Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

היום אחרי הצהריים פגע טרנזיט מסחרי ברכב של אבי (מגאן קופה) מאחורה בפגוש. בהסתכלות על מקום הפגיעה לא ניתן לראות שיש סימן של מכה אך מכסה תא המטען נסגר ונפתח עם קושי מסוים.

מה הפעולות שעלי לעשות ?

דיברתי עם סוכן הביטוח והוא הפנה אותי למחלקת תביעות. מחר בבוקר אני מדבר איתם. יש לי את הפרטים של הרכב הפוגע (חוץ ממס' פוליסה שהבן אדם לא ממש מעוניין לתת).

אני יודע שזה פורום טכני והנושא שלי כללי אך אני הייתי רוצה ממכם עזרה בתחום הטכני (מה פעולות שצריך לעשות על מנת להעריך הכי טוב את הפגיעה). הנני מאמין שישנה פגיעה בתוך הפגוש אך לא ניתן לאבחן אותה ויזואלית.

*רפי לין - אני אשמח לשמוע את דעתך בנושא כולל הפניה למקומות רלוונטיים.:-)

בתודה מראש לכל העוזרים.

Veni Vidi Vici

פורסם

גש עם המכונית אל פחח רכב כדי שיראה את הנזק ויבחן גם את רצפת תא המטען שיתכן והתעקמה.

פגוש הרכב נלחץ אל הדופן האחורי של תא המטען, בזמן המכה, אך מכיון שהוא מפלסטיק עם גמישות הוא חוזר בחזרה ולכן לפעמים לא נראה הנזק שנגרם לפח.

לפי הערכת נזק ראשונית של הפחח והתיעצות עם סוכן הבטוח תדעו כיצד להפעיל שמאי ולבצע התביעה כנגד הפוגע בכם וחב' הבטוח שלו. השמאי צריך גם לחשב לכם פצוי בגין ירידת ערך מסחרית של הרכב ולא ירידת ערך לפי ועדת ששון (שקבעה % שרירותיים לפי חלקים פגועים).

היכן ברצונך הכוונה לפחחי רכב, ראשל"צ או ת"א או רמת השרון?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אמנם זה קרה לי אך פעם אחת, אחרי בירור עם המבטח כי הצד השני יעמוד בהוצאות , שמתי את הרכב במוסך הסדר ולא הצטערתי. באשר לתהליך, הם קודם פרקו כל חלק מסווה ולאחר מכן קראו לשמאי, כך לא היו ויכוחים. בהצלחה.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

רפי, אני גר בכ"ס אז כמובן שעדיף כמה שקרוב יותר אבל אם יש לך המלצה למקום טוב בת"א אז אני אסע גם לשם. אני רוצה לטפל בזה מחר לכן אשמח להמלצתך כמה שיותר מוקדם. יש העדפה למורשה רנו כי אני רוצה רק חלקים מקוריים.

צבי - אני מאמין ישנה פגיעה בתוך הגוש מכיוון שהפגוש נלחץ אצלי לפי בדיקה שעשיתי גג 2 ס"מ פנימה...

בשל כך כנראה שישנה פגיעה בתוך הפגוש. מה שמוזר הוא שלא רואים שום שפשוף או שריטה בפגוש... והאינדיקציה היחידה שיש לי שאכן נגרם איזשהו נזק זה בגלל שהמכסה תא המטען בסוף של הסגירה נסגר קשה ולא כמו שהוא אמור להיסגר.

Veni Vidi Vici

פורסם
רפי, אני גר בכ"ס אז כמובן שעדיף כמה שקרוב יותר אבל אם יש לך המלצה למקום טוב בת"א אז אני אסע גם לשם. אני רוצה לטפל בזה מחר לכן אשמח להמלצתך כמה שיותר מוקדם. יש העדפה למורשה רנו כי אני רוצה רק חלקים מקוריים.

צבי - אני מאמין ישנה פגיעה בתוך הגוש מכיוון שהפגוש נלחץ אצלי לפי בדיקה שעשיתי גג 2 ס"מ פנימה...

בשל כך כנראה שישנה פגיעה בתוך הפגוש. מה שמוזר הוא שלא רואים שום שפשוף או שריטה בפגוש... והאינדיקציה היחידה שיש לי שאכן נגרם איזשהו נזק זה בגלל שהמכסה תא המטען בסוף של הסגירה נסגר קשה ולא כמו שהוא אמור להיסגר.

