Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ייסלחו לי ילדי הקליאו אבל עם כל הכבוד ויש הרבה, הקליאו לא משתווה לאותה התנהגות!

הABS מטריד ברמות קשות!

הרכב יותר בטוח ונוטה ליותר תת היגוי (אני מדבר על הקליאו)!

ההגה משדר אם כי לא באותה הרמה.

הקליאו אוחזת יותר, חדישה יותר, אך מתנהגת פחות!

משחקי זנב ב"כל סיבוב" לא ממש אפשריים עם הקליאו.

יש להבדיל בין אחיזה להתנהגות - אילו שני דברים שונים לחלוטין!

כוח מנוע- אין ספק שלקליאו מנוע עדיף בכל המובנים!

אין ספק שהקליאו היא ההוט האצ' המועדפת היום ביחס מחיר\שנתון.

רואים ממה שאתה כותב שאין לך כל ניסיון על קליאו (בטח לא מונמכת מוקשחת כמו שלי) של יותר מסיבוב שתיים.

אחרי האייבך קוני האוטו מאפשר משחקי זנב בדיוק כמו בראלי... שוב אני אומר לך הייתה לי ראלי אני יודע על מה אני מדבר.

על גבי הכתב לא נצליח לפתור את זה הדבר היחיד שתצטרך לעשות זה לעשות סיבוב על קליאו לא מקורית ותראה שאם אתה חושב שהמקורית טובה עד כמה היא טובה אחרי ההנמכה הקשחה.

לגבי עניין הABS חוץ מבג'אמיקאנות לא נתקלתי מעולם בשום בעיה בABS גם בנהיגה מאוד ספורטיבית בצפון או בדרום.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אושרד,אני מבין שיש הרבה עלייך שאני לא יודע...

חשוד אתה.חשוד :roll:

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם
אחרי האייבך קוני האוטו מאפשר משחקי זנב בדיוק כמו בראלי... שוב אני אומר לך הייתה לי ראלי אני יודע על מה אני מדבר.

.

במקרה ידידי התחרעתי על קליאו עם קוני מוקשח ,וואלה זה היה באיזור שאני מכיר כמעט בע"פ (ברמת הגרגירי חול וצבעם).

ניסיון רב על הקליאו - אין לי ! מודה.

אבל קל לאבחן התנהגות של רכב!

ואני מצטער אבל הקליאו מאוד מאוד רחוקה מלקשקש בזנב ברמות של ראלי\GTI . ניסיתי הרבה , ניסיתי תחת בלימה ואז נכנס הABS המעפאן ולקח אותי קדימה..

בקיצור זה לא העיניין - הקליאו נהדרת ביחס למחירה וללא ספק רכב מהנה לנהיגה!

מה ההחלטה ? להישאר איתה או לעבור לBIG BOYS ?

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
ייסלחו לי ילדי הקליאו אבל עם כל הכבוד ויש הרבה, הקליאו לא משתווה לאותה התנהגות!

הABS מטריד ברמות קשות!

הרכב יותר בטוח ונוטה ליותר תת היגוי (אני מדבר על הקליאו)!

ההגה משדר אם כי לא באותה הרמה.

הקליאו אוחזת יותר, חדישה יותר, אך מתנהגת פחות!

משחקי זנב ב"כל סיבוב" לא ממש אפשריים עם הקליאו.

יש להבדיל בין אחיזה להתנהגות - אילו שני דברים שונים לחלוטין!

כוח מנוע- אין ספק שלקליאו מנוע עדיף בכל המובנים!

אין ספק שהקליאו היא ההוט האצ' המועדפת היום ביחס מחיר\שנתון.

יסלח לי ילד הראלי (מגיע לך) אבל אם נהגת על קליאו מוקשחת לחצי סיבוב, זה בטח לא אומר שפיצחת את כל קודי ההתנהגות שלה באופן מדויק. נתחיל בכך שכל רכב מוקשח מתנהג אחרת, פשוט מכיוון שיש מאה אפשרויות להקשיח (קוני, בילשטיין, אייבך, הנמכה, 90%, 70%, צמיגים גמורים וכדומה), ונמשיך בכך שקליאו מוקשחת לא מייצגת את כל הקליאואים באשר הן.

