Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[306] מנוע מדומם במהלך נסיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

תופעה חדשה ב-306 שלי, 1.8 ליטר, ידני, 225K ק"מ.

במהלך נסיעה, כאשר מתבצעת הורדת הילוך (עם דגש על רגל הברקס וקלאץ' לחוץ או לחילופין עזיבת גז מלאה) הטורים צונחים אל מתחת ל-1000 סל"ד והמנוע מדומם.

בזמן הנעה לעומת זאת, בניוטרל, המנוע מניע במכה ראשונה ונעמד בתחום הנכון של 800 סל"ד לערך באופן יציב לחלוטין וללא גימגומים.

גם שבזמן הדימום, מיד הכנסה להילוך שני ושיחרור קלאץ' והאוטו מניע מיד.

חשוב לציין שהתופעה לא תמידית!!

יכול גם להיות דימום לאחר 10 דקות נסיעה שכוללות הורדת הילוכים ועזיבת גז, ויכול גם לא להיות דימום מנוע בכלל! .... אקראי לגמרי.

יחד עם דעותיו של חבר (גיא שגב) הגענו למספר נקודות שצריכות התייחסות:

1) חיישן MAF

2) חיישן למדה

3) מנוע צעדים

לדעתי, בעת הנעה בניוטרל זה לא קורה משום שלחיישן סיבובי המנוע אין קושי לייצב על סל"ד idle בזמן הנעה (מסל"ד אפס).

נראה כאילו התקלה מופיעה רק כאשר יש נפילת טורים בהפרש גבוה (כאמור, מ-3000 סל"ד בערך בהילוך משולב אל סל"ד הסרק)

יש כנראה לאחד החיישנים בעיה להסתדר עם ה-undershoot שנגרם בעת עזיבת הגז ולייצב את הטורים.

תודה לעוזרים.

אמיר.

פורסם

**נערך ציטוט מיותר של כל ההודעה הארוכה של פותח השרשור, ברור למי אתה מגיב**

אז אחרי שהגעת למסקנות כאלו ואחרות ע"י טובי המומחים בתחום

MAF

וחיישן למדה לא יכבו לך את המנוע !!

חיישן צעדים היה מראה את הבעיות שלו גם בסרק !

לדעתי תבדוק בעיות וואקום (בעת לחיצה על הבלם הוואקום של המנוע משפיע על הבוסטר ברקס) נראה לי שם בעיה שלך, פשוט שאתה בהילוך נפילת הוואקום לא מספיקה כי הרכב ממשיך לסובב את המנוע שאתה מכניס קלאטץ' ואז ברקס זה כן משפיע

פורסם

ראשית, אם אתה כבר מנסה לפתור את הבעיה לבד ומתייעץ עם חברים, עדיף שבנושאים מהסוג הזה כדאי שזה יהיה מישהו עם קצת ניסיון בדיאגנוסטיקה ברכב הזה או לפחות עם רכבים בכלל... עם כל הכבוד לגיא שגב (ויש כבוד :p), הוא יודע בכלל אם בדגם הזה יש חיישן MAF ?

בדגמי פג'ו השונים נמצאות מספר מערכות הזרקת דלק מסוגים שונים - כשלמיטב הכרותי עם הרכב שלך לא מדובר בכלל על מערכת עם חיישן MAF ולדעתי גם אם היה, לא זה העניין בכלל.

הדבר הראשון שאתה צריך לבדוק בתקלה מהסוג הזה הוא חיישן המהירות ביציאה מהגיר.

מדובר בחלק חשמלי עם נטיה להרס עצמי ידוע ברכבי פג'ו-סיטרואן.

מטרתו של החלק היא לשדר למחשב שהרכב נוסע ואת מהירותו. המטרה של החיישן היא שהמחשב רכב ישדר למנוע הצעדים לשמור על סלד גבוה בין העברות הילוכים - וכמובן, שהמחשב ידע שהרכב לקראת עצירה ויתפעל את מנוע הצעדים בהתאם.

המטרה הסופית: ירידה איטית של הסל"ד על מנת שבהילוך הבא תהיה התאמה בין הסלד ליחס ההעברה בגיר + שמירה על סרק בזמן שהרכב לקראת עצירה.

ישנם מקרים בהם קיימת בעיית מגעים בחיישן ואילו במקרים אחרים גלגל שיניים שנהרס.

מאחר ואתה אומר שהתופעה חלה רק בזמן העברת הילוכים, אני מהמר על החיישן מהירות הרבה, אבל ממש הרבה, לפני מנוע צעדים או כל דבר אחר.

ולהבא, כפי שאמרתי קודם לכן, את הדיאגנוסטיקה תשאיר למי שיש קצת ניסיון וחוש טכני (גיא, לצערנו, לא עונה על הקריטריונים הנ"ל).

בין היתר, ולפני שבכלל מגיעים לבדיקה של החיישן, לבדוק שהכל מסביב תקין (צנרת וואקום, חיבור לחיישן MAP וכד').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

jink- קראתי, מעשיר מאוד את הידע.תודה.

