Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,מהיום שרכשתי את הרכב המגב האחורי לא עבד,החלטתי סופסוף לבדוק מדוע,גיליתי שכנראה הבעיה לא מהמנוע של הוישר אלא כנראה שהוא לא מקבל מתח כראוי.

איך הגעתי למסקנה הזאת?! ישנו קונקטור בעל שלושה חוטים שמתחבר למגב,פלוס קבוע שנתן לי אכן 12 וולט,מינוס קבוע כמובן,ועוד חוט של סיגנל שנותן רק 1.5 וולט בזמן לחיצה על כפתור ההפעלה של המגב,כאשר קיצרתי בין הפלוס הקבוע למינוס ,המגב התעורר לחיים והסתובב.

לכן השאלה הנשאלת,האם גם חוט הסיגנל (אות) אמור לתת 12 וולט? או ש1.5 וולט זה תקין?

ואם זה לא תקין ממה יכולה לנבוע הבעיה?

תודה מראש.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדיין צריך עזרה,יש למנוע של המגב האחורי קונקטור בעל שלושה פינים מה כל אחד אמור לתת?

ממדידה אחד נתן 12 וולט קבוע ,אחד נתן מינוס והשלישי 1.5 וולט בלחיצה על כפתור הפעלה של המגב,האם זה תקין?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ,אף אחד לא יודע?

הקונקטור של המנוע מגב אחורי,ממדידה שלי נתן את התוצאות הבאות,פין הראשון הוציא 12 וולט קבוע,השני הוציא מינוס והשלישי נותן 1.5 וולט בזמן לחיצה על הכפתור,האם זה תקין או שגם השלישי צריך לתת 12 וולט?

תודה מראש.

פורסם

כעיקרון כן חוט הסיגנל אמור לתת 12 וולט גם

בדוק לפי מנוע המגב הקדמי רק שם יהיו לפחו 2 סיגנלים (אחד למהירות איטית ואחד למהירות גבוהה)

נתת לסיגנל 12 וולט והמגב עבד יופי טופי? שעזבת את החוט המגב נשאר במקום או שחזר למצב ההתחלתי שלו?

אם התשובות כן וכן אז 12 וולט לסיגנל, ככה זה במכוניות שאני מכיר, אתה יכול לבדוק לפי המנוע הקדמי!

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

תודה רבה לך על התשובה יונתן.

כשקיצרתי בין הפלוס הקבוע למינוס המגב עבד והשלים סיבוב מחזורי למרות שהפסקתי לקצר.

אז כנראה שאם לא מגיע 12 וולט יש נתק איפשהו בדרך,נכון? יש לך מושג מאיפה אני אתחיל לחפש?

פורסם

הרכב ישן וזה בלאגן

אני הייתי סולל חוט חדש. אולי פעם החליפו אגזוז עשו הלחמה וחוט ניתך בחלקו

כמובן שאפשר לבדוק את הכפתור והחיבורים אבל בדרכ במקרים כאלה סוללים חוט חדש

לפעמים למצוא יקח הרבה יותר מסלילת חוט חדש

התמונות של הסובארו שלי

פורסם

לא יודע איך זה אצלך, תעשה כמה ניסויים ותבין את המערכת. כמו שהבנת איך המנוע עובד. טיפה לוגיקה רב מודד ושקט ואתה תבין. אולי מישהו יוכל לצרף לך את הסכימה.

למשל אני החלפתי חוט פלוס של נורה בפיאט פונטו חדשה. שם הידית מדליקה ריילי ומהריליי שני פיוזים אחד לקדמי ימין ואחד לקדמי שמאל.

שם הייתה הבעיה בקו הזרם הגדול (מהפיוז למנורה) ולא סתם כי עשו חוט דק ויש עליו עומס. החיווט עד הפיוז במקרה הזה הוא חיווט דק ולא עובר בו זרם לכן טבעי שבו לא יגרם נזק. כל מקרה לגופו.

אם תסתבך תעשה כמה בדיקות ותבוא תשאל. גם במקרה הפיאט אחרי כמה מדידות הבנתי איך החשמל שם עובד. (עם קצת עזרה מרפי לין)

התמונות של הסובארו שלי

פורסם

שוב תודה רבה לך יונתן על הסבלנות,צירפתי את הסכימה מספר ההינס לרנו 5 שברשותי,המנוע מגב אחורי מסומן כמספר 78.

אני אשמח לפרשנות שלך לגבי מה שאתה רואה פה בבקשה.

Scan4.JPG

פורסם

אם תעקוב תראה שחוט אחד הולך מ-78 (המגב) ל-409, שזה המחבר של החימום שמשה אחורית, ומשם ל-231,שני החוטים האחרים מתחברים למחבר מס' 231 ישירות.

אם תעקוב אחרי שאר הבלגן בטח תגיע ממחבר זה לידית, אבל חבל על המאמץ.

פשוט חפש את החוטים שמגיעים לאיזור הבגאז', בדוק מי מהם "נדלק" כשאתה מנסה להפעיל מגב (לפי דבריך נותן רק 1.5 וולט), ואותו החלף בחוט חדש.

...Carpe Diem

• תוכן חדש...