העובדות הפשוטות הן כי ה-ABS מטריד אך ורק בסוף הבלימה, כבר לקראת עצירה. תת ההיגוי מתחיל בקטנה אבל עוד גז והפנייה ובאורח פלא הוא נעלם (בדומה למה שיש באימפרזות, רק שם זה בגלל ההנעה הכפולה), ההגה משדר מספיק בהחלט (אכן, לא באותה הרמה - מצד שני הוא נוח יותר למשחק). ולסיכום - משחקי זנב בכל סיבוב - אפשריים גם אפשריים! באופן מוחלט לא פחות מאשר בראלי/סקסו/306 וחברותיהן.

אין גם לזלזל בכוח המנוע -הוא בפירוש משדרג את הרכב ובאופן משמעותי. ובכל מקרה - גם אם הקליאו פחות מהוקצעת מה-306, היא עדיין מכונה עדיפה על ה-106 וחברותיה הקטנות, ובהחלט לא רק בגלל כוח המנוע. זה השילוב של הכל שנותן חווית נהיגה זהה ולעיתים עדיפה יותר, ואני אומר זאת לאחר בעלות על 306 וסקסו ולאחר ניסיון נהיגה לא מועט במקבילות שלהן. (ועדיין מותר לך לחשוב ההיפך - זה גם עניין של טעם אישי)

מבחינת התנהגות והיגוי, אני חולק עליך. לטעמי ה-306 היא אמת המידה והקליאו לא משחקת איתה באותה ליגה. היא אומנם בעלת מנוע טוב בהרבה וגם בלמים טובים יותר, אבל כשזה מגיע להתנהגות והיגוי... זה לא רע אבל זה לא זה.

ה-306 היא אמת המידה כי היא מציגה את ההתנהגות המושלמת להנעה קדמית, ועל כך אין עוררין (מלבד אלו שמעדיפים את ה-ZX16V :wink: ). אבל באשר לכמות ההנאה שניתן להשיג מהחבילה הכוללת - על כך ניתן בהחלט להתווכח ואני לא חושב שאלו ויכוחי סרק - כל אחד ודעתו הלגיטימית.

דעתי היא כי העדיפות של הקליאו בבלימה ובכוח מנוע היא משמעותית, וכן הזריזות של המרכב הקטן/קל יותר היא יותר לטעמי. בנוסף - ההגה הקל יותר מתאים לי יותר משל ה-306 במצבי נהיגה מסוימים (סיבובים איטיים יחסית למשל) ועצבנות השלדה משחקת יותר לידיים שלי - כי ברבות השנים גיליתי שאני אוהב נהיגה קצת אגרסיבית לפעמים, והקליאו "נזרקת" יותר מה-306 ויותר תזזיתית ממנה.

מה שבטוח - גם לקליאו, כמו ל-306, יש את ה"משהו" הזה, שאתה לא יודע איך להגדיר אותו, אבל אתה פשוט יודע שהוא הדבר הנכון. מין "משהו" כזה שהמהנדסים הכניסו לאוטו ושמחבר את הכל ביחד ל, ובכן, משהו טוב. הטרן אין שמשתלב כל כך טוב עם הרמת הרגל מהברקס בכניסה לפנייה וזורק את הרכב בדיוק מספיק בשביל שתוכל לתפוס אותו בקלילות עם טיפה הגה והרבה גז. זה הדברים האלו שאומרים לך ש"יש להן את זה".

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נהגתי על קליאו עם קוני .

אין לי ספק בעיניין שהרכב מהנה , זה היה יותר מחצי סיבוב וכל כך נהנתי שביקשתי עוד הקפה (וזה אחרי פעמיים הלוך חזור באותו SECTION) .

