Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפיאט תיבה רובוטית

איך הגראנדה פונטו בשאר הפרמטרים(=איכות חומרים,בטיחות,נוחות) בכלל ובהשוואה לסוזוקי סוויפט וליאריס SOL בפרט?

פרמטרים כמו התנהגות ספורטיבית (זינוק מהמקום או זריזות בעקיפות ) לא מעניינים אותי מצד שני אני מעוניין באוטו איכותי שלא ייראה מוסך(חוץ מהסדירים),האם הפונטו יענה לדרישותיי או שהסוויפט (המאוד מומלצת בקטגוריית המיני) עדיפה?

המנוע של פונטו ספייס לא שונה מהמנוע הזוועתי של הדגם הקודם של פיאט (קראתי בפורום)

האם המנוע של הגראנדה פונטו השתנה יחסית למנוע של פונטו ספייס?

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היות והפיאט היא עולה חדשה בארצנו ויש בה המון שינויים לעומת הפונטו הקודמת,הייתי מציע לך לפנות למקורות בחו"ל,כמעט כל אתר רכב ומגאזין אירופאים בחנו אותה וככל שאני קראתי והתרשמתי הדעות מצויינות והגרנדה פונטו היא להיט היסטרי שם.

אז נכון שאנו חיים בישראל אבל כמה יכולים האירופאים לטעות?

קרא,התעניין וקפוץ לסוכנות פיאט,בדוק,עשה נסיעת מבחן.

אני מניח (מניח בלבד) שלאורך זמן הסוויפט תגלה אמינות מעט יותר טובה אך הפיאט תיתן נוחות,הנדסת אנוש וסביבת נהג ונוסעים טובים יותר. הפונטו בטוחה מאד עפ"י דירוגה.

הזהירות בה אני משתמש היא בגלל שלא נסעתי,לא בדקתי ולאף אחד ממכריי אין את אחת המועמדות הנ"ל.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הפונטו גדולה בהרבה מהסוויפט, יש לה תא מטען אמיתי, ומרווח אמיתי ל-4.

העיצוב מצוין והיא מרגישה יותר כמו קומפקטית מאשר מכונית מיני.

לרעתה עומדים מנועי הבנזין העצלים, איבזור סמל"תי שאפשר לסכם ב"אין" ואיכות הרכבה פיאטית.

אהבתי ידענים גדולים שאומרים שלניסן אין ניסיון במכוניות קטנות ועוד שטויות במיץ כאלו או אחרות.

ניסן יצאו בתחילת שנות ה-90 עם המכונית מיני היפאנית הראשונה שיכלה להתחרות עם מיטב התוצרת האירופית, וקראו לה ניסן מיקרה, איזה פלא.

הרבה לפני שטויוטה חלמו על היאריס.

אגב, בסקרי אמינות, הניסן מיקרה הישנה יצאה כמכונית המשומשת עם הוצאות האחזקה הנמוכות ביותר.

קצת לחשוב לפני שכותבים, לא יזיק.

פורסם
הפונטו גדולה בהרבה מהסוויפט, יש לה תא מטען אמיתי, ומרווח אמיתי ל-4.

העיצוב מצוין והיא מרגישה יותר כמו קומפקטית מאשר מכונית מיני.

לרעתה עומדים מנועי הבנזין העצלים, איבזור סמל"תי שאפשר לסכם ב"אין" ואיכות הרכבה פיאטית.

מהו אבזור סמ"לתי?

פורסם

המפרט של הגרנדה-פונטו לפי אתר מוטוקאר:

http://www.motocar.co.il/motocar/model/index.asp?id=2417

שירשור על ההשקה של הגרנדה פונטו (ושם יש דיון ארוך לגבי התמורה לעומת המחיר והאיבזור):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129309&highlight=%E2%F8%F0%E3%E4+%F4%E5%F0%E8%E5

הכי טוב מבחינתך יהיה להגיע לאולם תצוגה (אם כבר אז לעשות יום כיף ברחוב המסגר והאיזור ולהתרשם גם משאר הרכבים שבהם אתה מעוניין) ולהתרשם מהרכב ומהאיבזור שיציעו לך בעיניים שלך

ולא משמועות.

