Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לעבודה עם צמנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ללמוד ביניין באינטרנט?

טוב נו ....

קודם כל תעשה נסיון על משהו קטן בשביל שתקבל מושג של סמיכות.

ממש לא יזיק לעשות חריצים בבטון הישן ,אבל גם לא חובה.

אם יש לך רשת ביניין זה מעולה אם לא אפשר לשים רשת לול על אבנים ,זה יעזור למנוע זליגה.

את ההחלקה של השיפוע אתה צריך לעשות עם חבר שיחזיק בצד שני .

אל תשים חצץ גדול ,חצץ דק יהיה הרבה יותר נח לעבודה (ממש דק )

והכי חשוב ,

אם קנית ת'חומרים ואתה לא הולך לעשות את העבודה כי קצת גשום בחוץ ....

תזכור לשים את השקיי מלט בתוך הבית ,

אני מכיר אחד ששכח ,היו לו יופי של משקולות לדלת אחר כך......

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

תודה על התשובות...

לגבי המידות.. בדקתי שוב.. המידות הן 3 מטר אורך ו1.1 מטר רוחב (זה השטח שעליו יושבת העלייה) והפרש הגבהים מהנקודה הכי נמוכה לנקודה הכי גבוהה הוא ברך 20-25 ס"מ...

כלומר בסך הכל זה יוצא 0.35 קוב בערך (אורך כפול רוחב כפול גובה, כל זה לחלק לשתיים), כאשר יש לזכור שחלק מהנפח כבר תפוס על ידי העלייה ה"ישנה"...

בכל מקרה לפרק את העלייה הישנה אני לא יודע אם אני אצליח, אבל תמיד אפשר לנסות...

תוכנית העבודה שלי עכשיו:

1. לשבור את הבטון הישן לפי היכולת

אם אני מצליח לפרק את כולו אז:

2. להניח על האדמה ברזלים (יש לי ברזלים כמו אלה שעושים מהם סורגים ועוד כמה מדוד שמש ישן, מספיק טוב?)

3. להכין את התערובת

4. לחלק את העלייה לרוחב ל3 או 4 חלקים באורך של 1 או 7.5 מטר בהתאמה (על ידי קרשים)...

5. למתוח מספר חוטים לאורך מהנקודה הכי גבוהה לנקודה הכי נמוכה ולפי זה לשפוך לכל חלק בנפרד את הבטון עד שהבטון יהיה בגובה החוטים

6. ליישר עם מרית

7. להניח קרש שקצה אחד שלו יהיה על הנקודה הכי נמוכה בעלייה והקצה השני בנקודה הכי גבוהה ולהעביר אותו לרוחב העלייה וכך בעצם ליישר את הבטון סופית

8. להשקות כל 4-5 שעות (אני מתכנן לעשות את זה בבוקר, כלומר להתחיל ב9)

9. לא לעלות על הבטון במשך 36 שעות בערך

אם אני מצליח רק לפורר מעט את הבטון הישן, אז ממשיכים משלב מספר 3 (בלי 2).

מה אתם אומרים?

*דרך אגב מה לגבי היחסים? להוסיף מלט, חול, חצץ ביחסים שווים או 3 חצץ, 2 חול, 1 מלט?

תודה.

פורסם

תשמע אם אתה גר ליד הים אז אתה צריך להוסיף תוספים לצמט כדי שלא תהיה לך קורוזיה בברזלים

ותבדוק את העומס הרצוי כדי לבדוק לך אם זה מספיק נגד קריסה ....

כנראה כרובנו סיבכנו אותך לגמרי ,

יחס חצץ/חול/מלט זה של 3 2 ו 1 זה הנפוץ ביותר

תעשה לפי היכולת אם השיפוע לא כזה חזק וכנראה שהוא לא כי השיפוע קטן אז מה שלא תעשה יהיה לך טוב, אתה יכול לשבור את הבטון הקיים ואתה יכול להשאיר, אני הייתי ממליץ לך להשאיר כי זה יחסוך לך עבודה ולא ממש ישנה .