ישר אחרי הקליאו עברתי ל106 , הבדלי המנוע היו אדירים! ה106 הרגישה חלשה משמעותית מהקליאו בכל סל"ד אפשרי!

ההגה של ה106 הרגיש יותר טוב וה106 שיחקה כמו שרק היא יודעת (וזה היה יותר כייפי מהקליאו - אם כי לא יותר מהיר...) .

אותו מר בחור שהיתה בעברו גם 106 הסכים איתי שההתנהגות של ה106 ידה על העליונה.

גם סדובסקי הצעיר אשר לקח 106 להקפה קצרה נבהל מההיגוי יתר ה"נגיש" כמעט בכל מצב..

אני לא יודע לגבי ה306 (אומנם נהגתי על אחת בעברי אבל זה לא היה קנה מידה..) . אני יודע שאותו חבר אשר רכש GTI6 חדשה מהחנות התאכזב ממנה לאחר שמכר בשבילה את הZX16V...

רוני אני אשמח אם תעשה לי בהזדמנות הקפה קצרה ותוכיח לי אחרת לגבי הקליאו , בינתיים אני נשארתי אמין לפג'טה , אני לא מוצא לנכון להשתדרג לקליאו... במיוחד כאשר אני רואה את עלויות האחזקה ומייחס את זה ל106 הקטנה והפשוטה..

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

דעתי היא שכרגע בארץ השידרוג היחיד לקליאו היא הסיוייק TYPE R

בראש ובראשונה תהנה מאיכות מנוע וגיר מדהימים בכמה רמות מעל הקליאו

גלגלים וצמיגים גדולים ומשודרגים.

לטעמי היא גם יותר יפה

ובשל משקלה וגודלה ביחס לקליאו תתיתן יותר תחושה של בטחון

מרגישה נטועה יותר מהקליאו במהירויות מאוד מאוד גבוהות ובסוויפרים ארוכים

כיסאות מדהימים

גיר מדוייק להפליא , סטיק שיפט במיקום מעניין

צליל מנוע עדיף בסל"ד גבוה

והכי חשוב בעיניי שיש זמינות חלקים גבוה יותר להונדה יותר מלרנו , תוכל לקנות כל שיפור שתרצה בקלות מחו"ל במחיר זול יותר מהקליאו שבד"כ חלקים לשיפור באים מהמדינה עם המטבע הכי יקר כמעט בעולם (אנגליה).

הבעיה הגדולה שכמעט בלתי אפשרי למצוא אחת למכירה

ולא משנה אפילו מה מצבה

וכידוע תצטרך להוסיף הרבה מעבר למחירון

ככה שתיהיה חייב להשאר עם הקליאו עד אשר תמצא סיוויק למכירה ורק אז למכור את הקליאו , כי זה עלול לקחת הרבה מאוד זמן עד שתמצא.

חלופה אחרת היא ללא ספק קליאו ספורט MK2 למרות שהיא הרבה פחות יפה וקצת פחות מהנה , אבל קשיחות בולמים הנמכה ומעבר ל 205/45/16 עם צמיגים לא פחות ממעולים יפתור את הפרש ההנאה מהקליאו MK1 , וכיתרון היא תיהיה הרבה יותר נעימה ליום יום , מרגישה יותר איכותית בכל הקשור לרעשים וקירקושים שמאפיינים את הקליאו MK1

מרגישה הרבה יותר בטוחה במהירויות גבוהות.

חלופה נוספת היא :

לגדול קצת עם הגאנטים והצמיגים

פשוט להרכיב קיט טורבו קטן ,נחמד ועדין לקליאו שלך בלי לפתוח מנוע

עלות בסביבות 15,000 ש"ח יחד עם קלאץ מחוזק.

