Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מישהו שמה על הג'יפ ARO

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מידע על הגיפ התקבל בברכה.....

תמונות......

תודה איימייל:

[email protected]

[color=red]אסף אספן [/color][color=lime]הפורדים,[/color] :wink: [color=royalblue]אופנועים,מכוניות,[/color] [color=darkorange]ושאר הדברים שיש להם מנוע[/color] :-)

פורסם
כל מידע על הגיפ התקבל בברכה.....

תמונות......

תודה איימייל:

[email protected]

נמכר יחד עם הדלתא - ג'יפ רומני עם מנועי רנו בנפח 1300 ו-1400 סמ"ק (כמו הדאצ'יה):

aroisc1.jpg

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

לפחות לגבי הדגמים החדשים מסוף שנות ה 90 ועד הפסקת הייצור לא מזמן,העבירות טובה (מאד),האמינות סבירה,ספרטני ואיטי מאד בכביש.

הדגמים הישנים בעלי עבירות סבירה+ אך מעבר לכך שום יתרון אמיתי,בישראל קשה למצוא חלקי חילוף ורכישה של רכב כזה תהיה רק מטעמים רגשיים ותו לא.

אגב,למה ההתענינות ב ARO?

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הדלתא לא היתה אוטו כזה רע כמו שכולם חשבו... סה"כ רכב בסיסי ביותר, אמין יחסית ודי נוח, הבעיה היתה שמי שקנה אותו במחיר "מציאה" לא ממש חשב עד הסוף. וכל קילקול היסתכם בסכום גבוהה מערך הרכב...

aro-bl1.jpg

הארו היה ג'יפ פשוט. לא נוח ולא ממש אמין מאותן סיבות שהזכרתי ממקודם...

תמונות מפתיעות של ד?ל?תות "מעופפות"...

http://www.autosoviet.altervista.org/DACIASPORT-JUMP.JPGDACIASPORT-JUMP.JPG

DACIA-SPORTTURBO2.JPG

DCAIA-ACROPOLIS85.JPG

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
הדלתא לא היתה אוטו כזה רע כמו שכולם חשבו... סה"כ רכב בסיסי ביותר, אמין יחסית ודי נוח, הבעיה היתה שמי שקנה אותו במחיר "מציאה" לא ממש חשב עד הסוף. וכל קילקול היסתכם בסכום גבוהה מערך הרכב...

גילי

כנראה שלא נסעת בדלתא...

מבוסס על מכללי הרנו 12 אולם באיכות ייצור שהילדה שלי בת השנתיים מסוגלת ליותר.

המכוניות היו עם נקודות חלודה עוד בזמן הרכישה, חלקי הפלסטיק נשברו והתפוררו, חבר שלי שקנה אחת מצא את השמשה הקדמית של הרכב (אם אפשר לקרוא לפאר היצירה הזאת רכב) מונחת בוקר אחד על מכסה המנוע, היא פשוט החליקה לשם...

מהירות נמוכה, מנועים מיושנים, ולמעט הצורה, לא היה שום קשר בינן לבין הרנו 12 האמיתיות שהיו מכוניות לא רעות בכלל. אגב, הדלתא הראשונות שהגיעו ב80-82, כשהרנו 12 עדיין היתה מיוצרת, היו באיכות גימור טובה לאין שיעור מאלו שהגיעו לכאן ב 88.

88 - גם אתה יכול

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם
כנראה שלא נסעת בדלתא...

מבוסס על מכללי הרנו 12

88 - גם אתה יכול

מבחן קטן, לחובבי הדלתות (רומניות, ולא חלילה לנצ'יה...):

1.איך מכפילים ת'ערך של המכונית לפני המכירה? ממלאים ת'מיכל דלק

2.למה יש מפשיר אדים בחלון האחורי? ע"מ כשדוחפים בחורף, שלא יהיה קר...

3. למה יש ווישרים בחלון הקידמי? טפו, איזה אוטו קניתי

4. למה יש חור בגג? לאוזניים של החמורים שקנו אותה (נאמר בזמנו גם על סובארו ff1)

5. למה יש שני אגזוזים מאחורה (היו רוצים..)? בשביל שיוכל לשמש כמריצה..

פורסם
כנראה שלא נסעת בדלתא...

מבוסס על מכללי הרנו 12 אולם באיכות ייצור שהילדה שלי בת השנתיים מסוגלת ליותר.

המכוניות היו עם נקודות חלודה עוד בזמן הרכישה, חלקי הפלסטיק נשברו והתפוררו, חבר שלי שקנה אחת מצא את השמשה הקדמית של הרכב (אם אפשר לקרוא לפאר היצירה הזאת רכב) מונחת בוקר אחד על מכסה המנוע, היא פשוט החליקה לשם...

מהירות נמוכה, מנועים מיושנים, ולמעט הצורה, לא היה שום קשר בינן לבין הרנו 12 האמיתיות שהיו מכוניות לא רעות בכלל. אגב, הדלתא הראשונות שהגיעו ב80-82, כשהרנו 12 עדיין היתה מיוצרת, היו באיכות גימור טובה לאין שיעור מאלו שהגיעו לכאן ב 88.

88 - גם אתה יכול

לחבר שלי היתה כזו, כיאה למישפחה רומנית גאה, הם רכשו אותה, חדשה כמובן...

לאחר אי אילו תלאות, הם קנו גם אודי 100. הדלתא שימשה אותם לנסיעות "מיבצעיות" וזה אומר הבאת ילדים לגן, קניות, להביא עצים לאח, אבנית מישתלבות, שקי מלט, נסיעה לירדן לדיג (שכללה כמובן קטע נסיעה טכנית, כמובן), ירידה לשטח בכל היזדמנות של פקק תנועה, לא משנה מה היה גובה החריש בשדה וכו'... האודי שימשה לנסיעות "עסקים" של האב...

