Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה ניתן לעשות בפנסי איתות(מלפנים) כאשר האור הכתום של האיתות דהה(כנראה) הנורה שם שקופה(הנורה שם בידיוק כמו שאצלך שנישרפה בתיבת הילוכים)

נסה קצת עם פוליש, אחרי הפוליש שים קצת שמן בלמים/אדום-עדיף בלמים על סמרטוט ומרח על הבקליט הדהוי

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

נוזל בלמים אם כבר.

הוא מסוכן לפח, הוא אוכל צבע של פח,זהירות!

פרוייקט מעניין...

אצלי פנס אחד חדש כי הוחלף בתאונה.

הפלסטיק של הישן לא צהוב אבל דהוי קצת, ומול קיר לבן בולט מה חזק ומה חלש יותר.

מה לעשות במצב כזה?

הכי כל הפלסטיק דהה לא רק החלק החיצוני, לא?

I30 CW

פורסם

יש לי חלודה ברפלקטור הימני קדמי בלאונה שלי, ניתן להסיר אותה או שדרושה החלפה? הרכב הוא סובארו לאונה.

זה מעט דחוף כי אני בקרוב מגיש את הרכב לטסט והייתי מעדיף לבוא מוכן יותר.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אהלן.

קודם כל תודה על ההסברים, וסחטיין על הנקיון.

יש לי שאלה קטנה: לחבר שלי (אופטיקאי) יש בבית ספריי לניקוי עדשות. הוא אמר לי שזה טוב לניקוי משקפיים (טפו טפו טפו אני בנתיים לא צריך) אבל השאלה היא האם מישהו מכיר את החומר הזה, והאם זה יכול להתאים לניקוי הפנסים באוטו ולתת תוצאות יותר טובות מניקוי עם סבון או מבריק חלונות?(וגם לא לגרום נזק)

בתודה,

איתמר ג'ורג'.

פורסם

פרוייקט חביב ביותר ורלבנטי מאוד למכוניות ישנות.

איציק, אצלי ברכב פנס אחד חדש ואחד ישן, הישן ממש מלוכלך אבל אין התקלפות או בלאי כלשהו ברפלקטור.

תמיד רציתי לנקות את הפנס הישן ועמדו בפני שתי אפשרויות:

1. לפתוח את הפנס לגמרי ע"י הפרדת הזכוכית מהרפלקטור ומגוף הפנס ולנקות בצורה יבשה ואז לאטום חזרה עם סיליקון\דבק חם ולקוות שהאטימה תצליח. לא ביצעתי את זה עד עכשיו בגלל החשש מאטימה לא מוצלחת. במקרה כזה הייתי קנה פנס חדש וזהו.

2. הדרך שאתה בחרת וכנראה הנכונה יותר היא "הטבעת" הפנס כולו בחומר ניקוי. החשש שלי הוא מהחלדת הרפלקטור.

מה אתה אומר?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

2. הדרך שאתה בחרת וכנראה הנכונה יותר היא "הטבעת" הפנס כולו בחומר ניקוי. החשש שלי הוא מהחלדת הרפלקטור.

מה אתה אומר?

הליך הניקוי הוא פשוט ומהיר, אין צורך להטביע את כל הפנס, פשוט לפרקו מהרכב, לקחת הביתה ולנקות כפי שהסברתי (מילוי ושיקשוק).

לא הייתי מתעסק עם פירוק העדשה כי אחר כך עלולות לצוץ בעיות עם האיטום של העדשה לרפלקטור (למרות שאם עושים עבודה טובה, אין ממה לחשוש).

כמו כן יש יתרון נוסף ל"שיקשוק" מבלי לפרק את העדשה: החומר בתוך הרפלקטור, למראית עין, יכול להראות שלם - אבל אם תפרק את העדשה ותתחיל לנגב אותו - אתה עלול לגרום לקילופים.

