Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

אני משוטט בפורום כחודש לערך...

למדתי המון והבנתי שיש לי מ"ס אופציות לרכישת רכב בתקציב שיש לי 20K:

*יונדאי אקסנט

*סיטרואן סקסו

*פורד פיאסטה

*פיאט פונטו

*רנו קליאו

*דייהטסו אפלאוז

כמו כן הבנתי שיש להשאיר עוד סכום כסף לצורך תיקונים/ביטוח וכל מיני בעיות שיכולות לצוץ...

השאלה כאן, כמו רוב השאלות לגבי ייעוץ ברכישת רכב בפורום הזה, היא איזה רכב מבין הנ"ל

יכנס למוסך כמה שפחות ובעל צריכת דלק נמוכה...

אני מודע לכך שהרבה שואלים את השאלה...

תודה מראש על הסבלנות :smile:

(אני מודע לקיום השרייד/ג'אסטי/סוויפט, אבל אני לא מעוניין בהן...)

פורסם

אני אזרוק את הפחות טובות ואתמקד במעניינות:

סקסו - חסכונית, נעימה, נוחה, מתנהגת, מרווח סביר, זולה מאוד לקנייה, קשה למצוא אחת טובה.

פיאסטה - חסכונית, נעימה, נוחה, מתנהגת, מרווח סביר, פחות זולה לקנייה ויותר קל למצוא אחת טובה.

חפש את שתיהן, מה שתמצא ראשון - לך עליו.

את הקליאו דור ראשון אני לא כ"כ מכיר, אקסנט לא מספיק טובה לטעמי, אם כי מרווחת יותר, פונטו היא גם אפשרות סבירה אבל פחות משתי הנ"ל, אפלאוז - מיותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אוסיף רק לתשובה של רוני שהקליאו לא נוחה לנסיעות בין עירוניות עקב תנוחת נהיגה לקויה (לגבוהים ונמוכים כאחד)

עריכה : ומבחינת מראה אני מעדיף את הפונטו

אריק

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

ככה,

החביבות עלי מבחינת המראה לפחות, הן: הפונטו, האיביזה והפיאסטה. כולן בסביבות שנתון 96..

עניין הכסף מאוד חשוב אצלי מאחר ואני חייל משוחרר והעבודה הנוכחית לא מכניסה כ"כ הרבה, בגלל הלימודים...

איזו מהן תהיה חסכונית יותר ותבלה פחות זמן במוסך?

תודה...

פורסם

מכיוון שגם לי יש מה לומר בנושא - אז אני אגיד :)

את הקליאו הייתי מוריד מהרשימה, היא אולי מפנקת, אבל הטיפולים יקרים, האחזקה יקרה, ואלה בדיוק השנים בהן הצרפתיה שלך מתחילה להתפרק... לכן אני ממליץ לרדת ממנה.

את הפיזו' השונות הייתי מעיף מאותה סיבה בדיוק.

אנו נותרים עם הפיאסטה, עם הפונטו ועם האקסנט.

נתחיל מהקל - הפונטו, אוטו מאוד זריז, אני מאוד אהבתי אותו, טיפולים לא יקרים, מאוד חמוד, ועושה הכל "טוב" מבלי להצטיין.

לרעתו יאמר שיש פונטואים שלא טופלו באהבה, ולכן מצבן בכי רע עם נטיה לשבוק לעיתים תכופות.

[ומאידח, יש המון, פשוט ה-מ-ו-ן פונטואים למכירה, ככה שנורא קל למצא אחת טובה]

אחר כך - יש את האקסנט, חביבה, הרגשה מאוד פלסטיקית מבפנים, זה אוטו שיעשה הכל גם, כמו הפונטו, אבל יש מצב שהיא תהיה מעט מרווחת יותר מאחור, למה זה צריך לענין אותך? אין לי מושג, אבל שתדע.

חוץ מזה המזגן שלה חזק ביותר, ואם אתה הולך על אוטומט -ודא שהגיר תקין, היו כאלה שהגיר שלהן מת בטרם עת עקב בעיית ייצור. בגדול, היא פחות חסכונית מהפונטו, אבל עדיין, נחשבת לחסכונית למדי.

והאחרונה חביבה - הפיאסטה. באופן מוזר, המחיר של המכונית הזו פשוט זוועתי - ואני מניח שבאותו מחיר תוכל לקבל פיאסטה חדשה יותר משאר המתחרות שלה - וזה כשלעצמו ייתרון לא מבוטל.