ובקשר לברזל אתה יכול לשים ברזל אם בא לך אבל אפשר גם בלי , כמה חתיכות ברזל יספיקו , ובקשר לחצץ אתה כן צריך לשים חצץ / עדשים , החצץ יותר קל לעבודה כי אתה רוצה משטח חלק ולכן תלע על חצץ אבל אל תוותר על זה כי אתה צריך קצת חוזק בכל העניין הזה, אתה לא סותם חור בקיר או מבצע ממלא משקופים עם חול וצמנט

סופו של עניין

3-2-1

אם יש לך ברזל ובא לך לזרוק שם אז תזרוק, אם יש לך ברזל לבניין אז עוד יותר טוב אבל לא חייב.

מים לפי צורך כדי לקבל רמת סמיכות טובה אבל אל תשים יותר מידיי כי אתה עושה בשיפוע ואם התערובת תהיה סמיכה מידיי יהיה לך קשה יותר בביצוע השיפוע .

יאללה כבר עוד יחשבו שמבצעים פה פרוייקט המליניום

עריכה :

בקשר להשקייה, פעמיים ביום זה יותר ממספיק במזג אוויר כזה לא צריך יותר

ותומר קונגו שעובדת על אוויר קוראים לה קומפרסור והיא הרבה יותר חזקה ואפקטיבית מהקונגו וגם הרבה הרבה יותר יקרה ממנה - בדרך כלל תמצא אצל קבלני עפר או עובדי הריסות .

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
תשמע אם אתה גר ליד הים אז אתה צריך להוסיף תוספים לצמט כדי שלא תהיה לך קורוזיה בברזלים

ותבדוק את העומס הרצוי כדי לבדוק לך אם זה מספיק נגד קריסה ....

איזה ים, אני גר במדבר...

ומה קריסה? מה אני בונה פה גורד שחקים..? :shock:

פורסם

במדבר ?

אני הייתי מחליק מלמטה כלפי מעלה ,כדי להרים את הבטון שישקע כלפי מטה כלפי מעלה (תמיד תהייה קצת זליגה .

כמובן שאז צריך קרש יותר ארוך וחבר .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

יש תערובות מוכנות שלהן מוסיפים רק מים וסוגרים עניין, חוסך לך קצת מהכאב ראש, עולה כמה גרושים יותר אבל חפיף לגמרי...חוץ מזה, יש תערובות של ייבוש מהיר שאפשר לנהוג עליהן מכונית אחרי 4-5 שעות ולא צריך להשבית את החניה ליומיים.

מוטי

פורסם

איזה בלאגן עשית, ואיזה בלאגן כולכם עשיתם לו.

השיטה הטובה ביותר היא לעשות שיפוע באמצעות "אספלט קר", 4 שקים יספיקו לך ויראו הכי טוב

שאפשר.

haters will hate

פורסם

אין צורך לשבור את הרמפה הישנה. כיוון שהיא לא חלקה, היא תדבק נהדר לשכבה החדשה. חבל על המאמץ.

את אתה מתעקש לשפר את הבטון שלך, שים ביג'י בונד, למרות שהייתי מוותר על זה, אין טעם. העומסים לא גבוהים בעליל והשטח קטן. על מנת לחסוך בעבודה, שים שברי בלוקים או אבנים במקומות שאפשר, על מנת לחסוך במלט.

אין טעם לשים ברזל כיוון שהברזל נועד לשאת כוחות מתיחה ולחיצה במאמצי כפיפה, הוא לא ימנע סדקים. חלוקה של שטח היציקה תמנע סדקים. אם אתה מתעקש, שים, רק אל תחשוב שזה משנה.

ספק אם תצטרך לטרוח להשקות את הרמפה החדשה, הגשם יעשה את זה מעל הדרוש.

dirty old man

need love too

• תוכן חדש...