Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחזה לכיריים גז ואינדוקציה ב4 מערכות.
פתיחה:
יש לנו בדירה כיריים גז שקיבלנו כשרכשנו את הדירה, המימדים שלהם הם 70 ס"מ אבל הם יושבים על החיתוך שיש הרגיל של כיריים 60 ס"מ ,( Zanussi ZGU76534XA)
הם מקרטעים: ההצתה האלקטרונית נתקעת על הצתה מדי פעם (מה שגורם לטיק טיק טיק רצוף במשך שעות), הכפתורים קשים, כל הסימונים של הברזים נעלמו מזמן, גזר הדין להחליף.

מערכה א:
נכנסתי לפורום ועברתי על מגוון הפוסטים שהתייעצו בענין, ויצאתי עם מסקנה חותכת, עוברים לאינדוקציה.
מה זה מצריך? טכנאי ניתוק של הגז , וחשמלאי להעביר שקע תלת פאזי לכיריים, מעולה, כבר מתחיל לבדוק איזה כיריים מתאימים, מסתכל בחנויות מתחיל להיסגר על דגמים.

מערכה ב:
רק בעקבות איזה פוסט פה בודק את ארון החשמל שלי ומגלה אני בכלל יושב על חד פאזי (לפי ההסברים פה, אין לי שום מפסק משולש, על כולם כתוב 16 ועל הראשי כתוב 40), מבין שאינדוקציה כנראה לא תהיה ובאין ברירה נשאר בגז, (בלי קשר רק לפני חודש פניתי לחברת הגז בשם וועד הבית והרידו לנו את המחיר כמעט בחצי, ממולץ לכולם).

מערכה ג:
יוצא עם אישתי לבחור כיריים גז בחנויות (האם באמת מחיר לכיריים אירופאיות שווה פי 3), אבל תוך כדי אישתי מגלה איך נראים האינדוקציה, כמה קל לנקות אותם  ושיש אופציה לאינדוקציה חד פאזי, מסקנה אנחנו עוברים לאינדוקציה.

מערכה ד:
חוזר לרשת לחפש אינדוקציה 70 ס"מ חד פאזי, בדרך להזמין ופתאום מגלה שבעוד שחיתוך השיש של כיריים גז הוא 56*48 חיתוך השיש לכיריים אינדוקציה הוא 56*49, למה חברות הכיריים החליטו לעושת את זה??????, כדי לעבור לאינדוקציה אני אזדקק גם לאיש שיש שירחיב את החיתוך בעוד סנטימטר, זה יצריך עוד כמעט אלפיה ועוד תיאום עם עוד בעל מקצוע, חוזרים לגז.

מפה לשם המלצה לכיריים גז 5 להבות 70 ס"מ,  למישהו שמעדיף לא תוצרת גרמניה (יש יתרון לכיריים שעולות פי 3?).
עוד שאלה יש כמה סוגים של חצובות , קטנות מעל הלהבה הספציפית, גדולות מכסות את כל הכיריים, השיטה הראשונה הרבה יותר אסתטית, למה מועילה השיטה השניה?

פורסם (נערך)

אין באמת תוצרת גרמניה בגז.

כל המותגים הגרמניים אתה תגלה שזו מערכת איטלקית, רק הלוגו והעיצוב של הגרמנים.

חד משמעית זה מה שהייתי רוכש (פחות משנה מותג, להקפיד על מערכת איטלקית). בשביל לדעת או שקונים מותג גרמני, או שצריך ללכת פיזית לחנות להרים את החלק שמתחת לפלטה, בכירה הגדולה, ולראות מי היצרן.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

(^ הדור השלישי שבתוכי קיבל צמרמורת ממשפט עם גרמניה וגז. כנראה לא רק אני...)

לי בכלל יש כיריים קרמיות, ואין גז בבית. לא מבין איך מישהו מעדיף אחרת...