אסף

פורסם

איבזור סמל"תי = ריקון של האוטו מכל שאר רוח כמו רדיו עם שליטה מההגה, ריפוד עור להגה ולידית הילוכים, ריפודים מעניינים, כל הדברים שהם סטנדרט אפילו במכוניות להשכרה במדינות מתוקנות.

פורסם

אם כולם מציינים שחוץ מעיצוב הפונטו גראנדה לא שווה את הכסף ,אוותר עליו

אז נשארו 3 דגמים

1.ניסאן מיקרה

2.דייהטסו סיריון

3.סוזוקי סוויפט

הסוויפט מומלצת כתמורה הכי טובה לכסף,במה סוויפט טובה השניים האחרים?

פורסם

אני לא בטוח שהבנת נכון, לדעתי הפונטו בתור מכונית נמצאת ברמה מעל כל השאר, הן מבחינת הגודל והן מבחינת התחושות.

הבעיה שלה היא ברמת האיבזור הירודה והמנועים החלושים.

המיקרה חמודה מאד, לא נהגתי בגרסה האוטומטית, כך שאין לי מושג איך הביצועים שלה.

לדעתי העיצוב שלה מצוין, הכי חמוד בקטגורית המיני.

קצת קורטוב של רטרו עם קווים משותפים לפיאט 500 של פעם.

איכות ההרכבה שלה גם אינה מושלמת.

ההמלצה שלי, להפסיק לקרוא בפורום איזה אוטו עדיף, וללכת לעשות סיבוב סוכנויות עם נסיעת מבחן בכל המתמודדות.

תעשה לך רשימה מה אהבת ולא אהבת בכל אוטו, ובסוף תיקח החלטה.

פורסם

הסוויפט מומלצת כתמורה הכי טובה לכסף,במה סוויפט טובה השניים האחרים?

רשמתי לך כבר :

א. רדיו דיסק MP3

ב. שליטה על הרדיו מההגה

ג. 6 כריות אוויר.

ד. ג'נטים ממגנזיום.

ה. צבע מטאלי (לשם הדוגמא ביאריס המטאלי הינו בתוספת תשלום).

ו. מנוע 1.5 ולא 1.3 כמו השאר (ובהתאמה יותר כ"ס)

יש עוד כל מיני דברים...

רק שתבין שהמיקרה מגיעה עם 2 חלונות חשמל, הם נותנים תוספת עוד 2 אם תסכים לרכוש מהם, בסוויפט התוספת שהם נתנו לי היה קודן.

בברכת חג שמח

פורסם
רשמתי לך כבר :

א. רדיו דיסק MP3

ב. שליטה על הרדיו מההגה

ו. מנוע 1.5 ולא 1.3 כמו השאר (ובהתאמה יותר כ"ס)

השילוב של סעיפים א'+ב' =רדיו BUILT IN ומה אם ארצה להחליף את הרדיו,מדובר בהחלפת כל הקונסולה,השקעה עתידית מאוד גבוהה :x אפשר להזמין סוויפט בלי רדיו מובנה? מבחינתי שלא יתנו רדיו

מנוע 1.5=צריכת דלק סבירה ,אבל לא נמוכה כמו שמצפים מרכב מיני

ישנה אפשרות להתקין תיבה רובוטית(להקטנת צריכת הדלק)? השפעתה על המנוע לא מעניינת אותי

אם ישנה אפשרות כזו ,זה יפתור לי את הרבה בעיות,כי אין רכב (אני לפחות לא קראתי\שמעתי) שכולל גם איבזור של סוזוקי וגם חסכון בצריכת הדלק

פורסם

במבחן באוטו, כפי שאמרו קודם כאן או במקום אחר אני כבר לא זוכר, היאריס הרובוטית צרכה יותר דלק מהסוויפט.

