Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

נאמר לי שלהניע רכב בעזרת רכב אחר באמצעות כבלים יכול להזיק למחשב הרכב ועד כדי לשריפתו באופן כליל.

יש משהו בטענה הנ"ל או שמה מדובר ברכבים ישנים אשר לא בנויים להנעה בכבלים?

מה היא הצורה הנכונה להניע בעזרת רכב אחר בהנחה ששני הרכבים מוזרקים (בעלי מחשב)?

לצורך העניין מדובר ברכב דייהטסו 99 ידני.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני יודע שמרנו החדשות אסור להיתחבר עם כבלים אין לי מושג למה.

יש מכוניות שרגישות כמו מרצדס שאם אתה נותן לה עוד 12 וולט אז למחשב מגיע 24 ולכן הוא ניסרף.

לא כדאי לנסות זה לא פיוז אלה מחשב בהרבה כסף.

לגבי סובארו דהיו דייהטסו ווכל המכוניות הפשוטות יותר אני חושב שלא תיהייה בעיה .

אשמח אם מישהוא יתקן אותי אם אני טועה.

רז...

פורסם

דני, לא תמיד החלפת מצבר הינה אופציה מיידית. כמובן שזה עובד על הפרק לטווח היותר ארוך.

דיברתי על הנעה לצורך מיידי לשם נסיעה למוסך או הביתה..לאחר מכן יבוא הטיפול האמיתי והמונע.

השאלה היא שוב, אם זה אכן לא תקין להניע את הרכב בכבלים בצורה שכולנו מכירים של חיבור הקטבים, אז כיצד אפשר לעשות זאת בלי לשרוף את המחשב כמו שמישהו פה כבר אמר?

תודה מראש.

פורסם

אז אתם יודעים מה?!?!? אל תניעו!! תשארו באמצע הלילה בכביש הערבה בגלל שמישהו פעם אמר לכם שאולי ישרף לכם המחשב...

מה קורה לכם.... ורז לוי, אם מחברים מצבר למצבר אחר במקביל, המתח נשאר ולא מוכפל, אם מישהו חיבר למרצדס שני מצברים בטור המחשב קיבל 24 וולט.

פורסם

אכן ניתן לחבר מצבר עזר מרכב אחר.

רצוי לחבר קודם מינוס למינוס, ואחכ פלוס לפלוס.

אם המצבר שברכב לאחר שהניעו אותו תקול/פרוק לחלוטין, לא יהיה ויסות יאות של האלטרנטור והמתח יעלה על מעל ל14.5 וולט ויטפס למעלה.

מה עלול להישרף , כל אחד והמזל שלו, אולי לא ישרף כלום, ואולי ישרפו הנורות (מילא) הרדיו (מילא) וקצת מיחשוב ברכב.

יתכן גם שלא יקרה כלום, ההחלטה של זה שרוצה להניע.

אם המצבר רק חלש להנעה אבל עדיין יש לו כח , רוב הסיכויים שלא יקרה כלום.

לידיעה, ויסות המתח ברכב תלוי גם במצבר!!! זהו לא אחריותו הבלעדית של וסת האלטרנטור, למרות שהיום חלק מפקודות הוסתים נמצאים באופן כזה או אחר בניהול המנוע, אשר מחליט לעיתים מתי לטעון / לא לטעון וכמה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ארז צודק.

חבריי המלומדים,הנזק יכול להיגרם לאוטו "הנותן" את המתח,ולא לשני.

אם רוצים שלא יקרה כל נזק, צריך לנתק את המינוס מהאוטו "הנותן".

ומיד לאחר ההנעה לנתק כבל הנעה מינוס.

(הרבה דיבורים,על לא כלום):roll:

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אני מכיר מקרה של נזק ודאי

הונדה סיוויק 92 של חמי, שרפה מחשב לאחר הנעת כבלים

מצד שני אני מכיר עוד 100 איש שהניעו ולא קרה להם כלום

אז כנראה שיש בזה סיכון ולא גדול יותר מדי

מצד שני אם אתה זה שאכל אותה, זה נזק גדול...

