Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאאב קונברטיבל כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בכול אופן טורבו ניתן לייבא מebay ביותר זול מהארץ לא?

לא אם כבר הלך הטורבו אז רק להביא אחד ייעודי וקצת יותר חזק

TD04 Turbocharger Upgrade, Upto 70 BHP Increase, £1199.00 Part Number: CEN001

td04_upgrade_overall.jpg

Please Note: Units Come With 12 Months / 12,000 Miles Warranty - We Strongly Recommend The Use Of Fully Synthetic Oils For All Turbo Applications Especially Mobil 1

Over the years we have often been asked for "Hybrid" turbos for SAAB's. We have always been cautious as Hybrid turbos (ie. One-off specials) are often unreliable. Concious of the need to satisfy our tuning instincts and customers needs, we have come up with the ideal solution.

We have taken the 9000 Aero proven Mitsubishi TD04 Turbocharger, and developed a fitting kit around it to offer a totally reliable installation for the SAAB 900 2.0 Turbo Engine.

Kit Features

* A new Mitsubishi TD04 Turbo.

* Gas flowed exhaust manifold, matched to flow perfectly into the larger inlet turbine port of the TD04.

* Our own custom hardlines for Water and Oil, along with the required fittings.

* Exclusive High-Pressure silicone hose to cope with the increased compressor capability.

* Wastegate Actuator and Mounting bracket.

The TD04 Flows 20% more air than the standard turbo, and is a proven turbo design as fitted standard on the 9000 2.3 Aero model. The larger TD04 pumps more air above 3500 RPM than the standard turbocharger, allowing the engine to produce much more power at higher revs.

At 4000 RPM where a standard Turbo is running out of pressure, the increased compressor capacity of the TD04 keeps the Turbo boosting, providing a huge surge of power up to the rev limiter at 6100 RPM.Discounts available on Intercooler and Engine Management upgrades when purchased with the TD04 Upgrade, allows for power increases of upto 70 BHP.

* Trionic ECM Upgrade, £295 (Normally £360).

* Hi-Flow Intercooler, £395 (Normally £495).

Fitting

The kit takes approximately 4.5 hours to fit. We can install the TD04 kit at our workshops for a fixed price of £225.00

אאא כן וזה קיט טורבו של Abbott Racing שמתמחים בשיפורי סאאב :twisted:

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

נכון, הסדנה הכי מקוצעית בעולם לשיפור רכבי סאאב בלבד.

אבל אל תדבר על הטורבו, שתצטרך באמת להחליף יהיו לך הרבה אפשרויות שדרוג.

בינתיים עדיף שלא תחשוב על זה אפילו, כי זה מאוד יכאב לך בכיס, בגלל זה אני מזהיר- תכין הרבה כסף בצד לאחזקה , מעכשיו.

כמו כן, עם אתה קונה אותה, תתכונן למכור לי אותה אחרי זה :)

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

הטלפון של אריה גרוסמן 054-4870426 - המוסך שלו הוא בתל-אביב ברחוב לבנדה.

אריה הוא איש מקצוע מהמדרגה הראשונה, אך יקרן מאוד.

אני ממליץ בכל פה לדבר עם אורן קיפניס - הוא ממועדון סאאב ומכיר באופן אישי כמעט כל סאאב בארץ. ורוב הסיכויים שהוא מכיר היטב את ה"כלה" המיועדת. הפורום של מועדון סאאב:

http://www.tapuz.co.il/Communa/usercommuna.asp?CommunaId=9392

חוץ מזה אני ממליץ גם על ישראל דיקר, המוסך שלו נמצא בכפר אחים. מתמחה בסאאב, מקצוען ואיש נחמד מאוד:

050-5301087

יניב

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם

אחרי כל הרעש והצלצולים, מעט התיחסות:

ראשית, בפורום של מועדון סאאב קיים שרשור בנושא דומה, ובהחלט ניתן להתחבר אליו בכתובת http://www.tapuz.co.il/Communa/usercommuna.asp?CommunaId=9392

שנית, Niv A, כמו בשרשורים קודמים שאתה פתחת בעבר, גם כאן אתה כותב דברים לא נכונים !!! 900 ו 9000 קיבלו מנועים דומים בגרסאות שונות עם נתונים שונים ! מעבר לכך מדובר במכוניות שונות, אותה עם עבר של 9,000 לא יכול הסיק לגבי ה 900. גם מ900 בנפח 2,300 אתה לא יכול להסיק שום דבר לגבי הטורבו.

כנ"ל, White-Night, גם אתה שוגה לגבי הגרסאות, ואתם גורמים אי סדר לאדם שמחפש מכונית מסוימת. אתה עוד מגדיש את הסאה בציטוט של ערכת שיפור, שאמנם עושה הרבה, ועולה בהתאם. ד"א יש ערכה כזו בדרך לארץ, ואני אתקין אותה בקרוב, אחרי שערכה יותר מטורפת נוסעת כבר שנה ב 9-5 (ואיני מתכוון לתת פרטים על הבעלים).

לרימון, הקבריולט הוא דגם יחסית נדיר, ממנו הגיעו לארץ קרוב ל 20 מכוניות, שחלקן מטופלות כיום אצלי. בקבריולט יש בעיה יותר חמורה מטורבו מוזנח, והיא גג מוזנח. בעלי מקצוע במוסכים שונים של UMI וגם רפדים שונים, כאלו שמקבלים המלצות חמות אפילו כאן בCarsforum, פשוט מומחים בהרס גגות של סאאב קבריולט, אם מבחינה מכנית, ואם מבחינת שריפת מערכת ההפעלה האלקטרונית. אני יודע, כי כרגע שוכב אצלי אחד כזה שהועבר אלי מUMI על מנת לתקן את נזקי המובכים, והאוטו ממתין כרגע לחלקים מחו"ל.

