Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לעבודה עם צמנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, בשבועיים וקצת שנותרו לי עד הגיוס החלטתי לעשות משהו מועיל לשם שינוי. :-P

יש לנו חנייה פרטית, כאשר החנייה עצמה גבוהה מהכביש בכ30 ס"מ, ולכן יש עלייה מן הכביש לחנייה. הבעיה היא שהעלייה בהתחלה די מתונה ולאחר מכן הופכת לחדה מדי.

אני מתכנן לעשות בכל העלייה את אותו השיפוע (כמו בציור השמאלי, מה שבירוק זה המצב עכשיו, ומה שבאדום זה מה שאני רוצה לעשות) בעזרת צמנט, כלומר לשים צמנט על העלייה וליצור עלייה חדשה עם שיפוע אחיד.

עכשיו לשאלה... מישהו יכול לספר לי איך הולך כל התהליך? כלומר אני קונה צמנט, משיג דלי או משהו ומערבב אותו עם מים ומה הלאה?

יש לציין כי העלייה הנוכחית היא גם צמנט שהתייבש לפני כמה שנים ולכן אני לא יודע מה יקרה אם אני אשים שוב צמנט על צמנט, האם זה יחזיק מעמד? אולי כדאי לשבור את הצמנט הישן קצת וככה זה יחזיק יותר זמן?

ולגבי תוכנית העבודה... חשבתי לחלק את העלייה לרוחב ל3 חלקים (כל אחד מטר, כמו בציור הימני), להפריד בניהם על ידי קרשים או משהו ואז לעשות כל חלק בנפרד, כאשר בהתחלה אני אמתח חוט מלמעלה עד למטה ואז לפי החוט אשטח את הצמנט ככה שתיווצר עלייה אחידה.

מה דעתכם? יש עיצות, הערות, בקשות, טענות, כסף לקניית הצמנט?

תודה.

1.JPG

פורסם

זה קצת קשה לעשות משטח משופע אחיד וישר, כי הבטון (זה מה שאתה רוצה לעשות) אוהב לנזול.

אולי תשקול לעשות בטון מעורב עם חצץ דק, זה יותר קל לעבודה.

עד כמה שזכור לי מערבבים חלקים שווים של מלט ו"טיט" (שזה חול זיפזיף רטוב כזה) בתוך אמבטית פח עם מים ואודרוב לעבודה, אבל כדאי שתגש לחנות חומרי בנין ותסביר להם מה אתה הולך לעשות, שיתנו לך את החומרים הנכונים.

בכל אופן זה עולה גרושים, נדהמתי לדעת כמה חומרי בניין זולים כשעשיתי שיפוצים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תנסה לעשות קודם כל דוגמא קטנה של מה שאתה רוצה לבנות. חבל שתהרוס את החניה שלך.

בהצלחה

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

אם אתה רוצה ללכת בשיפוע אז אתה כנראה צריך לבצע תפסנות קודם כל ואחר כך יציקת בטון .

מה שעוד אתה מערבב חול+חצץ + צמנט בתוספת מים ומוודא שהם כבר יציקה אחת , אל תבהול אותה ביותר מידיי מים כי אתה לא מעוניין שזה יהיה נוזלי מידיי, זה קצת יותר קשה לעשות אותה קשה אבל יהיה לך עוד יותר קשה ליציקה אם יש לך יותר מידיי מים .

בכל מקרה אמת מחיר חומרי הבנייה זה גרושים לדוגמא שק צמנט עולה בסביבות 28 שקל אם אתה לקוח חד פעמים .

אגב זו עבודה לכמה שעות אם אתה לא מנוסה ולא יותר מזה ;)

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

קודם כל מה זה תפסנות? :shock:

אפשר הסבר קצר?

ומה לגבי הצמנט הישן, האם לשפוך את התערובת ישר עליו או שכדאי לנסות לפורר או לשבור אותו קצת?

תודה.

פורסם

א. קח בחשבון שיומיים-שלושה אחרי הנחת הבטון אף אחד לא יוכל להכנס או לצאת מהחנייה. לבטון לוקח הרבה זמן להתיבש.

ב. צריך להרטיב את הבטון בזמן הייבוש כל כמה שעות, כדי שלא יסדק.

ג. תשתמש בתערובת עשירה יחסית, ולא דלילה, כדי למנוע מצב של נזילות ובלאגן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

איך אסביר תפסנות טוב הכי כל בתמונות ,

אתה צריך ל"תפוס כמה לוחות עץ אחד ליד השני בדפנות לפני היציקה כדי שהבטון לא יברח לך מהצדדים, כמובן שצריך גם אחת בתחתית השיפוע כדי שגם משם זה לא ירד לך .

לצערי אין לי עכשיו תמונות של בטון בשיפוע אבל זה לא כזה ביג דיל ...

DSCF0099.JPG

DSCF0101.JPG

DSCF0108.JPG

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
א. קח בחשבון שיומיים-שלושה אחרי הנחת הבטון אף אחד לא יוכל להכנס או לצאת מהחנייה. לבטון לוקח הרבה זמן להתיבש.

ב. צריך להרטיב את הבטון בזמן הייבוש כל כמה שעות, כדי שלא יסדק.

ג. תשתמש בתערובת עשירה יחסית, ולא דלילה, כדי למנוע מצב של נזילות ובלאגן.

