Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הויכוח כאן משקף מאד את שוק הרכב הישראלי, אצלנו רכב נמדד עפ"י מטר פח,עפ"י נפח מנוע ובעיקר עפ"י דעת העדר.. (אלא שבעדר יש בד"כ עיזים,כבשים ובמקרה הטוב פרות שלא תמיד ניתן לסמוך על כושר שיפוטם).

השוק הישראלי לא מצליח לזהות גאוניות תכנונית ולראות את היתרונות שיש לפעמים ברכבים שאינם עומדים בתוך העדר.

כך בזמנו לעגו לפיאט פנדה (כן כן-הדור הראשון) שהיתה רכב גאוני,פרקטי אמין וזול,כך לעגו והתייחסו לסיטרואן ויזה על דגמיה,כך מתייחסים לטווינגו וכך יתייחסו לפיאט פנדה החדשה.

השוק הישראלי אינו בשל לקבל רכב שהוא קודם כל פרקטי מאד,זול ושעושה שימוש במכלולים מוכחים ושפשטותו מוחצנת בעיצובו וזה ברור כי איך אפשר להראות לעדר ולשכנים רכב שכזה,הם עוד עלולים לחשוב חלילה שאנחנו לא מסוגלים להרשות לעצמנו רכב "אמיתי",כזה שכווווולם קונים. מה זה משנה שמדובר בפחנוע שאינו נוח,אינו מרווח יחסית,בעל עיצוב בנאלי ובטיחות בינונית מינוס, כך החל מיתוס הסוויפט,השרייד,הג'סטי האקסנט ודומותיהן וכך ממשיכת דרכם כיום היונדאי גטס ושאר הזוועות הדומות.

השוק האירופאי בו רמת החיים עולה פי כמה וכמה על זו שבישראל הופך מכוניות כמו טווינגו ופנדה לרבות מכר והם יודעים למה.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
כיווצו אותו עם פטיש, ואז הוא התאים.

תחליף מוסכניק.

המנוע של הטווינגו הוא עתיק, מקורו ברנו 5 כמדומני.

לא המנוע של הקליאו.

זה היה נכון עד לשנת 1996, אז קיבלה הטווינגו את מנוע ה-60 כ"ס (1,149 סמ"ק, אך הוא מכונה ברנו 1.2 ליטר) של הקליאו.

בשנת 2001 הצטרף אליו מנוע קליאו נוסף, הפעם גרסת ה-16 שס' (באותו נפח) לה 75 כ"ס, אך דגם זה מעולם לא שווק בישראל

בגלל אנשים שבוחרים מרצונם (:shock:) לנהוג ב"סופר"-לנסר.

פורסם

אכן, אוטו חמוד עם לא מעט הברקות ואפילו פרקטי ואמין, באופן מפליא.

עם זאת, מאוד לא התלהבתי מהנוחות וההתנהגות של האוטו - לפחות לא בכבישי ארצנו,

אם כי המצב עדיף כמובן על פני סופר לנסר.

ולמי שהתערב - חבל על הכסף, היא הרבה יותר מרווחת מסופר לנסר.

אני לא יודע איך היא מבחינת מחיר כמשומשת היום, אבל הייתה תקופה שהמכונית הזו

נמכרה במחירי רצפה בשוק המשומשות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
ולמי שהתערב - חבל על הכסף, היא הרבה יותר מרווחת מסופר לנסר.

תשתוק!

הוא עוד לא שם כסף...:lol:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מישהו מכיר אחת כזו שלמכירה?

ואלו שהגיעו חצי-אוט' ההחלפה בוצעה דרך היבואן ומוסכיו, כמו במקרה של הסאאב 900?

משכנתא זה קל

פורסם

אתה מתכוון, החליפו בחינם? :lol:

היה פעם כאן אחד ששאל על החלפה - נדמה לי שהמוסך המרכזי בירושלים רצה משהו

בין 2000 ל-2500 מרשרשים, אבל תקנו אותי אם אני טועה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

במקרה עומדת לנו עגלת קניות בשם רנו טווינגו בחנייה בבנין, סתם מסקרנות נעמדתי ליידה עם האוטו ודיי התחלתי לצחוק, מצידי שתהייה הכי גאונית מכאנית, החתולה שלי מבושות לא הייתה נוסעת לווטרינר בדבר כזה.

מה שכן נראה לי ממש קל לגנוב אותה, אתה פשוט שם אותה על הגב.

ובוא לא נהפוך את זה לוויכוח טווינגו -סופר לאנסר.

טווינגו לא יכולה להיות יותר מרווחת מאוטו משפחתי, הסלון של האוטו המשפחתי הוא בגודל של כל הטוונגו הזאת, ובדרך כלל יותר.

פורסם
טווינגו לא יכולה להיות יותר מרווחת מאוטו משפחתי, הסלון של האוטו המשפחתי הוא בגודל של כל הטוונגו הזאת, ובדרך כלל יותר.