המנוע אני משער יספק בין 220-250 כוח סוס

הכוח יהיה זמין יותר בסל"ד נמוך

בגמיקאות תיהיה מלך (בתנאי שתצליח להשתלט על תת ההיגוי שיחמיר כמובן)

תמחק לאיביזות טורבו למינהם את החיוך על הפנים (בגלל שהתאוצה זה הדבר היחיד שטוב בהם ואולי גם הגיר המעולה של VAG)

אם אפשר גם להוסיף דיפרנציאל מוגבל החלקה בהזמנה מאנגליה זה יהיה בכלל מדהים כי זו הדרך הטובה ביותר להוריד את הכוח בהנעה קדמית ברכב כה קליל

כסאות מדהימים וסקסיים כמו בקליאו TROPHY עם חגורת מירוצים שיוצאת מ 2 הפתחים בחלק העליון של הכסא

http://www.forum-auto.com/uploads/200505/daweed_1117285664_4893.jpg

(נראה לי שקצת נסחפתי עם התקציב וזה בכלל החלום האישי לקליאו שלי )

ואם אתה רוצה שינוי מקצה לקצה

אז באמת רק מיאטה שתיהיה חייב לשפר כדי לא להרגיש נחיתות הספק לעומת הקליאו

אני אישית לא מתחבר עם הרכב הזה

וגם לא ממש אוהב מכוניות פתוחות

אפילו שנהגתי על מיאטה מחוזקת לבנה עם טורבו שהופיעה באחד מהמגזינים של אוטו

וגם אותה לא אהבתי בכלל.

או פשוט תשלח לי הודעה פרטית ונתכנן איך אנחנו שודדים בנק

זה יהיה הכי פשוט

זהו פחות או יותר............................. :wink:

פורסם

לשם שינוי רוני אמר דברי חוכמה שאני מסכים איתם כמעט אחד על אחד על ההשוואה בין הקליאו ל306.

כל מה שחסר ב306 זה מנוע ברמה של הקליאו :(

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
מעולם לא הייתי.

וויקינג, מתי נראה אותך על רכב רציני?

אני רואה בתמונה מגאן סדאן.

נסה אולי טווינגו, להיט!:shock:

רכב רציני בתכנון בקרוב.

גם אני צחקתי על הקופה שלי עד שעשיתי ג'ימיקאנה בערד.

תתפלא אבל לפי תוצאות הזמנים היא עקפה כמה רכבים ברמה מעל.

מה לעשות שלא הכל אפשר להשיג עדיין. רצון ושאיפות זה משהו אחד, יכולת כלכלית זה משהו אחר.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם
חלופה נוספת היא :

לגדול קצת עם הגאנטים והצמיגים

פשוט להרכיב קיט טורבו קטן ,נחמד ועדין לקליאו שלך בלי לפתוח מנוע

עלות בסביבות 15,000 ש"ח יחד עם קלאץ מחוזק.

המנוע אני משער יספק בין 220-250 כוח סוס

הכוח יהיה זמין יותר בסל"ד נמוך

בגמיקאות תיהיה מלך (בתנאי שתצליח להשתלט על תת ההיגוי שיחמיר כמובן)

תמחק לאיביזות טורבו למינהם את החיוך על הפנים (בגלל שהתאוצה זה הדבר היחיד שטוב בהם ואולי גם הגיר המעולה של VAG)

אם אפשר גם להוסיף דיפרנציאל מוגבל החלקה בהזמנה מאנגליה זה יהיה בכלל מדהים כי זו הדרך הטובה ביותר להוריד את הכוח בהנעה קדמית ברכב כה קליל

כסאות מדהימים וסקסיים כמו בקליאו TROPHY עם חגורת מירוצים שיוצאת מ 2 הפתחים בחלק העליון של הכסא

http://www.forum-auto.com/uploads/200505/daweed_1117285664_4893.jpg

(נראה לי שקצת נסחפתי עם התקציב וזה בכלל החלום האישי לקליאו שלי )

הבעיה של הקליאו ספורט היא ממש לא המנוע שלה. אומנם המנוע שלה לא מלהיב כמו הטייפ R, אבל מומנט בריא מסל"ד נמוך עם הרבה כח בסלד גבוה זה מנוע מעולה.

