Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחות חדשה

redroze
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש, נחמד לדעת שישאר בארץ רכב עם שעון ה-ECON המוזר בלוח המחוונים (שריד לתחילת שנות ה-80 במכוניות הגרמניות).

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האקונומטר הופיע במכוניות רבות מתחילת שנות ה 80.

לסבא שלי היה אוסטין מאסטרו LE שהאקונומטר שלה היה שורה של נוריות ציבעוניות מעצבנות להפליא.

באודי 80 ובדגמים המהודרים של הפאסאט היה גם שעון וגם חץ שהיה נידלק,שהיה מאותת לנהג שעליו להעלות הילוך.

האחרונים שהימשיכו עם המסורת הזו היו ב.מ.וו שהיה להם מד צריכת דלק.

בעידן מחשבי הדרך ניפטרו המכוניות מהמחוון המעצבן הזה.

הקונומטר הופעל על ידי יחידת וואקום,שברגע שהיתה מזהה עלייה בתת-לחץ,היתה מעלה את השעון\מדליקה את הנורית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

טוב, התפנה לי קצת זמן אז אני אשלים את החלק השלישי והאחרון בסיפור.

ביום רביעי הכנסנו טיפה דלק למיכל אבל הרכב לא הניע. טפטפנו טיפה דלק לקרבורטור והיא הניעה בנגיעה. המשכנו לטפטף דלק לקרבורטור והמנוע עבד יפה מאוד אבל ברגע שהפסקנו לספק דלק ישירות לקרבורטור האוטו נכבה. המשאבת דלק כנראה הייתה עייפה והשנה וחצי ללא עבודה כנראה גמרו אותה אז משאבה חדשה הוזמנה והורכבה.

אז עברנו לגיר האוטומט, המדיד יבש כמו המדבר ולא היה אפילו טיפה של שמן, אז הוספנו שמן גיר. רדיאטור גם יבש, מילינו מים ירוקים אבל המים המשיכו לזרום לרצפה דרך חור דיי רציני שנפער ברדיאטור. אז פרקנו את הרדיאטור וגילינו שגם הרשת ראתה ימים טובים יותר. טלפון קטן ליניב (BAGIRA) שאישר שיש לו רדיאטור תקין, בנוסף יש לו גם בית פילטר אוויר שכולו חסר :puzzled:.

לבחור ששאל לגבי הגיר, כרגע אני משאיר אותה אוטומטית, היא כנראה תשמש את אבא שלי, אם היא תמצא חן בעיניי חברה שלי אז היא תקח אותה ברגע שהיא תסיים להוציא רישיון (אם לא נמצא לה חיפושית חמודה). אצלי אף מנטה לא עומדת סתם, יש מספיק אנשים בשביל לאייש את כל המנטות ...

אז ביום ראשון נתקין את הרדיאטור ונמשיך משם (אז תצפו לעידכונים) ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
תתחדש, נחמד לדעת שישאר בארץ רכב עם שעון ה-ECON המוזר בלוח המחוונים (שריד לתחילת שנות ה-80 במכוניות הגרמניות).

אצלי בשירוקו גם יש כזה דבר, מזל שהוא לא עובד...

No worries 8)

פורסם
ברכות, יש לך מנטות כמו אצלי רנו 16...

אמרתי לך שאני מנסה להדביק אותך :wink:

האמת שבימים אלו אני במשא ומתן עם הבעלים של המנטה הלבנה בבני ברק, העניין נשמר בסוד (בדיוק כמו אנסטסיה) בשביל לא להתאכזב בסוף. עברנו את שלב השכנועים (לקח לי כמעט שנתיים), הגענו לשלב ההצעות הנדיבות שלי (שבוע שעבר), עכשיו נשאר רק לקבל הסכמה רשמית שלו. אני נותן לו את הזמן כי אין לי כסף :shock: !!! ובנימה טיפה יותר רצינית, מדובר ברכב שמעל ל-18 שנה בבעלותו ואני מבין שהפרידה קשה.

