Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5 2.0 לפני המתיחה "sport" של המתלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב של אמא :>

יש כפתור

sport

לא של הגיר,

הוא נימצא בין כפתוריי ההגבהה

למי שמכיר את האוטו.

אפשר הסבר כלשהו מה זה עושה?

הבנתי שזה מקשה את המתלים אבל אני רוצה להבין מה זה עושה בעצם ואיך זה עובד.

תודה .

(הרצתי חיפוש לא כלכך מצאתי

s80 T6 . C5 . leon Turbo

פורסם

אני יודע שבדורות קודמים של מערכת הידראקטיב (דור ראשון ושני) הכפתור המדובר היה פשוט משנה את ספי המעבר של המערכת ממצב "רך" ומצב "קשה" וההיפך. כלומר אם היית מפעיל את הכפתרו הרכב היה "מגיב" מהר יותר לשינויים ועובר מהר יותר למבצ "קשה".

יש לציין כי אני לא מכיר את מערכת הידראקטיב 3, אני רק מניח שהעקרונות הבסייים לא השתנו.

הוספתי תומנה של הכפתור המדובר, למי שלא מכיר.

שחר

632853-4.jpg

פורסם

עד כמה שאני מבין ומרגיש, המתג משנה באמת בין מצב רך למצב יותר נוקשה של המיתלים.

השינוי נעשה ע"י ברז חשמלי שפותח (רך) או סוגר (קשה) עוד ספרה אחת מרכזית במערכת. השינוי הוא מיידי.

אריאל :-)

פורסם

יש לציין שביצועים טובים יותר אתה לא ממש תראה,אחרי הכל האוטו הזה שוקל כמו מיני ואן והדבר היחידי שיצא לך מהקשחת המתלים הוא כאב גב רציני מנסיעה על הכבישים "המעולים" של מדינת ישראל

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם

אצלי אין את הכפתור, כי זה דגם 1.8 ליטר.

אבל יש מנגנון הקשחה אוטומטי, שנכנס לפעולה ב- 110 ומפסיק כשיורדים מתחת ל- 90 או כאשר הדרך משובשת.

לפי התחושה, נדמה כאילו הרכב מתקשח, ולא מתגלגל בעקומה. שמתי לב במיוחד שבמהירות גבוהה כמו 150 יותר נעים לנסוע בעקומות ארוכות מאשר במהירות שפויה...

פורסם
עד כמה שאני מבין ומרגיש, המתג משנה באמת בין מצב רך למצב יותר נוקשה של המיתלים.

השינוי נעשה ע"י ברז חשמלי שפותח (רך) או סוגר (קשה) עוד ספרה אחת מרכזית במערכת. השינוי הוא מיידי.

אריאל :-)

כמעט נכון, בעקרון לכל אחד מהצירים (קדמי \ אחורי) יש ברז חשמלי שמווסת את הלחץ לציר עצמו, כשהלחץ תקין הברז סגור, אם הלחץ יורד - הברז נפתח ומזין נוזל הידראולי להגלת הלחץ.

התפקיד של הבומבות המרכזיות בכל אחד מהצירים הוא למנוע נפילות לחץ פתאומיות.

שחר

פורסם

לא ידעתי שיש גם "מקשה אוטומטי"

אבל את המצב ספורט

מרגישים בטרוף...

המתלים נהיים קשים כמו באוטו שלי כמעט

s80 T6 . C5 . leon Turbo

פורסם

ה"מקשה אוטומטי" או שמות אחרים לויאגרה ותיאורי הרואיות משעשעים :)

ובנימה אופטימית זו נציין שפשוט הרכב ממהירות מסוימת מנמיך את עצמו.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מתעלק על השרשור עם שאלה שקשורה בעקיפין

אפשר לדעת למה עולה לאחר מצב חניה?

מה זה עוזר שהאוטו מונמך כאשר הוא חונה?

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם
ה"מקשה אוטומטי" או שמות אחרים לויאגרה ותיאורי הרואיות משעשעים :)

ובנימה אופטימית זו נציין שפשוט הרכב ממהירות מסוימת מנמיך את עצמו.

ליביו

כמה שזכור לי מנסיעה בודדת בחיי ב C5, מצב ההקשחה דווקא מגביה קצת את הרכב. (שימושי גם בדרך עפר עם סלעים)
פורסם
כמה שזכור לי מנסיעה בודדת בחיי ב C5, מצב ההקשחה דווקא מגביה קצת את הרכב. (שימושי גם בדרך עפר עם סלעים)

ניתן להנמיך את הרכב לצורך טיפול או חניה ארוכה, מוגבל ל- 10 קמ"ש.