אתה רק יודע לקשקש או מוכן גם לשים cash?

פורסם

שים לב למספרים:

www.carfolio.com

אורך כללי: טווינגו: 3433 מ"מ "סופר"לנסר 4310 מ"מ...אכן, טווינגו קצרה כמאט במטר מהמיצי' שלך (אופס. מיצי זאת החתולה. מיצו' זאת הלנסר)

אבל

אורך הכללי לא אומר כלום על מרחב הפנימי. מה שמשפיע על עליו זה בסיס הגלגלים (מרחק בין מרכז גלגל קדמי לאחורי) וניצול נכון של מרחב הנוצר.

אז בסיס גלגלים: טווינגו: 2347 מ"מ "סופר"לנסר 2510 מ"מ...אופס. ההבדל כבר לא כ"כ גדול. ולגבי ניצול חלל פנימי - רק בסוף שנות ה-90 גילו יצרנים יפנים את מה שאירופאים ידעו עוד ב1983 (כאשר פיאט החלה לייצר את האונו - ישיבה "גבוהה" משאירה יותר מקום לרגליים.

יש בי 192 ס"ם גובה. ב1999 עברתי מאונו זצ"ל לאימפרזה (1.6, אוטו, מדבקה של קומברס :) )...באונו הייתי מזיז את המושב שני קליקים מהסוף והיה מקום לנוסע ממוצע לשבת מאחורי. באימפרזה הייתי מזיז את המושב עד הסוף, היה לי בכל זאת צפוף ברגליים ואף אחד לא היה נכנס מאחורי המושב שלי... כמה שזכור לי מה"סופר"לנסר של נהג המונית "שלי" (אחד שתמיד היה אוסף אותי בדרך לנתב"ג בלילה) היא לא הייתה יותר מרווחת מאימפרזה...

בטווינגו יצא לי לנהוג כמה שעות באחת הנסיעות לאירופה. אכן, לא הייתה שום בעיית מרווח פנים ל3 חברה לא קטנים. אך כמאט ולא נשאר מקום לתיקי מחשב בבאגאז'. ביצועים היו די דומים לאונו 60...מכונית די נוחה בעיר, קצת פחות בכביש מהיר ב140קמ"ש (לפי מד מהירות)...

פורסם

אני לא מבין רק איך זה הגיע להיות וויכוח של טווינגו-סופר לנסר?

שקונים רכב סופר מיני הוא לא ממש מיועד למשפחה,אבל יחד עם זאת הטווינגו מתאפיינת בנוחות מדהימה מקדימה ומאחורה.

פתאום כולם בפורום נהיו אוהבי מרווח?

מישהו ישב פה פעם בסאב 900 קבריו ואמר:" ממש מרווח לי פה מאחורה"

או במושב האחורי של MX3?

אפילו במושב האחורי של 106 3 דלתות לסוגיה לא נוח, גם לא באיביזה ובפולו 3 דלתות.

ובקיצור, מכונית קטנה לא נועדה להסיע 4-5 אנשים כל היום כי זה לא ממש נוח להכנס ולצאת מהדלת הקדמית.

אבל הטווינגו וזה עובדה,מאוד מרווחת גם מאחורה,ואגב על טעם וריח באמת שאין על מה להתווכח,ויש כאלו שאוהבים את הטווינגו ויש שלא.

אם כולם היו אוהבים את אותו הדבר היה מספיק יצרן רכב אחד עם דגם אחד יכולנו היינו מרוצים.

אבל זה לא המקרה,ויש כאלו שיגידו לכם שוולבו לא מרווחת כי הם נוסעים כבר 5 שנים על מרצדס 500/600.

בכל מקרה אם כבר טווינגו אז זה רק עם גיר רגיל כי החצי-אוטומט זה פשוט דרק.

under construction..

פורסם
אני לא מבין רק איך זה הגיע להיות וויכוח של טווינגו-סופר לנסר?

כי יש כאן מישהו שטוען שהלנסר שלו מרווחת יותר מטווינגו. מכאן הדיון. זה שמדובר במכוניות שונות לצרכים שונים זה ברור. ועם זאת, לשימוש בתוך העיר לנסיעות שברובן הן קצרות הטווינגו מציעה שימושיות עדיפה. זה שיש אנשים שהפוזה מנחה אותם, זה בסדר, אבל אי אפשר לטעון למחוייבות לסמלי סטטוס וסגנון כשאתה נוהג במכונית עם סקס אפיל של מדיח כלים...

פורסם

כרגע, הוכחת שכל הטווינגו נכנסת בסלון של הסופר לאנסר, נו באמת תיכף תשווה לי סמארט לטויוטה קורולה ותגיד שהיא יותר גדולה.

וזה לא נהפך לוויכוח של סופר נגד הטווינגו, פשוט זה ממש מצחיק שאנשים אומרים שהסלון שלה יותר גדול.

הרבה זמן לא צחקתי ככה.

• תוכן חדש...