Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[306] מנוע מדומם במהלך נסיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי.

תודה תומר!

תודה איציק, הבנתי את ההקשר, נראה לי מאוד הגיוני.

אני אבדוק אם יש לי גישה לחיישן הנ"ל לצורך בדיקה ראשונית, אם לא, אטפל בזה בימים הקרובים ואקווה לצלם גם תמונות.

אמיר.

פורסם
איציק התכוון לחיישן מהירות בגיר, מה שאתה מתכוון זה חיישן על הקראנק.

החישן שאיציק מדבר עליו

"מטרתו של החלק היא לשדר למחשב שהרכב נוסע ואת מהירותו. המטרה של החיישן היא שהמחשב רכב ישדר למנוע הצעדים לשמור על סלד גבוה בין העברות הילוכים - וכמובן, שהמחשב ידע שהרכב לקראת עצירה ויתפעל את מנוע הצעדים בהתאם."

מה שקורה זה שהחיישן לא מדווח למחשב על המהירות הנכונה שלך ולכן המחשב לא דואג לשמירה יציבה של הסל"ד המתאים (בעזרת המנוע צעדים) והוא פשוט צונח לך למטה ונכבה המנוע.

תקן אותי איציק אם טעיתי

לגבי חישן קראנק "עזובת'י באמאשך"

:mm_yeah:

טוב לדעת שיש מישהו שקורא את ההודעות שלי כמו שצריך ואפילו מצליח להבין אותן... :)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני "מבין" קצת סינית.

איציק אני אשמח גם להסבר דומה על החיישן קרנק אם אפשר.

החיישן קרנק הוא למעשה פיקאפ פשוט שדרך הנתונים הנשאבים ממנו ניתן לבצע 2 דברים:

1. תזמון הצתה

2. מדידת סל"ד

במכוניות מודרניות בהן ההצתה נשלטת מחשב קיימת חשיבות עליונה לחיישן הקרנק, אחרת הרכב פשוט לא מניע...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תבדוק מנוע צעדים אצלי היתה אותה בעיה בדיוק (אומנם פונטו) אבל היו צונחים טורים במהירות והמנוע היה הרבה פעמים נכבה . בסוף הוצעתי את המנוע צעדים וניקיתי אותו (יצא המון ליכלוך מה שכנראה היה מפריעה לתנועה המהירה של המנוע ) ומאז כחצי שנה כבר אין שום בעיות.

פורסם

עלתה בי שאלה ומחשבה נוספת:

איך קורה שבזמן העלת הילוך (ואולי גם בזמן מעבר ל-N ללא ברקס-אני צריך לבדוק את זה) הרכב לא נכבה?

הרי אותו חיישן מהירות צריך לפעול באותה דרך גם בזמן האצת הרכב לא?

יש לי תחושה שעתיד נגע בנקודה רגישה- אולי באמת יש קשר ישיר לדוושת הבלם והוואקום מהבוסטר...

האמנם???

• תוכן חדש...