Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זקוז למידע לגבי מרצדס A Class

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ארנון,

רמזתי פעמיים ועכשיו אני אגיד את זה בגלוי, מתוך נסיון על שתי המכוניות, מולטיפלה מכונית הרבה יותר טובה, בטח ובטח בגרסת הטורבו דיזל שפותח השרשור מעוניין בה.

דעתי האישית.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

את האמת, אני מעוניין בA קלאס בנזין, אך מכיוון שממש קשה למצוא (וגם אחת עם תוספות כמו של האקזמפלר שמצאתי) החלטתי להתפשר עליה.

אבל ניראה לי שאני ירד ממנה ואחפש רכב אחר.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

אם אתה לא מתכנן למכור אותה בעשרים שנה הבאות, תדע שהיא תהיה ממש קלאסית כרכב אספנות. אני באופן אישי נהגתי על A190, וההרגשה הייתה מאוד לא "מרצדסית". שיחזרו לתחום שלהם ויביאו מכוניות גדולות ומפוארות, ולא יצורים מזעזעים כמו הS-CLASS הישן (אין לי טענות כלפי החדש, הוא נראה בסדר) והA-CLASS.

מבחינת אמינו, אני מכיר מישהי שיש לה אחת עם 350K, וכמעט בלי בעיות, ומישהו אחר שיש לו אחת משנת 2000 עם 70K, וכל הזמן הוא במוסך. זה יותר תלוי ברכב עצמו ואיך מטפלים בו.

פורסם

למרות השם המפוצץ. מבחני הריסוק של המרצדס בשנת 99 היו 4 כוכבים שזה פחות או יותר הניקוד המקביל לכל המתחרות בקטגוריה. לדעתי האישית, רכב נוסף שאתה יכול לפזול לכיונו (למרות שאין לה גג נפתח רך) היא ההונדה סיוויק 5 דלתות. מדובר על רכב שקיבל ציונים זהים לאלו של המרצדס, מבחינת בטיחות. הרכב מרווח משמעותית מהמרצדס. גם לו תנוחת נהיגה גבוהה(כאשר לזכותה גם עומדת שדה ראייה מצוין). מנוע 1,6 חזק יחסית ובעל צריכת דלק מציונת. לרכב תדמית אמינות עדיפה על זו של המרצדס (למרות שלחבר שלי יש כזו ועליות הטיפולים השוטפות לא זולות). למרות השם סיוויק, הרי שהרכב לא נהנה מביקוש ער כמו לגרסת הארבע דלתות (וחבל כי היא עולה עלייה בכל) ועל-כן המחירון שלה לא בשמיים.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

עכשיו אני מבין למה לא מייבאים אותה לארץ, וגם לא את הB קלאס... זה איזשהו משהו שקשור ל"שם" שיוצא לרכב בקרב החברה הכללית ואז קשה מאוד לשכנע אנשים לקנות אותה. איזה ישראלי יסע באוטו שכל בן אדם שני יקרא לו פראייר? מצד שני בגרמניה ראיתי הרבה מאד כאלה (מהחדשות, שאגב הרבה יותר יפות) וגם הרבה B קאלס. בשטוטגארט כמעט ויש רק מרצדס בכביש, כאילו שמחלקים אותן שם בחינם. אז או שהם מאד פטריוטים בגרמניה או שהם יודעים מה שטוב.

באותו עניין, אם הייתם יפנים לא הייתם נוסעים בשום דבר אחר חוץ מטויוטה! אבל זה נכון לגבי 10 שנים לאחור, בשנה הקרובה אני אבחן שוב את העניין הזה.

190 תמיד בלב, אבל כבר לא בחניה.

פורסם

בניגוד למרבית הכותבים שאין להם ניסיון מעשי או שמספרים על חוויה קצרה עם הרכב, אני מכיר את הרכב מבעלות אישית עליו.

מדובר ב A190 בת 7.

הרכב אמין לחלוטין! תקלה אחת עד כה! רק טיפולים שוטפים. החלפת צמיגים, מצבר ותקלה באיתוראן. החלפת מצוף דלק.

השירות של המוסך הוא ברמה ללא תחרות. כולל הבאת הרכב חזרה מטיפול אלי וכן ביצוע טסטים. עלות הטיפולים רגילה לחלוטין ודומה למקובל במכוניות בקבוצה ולא כפי שמצופה ממרצדס.

המכונית כוללת אבזור שלא קיים בקטגוריה/שנתון/שווי שוק אצל המתחרות.

מדובר בגיר אוטומאטי טיפטרוניק בעל 5 מהירויות, צמיגים בחתך 50 "16 על חישוקים קלים. מושבי בטיחות לילדים בילט אין במושב האחורי. 4 כריות אוויר. הגג הנפתח הוא קשיח ולא בד וגדול ב 80% מגג נפתח מקביל. ESP ועוד - להזכירכם מכונית בת 7 !

התכנון של המכונית הוא גאוני ובאורך של מינימיינור יש מרווח מחיה של גולף כולל תא המטען. למי שמחפש עכבר עירוני בעל יכולת בכביש המהיר מדובר באלטרנטיבה מעניינת.

אגב, גם מבחינת ביצועים - נתוני יצרן ל 0-100 ב 10.2 שניות מדברים בעד עצמם. המנוע הוא מנוע "פשוט" עם 8 שסתומים מה שמסביר את עלות הטיפולים הנוחה, וכן צפי לאורך חיים גבוה. המנוע מספק כ 120 כ"ס ונהנה מגמישות יפה. במיוחד כשמדובר בשילוב עם גיר 5 מהירויות ומכונית לא כבדה במיוחד - טווח הביצועים הוא טוב.

בשלב זה - לא מוכר!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

MB190E,

אם ה-A קלאס הייתה מגיע לארץ ומתומחרת מתחת או מקסימום בקבוצה 3 (יריבה למאזדה 3, קורולה וכו') אני בטוח שהיא הייתה הצלחה שיווקית.

אבל לשם יותר בשביל לקבל "מרווח כמו בגולף" (ע"פ הכותב מלמעלה) - וואו!

זה בסדר, אני פשוט ייקנה גולף וישים את העודף בכיס.

היא פשוט לא מציעה משהו נוסף.

פורסם
MB190E,

אם ה-A קלאס הייתה מגיע לארץ ומתומחרת מתחת או מקסימום בקבוצה 3 (יריבה למאזדה 3, קורולה וכו') אני בטוח שהיא הייתה הצלחה שיווקית.

אבל לשם יותר בשביל לקבל "מרווח כמו בגולף" (ע"פ הכותב מלמעלה) - וואו!

זה בסדר, אני פשוט ייקנה גולף וישים את העודף בכיס.

היא פשוט לא מציעה משהו נוסף.

אם לא הצלחת להבין, אני אעזור לך:

מרווח מחיה כמו בגולף זה באמת לא משהו מיוחד. אבל מרווח כמו בגולף (כדוגמא בלבד) עם חצי מטר פחות באורך הכולל - זה משהו נדיר.

מי שמחפש "עכבר עירוני" מבלי להתפשר בפונקציונאליות מדובר באלטרנטיבה מעניינת.

המכונית מתאימה גם למי שמחפש מכונית מעט גבוהה מהמקובל. יש כאלה. (בגלל בעיית גישה וכד')

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...