Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

@discoTD5 אני מכיר את רשויות המס - אבל מהצד שלי, שעובד הן כשכיר והן כעצמאי, עם חוצץ שנקרא יועץ מס.

הנה רואה חשבון הסביר את ההבדל בין עצמאי לשכיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, discoTD5 כתב:

אני לא מבין, ברצינות, נולדת אתמול? אתה לא מכיר את תשלומי המיסים בישראל? ביטוח לאומי? בריאות

אני לא מבין, ברצינות, נולדת אתמול? אף פעם לא פגשת חרדים?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אפשר לבקש לא לקבל את דמי ההבראה ואז לא משלמים כלום לרשויות המס.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

הנה רואה חשבון

כיון שאני לא רוצה להתהדר בנוצות לא לי, אני לא רואה חשבון.

אני אמנם בעלים של משרד כזה יחד עם רעייתי שהיא יועצת מס אבל ההכשרה שלי אישית היא חשב שכר ומתכנן פרישה.

אגב קחו טיפ בתכנון מס לנשים, מי שלפני לידה יכולה לחלק את ההבראה  לפחות מ25% מהשכר הממוצע במשק בשלושת החודשים / חצי שנה לפני הלידה ואז הסכום מצטרף לשכר החודשי!

והדמי לידה יהיו גבוהים יותר.

• אהבתי 1
פורסם

נראה לי פוט"ש לא מבין מה זה חישוב לפי מדרגות.
אתה משלם אחוז מס הכנסה רק על ההפרש בין המדרגות. (%X עד סכום אחד, %Y מסכום אחד עד סכום שתיים וכן הלאה)
גם ראיתי שביטוח לאומי אותו דבר, עד סביבות 7700 חודשי (שמחושב שנתי) משלמים מופחת.

ואם לא עבדת תקופה אפשר בסוף שנה להגיש גם להם דוח והם יחזירו את הכסף, במידה ושילמת יותר מידי.

יש מחשבונים באתרים של מס הכנסה וביטוח לאומי שאתה יכול להזין את הסכומים בסוף שנה ולראות אם מגיע לך כסף בחזרה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

אני בן 38

השבוע בפעם הראשונה בחיי קיבלתי מכתב מביטוח לאומי

ובו נרשם שהם טעו בחישוב ומגיע לנו 3000 ש"ח יותר ממה שקיבלנו כמענק לידה. הכסף הועבר לחשבון.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 18 שעות, אורי מ. כתב:

אפשר לבקש לא לקבל את דמי ההבראה ואז לא משלמים כלום לרשויות המס.

ומה ייצא לך מזה?

אולי יש אפשרות לדחות חלק מהתשלומים כך שחישוב המס יתחלק על תקופה יותר ארוכה, אבל צריך לבדוק האם החוק מתיר זאת - איני יודע.

חשוב גם האם הבחור ממשיך לעבוד (במקום אחר) או שהוא ללא הכנסות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פחות ‘איך בורחים’, יותר להבין על מה בכלל מסתכלים בתלוש.
זה בדרך כלל חוסך גם עצבים וגם שאלות מיותרות

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם
בתאריך 15.6.2026 בשעה 07:01, sperial כתב:

ומה ייצא לך מזה?

אולי יש אפשרות לדחות חלק מהתשלומים כך שחישוב המס יתחלק על תקופה יותר ארוכה, אבל צריך לבדוק האם החוק מתיר זאת - איני יודע.

חשוב גם האם הבחור ממשיך לעבוד (במקום אחר) או שהוא ללא הכנסות.

אני בעבודה הקודמת, הייתי מבקש דחיה שההבראה תיכנס באוגוסט

כל אוגוסט הייתי בסיקים {30 ימים}

לא היה לי שעות נוספות ולא בונוסים מהמכירה.

המשכורת של אוגוסט הייתה לרוב גבוהה מהמשכורות של שאר חודשי השנה.

לא ירד לי שקל מס הכנסה.

וגם ביטוח לאומי ומס בריאות היה סביר

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

זה בזכות החישוב השנתי

גם אם היית מקבל את דמי ההבראה ביולי ומשלם יותר מס (כי ההכנסה גדלה) זה היה מתקזז בהמשך השנה. ואם לא - יכולת להגיש דוח שנתי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לי ירד פעם ראשונה מזה 20 שנה 800 שקל מס הכנסה...

image.thumb.png.6590fa9085b014d7f5cfffe282e15e3c.png

זה לא הוגן. אני חושב שחייבים לארגן הורדה במשכורת.

לא עבדתי 10 יום?

אני מקבל 400 ליום סבבה?

תוריד לי 4000 שקל

תן לי הבראה 4500 שקל 

הנה אני מבסוט

10 ימים הבראתי את עצמי ראיתי אל בנדי כל היום ואכלתי בון בון.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

הערות הצד מצביעות על חוסר הבנה של מהו מס, כיצד הוא מחושב ולמה הוא נועד. אז, כן יש הרבה השגות על ההתנהלות הכלכלית של המדינה - וזה בא לידי ביטוי מובהק בשרשור הפוליטי. אב לא רשויות המס שודדות, אלא אחרים.

@eladns 800 ש״ח? כן ירבו. תגדיל הכנסות - חלקן יעבור למדינה, אבל בקו התחתון מצבך יישתפר. אני מקנא באלה שמשלמים ״מס יסף״ שמביא את מס ההכנסה השולי שלהם ל-50% (לא כולל בט״ל ושאר ירקות). אלה אנשים שהברוטו שלהם עולה על 60 אש״ח בחודש.

• תוכן חדש...