להתקין תיבה רובוטית בסוויפט? זה לא רדיו דיסק. אין אפשרות להתקין תיבה רובוטית בסוויפט. היא מספיק חסכונית גם ככה. אם אתה רוצה יותר חיסכון, תבחר רכב עם תיבה ידנית, או רובוטית. (בסוויפט אין אופציה לידני). אם אתה רוצה לנהוג יום יום עם תיבה רובוטית כמו שיש ביאריס - תהנה. (אני, לא הייתי מוכן לנהוג בזה, ולצורך העניין גם לא הייתי נותן רכב כזה לאמא שלי, שלא מחפשת הנאה מנהיגה). אגב לא ברור לי איך החיסכון חשוב לך מאוד, אבל הנוחות שלך בתור נהג לא מעניינת אותך בכלל.

לגבי הרדיו דיסק המקורי בסוויפט, לדעתי אין סיכוי. אבל עדיף לשאול בסוכנות לא? קח בחשבון שגם אם תהיה אופציה היא תאריך ב-ה-ר-ב-ה את זמן ההמתנה לרכב.

אגב לא ברור לי למה הסיריון עדיין ברשימה כאשר הסוויפט עולה עליה משמעותית.

את הגרנדה פונטו אני לא מכיר, אבל לזכותה יאמר שהיא הרכב הכי בטוח בקטגוריה (בארץ, באבזור הבטחותי המלא).

אגב, הדיון כאן מתחיל לחזור על עצמו ונראה כמו לטחון מים (אם כל הרצון לעזור).

פורסם

04swift_7.jpg

מדובר בדשבורד הנ"ל ?

אם כן - אפשר (כמו שאתה רואה בתמונה) , לעשות בניה / לפצל את התא הכפול ל - 2 , באחד לשים מסגרת כמו בתמונה , ובעליונה לשים רדיו דיסק רגיל .

פורסם
במבחן באוטו, כפי שאמרו קודם כאן או במקום אחר אני כבר לא זוכר, היאריס הרובוטית צרכה יותר דלק מהסוויפט.

אגב לא ברור לי איך החיסכון חשוב לך מאוד, אבל הנוחות שלך בתור נהג לא מעניינת אותך בכלל.

איפה אפשר למצוא את המבחן הזה שמדבר על צריכת דלק?

נוחות הנהג חשובה גם כן,ציינתי זאת בהודעה הראשונה

בין מיקרה לבין סוויפט,איזה רכב יציג נוחות גדולה יותר לנהג ? (רק לנהג),כי רוב הזמן ,רק אדם אחד יהיה באוטו=הנהג

תודה,אם השאלות חוזרות על עצמן,זו אשמתי,אני מצטער

פורסם

עד שלא תיגש לסוכנות ותשב בשני הרכבים אז לא תוכל לדעת איזה רכב יותר נוח עבורך. אני מטר שמונים ושבע, יש סיכוי שהרכב ירגיש מבחינתי צפוף ואז אני אגיד שהוא לא נוח וצפוף. יכול להיות שאתה מטר ושבעים ולך הוא יתאים בול. כנ"ל לגבי מרווח הרגליים, מרווח הראש, הרכות/קושי של המושבים והמסעדים וכו'.

נוחות היא דבר אישי. נכון שיש מקרים קיצוניים כמו ההבדלים בין C5 לדייהטסו שרייד ששם יש הבדל גדול בנוחות בין שני הרכבים. אך במקרה הזה ההבדל לא צריך להיות כה קיצוני.

אני לא חושב שאפשר לקבל את כל המידע פה בפורום, יש צורך לבקר באולם התצוגה כדי להתרשם באופן אישי. בפורום ניתן לקבל מידע טכני, קצת מידע לגבי אמינות (גם זה בעירבון מוגבל) ודעות לגבי החבילה הכוללת המשתלמת יותר. לגבי נוחות כדאי שתבדוק ותתרשם לבד.

אסף

• תוכן חדש...