Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא חוכמה להגיד....טוב עם ברנר או דיסק או כאלה כי הגנבים לא באים עם מסגריה ניידת במיוחד עם הרכב חונה ליד הבית ואז כל דבר נשמע חזק....

צריך למנוע גניבה ע"י גרירה וע"י התנעה...

אני בניתי לחבר מתג שעוקף את הסוויץ עם חוטים באותו צבע כמו הרגילים וזה ממש נראה חלק אינטגרלי מהצמת חוטים למנוע וזה מוחבא באחד מצינורות השלדה.....סיכויים קלושים אם בכלל למצוא אותו למרות שגנב מיומן יוכל לעקוף את המערכת....

ואז עוברים לאופציה 2 פשוט לוקחים הביתה את המכסה מפלג ושמים אחד ישן לא פעיל רק כדי להגן על המפלג.

לקחת את הקויל גם נשמע לא רע...רעיון טוב.....

לגבי מיגון נגד גרירה אני בטוח שעם מנעול הגה וסנדל למשל כבר יעדיפו לעבור לרכב אחר.....

תלך לפרוקייה של ערבים...או אפילו למקום שיש בו המון גרוטאות לפעמים יש שם שרשראות הרמה של כל מיני דברים אפשר להכניס את הראש בכל שאקל שלהם....אני בטוח שעם מנעול בריא אף אחד לא יקח לך את האוטו

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי דעתי , הכי טוב זה לעשות משהו לא סטנדרטי.

חיבור 2 אזעקות, כל אזעקה עם 2 צופרי גיבוי + צופר נוסף לכל אזעקה ללא גיבוי שנמצא בתוך הרכב.

בנוסף אזעקה פשוטה ביותר בבגאג , חיבור כל אלה לשלט אחד שמפעיל את שני האזעקות + שלט נוסף לאזעקה שנמצאת בתא המטען.

צריך להסתובב עם שני שלטים אבל אין מה לעשות.

פורסם

סנדלים לרכב: 050-7229246

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תראו המטרה היא להגן על הרכב מפני גנבה בכול מקום כמעט בצורה יעילה ( הכוונה ביעילה זו שהגנב לא יצליח להניע את הרכב ולגנוב אותו ).

אני לא חושב שזה הגיוני להסתובב כל פעם שאני מחנה את הרכב ליותר מ 10 דקות עם המצבר,סידרה של 10 מנעולים ושרשראות או עם חלקים שונים מהרכב שלוקח זמן להרכיב ולפרק אותם ,ויכולים לגרום לנזק ,כול הרעיון הוא לגרום לגנב להתייאש מלגנוב את הרכב.

עם אני התקין מנעולים, פשוט יבאו למחרת היום עם לום או קטר גדול ויפרצו אותם ( ואני לא יכול להחנות כול פעם ליד עמוד ולקשור את הרכב ).

ועם אני שם 10 הזעקות הגנבים יעקפו אותם רק בשביל האתגר :-) ( מה גם שזה לא הגיוני וקצת יקר)

המטרה היא שהגנב ינסה להניע את הרכב ולא יצליח יתיאש ויעבור רכב במחשבה שהרכב שלי דפוק או משהוא כזה.

אין פתרון לגנבה של רכב ע"י משאית עים מנוף

ואני לא חושב שגנבי רכב מסתובבים עים מנופים בארץ וגונבים רכבי סובארו טנדר ( אולי מרצדס )

הרעיון של ברז לדלק נחמד יש למישהוא רעיון אך להרכיב אותו .

פורסם

פיתרון טוב הוא 2 מערכות הזעקה, אחת גלויה והשניה לא.

אחת לא ממש עושה משהו... מי שינסה לפרוץ את האוטו יבזבז זמן יקר בניסיונות לעקוף את המערכת, ולא יבין למה אוטו לא מניע, בעוד המערכת השניה תאותת לך דרך ביפר ותתן לך זמן להחליף למחסנית עם הblack talon :twisted:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
פיתרון טוב הוא 2 מערכות הזעקה, אחת גלויה והשניה לא.

אחת לא ממש עושה משהו... מי שינסה לפרוץ את האוטו יבזבז זמן יקר בניסיונות לעקוף את המערכת, ולא יבין למה אוטו לא מניע, בעוד המערכת השניה תאותת לך דרך ביפר ותתן לך זמן להחליף למחסנית עם הblack talon :twisted:

גילי

מסכים איתך, זה גם הרעיון שעומד לביצוע אצלי.
פורסם

זה הפיתרון הכי יעיל:

חיבור 2 אזעקות,אחת דמא ואחת אמיתית, האמיתית עם 2 צופרים עם סוללת גיבוי בתא המנוע + צופר נוסף שנמצא בתוך הרכב.

פורסם

עוד פיתרון יעיל וזול

(נוסה ע"י שכן - ובהצלחה)

חלק ראשון:

פרק את הריפוד של מושב הרכב (רק החלק התחתון-המושב) כך שאפשר יהיה להוציא אותו בשליפה.

