Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ב18K ל100 KM ביום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אשמח לקבל הצעות לרכב זול עם אחזקה הכי זולה שאפשר שיהיה מסוגל לעמוד בכ2500 KM בחודש.(נסיעה מת"א לירושלים יום יום). אני רוצה שאחזקת ארכב תהיה הכי זולה שאפשר, ושיהיה אוטו אמין.

שאר הפרמטרים פחות חשובים, אני לא צריך מכונית מרוץ(למרות שזה נחמד) ולא פאר מיוחד.

חשבתי על DL ועל 323 או פיאסטה, מה דעתכם?

תודה

שחר

:agrue:
פורסם

יכול להיות שכבר כדאי לך דיזל, אבל ב 18 אלף הדבר היחיד שתמצא נורמלי זה סקסו או פליסיה עם המון ק"מ.

DL באמת פתרון לא רע, רק שבאוטומט זה לא האוטו שהייתי בוחר לעלות בו לירושלים כל יום. קח ידני

גם 323, ופיאסטה רכבים עם אמינות בסיסית גבוהה ופשוטים (יחסית) לאחזקה

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בתקציב הנ"ל הייתי ממליץ לך לרכוש סיטרואן סקסו דיזל (ניתן להריץ עליה חיפוש בפורום).

כגילוי נאות אומר שיש אחת ברשות משפחתי וכי אנחנו מאד מרוצים ממנה.

פורסם

בתקציב הנ"ל הייתי ממליץ לך לרכוש סיטרואן סקסו דיזל (ניתן להריץ עליה חיפוש בפורום).

כגילוי נאות אומר שיש אחת ברשות משפחתי וכי אנחנו מאד מרוצים ממנה.מה צריכת הסולר שלה פחות או יותר?

חוץ מהטסט איזה עוד הוצאות נלוות יש על אוטו דיזל שאין לאוטו בנזין?

:agrue:
פורסם

דיאל ידנית זה הרכב הכי אמין בסכום שציינת, הוא יוכל לסבול כל יום ת"א ירושלים בלי בעיות מיוחדות.

חפש אחת עם ק"מ נמוך ככל שתוכל כי על הרכבים האלה מרביצים ק"מ ,בעיתון רוב המודעות 200 - 300 אלף ק"מ...חפש יד פרטית.

פורסם

התקציב שלך מציב אותך בין יפאנית ישנה כגון ה DL לבין מכוניות יותר מודרניות אך קטנות (אירופאיות לרוב).

מבלי להיכנס כרגע למצבן המכאני של המכוניות (אותו תצטרך לקחת בחשבון כי רכב ב 18K שח סביר להניח שידרוש יישור קו כזה או אחר) קיימת עדיפות לכל רכב מודרני עם הזרקת דלק ביחס ל DL שהינה קרבורטור ותצרוכת הדלק שלה מן הסתם גבוה יותר (ובשביל לסבר את האוזן תבין שתצרוכת הדלק של DL 1.6 עם קרבורטור הינה גרועה יותר מצריכת דלק של מכונית מודרנית עם מנוע 1800 ואף 2000 סמ"ק !!!).

קיים פה הימור גדול יחסית ואם אינך מבין מאומה במכוניות זה יכול להיות קריטי. במידה ויש לך את הידע לבדוק ולאבחן את מצב הרכב בצורה טובה, בתקציב הזה כדאי ללכת על מכונית נפוצה כמו ה 205 1400 סמ"ק (לא 1100 !) או סקסו 1400 סמ"ק (לא דיזל ולא 1100 סמ"ק). הם אומנם לא אמינות כמו DL אבל אם תצליח להשיג אקסמפלר שמור מאוד סביר להניח שתהנה ממכונית חסכונית יותר (בשיקלול הסופי).