כיריים חשמליים (אינדוקציה או קרמיים) באים במידות שונות. חפש משהו שמתאים או אפילו תשקיע בהגדלת החור בשיש. שווה את זה בעייני.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם (נערך)

מידת הגומחה לכיריים איננה סטנדרט מוסכם, לא בגז ולא באינדוקציה. יש טווח גדול של מידות אצל כולן.

פריג׳י צודק במאה אחוז - לא תמצא אף גרמני עם גז בבית (זה די אסור בחוק בערך) - אז אין שום משמעות ל״מותג גרמני״.

אני קונה את הכיריים הכי זולים שנראים בסדר ומחליף פעם בעשור כי אצלנו מכסחים להם את הצורה. 

זה מוצר גנרי ופשוט שסיימו לשכלל את התכנון שלו לפני 30 שנה. אין פה פטנטים, רק שקרים של מחלקת השיווק. קנה מה שמתאים לגומחה ונאה לאישה.

סין, איטליה, פולין, לא משנה כלום. אותו דרעק כולם.

לפני 39 דקות, yuvk כתב:

חפש משהו שמתאים או אפילו תשקיע בהגדלת החור בשיש. שווה את זה בעייני.

אני בעד אינדוקציה בכללי אבל רק אם יש תלת פאזי או מספר קטן של שוכנים בבית (ואז חד פאזי סבבה)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לגבי מוצר גנרי, זה כמעט נכון. ראיתי בסימנס משהו מגניב של מספרים שמשנים את העוצמה בקפיצות קבועות. גימיק נחמד, לא דיל ברייקר.

מאוד ממליץ להימנע מהטימטום של תושבת עצמאית לכל כירה. המסגרת/סטנד של הסירים צריכה להיות משותפת.

אצל דוד שלי התהפך ככה סיר שהונח טיפה על הצד, ורק במזל זה לא נגמר בבית חולים.

פורסם

אצטט מה שרשמתי בעבר על כיריים חד פאזיות

כול החיים הייתי עם כיריים גז ובשנה האחרונה עברנו לכיריים אינדוקציה חד פאזיות. 

הבעיה היחידה איתם, והיא בעיה מהותית היא, שהם לא שומרות על הספק גבוה לאורך זמן. כניראה מנגנון הגנה.  הם יראו לך שהם עובדות בעוצמה הכי גבוהה שיש אבל בפועל אחרי X דקות תהיה ירידה חדה בהספק. תירצה להמשיך לבשל על עוצמה גבוהה? תעבור לכירה שלצידה. 

זאת אומרת אם אמא שלך רגילה לבשל על מחבת אוכל שמצריך טמפרטורה גבוהה ואחידה לאורך זמן - שניצלים, ציפס, שאר מטוגנים, זה יהווה בעיה. 

לשאר הדברים שאינם כאלה- עובד מעולה. 

לי בסוף זה הסתדר בסדר כי זה הכריח אותי לקנות AIR FRYER, והדבר הזה נוח פי כמה מכול פלטת חימום לאוכל שאני מכין. אבל עד שקניתי, זה תסכל אותי מאוד. 

אם עדיין אתה מעוניין באינדוקציה חד פאזית, אני יכול למדוד בכיריים שלי כמה באמת הגודל שלהם והאם הם יכנסו לחיתוך במידות שלך 

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא יודע לגבי חד פאזי.

ניתוק הגז: אצלי זה היה לסגור ברז קטן מאחורי המגירה ולנתק את צינור הגומי. לא הבאתי טכנאי בשביל זה.

לגבי חיתוך בשיש, כשעברתי לאינדוקציה, הגיע המתקין, הוציא מהקופסה ואז הסתבר שחסרים כמה מילימטרים בשביל שיכנס לגומחה. השאיר ככה והלך. מצאתי במדרג בחור שהגיע תוך שעתיים, הרחיב את החור כמה שנדרש ולקח 300 או 400 שקל. רק כדאי לרוקן את המגירות שמתחת, כי זה מאוד מלכלך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אחרי שעברתי מגז לאינדוקציה, לא רואה איך אפשר לחזור לגז. לא חייבים לחתוך את השיש, אפשר לעשות הגבהה, למרות שיש שיגידו שזה פחות אסתטי.