בקיצור, לשפר את המנוע בקליאו ספורט זה לא מה שיהווה שיפור כלשהו בשביל רוב המשתמשים. אני בטוח שרוב בעלי הקליאו יעדיפו להחליף את רכבם לרכב אחר שיאתגר אותם מחדש מאשר להרכיב טורבו.

רכב רציני בתכנון בקרוב.

גם אני צחקתי על הקופה שלי עד שעשיתי ג'ימיקאנה בערד.

תתפלא אבל לפי תוצאות הזמנים היא עקפה כמה רכבים ברמה מעל.

מה לעשות שלא הכל אפשר להשיג עדיין. רצון ושאיפות זה משהו אחד, יכולת כלכלית זה משהו אחר.

ליאור

תוצאות זמני ג'ימיקאנה זה ממש לא קשור רק לסוג אוטו. באחת הג'ימיקאנות חבר עם מאזדה 6 עקף אי-אילו רכבים. כולל בין היתר MX5 ידנית.

לגבי האוטו, מה אתה דופק דין וחשבון? זה האוטו שלך. כשתרצה ותוכל - תחליף. בטח אתה לא צריך להסביר פה בפורום למישהו על מה ולמה עוד לא החלפת.

Back to the original - NC again.

פורסם

קודם כל עומר, אני לא בטוח שויכוח על קליאו מול 106 ממש רלוונטי לעניין השרשור אבל הכנסת את זה בכל זאת אז התייחסות קטנה.

כבודו של כל רכב במקומו מונח אבל עבור בעלים של קליאו אני לא בטוח כמה זה רלוונטי לדבר על 106 או אפילו 306 כשדרוג מהותי (בטח כשמשקללים גם את השנתון הרחוק).

אני גם לא מבין את כל הויכוחים על זריקות זנב ואת ההצמדות לזה בתור משהו נשגב. זה האמדן שלך לרכב טוב יותר ? גם ככה אתה משווה פה שני רכבים ששונו מאוד מהמקור (גם שלך וגם הקליאו שנסעת עליה) אז מה ההשוואה בדיוק ? (לא צריך לספר לך כמה שינוי קטן של הקשיחות בולם משנה לגמרי את התמונה) אם אתה כל-כך אוהב את הזריקות האלה אין שום בעיה להשיג אותן גם אצלנו וגם בעוד רכבים. זה לא בדיוק הפרמטר של התנהגות.

לגבי ABS, אמרתי את זה בעבר ואני אגיד שוב, אין לי טיפת מושג על מה אנשים מדברים. אולי יש פה עניין של הבדל בין דור ראשון לשני ואולי יש משהו "דפוק" אצלי באוטו אבל אצלי ה-abs מורגש לעיתים מאוד נדירות בכביש ולא בצורה שמפריעה (כפי שגם רוני ציין, סוף בלימה ורק במשטחים בעייתיים). עשיתי הרבה זריקות/החלקות עם ברקס וה-abs לא הפריע לי מעולם (ה-esp כמובן דופק אותך לגמרי אבל ברגע שאתה מוריד אותו אז אין שום הפרעות).

ולגבי ה-type-r, אני ממש לא רואה פה את השדרוג. זה רכב שתמיד הוצב מול הקליאו לקרב קשה. יש המון reviews על השניים עם מסקנות שונות ובכל מקרה הקרב תמיד הוכרע בנקודות. בתור שינוי/חידוש זה סבבה אבל זה בטח לא ליגה אחרת.

ולגבי התנהגות, לא נהגתי בעצמי אבל אחרי שראיתי את הביצועים בג'ימקאנות רבות כולל העמדה של הרכב שלי מול type-r עם נהג איכותי זהה (מדריך במסלולים) ביותר מסיטואציה אחת אני יכול להגיד שהרכב בלי ספק נופל מהקליאו לפחות באתגר הספציפי הזה (ברור לי שזה לא משליך על כל הספקטרום של נהיגה ספורטיבית ובטח שלא על פרמטרים של תקשורת וכו').

ניר

• תוכן חדש...