חוץ מזה, לטעמי לפחות, הרכב חביב, בעל מראה נעים, ויש כתבי רכב נחשבים שאפילו טוענים שהאוטו הזה "מעל הממוצע" בתהנהגות שלו... אני בזמנו שקלתי אותו כשחיפשתי אוטו בגלל המחיר האטרקטיבי והתמורה האדירה שהוא נותן - בקיצור - שווה בדיקה.

להחלטתך

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

קודם כל תודה לכל המגיבים ...

שני דברים:

1. אבא שלי לוחץ עלי לקנות יפנית.. השאלה היא איזו יפנית אני יכול למצוא חוץ מסוויפט וג'אסטי בסכום שיש לי? (כרגע לפי מה שנכתב בפורום ע"י רוני והנסיך אני באמת שוקל ללכת על הפיאסטה)

2. מה הקילומטרז' הממוצע של רכב שנתון 96?

פורסם

ממוצע זה 17 אלף ק"מ לשנה

אבל גם 19 זה בסדר....

יפנית? אמרת שאתה לא רוצה דייהטסו שרייד..אז לא יודע..

לאחותי יש ג'אסטי 1.2 אינג'קטור במצב מטורף..והיא מרוצה מהאוטו..חוץ מזה שמקדימה הוא נראה מסכן..

אבל לא כ"כ נוח..

פורסם

ב20 אלף ש"ח אפשר לקנות שרייד/סוויפט 93 או ג'סטי/121 94

לעומת זאת פיאסטה אפשר להשיג 97

ההבדל הוא רק 3-4 שנים,אבל מאוד משמעותי מבחינת עמידות הרכב לפגעי השנים,כלומר,בלאי.

אני כמובן מצטרף להמלצות על הפיאסטה.

לגבי קילומטרז' לרכב שנת 96,כשמדובר ברכב קטן,15-16 אלף ק"מ בשנה זה מספיק,כלומר,רכב עד 140,000 ק"מ.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

אוקי... הסיכויים נוטים כעת לטובת הפיאסטה

:smile:

יש לכם מושג מה ההבדל בין ה YOUTH לבין ה DYNAMIC?

פורסם

מצטרף להמלצה על הניסן סאני.

הייתה אחת כזאת אצלנו במשפחה, אמנם אוטומטית אבל האמינות של הרכב הייתה משהו יוצא דופן. הרכב לא ראה מוסך למעט טיפולים שוטפים.

מהניסיון הזה רכשתי ניסן סאני ידנית לפני שבוע בדיוק והרכב, טפו טפו טפו, שמור בצורה יפה מאוד. למזלי נפלתי על אקזמפלר שמור ומטופל עם היסטורית טיפולים מסודרת למן היום הראשון על הכביש. אני יד שלישית, הרכב שנת 93עבר 180,000 ולמעט קילופי צבע או דפיקות פח(שהתבטאו במחיר הרכישה) לא ניתן להרגיש שזה רכב שנמצא כבר 13 שנים על הכביש.

כמו כן צריכת הדלק ממש ממש טובה - בערך 1-12.5 משולב(עירוני/בינעירוני).

שורה תחתונה - מומלץ ביותר.

רן.

פורסם

שלום,

בתור אחד שהיו לו 2 פיאסטות עד היום (במשך 14 שנה!!!), אני ממליץ לך על פיאסטה.

מדובר באוטו שלא רואה מוסך. רק שים דלק וסע.

הפיאסטה הראשונה הייתה ברשותי משנת 1990 ועד 1997. מלבד טיפולים שוטפים, החלפתי

בה קלאצ' ומשאבת דלק וזהו !!!

הפיאסטה השנייה הייתה ברשותי משנת 1997 ועד 2004. מלבד טיפולים שוטפים, החלפתי

בה אגזוז (המוסכניק שלי אמר לי שזו בעייה מוכרת בפיאסטה) וזהו.

מכרתי בעצב רב את הפיאסטה האחרונה מאחר והמשפחה גדלה... צריך לעבור לאוטו משפחתי.

מכרתי במחיר מחירון תוך פחות משבוע (ואפילו בלי בדיקה).

דברים שצריך להזהר מהם: בשנים 1996-7, הרבה פיאסטות שירתו בציי השכרת רכב. רכב

מהשכרה - לא לנגוע !!!

אם אתה מוצא יד ראשונה מפרטי - לך על זה בעיניים עצומות. באחריות.

• תוכן חדש...