מצד שני, אין לי מושג כמה עוצמה יש לכיריים כאלה בחד פאזי ואם זה אותה רמה של שימושיות כך שאולי שווה לך להישאר עם גז רק בגלל זה.

לגבי תוצרת לכיריים גז, 9 שנים הייתי עם כיריים של חברת king שזה מותג מדבקה סיני שעלו בערך 180 ש"ח ועבדו יפה מאוד. אנחנו מבשלים הרבה. מניח שמשהו דומה עולה היום באזור ה 300 ש"ח. התחילו לעשות את הבעיה שאתה מתאר עם הכפתורים בחודש האחרון, זרקנו אותן כי בדיוק עברנו דירה. לא חושב שיש משמעות לארץ היצור בדבר הזה, תקנה מה שנראה הכי יפה במחיר שמתאים לך. פשוט צריך לא להתחרע עם חומרים חזקים בניקיון כי זה מה שתוקע את הכפתורים ומחרבש את המבערים בסוף. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, hans כתב:

מידת הגומחה לכיריים איננה סטנדרט מוסכם, לא בגז ולא באינדוקציה. יש טווח גדול של מידות אצל כולן.

פריג׳י צודק במאה אחוז - לא תמצא אף גרמני עם גז בבית (זה די אסור בחוק בערך) - אז אין שום משמעות ל״מותג גרמני״.

אני קונה את הכיריים הכי זולים שנראים בסדר ומחליף פעם בעשור כי אצלנו מכסחים להם את הצורה. 

זה מוצר גנרי ופשוט שסיימו לשכלל את התכנון שלו לפני 30 שנה. אין פה פטנטים, רק שקרים של מחלקת השיווק. קנה מה שמתאים לגומחה ונאה לאישה.

סין, איטליה, פולין, לא משנה כלום. אותו דרעק כולם.

אני בעד אינדוקציה בכללי אבל רק אם יש תלת פאזי או מספר קטן של שוכנים בבית (ואז חד פאזי סבבה)

אנחנו 7 נפשות בבית והרבה בישול, נשמע שחד פאזי פחות בשבילנו

לפני 12 דקות, פריג'י כתב:

לגבי מוצר גנרי, זה כמעט נכון. ראיתי בסימנס משהו מגניב של מספרים שמשנים את העוצמה בקפיצות קבועות. גימיק נחמד, לא דיל ברייקר.

מאוד ממליץ להימנע מהטימטום של תושבת עצמאית לכל כירה. המסגרת/סטנד של הסירים צריכה להיות משותפת.

הכריים נראות הרבה פחות מגושמות, מעולם לא הרגשתי חוסר יציבות בגלל החצובות הנפרדות, אולי רק שלא ניתן "לגרור" סיר מאש גדולה לקטנה.

לפני 10 דקות, davemustaine87 כתב:

אצטט מה שרשמתי בעבר על כיריים חד פאזיות

כול החיים הייתי עם כיריים גז ובשנה האחרונה עברנו לכיריים אינדוקציה חד פאזיות. 

הבעיה היחידה איתם, והיא בעיה מהותית היא, שהם לא שומרות על הספק גבוה לאורך זמן. כניראה מנגנון הגנה.  הם יראו לך שהם עובדות בעוצמה הכי גבוהה שיש אבל בפועל אחרי X דקות תהיה ירידה חדה בהספק. תירצה להמשיך לבשל על עוצמה גבוהה? תעבור לכירה שלצידה. 

זאת אומרת אם אמא שלך רגילה לבשל על מחבת אוכל שמצריך טמפרטורה גבוהה ואחידה לאורך זמן - שניצלים, ציפס, שאר מטוגנים, זה יהווה בעיה. 

לשאר הדברים שאינם כאלה- עובד מעולה. 

לי בסוף זה הסתדר בסדר כי זה הכריח אותי לקנות AIR FRYER, והדבר הזה נוח פי כמה מכול פלטת חימום לאוכל שאני מכין. אבל עד שקניתי, זה תסכל אותי מאוד. 

