Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי להתייעץ איתכם לגבי ניסן אלמרה, מודל 2000 נפח מנוע 1600 סמ"ק גיר ידני.

- האם הרכב אמין ?

- האם הרכב סחיר ?

- איך הרכב הזה מתנהג זריז/כבד בתחילת הנסיע ובמהלכה ?

- מה לגבי צריכת הדלק (עירוני.משולב.בינעירוני) ?

- אם זה סביר לרכוש את הרכב בכ- 3000 ש"ח מתחת למחירון ? (65000 ק"מ , יד ראשונה)

-- ולסיום: האם יש דברים מיוחדים שיש לשים עליהם דגש לפני קניית הרכב ?

תודה, לכל העונים.

פורסם

ניסית להריץ חיפוש? זה היה נותן לך חלק מהתשובות.

אלמרה רכב אמין מאוד.

סחיר, עניין של מזל (תמיד) באופן כללי האלמרה פחות מבוקשת מול יפניות מקבילות, וידני מעט פחות. אבל לדעתי תמיד יהיה מי שיעדיף גיר ידני בגלל היתרונות שלו, כגון חיסכון בדלק.

לגבי איך הרכב מתנהג, קח נסיעת מבחן קצרה ברכב, תתרשם. (לא נהגתי באלמרה ידנית).

השאלה מה אתה מחפש מהרכב מעבר לאמינות. אולי עדיף לך לחשוב על אופציה אחרת מהנה יותר לנהיגה (אם זה פרמטר, אם לא, אז לא) כגון פוקוס ידני (אם תמצא).

גיא

פורסם

כן, כבר ביצעתי חיפוש באתר וזה נתן לי גם מספר תשובות, לשאלות שונות (אחרות).

מעבר לאמינות, אני מחפש באוטו הנאה מהנהיגה באופן מסויים (לא כמו בצרפתית, אבל מסויימת), שהאוטו לא ישמיע קירקושי פלסטיקה ובכלל שיהיה שקט ונעים לנסיעה.

- מישהו יודע לגבי איפה ניתן למצוא מידע על הדגם הספציפי הזה: אלמרה 1.6 ליטר ידנית (GXI) ?

בעיקר מידע על צריכת הדלק...

תודה.

פורסם

kd2 תודה על הלינק, אבל לא כל-כך מצאתי את מבוקשי (זה קצת מסורבל שם) .

אבל תודה בכל זאת לכל העונים.

• 7 שנים מאוחר יותר...
פורסם

ברשותי אלמרה 99' ידנית, הרכב עבר במשפחה ואני מכיר את ההסטוריה שלה מיומה הראשון,

חזרה למה שאני מכיר, רכב יפני פשוט ואמין עם שרשרת במקום רצועת טיימינג, (כמובן שכל רכב, אמינותו תלויה בצורה ניכרת באופן בו הרכב טופל ונשמר ואף מזל.) האוטו לא מתיימר להיות ספורטיבי אך ההמנוע מתנהג טוב וביצועיו לא נופלים בהרבה מרכבים שונים בקטגוריה. 99 כוחות סוס למשקל של כטון, שוב, ספורטיבי הוא לא אך זריז ולא חסר כוח לנסיעות שיגרתיות גם בעומס.

מבחינת צריכת הדלק, תחילה נדהמתי מעט מהפער הגדול מהמקובל בין צריכתה בנסיעות עירוניות לבין נסיעות בין-עירוניות, וכשחיפשתי מעט נתונים על צריכת הדלק ברכב (בנתונים יבשים שמצאתי באתרים בין לאומיים), ראיתי שהם זהים פחות או יותר לשלי.

יש לציין ששלי בימים הקרובים סוגרת 300K , וצריכת הדלק שלה (כמו בנתונים המקוריים ללא פגיעה כלשהי יחד עם הבלאי שניתן לצפות ממנוע שעבר לא מעט) 1:16 בין עירוני 1:10 עירוני.

מיזוג האויר יחסית חלש (בתנאי מזגן תקין, בימי קיץ חמים).

רמת האבזור (GX) גם היא פשוטה ובסיסית (חלונות חשמל מקדימה בלבד).

אגב, ק"מ נמוך (מידי) לא בהכרח בריא כי ניתן להסיק שהרכב עמד ותפס חלודה במקום שהמנוע ירוץ וישמן את עצמו. רכב אמור סך הכול לנסוע ולא לעמוד. זאת דעתי בכול אופן.

אתמול פירסמתי בפורום על תקלה שנתקלתי בה בימים האחרונים, אך מעבר לזה אני יכול לספר רק דברים טובים על האוטו. וממליץ לכל אחד שמחפש רכב מעשי לשימוש יומיומי בתקציב דל, מה שכן תבדוק טוב טוב מה הסיבה שמורידים ממחיר המחירון.

אם יש שאלות נוספות אשמח לענות. בהצלחה, יואל.

פורסם

sound boy'

אתה עונה למישהו ששאל על אלמרה לפני 8 שנים,

ולא נכנס לפורום יותר מ 3 שנים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...