמאוחרות יותר היה DW8.

פורסם

לא, בקסארה הקודמת היה מנוע XUD9BSD ו XUD9A שגם נקרא DJY והיה קיים ב 306 דיזל.

בשנת 99 המאוחרת או 2000 הוחלף המנוע לחלוטין, את ה XUD9TE (הטורבו דיזל הוותיק) החליף ה HDI ידוע בכינוי DW10TD , ואת ה דיזל הוותיק (כמו של הברלינגו) ( DJY ) הוחלף ל DW8. ,כחלק ממעבר למערכת הזרקה ממוחשבת.

• תוכן חדש...