Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקן בישראל מחייב מזגן

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 6 שעות, Derish כתב:

בספרד לפחות (ואני מאמין שגם בשאר אירופה) אסור להם לעלות על כביש מהיר, ואפילו התנועה בדרכים בינעירוניות צריכה להתבצע בשוליים או בסמוך להם, כמו קטנוע 50 סמ"ק שדורש את אותו רשיון

בארץ למכונית מקטגוריה זו (סוג כלי רכב L7e) מותר לנוע רק בדרכים עירוניות זאת אומרת בתחום שבין התמרורים האלו. אסור לעלות על דרך בינעירונית בכלל.

IMG_20260712_093331.thumb.jpg.24d488151aea0ae86c6c8631b64ee61d.jpg

וכמו שכתבתי מדרש רישון B רגיל ולא פחות.

כנראה שזו עוד סיבה לחוסר הצלחה שלהן בארץ. 

את התצהיר הזה מצאתי מצורף להוראת רישום של אחת המכוניות הסיניות מהסוג הזה ששווקו בישראל.

IMG_20260712_093928.thumb.jpg.cfc8cfbd1e4e3539c377182d0e877c29.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה בעצם ההבדל?

Screenshot_20260712-100354.png

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

טווח נסיעה גדול יותר, בלימת זעזועים יותר טובה, וזה שיש דלתות עם קשת התהפכות (להבדיל מפרופיל האלומיניום שבתמונה שכל מטרתו היא להחזיק את הגג והשמשה).

למיטב ידיעתי, הקלנועיות האלה גם מוגבלות במהירות הרבה מתחת ל-45 קמ"ש. 

פורסם

הסיטרואן אמי זה דבר כל כך חמודי שבא לך למשוך לו בפולקע בלחיים.

רציתי להביא אחד להיכן שאני נמצא.

האם מזגן צריך? כן.

האם חובה? לא יודע, אני תמיד יכול לשים את המאורר הכחול שהיה בשנות ה-80 בארץ

אבל...

צריך רישיון לנהוג בו? אין לי מושג.

הוא צריך לוחית רישוי? לא.

אתה יכול להחנות אותו בכל מקום? כן

אתה יכול להחנות אותו, לפי החוק, על המדרכה? כן

אתה יכול להגיע בעיר לכל מקום? כן

חסכוני שאין דלק? בהחלט

אפילו רדיו אין שם.

אבל יש גרסת "שטח" שזה עיצוב חמוד

Citroën Ami Tries To Look Tough, Ends Up Being Even Cuter

שלא לדבר על העיצוב ה-מ-ט-ו-ר-ף שהם עשו לו, הומאז' לואן שלהם אחרי WW2

Citroen Ami: A Neo-Retro Makeover

• אהבתי 2
  • מצחיק 1

פרנקופיל מושבע!

פורסם

בגרמניה יש את האחות שיצא לי לראות, סופר חמודה.Screenshot_20260713_160818_SamsungBrowser.thumb.jpg.2aa175984a6fc113a1ba28ca9ebc6e5f.jpg

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא רק אותך, אבל זה שהשם בכלל מגיע עם עיצוב כלשהו כבר מוערך. אני אישית מקיא קצת בפנים כל פעם שאני רואה 'רנו אספאס' SUV על הכביש, או את ה'פורד קאפרי' החדשה שנראית כמו ארקנה/BMW X6. זמנים קשים...

• אהבתי 1
פורסם

כי הטופולינו המקוריות ישנות כדי להשתמש בהן כנקודת מוצא לעיצוב רקרו מודרני. והשימוש בשם מולטיפלה ל״צפרדע״ מונע את השימוש בשם לאיזו נגזרת של השראה של ה-600 בעלת 3 שורות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בהחלט מבאס. מה לא יעשו כדי למכור לבומרים את האשלייה שהם עוד צעירים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

טוב מסתבר שפיאט מנסים לחזור בגדול לסגמנט מכוניות זעירות , שבעבר הרחוק הצליח להם בהחלט. 

באירוע שפיאט יזמו ברומא לפני כמה ימים בכותרת: "מיקרו-ניידות"  יצרנית הרכב האיטלקית הציגה גרסאות חדשות של הטופולינו, גרסאות חדשות של ה-TRIS, והציגה טיזר לדגם מולטיפלינה חדש שיושק בקרוב.

פיאט מולטיפלינה החדשה, שתוארה על ידי מנכ"ל פיאט ומנהל השיווק הראשי של סטלנטיס, אוליבייה פרנסואה, כ"חוליה החסרה" בין מיקרוקאר  דו-מושביים למכוניות חשמליות קטנות אמיתיות, היא ההמשך לקונספט הקוואטרולינו שהוצג מוקדם יותר בשנת 2026.

כמו פיאט טופולינו  וסיטרואן אמי – גם המולטיפלינה היא רכב קטן מרובע יחסית , המיועד בעיקר לשימוש עירוני לטווח קצר. עם זאת, מהירות מרבית גבוהה יותר ומקום מספיק לארבעה אנשים אמורים להרחיב את המשיכה שלה מעבר לחידוש גרידא כאשר היא תיחשף.