אין בעיה של חלודה כל עוד אתה דואג לנקות היטב את הפנס והכי חשוב, לייבשו היטב ובהקדם האפשרי, מה גם שאינני בטוח ב 100% שהחומר בו מצופה הרפלקטור יכול להחליד. החומר נראה כמו מעין צבע מנרוסטה (בנוסף, אני לא שולל את האפשרות שאולי יש הבדלים מבחינת החומר בו מצופה הרפלקטור בין היצרנים).

אגב, אני השתמשתי במיישב שיער ע"מ לזרז את הייבוש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ברמת העיקרון הקפלקטור הוא פלסטיק שעובר טבילה בחומר דמוי ניקל רק עם ברק גבוה בהרבה

בתאחלס שאין כלכך מה שיחליד שם

פורסם

למעוניינים לעשות עבודה יותר יסודית- הפנסים ניתנים לפירוק ע"י חימום בתנור ב70 מעלות או ע"י מייבש שיער (עדיפות לתנור ) הדבק הוא דמויי גבינה, ז"א כאשר מחממים אותו הוא נמס וכאשר מקררים אותו הוא מתקשה. הדבק הוא רב שימושי ולכן אין חשש שיקרה לו משהו בתהליך. הסכנה בפירוק שכזה היא שהאטימה תהיה לא מוחלטת לאחר ההרכבה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
יש לי חלודה ברפלקטור הימני קדמי בלאונה שלי, ניתן להסיר אותה או שדרושה החלפה? הרכב הוא סובארו לאונה.

זה מעט דחוף כי אני בקרוב מגיש את הרכב לטסט והייתי מעדיף לבוא מוכן יותר.

יוסי.

איציק?

פורסם
איציק?

רוב הסיכויים שזו לא חלודה אלא פיצוצים קטנים (קילופים קטנים) שנראים מבחוץ כמו חלודה. אני לא שולל ב 100% שזו לא חלודה - הכל יכול להיות - פשוט לא נתקלתי ברפלקטורים מחלידים אלא מתקלפים.

בכל מקרה אין הרבה מה לעשות. גש לטסט - אם תיכשל ויגידו לך להחליף את הפנס אז תחליף. אם זה הרכב עובר טסט בלי בעיה ואתה רוצה להוציא מינימום כסף, סע לשלום. אם היית רוצה להשקיע - פשוט היית יכול להחליף את הפנסים.

בנוגע לקילופים וכד' - למי שיש פנסים יקרים שהלכו לעולמם לגמרי ורוצה לקנות חדשים, תמיד שווה לנסות לפרק את העדשה ולחפש מקום שיכול לטבול מחדש את הרפלקטורים. ישנם פנסים מאוד יקרים ששווה להתעסק עם "שיפוץ" שלהם מאשר החלפה. ברוב המקרים, הפנסים המקוריים של סובארו הם פנסים מאוד עמידים, הן מבחינת הרפלקטור והן מבחינת העדשה (מבחינת העדשה זו לא חוכמה, בתקופה ההיא עוד עשו עדשה מזכוכית, כך שאין בעיה של דהיה). א-ב-ל כשהרכב מגיע לגיל מופלג של 15 שנה (ומעלה) והרפלקטור כבר התחיל להתקלף וכמעט כבר לא אפקטיבי, שווה לפרק את העדשה ולשלוח לשיפוץ אם מדובר בפנס יקר.

הפנסים של סובארו מאוד יקרים, זה לא דבר חדש - אבל מה, הם באיכות שחבל על הזמן.

אני לא מדבר על הפנסים של הלאונה שניתן למצוא בכל חור כמו זבל - שלא לדבר על ייצור תחליפיים (לא איכותיים) - ואני לא מדבר על פנסי איתות פשוטים שקונים ב 70 שקל (חליפי)... אני מדבר על פנסים ראשיים שעולים 400-500 שח (ליחידה) עבור לאונה, 600-800 שח לג'אסטי - וללגאסי מהמודל שלי, סכום גבולי של 4 ספרות. כן, שמעת טוב.