סיבה נוספת להפעיל ביטוח, כמובן בתנאי והצד השני מפעיל גם, ורק לאחר אישור המהמבטח שלך תתחיל לפעול. אגב, כל עוד הכל שמיש , אל תנסה לישר כלום.

פורסם
גש לפחח או למנעולן בטח צריך לעשות כיוון מחדש למנגנון

בהצלחה

ישראל

אם אתה מדבר על מה שאני מדבר, ואני מקווה שכך הדבר כי אחרת אני אצא טמבל, אז הכיוון לוקח בין חצי דקה ל45 שניות, שני ברגים.

על זה אתה מדבר?

פורסם

בדיוק על זה אני מדבר ואולי צריך לשחק קצת עם הגובה של הסטופרים מגומי

-->כל זה בתנאי שאין שום סימן של פגיעה חזקה בדלת או במסגרת

Opel Astra 1.4L 1992

VW Passat TDI 2000

Ford Conncet TDCI 2004

Ford Mondeo 2.0L 2005

פורסם

אין סימני פגיעה בדלת תא המטען אבל ההרגשה היא כאילו הרוחב של פתח הצטמצם או שהפגוש קצת יותר למעלה ממה שהוא אמור להיות. בכל מקרה הסגירה של התא מטען היא לא תיקנית. בכל מקרה אני לא מאמין שניתן לפתור את זה בכזאת קלות כמו שישראל ברטל כתב... דרך אגב, זה לא שהדלת לא נסגרת היא פשוט נסגרת עם קושי.

מחר בבוקר אחרי שאדבר עם מחלקת תביעות של שומרה אני אחליט מה לעשות.

רפי...? אני עדיין מחכה להמלצה ממך (היות והייתי מאוד מרוצה מהמלצתך האחרונה, אני נותן להמלצתך ערך גבוה). אשמח אם תעזור לי...:-)

תודה לכל שאר העוזרים כמובן... תגובותיכם מאוד חשובות לי.

Veni Vidi Vici

פורסם

סגור את הדלת של תא המטען אבל העדינות (תניח אותה) ובדוק מרווחים בין הדלת למסגרת, כך תוכל לזהות את הבעייה

מצד שני אם יש לך את פרטי הרכב הפוגע סגור את זה עם חברת הביטוח או מוסך הסדר

בהצלחה ולילה טוב

ישראל

Opel Astra 1.4L 1992

VW Passat TDI 2000

Ford Conncet TDCI 2004

Ford Mondeo 2.0L 2005

פורסם

מחר ברגע שאקבל אישור מהביטוח (בטח יעשו בעיות על זה שאני רוצה מורשה רנו ולא הסדר) אתפנה לטפל בבעיה.

כמובן שאעדכן...

לילה טוב לכולם.

Veni Vidi Vici

פורסם

הביטוח אינו יכול לכפות עליך מוסך הוא יכול להמליץ, לעומת זאת למוסכי הסדר יש מחויבות לחברות הביטוח.

פורסם
אין סימני פגיעה בדלת תא המטען אבל ההרגשה היא כאילו הרוחב של פתח הצטמצם או שהפגוש קצת יותר למעלה ממה שהוא אמור להיות. בכל מקרה הסגירה של התא מטען היא לא תיקנית. בכל מקרה אני לא מאמין שניתן לפתור את זה בכזאת קלות כמו שישראל ברטל כתב... דרך אגב, זה לא שהדלת לא נסגרת היא פשוט נסגרת עם קושי.

מחר בבוקר אחרי שאדבר עם מחלקת תביעות של שומרה אני אחליט מה לעשות.

רפי...? אני עדיין מחכה להמלצה ממך (היות והייתי מאוד מרוצה מהמלצתך האחרונה, אני נותן להמלצתך ערך גבוה). אשמח אם תעזור לי...:-)

תודה לכל שאר העוזרים כמובן... תגובותיכם מאוד חשובות לי.

קח לתשומת לבך את האפשרות שיש פגיעה בקצה שלדה. זו הסיבה בשלה קיים קושי בסגרת מכסה אחורי. חשוב מאוד לכן שתקח שמאי שאתה יכול לסמוך עליו. עוד כדאי שתכניס את הרכב למוסך מקצועי עליו אתה סומך ולא לאחד ממוסכי ההסדר. בכל מקרה לא לזלזל בשום פנים ואופן.
  • תוכן חדש...