Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מטריד אותי קצת "הפתרון" הזה.

איפה בדיוק יושב בית הקפיץ הנ"ל?

מה יחזיר את דוושת הבלם חזרה למקומה?? עם כבר הייתי מרכיב קפיץ יותר חלש באותו האורך.

פורסם

זה לא הקפיץ שמחזיר את הדוושה! זה קפיץ שנועד לגרום לדוושא להרגיש רכה.

שוב - הוא לא מחזיר אותה! זה לא הקפיץ הזה.

פורסם

ואף אחד לא חשב שיש כאן איזשהו אספקט בטיחותי בעניין?

מהנדסי סיטרואן לא סתם דחפו קפיץ. כל דבר יש לו סיבה (במיוחד בצרפתיות).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

רשום שהוא נועד לבטל את ההרגשה של הדוושה הקשה שהיתה להם.

חוץ מזה שטוענים גם שביטול הקפיץ הזה מבטל גם את הפולסים האלה שקיימים בבלימה. למי שניסה לבלום עם קסנטיה ראה שהבלימה מתבצעת בפולסים כאלה.

עוד לא פירקתי אבל בסוף שבוע אני ינסה.

פורסם

נראה לי מסוכן לנסות דברים שאינך יכול לצפות מה יצא מהם במיוחד על מערכת כל כך מורכבת.

אתה מהנדס בוגר סורבון????:-)

פורסם
אתה מהנדס בוגר סורבון????:-)

א. עומדת לזכותו העובדה שהוא לא בוגר סורבון :wink: .

ב. התופעה של פולסים קיימת ב BX בגלל שמערכת הבלמים מוזנת מהמערכת ההידראולית .

הבנתי שבקסנטיה חזרו למערכת בלימה מסורתית.

פורסם

במכוניות סיטרואן מבוססות מערכת הידרופנאומטית, המערכת מספקת את הלחץ גם למערכת הבלימה. זאת להבדיל ממכונית רגילה, בה את הלחץ מספקת רגל הנהג (בסיוע תגבור של מערכת הבלמים).

לכן, במכוניות סיטרואן, במקום להפעיל בוכנה שדוחסת נוזל בלמים, הנהג מפעיל משהו שדומה יותר לשסתום - המאפשר\מונע מהלחץ של המערכת ההידראולית להגיע לבלמים. היתרון\חסרון של המבנה הזה הוא שדוושת הבלם היא בעלת מהלך אפסי. כמעט תחושה של ON/OFF. הגברת הלחיצה על הדוושה מגבירה את עוצמת הבלימה, אך כמעט ללא תזוזה נוספת של הדוושה.

כפועל יוצא מכך, ניתן לראות בצידי הכביש מכוניות סיטרואן עומדות, עם שאריות נהג דבוקות לשימשה הקדמית - אלה הם נהגים שעברו ממכוניות אחרות, לא היו רגילים לתחושה, ולחצו על הדוושה מעט בחוזקה.

מה שעשו בקסנטיה זה להכניס בין רגלו של הנהג לבין אותו שסתום קפיץ, במטרה לאפשר לדוושה מהלך שנגזר מעוצמת הלחיצה עליה. בפועל, הנסיון לפנות למכנה המשותף הנמוך יוצר דוושה ספוגית ולא נעימה לשימוש.

הפתרון שמצא ארז פשוט מחליף את אותו "קפיץ תחושה" בחתיכה מוצקה, שיוצרת שוב קשר ישיר בין רגל הנהג לשסתום, כמו ב BX, CX, DS, GS וכו'.

פורסם

יפה ארנון.

אתה יודע איפה נמצא הקפיץ? אתה מכיר את הסיפור?

אתה יכול להסביר אולי? כי הבנתי שלא בכל הקסנטיות יש את הקפיץ, ובכל זאת כל הסימפטומים שמתוארים בכל הפורומים בחו"ל קיימים אצלי, איך אני יוצר דוושה קשה אם אצלי אין קפיץ כזה? מה גורם לדוושא להרגיש רכה בקסנטיה ללא קפיץ?

• תוכן חדש...