כפי שכבר אמרתי בעבר, המנטה הלבנה היא מעיין "כיבוש אסטרטגי", ברגע שאני אדע מה קורה אתה, אני אדע לאן להתקדם עם אנג'ל שכבר כואב לי הלב לראות אותה עומדת ומעלה אבק. לפחות בנתיים יש לי זמן להשקיע קצת באנסטסיה ...

תאמין לי שאם היה לי את הכסף הייתי גם קונה את הצהובה מגבעתיים, האדומה 1600 מירושלים והאדומה 1200 מקרית חיים (וגם את הלבנה מכפר שאול, רק שבשביל לקבל בעלות על המנטה הזו אני צריך להצטייד ב-M16 וכמה רימונים), אבל לא עושה לי את זה לקנות מנטות במצב נסיעה, זה מוציא את כל הכיף :wink: (למרות שזה הרבה יותר משתלם כספית)

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

המנטה היא הנעה קדמית או אחורית ?

תמיד חשבתי שקדמית, אבל עכשיו ראיתי מנוע אורכי אז...שמישהו יבהיר לי את העניין.

וכמובן תתחדש ! גם מנטה יפה וגם בחינם! רק להבא תשקיע עוד 200 שקל בהובלה ותחסוך 500 בפחחות...

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

למנטה תמיד היתה הנעה אחורית.

המנטה היתה לאופל מה שהקפרי היתה לפורד.

מכונית קופה נאה ופשוטה מכנית,שהיתבססה על מיכללים קיימים ומוכחים(רקורד\אסקונה דור שני).

יוצרה עד 87,בדיוק כמו הקפרי.

פורסם
אצלי בשירוקו גם יש כזה דבר, מזל שהוא לא עובד...

"מזל שהוא לא עובד" ?

חבר'ה - אתה מדברים שטויות.......בנהיגה רגועה, ע"י שימוש באקונומטר (והנורה שנדלקת ומסמנת להעביר להילוך גבוה יותר ע"מ לקבל תצרוכת דלק טובה יותר עבור אותו סל"ד) - המכונית "אוכלת" לי ליטר של בנזין 96 על כל 15 ק"מ (אודי קופה 83' עם מנוע 5 צילינדר בנפח 2,300 סמ"ק)

פורסם
"מזל שהוא לא עובד" ?

חבר'ה - אתה מדברים שטויות.......בנהיגה רגועה, ע"י שימוש באקונומטר (והנורה שנדלקת ומסמנת להעביר להילוך גבוה יותר ע"מ לקבל תצרוכת דלק טובה יותר עבור אותו סל"ד) - המכונית "אוכלת" לי ליטר של בנזין 96 על כל 15 ק"מ (אודי קופה 83' עם מנוע 5 צילינדר בנפח 2,300 סמ"ק)

בתחילת שנות ה 80 פיתחה אודי אובססיה קשה לחיסכון בדלק,שהיתבטאה בין היתר בתיבות הילוכים מוזרות,במילחמה על ה CD(מקדם גרר)וכמובן באקונומטרים.

שיא המוזרות היתה בתיבת ההילוכים של האודי 80 1.3 שהיתה נקראת 3+E,שלמעשה היו לה רק 3 הילוכים אפקטיביים,והילוך יתר רביעי ביחס מופרע לחלוטין של 0.68,שבוודאי לא יכול להתאים למכונית גדולה וכבדה יחסית כמו האודי 80.

יכולת לנסוע מחוץ לעיר על 90-100 פרק זמן ארוך בלי לשים לב שאתה בעצם בהילוך שלישי...

פורסם

חן, ספר לי על זה ...

המכונית של הורי משנת 1979 ועד 1993 (אז הצטרפה ניסאן חדשה) היתה אאודי 80 1.3 ליטר.

ההילוכים שם זה משהו מדהים לרעה, ובמיוחד הרביעי - כמו שאמרת, זה הילוך שלא ניתן להאיץ בו לעולם.

יש לי בעיקר מילים טובות עליה : היא החזיקה מעמד מצוין למרות שזכתה לתחזוקת שבר בלבד כל ימיה, מרווח הפנים היה אדיר ורק ההתנהגות מזעזעת וחלושה ביותר (במנוע המגוחך ההוא)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...