עתיד- אם יש בעיה בצנרת הוואקום אז סביר להניח שהיא גם הייתה מופיעה בתפעול דוושת הבלימה לא?

בכל מקרה, קצת קשה לי להאמין שזה מקור הבעיה אבל זאת בדיקה פשוטה שאני אבצע.

איציק- לא גיא ובטח שלא אני מומחים לדיאגנוסטיקה או/ו יכולים להצביע בבטחה על מקור הבעיה.:?

העלנו השערות, לכל מיני כיוונים אפשריים כדי להתחיל לשלול אפשרויות.

מלכתחילה לא הייתי בטוח אם קיים או לקיים חיישן MAF או MAP אצלי ברכב...

אבל העלנו את זה, ומהשרשור הזה אפשר לשלול דבר כזה או אחר.:wink:

אותו חיישן סל"ד שדיברת עליו הוזכר בשיחה אתמול ביני לבין גיא מספר פעמים.

הסיבה שפנינו לכיוון הזה של החיישן זאת העובדה שבזמן הנעה הטורים מתייצבים ולא רוקדים מעבר ל-800 סל"ד.

ועכשיו 2 שאלות להמשך:

1) מהי הדרך הטובה ביותר לאיתור תקלה בחיישן? ע"י ניתוק המגע החשמלי (ובדיקת מתח בפלוק)?

מה תהיה תגובת המנוע לניתוק? דימום? טורים משתוללים?

2)תוך כדי חיטוט ראיתי חיישן לא מזוהה שפונה לכיוון הבלוק עצמו, בין הצילנדרים הימניים ביותר (הקרובים לפולי הרצועות והטיימינג)

האם יש סבירות שזהו החיישן המדובר? (המצלמה עם ההורים בחו"ל,אז אין תמונה לצערי)

תודה

אמיר.

פורסם

הגיר שלך נמצא בצד הנהג, העסק מחובר לגיר ולא למנוע.

אם יש לך HAYNES, תוכל לבדוק שם את פרוצדורת הבדיקה המדוייקת ומיקום החיישן.

מדובר בחיישן מהירות, לא "חיישן סלד" או "חיישן שקשוקה חריפה"....

בהצלחה

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מה הקשר בכלל של חיישן סל"ד הוא דיבר על חיישן מהירות !
טעות בניסוח.

במנועים שאני עובד עליהם ומכיר בצבא אנחנו משתמשים במושג חיישן סל"ד.

מה ההבדל בכלל? אתם מתכוונים לחיישן שמודד את מהירות הרכב או מהירות סיבובי המנוע?

פורסם
חיישן סיבובי מנוע אם אני לא טועה זה החיישן קרנק לא?
כן, סוג של אנקודר שמודד את מהירות גלגל התנופה.

איציק, התכוונת לחיישן הנ"ל?

פורסם
כן, סוג של אנקודר שמודד את מהירות גלגל התנופה.

איציק, התכוונת לחיישן הנ"ל?

אני לא מבין, דיברתי סינית ?

אמרתי חיישן מהירות, מה לא מובן כאן ??!!

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה שאני אכתוב עכשיו הוא HIGHLY UNLIKLEY

אבל,

באיביזה שהיתה לי, היה אותו דבר בדיוק בדיוק הסימפטומים שאתה מתאר.

ובסוף זה נפתר על ידי הרכבת טרמוסטט, לא היה טרמוסטט... אבל בדיוק אותה בעיה. הרכב נכבה לפעמים כשעוזבים גז ואז ישר הייתי משחרר קלאץ' והוא היה מניע בשניה ואפילו לא היו שמים לב.

פורסם
אני לא מבין, דיברתי סינית ?

אמרתי חיישן מהירות, מה לא מובן כאן ??!!

איציק

כן איציק, סינית, מה לעשות? לא מובן!!!

אני אחזור ואשאל שוב, מה ההבדל בין חיישן מהירות לחיישן סל"ד????

שניהם לא אמורים למדוד את אותו דבר? (מהירות סיבובי המנוע)

הבנתי מדבריך שהוא נמצא בסביבת הגיר, נהדר! לדעתי אנחנו מדברים על אותו חיישן. מחר יבדק הנושא!

תודה

אמיר.

פורסם

איציק התכוון לחיישן מהירות בגיר, מה שאתה מתכוון זה חיישן על הקראנק.

החישן שאיציק מדבר עליו

"מטרתו של החלק היא לשדר למחשב שהרכב נוסע ואת מהירותו. המטרה של החיישן היא שהמחשב רכב ישדר למנוע הצעדים לשמור על סלד גבוה בין העברות הילוכים - וכמובן, שהמחשב ידע שהרכב לקראת עצירה ויתפעל את מנוע הצעדים בהתאם."

מה שקורה זה שהחיישן לא מדווח למחשב על המהירות הנכונה שלך ולכן המחשב לא דואג לשמירה יציבה של הסל"ד המתאים (בעזרת המנוע צעדים) והוא פשוט צונח לך למטה ונכבה המנוע.

תקן אותי איציק אם טעיתי

לגבי חישן קראנק "עזובת'י באמאשך"

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...