לדברי פרנסואה: "כיום, רכבי מיקרו-ניידות רלוונטית יותר מתמיד. בשנת 2025 נמכרו ברחבי העולם יותר מ-120 מיליון כלי רכב מיקרו-ניידים - 120 מיליון לעומת 90 מיליון מכוניות רגילות. 

השם "מולטיפלינה" וגודל המונובוקס המעוקל המוצגים בתמונות הקונספט מתייחסים שניהם לפיאט 600 מולטיפלה משנת 1967 -
מכונית שפיאט מתארת כ"רכב העם המקורי" בזכות ההתמקדות שלה במרחב פונקציונלי באריזה קטנה.

מה ההבדל בין המולטיפלינה לטופולינו?

בהשוואה לטופולינו הנוכחי, המולטיפלינה מוסיפה שני מושבים נוספים, מכפילה את קיבולת הנשיאה לארבעה ועושה שימוש ב"ארכיטקטורה הממקסמת את המקום".

אבל כמו הטופולינו, המולטיפלינה עומדת בתקנות L7 לרוכבי אופניים, מה שמאפשר סטנדרטים נמוכים יותר של בטיחות בהשוואה למכוניות קונבנציונליות. על חשבון מגבלות על גודל ומהירות.

עם זאת, בעוד שהטופולינו מוגבל ל-45 קמ"ש בלבד, המולטיפלינה תוכל לנסוע במהירות של עד 88 קמ"ש, מה שהופך אותה לפרקטית יותר לנסיעות מחוץ לערים ומרכזי ערים. נאמר גם שטווח הנהיגה "הורחב" כדי לתמוך בכך - טווח הנסיעה המרבי הנטען של הטופולינו הוא 74 ק"מ בלבד.

באירוע 
פיאט גם חשפה שתי גרסאות טופולינו מהדורות מיוחדות: טופולינו ספורט (!)  -  (בהחלט אל תתרגשו מזה יותר מדי - זו רק חבילת עיצוב) וטופולינו וילברקווין מהדורה שנייה. לדגם זה גג בד נפתח (קצת פחות מתוחכם מזה המותקן ברנו 4 פליין סוד ) ופרטים ייחודיים. בנוסף, דלתות אמיתיות, שלא היו בגרסת הוילברקווין המקורית.

יש גם לוח מחוונים דיגיטלי חדש ומשופר בהרבה, צבע מרכב סטנדרטי שני (וכן ארבעה חדשים לספורט), ומערכת שמע חדשה של Monsterlino - זוג רמקולי בלוטות' מגנטיים זעירים מתוצרת Monster Cable. חיוניים, לדעת פרנסואה, כדי למשוך את הנהגים הצעירים יותר מדור ה-Z.

ועוד חידוש אולי בקנה - 

אוליבייה פרנסואה vnbf"k נראה להוט מאוד לפתח דגם נוסף.

"כולכם יודעים שהחלום שלי הוא טופולינו אבארת'", הוא אמר. "אנחנו עובדים על זה. זה אולי יגיע. אבל כרגע אנחנו מביאים טופולינו ספורט".

fiat-multiplina-concept-front-studio.thumb.webp.51bb727c93dd7b88802ba27d1b239c2c.webp

D_02.thumb.jpg.2bdf8dd19df9179b0ffab1c9fcd61aa6.jpgGRID_D_BIG.thumb.jpg.cf1b33aa49ed5173e70b5a75175f91aa.jpg

fiat-multiplina-presentation-olivier-francois-crop.thumb.webp.04ba19294bca14a07d5b181073cdf686.webp

fiat-tris-dolce-vita-concept.thumb.webp.1ce6da6ded533929a1ab8b884486ab17.webp
fiat-topolino-sport-yellow-side.thumb.webp.a3ec748d266f2147d6405f225829fde6.webpfiat-topolino-sport-yellow-rear.thumb.webp.844ec1adc199f1283448ec0351313014.webpfiat-topolino-sport-blue-front.thumb.webp.966330c3010a0df325e7f25ad015dc5a.webpfiat-topolino-sport-yellow-front.thumb.webp.1579818c2dcb5532e4d054192d1cc11e.webp
עריכה אחרונה על ידי orankohn
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 17.7.2026 בשעה 16:23, Derish כתב:

לא רק אותך, אבל זה שהשם בכלל מגיע עם עיצוב כלשהו כבר מוערך. אני אישית מקיא קצת בפנים כל פעם שאני רואה 'רנו אספאס' SUV על הכביש, או את ה'פורד קאפרי' החדשה שנראית כמו ארקנה/BMW X6. זמנים קשים...

שלא לדבר על המוסטנג החשמלי, שבינו למוסטנג המקורי (מה מקורי - הנוכחי!) אין כלום ושום דבר.

מה שכן, שמות שפעם ייועדו למכונות מזן מסויים והתגלגלו למכוניות מזן אחר לגמרי זו לא המצאה חדשה. אני הרמתי גבה כשיצא לשוק הוואן של פורד, הגאלקסי, כי אני זכרתי פורד אחר לגמרי. כנ"ל גבי האקליפס של מיצובישי שנהיה SUV אחרי שכבר "היה" מכונית קופה.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...