קח קרש ותקע בו כמה מספרי 10 עם החוד כלפי מעלה

שים את הקרש במקום המושב

כסה בשמיכה

חלק שני:

קום בבוקר

גש לרכב

בדוק אם יש שם מישהו משופד

אחרי פעם אחת כזאת

אתה לא צריך אזעקה.

פורסם

ניתן למנוע התנעה ברכב בעל פלטינות בלוגיקה הפוכה - במקום למנוע מתח מסליל ההצתה (וניתן לספק תמיד מתח ישיר מהמצבר), ליצור בעזרת ממסר סמוי קצר קבוע על הפלטינות. רק הפעלה יזומה של הממסר תגרום לביטול הקצר ותאפשר התנעה. יש להביא בחשבון שבזמן עבודת המנוע המתח יגיע עד 300 וולט ולהשתמש בממסר בעל מגעים למתח כזה גבוה, ובחוט מבודד מתאים. הסיכוי שגנב יבין שחוט נוסף היוצא מהמפלג משמש בעצם לביצוע קצר שואף לאפס.

את הממסר מפעילים ע"י לחצן קפיצי סמוי לאחר שפותחים סוויץ', ורק אז ניתן להתניע. הממסר מוחזק פועל (מצב בו הקצר מבוטל) ע"י מגעת נוספת שלו המשמשת כמעגל זיכרון אלקטרו-מכני פשוט. סגירת סוויץ' הצתה מאפסת את מעגל הזיכרון והממסר משתחרר.

ניתן גם להוסיף מתג מבטל, לשעת חרום, ושוב, הסיכוי שגנב יבין מהי מטרת מתג הביטול אפסית.

לדעתי ניתן למנוע בעזרת לוגיקה דומה גם התנעה בכל רכב הזרקה, ע"י ביטול של סיגנלים חיוניים להתנעה. ללא מציאת נקודת החסימה/קצר/שינוי חריג בערך הנמדד, לא ניתן יהיה לעקוף ולהתניע. זוהי לדעתי שיטה בה גם החלפת מחשב הרכב ועקיפת האימובילייזר לא תועיל לגנב, ותמהני שעד היום לא שמעתי עליה, אבל אולי היא קיימת בכל זאת.

יוסי

פורסם

אפשר למנוע הרמה של הרכב על משאית אם תקשור אותו בשרשרת בכל זאת.

הרעיון עם המסמר נשמע סוף הדרך. הייתי מקיף את המסמר בספוג רך כדי שלא יראו שפיץ בולט דרך הריפוד. סקר מהטלוויזיה - "רשיון לגנוב": 94% חושבים שגנב שנפצע בזמן גניבה לא זכאי לפיצויים...

פורסם
ניתן למנוע התנעה ברכב בעל פלטינות בלוגיקה הפוכה - במקום למנוע מתח מסליל ההצתה (וניתן לספק תמיד מתח ישיר מהמצבר), ליצור בעזרת ממסר סמוי קצר קבוע על הפלטינות. רק הפעלה יזומה של הממסר תגרום לביטול הקצר ותאפשר התנעה. יש להביא בחשבון שבזמן עבודת המנוע המתח יגיע עד 300 וולט ולהשתמש בממסר בעל מגעים למתח כזה גבוה, ובחוט מבודד מתאים. הסיכוי שגנב יבין שחוט נוסף היוצא מהמפלג משמש בעצם לביצוע קצר שואף לאפס.

את הממסר מפעילים ע"י לחצן קפיצי סמוי לאחר שפותחים סוויץ', ורק אז ניתן להתניע. הממסר מוחזק פועל (מצב בו הקצר מבוטל) ע"י מגעת נוספת שלו המשמשת כמעגל זיכרון אלקטרו-מכני פשוט. סגירת סוויץ' הצתה מאפסת את מעגל הזיכרון והממסר משתחרר.

ניתן גם להוסיף מתג מבטל, לשעת חרום, ושוב, הסיכוי שגנב יבין מהי מטרת מתג הביטול אפסית.

לדעתי ניתן למנוע בעזרת לוגיקה דומה גם התנעה בכל רכב הזרקה, ע"י ביטול של סיגנלים חיוניים להתנעה. ללא מציאת נקודת החסימה/קצר/שינוי חריג בערך הנמדד, לא ניתן יהיה לעקוף ולהתניע. זוהי לדעתי שיטה בה גם החלפת מחשב הרכב ועקיפת האימובילייזר לא תועיל לגנב, ותמהני שעד היום לא שמעתי עליה, אבל אולי היא קיימת בכל זאת.