1. כן לקחתי את זה בחשבון... 48 שעות כדי שהוא יתייבש

ב. במשך כמה זמן צריך להרטיב אותו? 48 שעות או שיום אחד מספיק להרטיב כל 3 שעות?

ג. איך אני אדע כמה צמנט להוסיף? עד רמת הסמיכות הרצוייה?

איך אסביר תפסנות טוב הכי כל בתמונות ,

אתה צריך ל"תפוס כמה לוחות עץ אחד ליד השני בדפנות לפני היציקה כדי שהבטון לא יברח לך מהצדדים, כמובן שצריך גם אחת בתחתית השיפוע כדי שגם משם זה לא ירד לך .

לצערי אין לי עכשיו תמונות של בטון בשיפוע אבל זה לא כזה ביג דיל ...

זה בעצם מה שתכננתי לעשות כדי לחלק את העלייה לרוחבה, לא ידעתי פשוט שקוראים לזה תפסנות

ושוב לגבי הבטון הישן... האם לנסות לפורר אותו או שאפשר לשפוך ישר עליו?

תודה.

פורסם

אני אנסה להחזיר לך פרטים מלאים הערב או מחר בבוקר.

אבי מכיר את הנושא טוב ממני, ואני לא רוצה להטעות אותך עם נתונים שגויים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה תפסנות? מה נסגר איתכם? לשיפוע אי אפשר לעשות תפסנות, ולשיפוע חנייה אין צורך!

אל תהיה אופטימי לגבי דלי, תחשוב בכיוון של פיילה.

הדבקות בין הבטון הישן לחדש מספיק טובה, במיוחד בזכות החספוס של הבטון הישן.

היחס הוא 3 חצץ, 2 חול, 1 מלט, מים לפי הצורך. אתה יכול לוותר על החצץ לצורך העניין, הוא יפריע לך להחליק את הבטון.

מערבבים על יבש עם טוריה בתוך הפיילה, עושים ערוגה ומתחילים למלא מים, ומערבבים את המלט בתוך הערוגה. מוסיפים מים ומערבבים, עד שכל המלט סמיך ונוח לעבודה.

תעשה הפרדה כל מטר בערך עם קרטון או משהו, כמו שכתבת, כדי למנוע סדקים. אחרי שאתה יוצק את המלט עם הטוריה והדלי, נשאר לך להחליק עם מרית. כדי ליצור שיפוע אחיד, תשתמש בסרגל [קרש עושה את העבודה יופי] מתחילת השיפוע עד סופו, ותעביר אותו לאורך 3 מטר רוחב החנייה.

אין צורך לחכות לייבוש מלא של הבטון [חודש], אחרי יום תוכל לעלות עם האוטו.

עבודה פשוטה.

dirty old man

need love too

פורסם

באמת קצת שברתי את הראש איך אני אעשה את התפסנות בשיפוע :-P

תודה על העיצות...

בכל מקרה אני חושב לפורר קצת את השכבה העליונה של הבטון הישן ככה שאולי זה יתפוס יותר טוב...

ולמישהו יש מושג אם 50 ק"ג (שק אחד) של מלט יספיק? כל העליה, הנפח שלה הוא 0.33 קוב, אך מכיוון שחלק גדול ממנה כבר עשוי מהבטון הישן אז לפי דעתי הנפח שנשאר למלא הוא כ0.1 קוב...

פורסם

שרשור של הומואים.

צמנט , מרית.

מה נסגר איתכם ?

מלט , בטון , מאלג' (או מאלצ') , מסטרינה.

זה הדברים שהולכים בבניין.

מה השטח שאתה רוצה לכסות ? פיילה אחת לא תספיק לך.

*עריכה -עכשיו ראיתי את המידות. אתה צריך בערך חצי קוב , אם לא יותר. תחשב שוב את המידות שנתת ותראה. תצטרך להערכתי 2 שקי מלט , 6 שקיות חול ו-6 חצץ.****

את המלט הישן תשבור איכשהו ותעיף.

מתחת למלט החדש תניח קצת ברזלי בניין . אם תמצא חתיכת רשת בניין (6 מ"מ) זה הכי טוב.

זה ימנע מהבטון להישבר.

הבטון החדש - מלט/חול/חצץ ביחסים שווים.

להוסיף מים ולערבב.

עד שתקבל דייסה סמיכה.

לשפוך ולפזר באופן אחיד.

את השכבה העליונה תרטיב קצת יותר, וכך תוכל לקבל משטח חלק (החצץ שוקע).

להשקות טוב טוב במים אחרי כמה שעות (אם זה עכשיו - רק אחרי 12 שעות. קר מכדי שהבטון יתייבש). תשתדל לא לעבוד בגשם - יכול לעשות לך שקעים קטנים ומכוערים בבטון.

ניתן לגוון את צבע הבטון לאדום או ירוק ע"י הוספת אבקה - להשיג בכל טמבורייה.

פורסם

שמר, הוא לא חייב לשבור את המלט הישן. זה גם חתיכת עבודה בלי קונגו או פטישון.

תן כמה בומבות עם אזמל ופטיש 5, ותראה אם נשבר לך טוב, מספיק קצת "לצלק" את הבטון הישן, החדש יתפס לא רע בכל מקרה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

פטישון זאת סוג של מקדחה שמסוגלת לקדוח ביציקות בטון

קונגו הוא סוג של פטיש עם ראש של איזמל וגם יש כמה ראשים לצורך העניין, מה שיש לי הוא חשמלי אולי יש גם על לחץ אויר אין לי מושג.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...