להגבהה יש שתי דרגות, מוגבל ל- 40 ו- 10 קמ"ש בהתאמה. בדרגה הגבוהה הרכב זוכה למרווח גחון יותר גבוה מסובארו פורסטר. בדקתי.

בכל המצבים הללו הרכב קשיח יותר, אבל זה לא קשור לשאלה המקורית שנשאלה כאן.

פורסם

מאחר שהיום יום שבת, הילדים לא מציקים מדי, והשאלה ניקרה בראשי, הקדשתי חצי שעה לחקר מערכת המתלים של ה C5.

המחקר מתבסס על ספר היצרן, "The Citroen technical guide" שהתפרסם פה באתר מתישהוא, וקבוצת C5 של yahoo.

אני מתנצל על אי דיוקים אם יופיעו, המידע הוא מקריאה בלבד.

ובכן...

כללי

מערכת ה hydractive3 הינה אבולוציה של מערכת hydractive2. בסיטרואן החליטו לתכנן את הדור הבא, תוך כדי הורדת העלויות, פישוט המערכת, ושמירה על התכונות.

סיטרואן הציגו את מערכת ה hydractive3 הסיסית ומערכת ה +hydractive3 שמכילה גם את תכונות ה Activa שהיו ב Xantia.

בסיטרואן עם לחצן sport מותקנת מערכת +hydractive 3. מערכת זו מותקנת בארץ בדגמי 2 ליטר ו 3 ליטר ובחו"ל גם בדגם hdi 2.2.

בשאר רכבי ה C5 מותקנת מערכת hydractive 3.

המשאבה ההידרואלית ב C5 הינה חשמלית ולא מונעת ע"י רצועה מהמנוע כפי שהיה ב BX ו Xantia

ההפעלה החשמילת מאפשרת שינוי הגובה בטרם הותנע הרכב ופותחת פתח לטעויות תיכנון מביכות שיפורטו בהמשך.

גובה

גובה הרכב נשלט ע"י הנהג והוא יכול להיות:

* גבוה, מוגבל עד 10 קמ"ש.

* מסלול (track) שהוא גבוה ב 40 מ"מ מהנורמל ומוגבל עד 40 קמ"ש.

* נהיגה רגילה

* נמוך, לא ניתן לנסוע במצב זה.

בנוסף המחשב יכול לשנות את גובה הרכב בהתאם למהירות ותנאי הדרך:

* מעל 110 קמ"ש הרכב מורד ב 15 מ"מ מקדימה ו 11 מ"מ מאחורה. מצב זה תורם ליציבות ולהורת גרר. הרכב יוצא ממצב זה כשהמהירות יורדת מתחת ל 90 קמ"ש.

* בכבישים גרועים הרכב יכול להיות מוגבה בעד 20 מ"מ במהירויות מתחת ל 60 קמ"ש.

* כשההגה מופנה במלואו הרכב מתרומם.

* כשאחת הדלתות נפתחת ו\או הרכב כבוי, הרכב יורד.

* גובה הרכב מנוטר ומעודכן כל 10 שניות.

במאמר מוסגר, אפשר לציין את תופעת ה C5 השיכורה, שהוצג בתחילת הדגם. כאשר היו מחנים את הרכב עם ההגה מופנה, הרכב היה יורד (כבוי) ועולה (הגה מסובב) במחזורים של 10 שניות. למרבה הפלא, מהנדס אחד שהיה פיכח בעת התכנון, דאג להתקין מנגנון שמפסיק את כל צרכני הרכב כ 30 דקות לאחר כיבוי הרכב, וכך מנע מהנהגים את החוויה של מצבר גמור. סיטרואן טיפלה בתקלה מייד כשנתגלתה תוך כדי גילוי אחריות פיטרה את המהנדס שהכניס את המנגנון המוזר ובתוך שנה הוציאה עידכון תוכנה שפתר את התקלה.

מערכת +hydractive3

במערכת זו, קשיחות המתלים יכולה להיות רכה או קשה. המערכת מצוידת בספרה (בומבה) שישית. במצב רך, כל הנוזל ההידרואלי שמגיע ל 4 הספרות במתלים, מגיע מספרה זו שהיא רכה. במצב קשה, ברז חשמלי שמחובר לספרה נסגר, וההזנה ל 4 הספרות היא ישירה.

הקשיחות משתנה בהתאם ל:

* גובה הרכב

* מצב לחצן sport

* מהירות הרכב

* האצה אורכית ורוחבית

* זוית ומהירות סיבוב ההגה

* מהלך המתלה (עפ"י גובה ציר קדמי ואחורי)

* מצב הדלתות

* מצב דוושת ההאצה

אשמח לשמוע על טעויות\תוספות

אריאל :smile:

• תוכן חדש...