אם עדיין אתה מעוניין באינדוקציה חד פאזית, אני יכול למדוד בכיריים שלי כמה באמת הגודל שלהם והאם הם יכנסו לחיתוך במידות שלך 

אני זוכר את ההערה שלך באחד השרשורים, השפיע על החשיבה

לפני 9 דקות, פינדר כתב:

לא יודע לגבי חד פאזי.

ניתוק הגז: אצלי זה היה לסגור ברז קטן מאחורי המגירה ולנתק את צינור הגומי. לא הבאתי טכנאי בשביל זה.

לגבי חיתוך בשיש, כשעברתי לאינדוקציה, הגיע המתקין, הוציא מהקופסה ואז הסתבר שחסרים כמה מילימטרים בשביל שיכנס לגומחה. השאיר ככה והלך. מצאתי במדרג בחור שהגיע תוך שעתיים, הרחיב את החור כמה שנדרש ולקח 300 או 400 שקל. רק כדאי לרוקן את המגירות שמתחת, כי זה מאוד מלכלך.

400 שקל זה פחות ממה שחשבתי, אבל זה בדיוק ההבדל בין 48 ל49..., אתה מוזמן לפרסם את השם של הבחור, אולי כן נלך על זה אם זה כל המחיר.
לסגור לבד את הגז זה אסור בחוק, וחלק מהתהליך זה לשים פקק על הצינור שימנע אפשרות לדליפה.

לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

אחרי שעברתי מגז לאינדוקציה, לא רואה איך אפשר לחזור לגז. לא חייבים לחתוך את השיש, אפשר לעשות הגבהה, למרות שיש שיגידו שזה פחות אסתטי.

מצד שני, אין לי מושג כמה עוצמה יש לכיריים כאלה בחד פאזי ואם זה אותה רמה של שימושיות כך שאולי שווה לך להישאר עם גז רק בגלל זה.

לגבי תוצרת לכיריים גז, 9 שנים הייתי עם כיריים של חברת king שזה מותג מדבקה סיני שעלו בערך 180 ש"ח ועבדו יפה מאוד. אנחנו מבשלים הרבה. מניח שמשהו דומה עולה היום באזור ה 300 ש"ח. התחילו לעשות את הבעיה שאתה מתאר עם הכפתורים בחודש האחרון, זרקנו אותן כי בדיוק עברנו דירה. לא חושב שיש משמעות לארץ היצור בדבר הזה, תקנה מה שנראה הכי יפה במחיר שמתאים לך. פשוט צריך לא להתחרע עם חומרים חזקים בניקיון כי זה מה שתוקע את הכפתורים ומחרבש את המבערים בסוף. 

משער שזה באמת חומרי הניקוי, אישתי רצחנית בקטע.

עריכה אחרונה על ידי nglancer
פורסם
לפני 8 דקות, nglancer כתב:

משער שזה באמת חומרי הניקוי, אישתי רצחנית בקטע.

אם ככה רק אינדוקציה. כבר שווה להרחיב לתלת פאזי בשביל זה. תאמין לי, חיי המין שלך ישתפרו פלאים וזה יהיה הכמה אלפים הכי טובים שתוציא בחיים שלך.

פורסם

קצת קשה לי להבין למה להשקיע כל כך הרבה בכירת גז חדשה, האחרונה שקניתי בסופר לפני כחצי שנה עלתה 299 ש"ח. כשתתבלה (שריטות, ג'יפה בכוסות המבערים וכו') עוד שנה+ נחליף בזולה חדשה אחרת.

לפני 22 דקות, פריג'י כתב:

מסכים לחלוטין אך זה נהייה נפוץ יותר ויותר בכירות בהן המשטח העליון הוא זכוכית ולא נירוסטה.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

משלוח אתה יכול לחסוך, כיריים זה דבר קטן שנכנס בכל רכב.

התקנה, תצטרכו לשלם בין כה וכה על אינדוקציה (בשביל התלת פאזי) או על גז (טכנאי גז).

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...