יוסי

רעיון נחמד

יש לך אפשרות לפרט יותר, לא הבנתי איך\איפה לחבר את חוט הקצר לפלטינות כך שיראה

אורגינל ולא יפריע לי ליסגור את מכסה המפלג

ד"כ מדובר בסובארו טנדר כך שאין לי בג"ז להתקין בו הזעקה נוספת

פורסם

כדי ליצור ניצוץ ברכב שלך (קויל ופלטינות) הפלטינות חיבות להסגר, לאפשר לזרם לזרום דרך הסליל הראשוני בקויל ואז להפתח. הפתיחה קוטעת את הזרימה בסליל הראשוני ובונה את המתח הגבוה בסליל המשני של הקויל, שהוא האחראי לניצוץ. אם תמנע מפתיחת הפלטינות לקטוע את הזרם לראשוני בקויל, לא ייוצר ניצוץ. השיטה כאמור פשוטה - יש להגיע לחוט המוביל מאחד מברגי הקויל לפלטינות - יש חוט בודד כזה. ניתן להתחבר אליו על הקויל עצמו, בדרך או בתוך המפלג בסמוך לפלטינות. ישנו גם קבל פלטינות המיועד למתן את קצב בניית המתח בראשוני ולמנוע הקפצת ניצוץ בין הפלטינות עצמן. הקבל עצמו מחובר למתכת המנוע והחוט שלו מחובר לפלטינות - ניתן להתחבר גם לחוט זה, אם הקבל מורכב חיצונית ונגיש.

כאמור, המתח בקו זה (ולא חשוב כמובן היכן תתחבר אליו) עלול להגיע במקרים גבוליים ל-300 וולט, וחשוב להשתמש בחוט שבידודו תקין ובמפסק או מגעי ממסר המיועדים למתח כזה - אם תהיה פריצה במפסק/מגעת הממסר לא יהיה ניצוץ תקין והרכב יקרטע.

לאחר הבנת העיקרון, השמים הם הגבול - החל ממפסק מכני פשוט המקצר בקביעות את הפלטינות למינוס עד לשינוי מצבו וכלה ברעיון שהצעתי - ממסר עם מעגל זיכרון. הפעלת הממסר ע"י מתג קפיצי לאחר פתיחת הסוויץ' ושחרורו כל פעם שהסוויץ' נסגר. השתדל להמנע מהצמדת החוט המקצר למשטח מתכתי כשאתה מוליך אותו (הולך אותו במרחק מה, במידת האפשר) - הסיבה היא הקיבוליות הטפילית שנוצרת בין החוט למשטח מתכתי. קיבוליות זו עלולה להשפיע על קצב ניתוק המתח בפלטינות ולכן על עוצמת הניצוץ. אם אתה משתמש במימסר, ניתן להצטייד בממסר איכותי בעל סליל הפעלה של 12 וולט ומגעים של 380 וולט ולמקמו יחסית קרוב לקוייל, נניח תחת מכסה כלשהו כדי להסוות את כל ההתקנה.

כדי להאריך את חיי המתגים חבר במקביל לסליל הממסר דיודה בקוטביות הפוכה (כך שתחת מתח הספקה לסליל הממסר היא לא תוליך) - הדבר ימנע הקפצת ניצוץ במגעי הסוויץ' כל פעם שהממסר מתנתק ויבטיח אפס בלאי.

כן, עוד נקודה למחשבה - ישנם ממסרים בהם מכות שהרכב מקבל בנסיעה עלולות לגרום למגעים שלהם לרטוט. במקרה שלך זה לא מאד חשוב כי כשהממסר פועל (וזהו המצב כשהמנוע מסתובב ועובד) הסיכוי לכך נמוך, אבל בכל זאת, אם תבחר להשתמש בממסר מקם אותו כך שקפיצות מעלה מטה לא תשפענה על המגעים שלו, כלומר שתנועת המגעים לא תהיה מעלה מטה.

בהצלחה, יוסי

פורסם

סובארו טנדר יגררו עם כל רכב סטנדרטי. אני נעלתי את עזיזה שלי (הסובארו טנדר 82) שהיתה לי בבאר-שבע בשיטה הבאה: ריתכתי U של רב בריח מתחת לדוושת הברקס. וכל פעם שעזבתי את האוטו לחצתי ברקס ונעלתי. אפשר לעקוף את זה ע"י חיתוך של צינור ברקס. חוץ מזה, כל פעם הרמתי מכסה מנוע והחלפתי את החוט של הכויל עם חוט של פלג (זה שמוסתר ע"י הפילטר אויר). ככה כשמנסים להניע אז רק צילינדר אחד עובד ועזיזה כמעט מניעה.

במשל למעלה משנה למספר נסיונות גניבה (נמאס לי לספור), עזיזה הושבתה בסדרת תאונות יזומות עם רכבים של גנבים (כן-כן, גם אני עבדתי באיתורן), ולבסוף נתרמה למשתלת ארבל במושב מסלול, למטרות נסיעות שטח כסחיסטיות (השם יקום דמה!!)

פורסם

חברות הביטוח רוצות לקחת מחיר כפול מתושבי באר-שבע, אבל החוק אוסר לשקלל במחיר את מקום-המגורים של הנהג.

רק פרמטרים כמו גיל, ותק, סוג הרכב וכו' קובעים את המחיר.

בפועל, כל תושבי המדינה משלמים יותר ביטוח כדי שתושבי באר-שבע ישלמו מחיר רגיל ולא כפול.

אני מניח שחברות הביטוח משתדלות לבטח מינימום מתושבי באר-שבע, שהרי כל מבוטח נוסף רק גורם להם להפסד...

• תוכן חדש...