באופן כללי, אחזקה של סאאב לא יקרה יותר מאחזקת מכוניות אחרות. מי שרוצה לדעת, הכל נכתב בעבר בCarsforum וגם בפורום של המועדון

בוקר טוב לכולם,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

כנ"ל, White-Night, גם אתה שוגה לגבי הגרסאות, ואתם גורמים אי סדר לאדם שמחפש מכונית מסוימת. אתה עוד מגדיש את הסאה בציטוט של ערכת שיפור, שאמנם עושה הרבה, ועולה בהתאם. ד"א יש ערכה כזו בדרך לארץ, ואני אתקין אותה בקרוב, אחרי שערכה יותר מטורפת נוסעת כבר שנה ב 9-5 (ואיני מתכוון לתת פרטים על הבעלים).

במה שגיתי ?

עם כל הכבוד אבל הנתונים שכתבתי הם נתונים יבשים מקטלוג סאאב שנמצא אצלי (לגבי דגמי מנוע) מה כן הגיע לישראל ומה לא אני לא בטוח, מה שאני כן יודע שכשחיפשתי סאאב אירו ידנית לא מצאתי חיפוש שנמשך כמה חודשים .

אך חוץ מנתונים יבשים היתה לי התייחסות לאחזקת הסאאב שהיא יחסית יקרה (חלקים יקרים) וזו אחרי אחזקת סאאב למשך 4 שנים (שטופלה במוסך יפיע בכניסה לחיפה - אני דיי בטוח שאתה מכיר )

אשמח לפירוט על הטעות שכתבתי כדי לא לטעות שוב כי למען האמת אני לא רואה אחת .

נ.ב. האם הקיט של Abbott Racing או של Hirsch ?? - לא צריך שום אינפורמציה לגבי מה ושל מי הרכב פשוט מעניין לדעת כחובב סאאב מושבע , ואם ידוע לך על המיסוי ששולם אם בכלל תודה

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

פאדי, יש ארו אדומה במועדון ה5, היא גם למכירה :)

לנושא- אורן, לפי מה שידוע לי, ה2.0 ליטר מגיע עם 150 ו185 כוחות סוס, תסביר לי במה טעיתי בדיוק .

יש לך ידע רב בסאאב ואני לא מזלזל בך, אבל למה לזלזל באחרים?

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם
תוכל להסביר למה? :-)

הרכב מאד לא נוח,כמובן ביחס למתחרים שלו.

מתלים ובולמים אשר מכווונים,מיוצרים לספורטיביות +חתך מאוד נמוך של צמיגים (35) = מתכון בטוח לאי נוחות.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

כמה הבהרות לאור בקשותיהם של פאדי ושל ניב:

סאאב 900 נמכר בארץ בשנתונים 94 עד 98 עם שלושה מנועים:

2.0 אטמוספירי, ניהול מנוע בוש מוטרוניק 2.10, 135 כ"ס,

2.3 אטמוספירי, ניהול מנוע בוש מוטרוניק 2.10, 150 כ"ס,

2.0 טורבו, ניהול מנוע סאאב טריוניק 5, 185 כ"ס.

כל המנועים הוצעו עם תיבה ידנית 5 הילוכים או אוטמטית 4 הילוכים אייסין יפן מדגם AF22.

מנוע 2.5 V6, ניהול מנוע בוש מורניק 2.8 לא נמכר בארץ.

גרסאות המנוע ב 9000 שונות לחלוטין ! הסימפטומים והתקלות האופייניות ל900 שונים לחלוטין מאלו של ה9000.

מכאן, שנתונים יבשים מתוך קטלוג לא מספרים כאן את הסיפור כלל וכלל.

900 קבריולט יובא במספרים מצומצמים מאוד עם שני המנועים החזקים יותר, ואני יודע על אחד בלבד עם המנוע החלש מבין השלושה, שיובא ביבוא אישי.

טורבו בסאאב 900 הוא טורבו אמין מאוד , גארט GT25. הצורך בהחלפה או שיפוץ שלו נדירים מאוד ! ב 9000 הולך יותר. הטורבואים האלו הולכים אך ורק כתוצאה מהזנחה של המנוע.

בקבריולט הנקודה החשובה והכואבת ביותר היא הגג הנפתח. כל חלק בגג עולה המון כסף, וקל מאוד להרוס את החלקים האלו, או התגובתי הקודמת. רוב הקבריולטים לצערי במצב לא טוב, כתוצאה מהזנחה.

עוד כמה נקודות,

האירו הידנית האדומה נמכרה כבר מזמן, ולכן לא מגיעה למפגשי מועדון החמש.

ל tamir_hoo: סאאב לא מכרו מכוניות עם צמיגים בחתך 35. חוץ מזה זו אחת מהמכוניות הנוחות ביותר על כבישי העולם.

שבת שלום לכולם,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

:0 אורן, מתי הספיקו למכור את האירו האדומה?!

לפי שבועיים ראיתי אותה במועדון ה5 :(

מקווה שהבעלים החדשים ישמור עליה (וימכור לי אותה בעתיד)

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

• תוכן חדש...