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

או לנתק את קוטבי המצבר הישן ולחבר אליהם ישירות את הכבלים

או לקנות רכב עם גיר ידני :evil: ולהניע בשני

ולנסות לא להגיע למצבים של מצבר מרוקן

כשהוא נותן את האותות הראשוניים יש להחליפו בחדש.

פורסם

הפתרון הוא פשוט:

לחבר את את הרכב שלך (הנותן מתח) לרכב עם המצבר המת ולא לתת לבחור להניע את רכבו אלא להמתין מס' דקות עד שהמצבר הפרוק יטען (רק להנעה ראשונית). במצב כזה אין חשש לשריפת צרכנים חשמליים ברכב המטעין.

זה מה שהבנתי תקנו אותי אם יש טעות.

פורסם

התשובה שרשמתי היא התשובה המלאה.

אתם יכולים לקבל ויכולים לא לקבל.

נכון שברוב המקרים לא יקרה כלום אבל שיקרה זה יכאב מאוד.

לנתק מצבר ברכב שממנו מניעים ללא מומלץ אלא אם זה הדגמים הישנים, בכלל, כיום מחליפים מצברים תוך מתן גיבוי עקב תקלות שנגרמו מהחלפת מצברים לא בצורה נכונה.

יש מכוניות בהם צריך לפרק קודם פלוס.

יש מכוניות בהם צריך לפרק קודם מינוס

ויש מכוניות שאסור לפרק בהם לא פלוס ולא מינוס, ואל תקפצו עכשיו מה עושים אם המצבר התרוקן לגמרי וצריך להחליף אותו, אז כן, מפרקים אותו, אבל למערכות הרכב לא בריא שמהצבר התפרק ולא בריא חיבור מחדש לאחר נתק מוחלט.

אז אל תחפשו תשובה מדוייקת, כי היא ממש לא קיימת,

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אוקיי דני, אני אנסח שוב.

ברשותי דייהטסו שרייד 99..אם השארתי את הרכב עומד ואיזשהו צרכן גמר את המצבר סופית ולא ניתן להניע, מה עליי לעשות בסוג הרכב שלי שיהיה הכי נכון והכי בריא?

תודה על התגובות המלומדות.

פורסם

רשמתי לך באופן אחראי להחליף מצבר.

אבל אתן לך עוד תשובה ועל תבנה עליה:

אם זה היה אוטו שלי, או אם זה היה אוטו שאני הייתי הולך להניע או שולח עובד שלי להניע הייתי אומר לו (ואם זה אני אז הייתי עושה כך) לחבר קודם מינוס למינוס לוודא טוב שלא טועים ואז לחבר פלוס לפלוס.

הכל באופן זהיר.

אם ברכב קיימת אזעקה רצוי לנתקה טרם החיבור הזה.

תמיד ניתן לטעות ותמיד ניתן לחבר בטעות מבלי משים לב מינוס לפלוס, ופלוס למינוס והחגיגה מתחילה.

תמיד יכול לקפוץ ספייק מסויים בביצוע חיבור הססני.

לכן אני מנסה בכל אופן להיות אחראי ולרשום, רק להחליף מצבר ולא לחבר קבלים.

אינני רוצה שיעוץ או דעה שלי ו/או הסתמכות עליה תביא לכשל ו/או נזק מסויים גם אם אני צדקתי ועשו טעות לא בכוונה או מבילבול.

וכשאני יודע ומודע לתקלות אפשריות ונזק גדול במקרה כזה אפילו אם הוא אחד ל100 , אז אני מתייחס אליו כאן כאילו הוא אחד על אחד ולא אחד על מאה.

בכל אופן , רשמתי מה אני הייתי עושה וזה אכן שונה ממה שייעצתי לך לעשות, והכל מרצון טוב בלבד.

מקווה שכעת אני יותר ברור.

תודה

דני ממצת אור בחיפה

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...