Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל לועסי הפלאגים ולוגמי שמן STP!

מעשה שהיה כך היה...

אני נוהג על פורד פיאסטה, 1.4 Ghia שנת 90

אז החלטתי לעשות שיפוץ קרבורטור. טוב, למי לא נכנס החשק מדי פעם, הא...?

אז קראתי יפה ב-Haynes ולמדתי הכל על ה-Weber DFTM. הלכתי וקניתי סט אטמים,

חומצה לניקוי, ויאללה- לפרק!

אחחח, איזה כיף לנו! מי לא יודע מהחיים שלו ונותן לי אטמים לא מתאימים...? נכון!

אז עכשיו אני צריך להרכיב חזרה בלי להחליף כלום, ואחרי שכל האיטום הלך פייפן כי האטמים

כבר די התפוררו. אז אני מקרטע לי חזרה לחנות, והפעם נכנס עם הבחור למחסן ועובר סט-סט עד

שאני מוצא מה שמתאים (כי אני כבר זוכר איך זה נראה בדיוק מהפירוק הראשון).

יפה, so far so good אז אני מפרק שוב, בודק טוב טוב הפעם כדי לוודא שהסט מתאים, ויאללה- לחומצה! אוקי, הקרב נקי. ועכשיו צריך להרכיב.

ומי נתן לי סט לא שלם? שוב נכון! אז אני מחליף רק חלק מהדיאפרגמות, ומקווה שהחומצה לא גמרה לגמרי את אלה שלא. ועכשיו כבר נמאס לי, אז נסעתי לאיזה מכון שיסדר לי. תוך כדי עבודה הפועל מפיל את המפתחות והמברגים פנימה, שובר כמה דברים, לא מוצא את כל החלקים שצריך להחליף, ובאופן כללי לא יודע מה נעשה איתו. האוטו נוסע רע, מניע רע, שותה כמו מטורף, ולי כיף מאוד!

הסיפור נגמר סוף סוף בצביקה קרבורטור בנתניה (אני מפתח תקוה). האיש פשוט זהב! מ-10 מטרים כבר ידע מה הבעיה לפי הצליל, ותוך שלוש שעות, שלוש דיאפרגמות, והרבה יותר משלוש קללות, האוטו נוסע בובה! מניע כמו טיל והכל טוב. תודה צביקה!!!!! מעכשיו אני מחפש אנשי מקצוע רק בפורום.

מסקנה- טוב, תעזרו לי פה, אבל בלי לרדת עלי חזק מדי... :smile:

:loco:...Judge Not, Lest Ye Be Judged

פורסם

המסקנה צריכה להיות ברורה. אין כמו עבודה של מקצוען (אמיתי) וכמובן שהיא עולה בכסף אך בסופו של דבר הזול הוא יקר והיקר הוא זול.

גם אני נסעתי במיוחד אל צביקה לבצע נקוי ושפוץ קרבורטור למרות שאני מכיר כה קרבורטוריסטים הנמצאים יותר קרוב אלי.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

למען האמת, לא רציתי לשפץ את הקרבורטור בעצמי מתוך קמצנות, אלא מתוך עניין וכיף. :)

לא ציפיתי לבינוניות כזאת- הן ברמת ספק החלקים, והן ברמת אנשי המקצוע. אולי פה מקור הטעות שלי- אני הרי יודע מנסיון עבר שאין אצלנו ממש היצע של אנשים שבאמת יודעים את העבודה שלהם, אבל בתוך ההתלהבות קצת שכחתי את זה, ואכלתי אותה. באמת שלהוציא על הסיפור הזה כסף אצל צביקה לא כאב לי בכלל, וחוץ מזה כבר הוצאתי הרבה יותר על האוטו בכיוונים אחרים ומסובכים יותר. מה שכן, כואב לי קצת הלב בגלל כל המניאקים האלה שקוראים לעצמם מוסכניקים- עוד סיבה לעשות יותר דברים לבד.

אבל, what the hell!

לפחות בסוף מצאתי את צביקה, אז יותר לא יהיו בעיות.

:loco:...Judge Not, Lest Ye Be Judged

פורסם

אכן רפי צודק ומבלי לרדת עלייך, במערכות מורכבות ובעלות סיכון גבוה כגון קרבורטור,מערכת הבלמים,

גיר וכו' רצוי מאוד שבעל מקצוע יטפל ויתקן. לפחות בחרת בבעל מקצוע מעולה עם ניסיון עשיר הלא הוא צביקה! אני גם יצאתי מאוד מרוצה מהשיפוץ שהוא ביצע אצלי.

תגיד, גם אותך הוא שלח להסתובב בקניון ?

פורסם

צביקה שולח את כולנו לקניון. כי כאשר אנו יושבים לו על הראש זה פוגע בריכוז שלו . אני הייתי אצלו עם שני רכבים והתוצאות היו מדהימות. רק החסכון בדלק שנגרם בעקבות הטיפול שהוא עשה לי החזיר כבר את ההשקעה בשיפוץ הקרבורטור.

פורסם

אכן צביקה אחד מבעלי המקצוע הרציניים והייסוגיים ביותר בתחום - המשך כך...

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...