במקרים אחרים אולי אפילו עדיף ללכת על DL, שהיא אמינה יותר בבסיסה אבל צורכת יותר דלק (בשיקלול הסופי זה יכול להתקזז מול התיקונים ברכב אחר). אם יש 323 מוזרקת בתקציב הזה - גם כן שווה לשקול אותה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מסכים עם הכיוון חשיבה שלך איציק אבל אני דווקא הייתי הולך בכיוון אחר. בתקציב הנ"ל אני הייתי בוחר ברנו טווינגו (כמובן ידנית ולא איזי) מבלי לחשוב פעמיים. 10K ש"ח עלות קניה, וכל השאר ליישור קו וכמובן להשאיר בצד לכל צרה. הטווינגו הרבה יותר נוחה ויפה משאר האופציות שהעלו פה, השנתון לא כ"כ נמוך (שנת 94-95) והיא גם מוזרקת (כלומר אין קרבורטור). כל עוד אתה לא צריך להסיע מעל ל-2 נוסעים אז הרכב תפור עלייך.

ה-DL והפיאסטה לא כ"כ חסכוניות (מהניסיון שלי). אם אתה צריך גם להסיע אנשים אז אני מצטרף לאיציק וממליץ על ה-205. אני לא הייתי הולך על דיזל, בתקציב הנ"ל תוכל לקנות רכבי דיזל שעברו יותר מדיי בחיים שלהם וכמעט כל פעם שאתה נכנס למוסך עם רכב דיזל אתה תצא עם חשבון כמעט כפול לעומת תיקון ברכב בנזין. אם אתה מתעקש על דיזל אז הסקסו דיזל היא האופציה הכי טובה רק בגלל שהיא משנתון הכי גבוה, אבל הסיכויים שתמצא אחת פרטית שאין לה עבר בחברת השכרה או סתם חברה הוא קלוש ביותר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני הייתי ממליץ על פיאסטה 1400 בתקציב שלך ניתן להשיג אחת משנתון לא הכי ישן וגם הרכב די מהנה ככה שבחזרה הביתה לירושלים ניתן לחזור גם דרך נס הרים :wink: .

פורסם

מנסיון עם רנו 5 - אותו מנוע כמו רנו טווינגו - יהיה לה קשה עד קשה מאוד לסחוב את העליות מירושלים כל יום.

הרנו שלי עשתה במשך 3 שנים את העליות האלה 3 פעמים בשבוע - וקשה לי לומר שהאוטו סחב בהנאה.

כמו איציק - ממליץ בחום על 205 1400. למנוע יש מספיק מומנט כדי להחזיק עליה ראויה, והאוטו נפוץ מספיק כדי למצא אחת טובה.

אופציה אחרת ששווה לשקול -

323 ידנית או אפילו טויוטה קורולה מהדגמים הראשונים שיובאו לארץ - אוטו אמין מאוד, יסחוב את העליות ויהיה אפילו מרווח יחסית.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

בתקציב הזה כדאי ללכת על מכונית נפוצה כמו ה 205 1400 סמ"ק (לא 1100 !) או סקסו 1400 סמ"ק (לא דיזל ולא 1100 סמ"ק).

איציק

למה אתה ממליץ דווקא על סקסו 1400 ולא על סקסו דיזל במקרה הזה?

Back to the original - NC again.

פורסם

למה אתה ממליץ דווקא על סקסו 1400 ולא על סקסו דיזל במקרה הזה?

כי למרות שמדובר בדיזל,זה עדיין מנוע מאוד מאוד חלש. ובגלל שהוא גם די קטן, המומנט שלו לא מספיק בכלל כדי לפצות על העדר כ"ס.

ה1400 תהיה עדיפה בגלל זמינות כוח, אמינות [כן כן, המנוע אמין יותר מה1.5 דיזל שיושב בסקסו] וביצועים.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

הסקסו דיזל אף פעם לא הצטיינה בזמינות כח או בביצועים, אלא בחיסכון דלק - ואת זה ידידי, היא עושה מעולה.

הסקסו דיזל שלנו נוסעת ביום כ110 ק"מ מינימום. קנינו אותה עם 140K וכעת היא על 211K ק"מ (האוטו שנת 2000!) והאוטו מאוד אמין. בעיות קטנות פה ושם (רעשי איתות התחילו לאחרונה למשל, מזגן מפשל, אבל זהו פחות או יותר) - אבל האוטו מאוד אמין. כח אין לו בגרוש, אבל הוא חסכוני מאוד.

מי שהכי חשוב לו שאחזקת הרכב תיהיה הכי זולה שיכול להיות ונוסע כזאת כמות של ק"מ - עדיף את הדיזל, למרות העלייה במחיר הסולר.

Back to the original - NC again.

• תוכן חדש...