לדעתי האישית - אין קשר בין המחיר של הפנסים הללו למציאות, כל זאת למרות האיכות המצויינת של הפנסים. המחירים הללו הם תוצאה של פנסים עם ביקוש אפסי, מה שגורם להם לשכב הרבה זמן על המדפים.

כאן בדיוק נכנס הקטע של האיכות;

יצא לי להחליף פנס אחורי לפני מספר חודשים - ומה אני אגיד לך, שמתי פנס בן 10 שנים ליד פנס חדש מקורי - ואתה לא יכול לראות שום הבדל בינהם. פלסטיק לא דוהה, נשאר מבריק, לא מפוייח - פשוט חדש. אבל מה, פנס חדש כזה עולה כמו בן-זונה-עם-שפם-ג'ינג'י-ארוך (500-600 שח). מה שכן, זה שווה את התענוג בלהסתכל על הרכב מאחורה ולראות שכל הפנסים שווי ערך מבחינת מראה.

ולסיכום: לכל דבר יש את היתרונות שלו והחסרונות שלו. אם היתה זו 205 או פיאט אונו, היית יכול לקנות פנס ראשי קדמי (תחליפי) ב 150 שח... אבל הוא גם היה מחזיק הרבה פחות (תחזיק פנס תחליפי של 205 ליד פנס מקורי של לאונה - ותבין כבר לפי הפלסטיקה מסביב).

מאידך, אתה מקבל איכות מעולה ועמידות מצויינת - אבל המחיר יקר בהרבה ולדעתי גם לא פרופורציונלי. בלאונה זה עוד גבולי כי סה"כ פנס מקורי במחיר של 400-500 שח זה בסדר. הבעיה מתחילה בפנסים למכוניות הגדולות יותר (כמו שלי) שם אין שום היצע של סחורה תחליפית כי הביקוש אפסי - כמובן שיחס המכוניות שיש על הכביש גם כן משפיע קלות על המחירי החלפים (ברוב המקרים, למכוניות פופולאריות כמו אונו, לאונה, 205, שרייד וכד') יש חלקי חילוף תחליפיים במחירים שפויים ואילו לדגמים אחרי, מהם יש מעט אקסמפלרים, המחירים יהיו יותר יקרים (עד כמה - קשה לי לנחש).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על ההסבר! הבעיה היא שאני רוצה למכור את האוטו, לא שווה להשקיע, וחבל ליפול בגלל הרפלקטור בטסט. 500 שקל לפנס זה המון.

כמו כן זה נראה כמו הקילופים שדיברת עליהם, אני אשתדל לצלם את הפנס מחר.

אם אני רוצה לשפץ, ז"א לנקות את כל החלודה משם. איך אפשר והאם צריך ללכת לבעלי מקצוע?

יוסי.

פורסם
תודה על ההסבר! הבעיה היא שאני רוצה למכור את האוטו, לא שווה להשקיע, וחבל ליפול בגלל הרפלקטור בטסט. 500 שקל לפנס זה המון.

כמו כן זה נראה כמו הקילופים שדיברת עליהם, אני אשתדל לצלם את הפנס מחר.

אם אני רוצה לשפץ, ז"א לנקות את כל החלודה משם. איך אפשר והאם צריך ללכת לבעלי מקצוע?

יוסי.

אני בספק אם יש מישהו שירצה להתעסק בזה. פנסים כאלה אפשר למצוא אולי בפירוקיות או משהו כזה במחירים טובים.

במאגר רוצים 450 שח לפנס מפירוק, זה המחיר של פנס חדש מהחברה, מקורי של סובארו.

אני מאמין שבמקומות יותר שפויים, שם לא מקבלים אותך בדלפק ממוזג עם חליפת טוקסידו ועניבה ב 950 שח, תוכל להשיג את זה בהרבה פחות... (ואיזה קטע מצחיק, הם מוכרים "שפם אחורי שמאלי ללגאסי 95-99" במחיר יותר יקר ממה שמוכרים בחברה... מטורפים).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...