באיזו תקופה של החיים האוטו עבר רישמית לחבר שלי. יום אחד הוא הכיר מישהי, קבעו שהוא יאסוף אותה, עם האודי כמובן (הדלתא היתה מצחינה מדגים)...

כשהוא ביקש את האוטו מאבא שלו הוא כמעט חטף בעיטה..."עד שאוטו הזה לא מת, אתה לא נוגע באודי!!!"

כמובן שהבחורה בחרה לא לשבת על מושב שמלא בשבבי עץ ומצחין מדגים...

יום אחרי זה לקחנו את הדלתא ל"סיבוב רעלי".... שנימשך כמעט כל היום... כל יום שישי-שבת היינו עושים עליה "תורות"... שעות...

מעולם לא התחממה, מעולם לא ניתקעה, לא גימגמה, ולא שיהקה...

עד שיום אחד נהג משאית מאיזה כפר שכן חשב שהוא נוסע באנגליה והוריד את חבר שלי מהכביש...

האוטו עשה סאלטה ופלייה, נחת על הגלגלים. 20 דק' אחרי זה האוטו נסע!!!

הוא נימכר לאיזה בן דוד אחר תמורת אספקה של לבנה וזייתים לשנה...

לדודה שלי (גם כן רומניה) היתה דלתא. סטיישן. אדומה :shock:

היא עברה אצל כל אחד מבני הבית, אבא, אמא, נהגים חדשים וכו'... שרתה אותם נאמנה, טיולים כשהאוטו עמוס לעייפה, גם בשבילים קשים. ללא כל היתחשבות בבורות בכביש, בשטח או ביכלל היתחשבות כל שהיא...

דלק, לבדוק מים ושמן ולנסוע...

אולי, מצד שני, צריך להיות רומני כדי לתחזק אוטו כזה :wink:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

הארו יובא לארץ בשנת 90 בכמויות קטנות מאד,משהו כמו 20 מכוניות לערך,בסיבוב הרביעי של דאצ'ייה בארץ.

יחסית,הוא היה ג'יפון חביב עם עיצוב נחמד ויכולת שטח לא רעה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אולי, מצד שני, צריך להיות רומני כדי לתחזק אוטו כזה :wink:

גילילמרות הסמיילי בסוף השורה הדברים לא רחוקים מהמציאות.

לא שאפשר לומר שהדצ'יות הן שיא האמינות אבל הן הרבה יותר טובות ממה שחושבים והיו מתאימות מאד לרומניה של העבר (כבישים מחורבנים,רכב שאפשר להעמיס עליו פי 3 ממה שהיצרן מרשה,אחזקה זולה).

כבן גאה לעדה...(עד כמה שאפשר להיות גאה במוצא רומני...:wink: ) וכמי שנשוי לרומניה (וגם למשפחתה כמובן:roll: ) וביקר פעמים אין ספור ברומניה ונפגש עם המון מקומיים אני יכול לומר שבאורח פלא,ברומניה הדצ'יות נוסעות ונוסעות ונוסעות ולא משנה איזו התעללות הן עוברות. בעצם לפעמים היה נראה לי שככל שההתעללות בה קשה יותר,היא נוסעת טוב יותר..

בטיול ג'יפים שעשיתי לפני כשנה שכרתי ברומניה יונדאי טרקאן חדש טורבו דיזל,רכב מצויין לכל הדעות. עם הרכב נסענו בדרכים קשות ביותר ובעליות שלא תאמנה (שבילים לא מוסדרים שמובילים לכל מיני בקתות המצויות בהרים תלולים),היונדאי נאנק וחרק,התאמץ וכמעט התפוצץ וכאשר מגיעים ליעד המבודד מוצאים במקום מספר רומנים עליזים ושתויים שהגיעו לשם עם הדצ'יות שלהן כשהן עמוסות לעייפה. הרכב הזה מועמס באופן שאדם נורמלי לא היה מעיז בחיים להעמיס את רכבו,נוסע בדרכים קשות ביותר,בתנאי מזג אויר קשים ביותר חום קיצוני מחד וקור מקפיא שלג וסופות שלג מאידך, במהלך נסיעותיי ברומניה נתקלתי בשימושים יוצאי דופן כמו לחריש או הובלת בקר (כן כן,במו עיניי הטרוטות ראיתי דצ'יה ישנה עמוסה ב 4 חקלאים ושגוררת נגרר ועליו 4 (!) פרות שמשקלן לא פחות מרבע טון האחת. האגזוז שפשף את הכביש,לדעתי כמעט ולא היה היגוי בגלל שהחרטום הזדקר לשמיים אבל הח'ברה נסעו ועוד איך נסעו.

רוב הרומנים מטפלים בעצמם בדצ'יות והם אלופי העולם באילתורים וקומבינות וכנראה באמת צריך להיות רומני כדי להוציא את המיטב מהדצ'יה..

מעניין מה יעלה בגורלה של הדצ'יה לוגאן החדשה שתשווק בישראל בזמן הקרוב ותהיה הרכב הזול ביותר בשוק החדשות

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
רוב הרומנים מטפלים בעצמם בדצ'יות והם אלופי העולם באילתורים וקומבינות וכנראה באמת צריך להיות רומני כדי להוציא את המיטב מהדצ'יה..

מעניין מה יעלה בגורלה של הדצ'יה לוגאן החדשה שתשווק בישראל בזמן הקרוב ותהיה הרכב הזול ביותר בשוק החדשות

כרגע האסטרטגיה של היבואן (קרסו) מסתמנת כמבצע במסגרתו לכל לוגאן יצורף רומני חינם לשנה.
  • תוכן חדש...