Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

סרטון מעולה!

מעניין, ממה שאני מכיר בארץ שולחים את נעלי הבלם לגירוד והדבקה של חומר חיכוך "רפידה" חדש, סוג של שיפוץ הנעליים, אבל קפיצים למשל ופחיות - לא מוחלפים. 

החלפת הקיט כולו ועוד בעלות זעומה כל כך? יפה!

לגבי היצרן, כתוב NBK אבל לא כל כך ברור כי יש חברה כזו ששייכת לחברה מלזית שעושה גם את הרפידות של ICER 

https://nesgroup.my/products/brake-parts/nbk-brake-system/

או חברה בשם NiBK שהיא יפנית אבל קיימת בערך אותו מספר שנים כמו הסוזוקי הזה

https://jnbk-brakes.com/home/about-us.html

אז יש מצב שהיצרן זה NBK של רכיבי תעשייה?!

https://www.nbk1560.com/en/

https://www.sbparts.jp/catalogue/481935

מוזר, על האריזה היה כתוב משהו?

אני חושב שמופיע תאריך ייצור משנת 2025, הגיוני?

זה מה שהצ'ט מצא:

ציטוט

(OEM) suppliers that manufacture brake pads for Suzuki vehicles (cars and light trucks) worldwide, here are the main OEM brake-pad manufacturers that supply Suzuki (or its Tier-1 partners) historically and currently:

Nisshinbo Brake (Nisshin Kogyo / Nissin)

Akebono Brake Industry Co., Ltd.

Brembo S.p.A. (through regional partnerships/Tier-1 suppliers)

Advics (Aisin Seiki / Aisin subsidiary/Tier-1 brake supplier)

Sumitomo (incl. Hitachi Astemo / formerly Sumitomo Brake)

TMD Friction (including brands/operations from Mintex/Don/Brembo group acquisitions)

TRW Automotive (now part of ZF Friedrichshafen AG; TRW-branded brake components historically)

JURID / Bosch (Bosch-supplied pads through partnerships in some markets)

EBC (occasionally OEM for specific markets/models via contract manufacturing)

למה בעצם לא שמת חומר סיכה אם מופיע שכן צריך במדריך של דגם V6? 

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

נתחיל עם השאלה על הגירוז - למען האמת זכרתי שהיו נקודות גירוז אבל כשעבדתי לפי הספר לא מצאתי. כשישבתי לערוך את הסרטון והייתי מול מחשב יכולתי לדפדף במידע שיש לי בנוחות, ורק אז ראיתי שההבדל הוא בין 4 צילינדר לוי6, אז אולי יש הבדל במבנה התוף והמארז שלו, אנערף.

לגבי הדבקה אתה צודק, זה גם מה שהציע לי אותו איש מקצוע. העלות מגוחכת. הקרטון היה קרטון של סוזוקי עם מדבקות ומקט. על הנעליים עצמן כתוב NBK SJ021 FF N24

יש תאריך 03-25 (נרכשו באוקטובר 25!)

• אהבתי 1
פורסם

יכול להיות שיש טעות סופר בקטלוג של ה-4 צילינדרים, בכל מקרה היכן שיש נקודות חיכוך לגירוז (נגיעה קטנה, מריחה) בתופים אחוריים, כדאי לתת נגיעה (התנועה של הסנדל בתוך התוף היא מזערית, אבל יש מקרים שהתנועה הקטנה הזו בדיוק מייצרת רעש חיכוך קצר (ציפצוף\שריקה קטנה מאוד) בלחיצה על הבלם (זה רעש של תזוזת הסנדל, הוא לא לאורך כל הבלימה אלא רק בתזוזה הראשונית). בחלק גדול מהמקרים הרעש הוא דווקא שהרכב עומד סטטית ולוחצים על דוושת הבלם.

לפני כמה שנים טובות כשהחלפתי משאבות אחוריות באוטו הקודם שלי (ברלינגו M59) שמתי מריחה קטנה של גריז נחושת לייתר בטחון (יש נקודות גירוז ייעודיות גם שם...) - וכמובן ניקיון יסודי זה תמיד דבר מומלץ בבלמי תוף שנוטים לאגור את האבק רפידות. 

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מרחתי גריז כשהתחילו הצפצופים בעבר, וזה לא פתר את העניין ולבסוף יצר אבקת נחושת במכלול, אז ויתרתי הפעם גם מהסיבה הזו.

לדעתי הצפצוף נוסע מהמגע של חומר הבלימה עם התוף ולא מהתזוזה.

פורסם
לפני 40 דקות, EliC25 כתב:

אני מרחתי גריז כשהתחילו הצפצופים בעבר, וזה לא פתר את העניין ולבסוף יצר אבקת נחושת במכלול, אז ויתרתי הפעם גם מהסיבה הזו.

לדעתי הצפצוף נוסע מהמגע של חומר הבלימה עם התוף ולא מהתזוזה.

נכון, כי במקרה שלך הרעש היה מהחיכוך בין התוף לנעלי בלם. יש רעש נובע גם מהחיכוך של נעלי הבלם בתושבת עצמה, היכן שיש נקודות גירוז (ושוב, לא ממלאים שם גריז, מורחים נגיעה עם האצבע, שכבה קטנה מאוד עד מיקרונית).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, EliC25 כתב:

אז ניגשתי לעבודה, שכללה קצת תסכול בחלק של פירוק התוף אבל משם והלאה הכל הלך חלק.

שאפו, ובכל זאת, זו עבודה שנחשבת בטיחותית מהמעלה הראשונה וקצת יותר מורכבת מהחלפת רפידות בבלמי דיסק קדמיים שמאוד לא הייתי ממליץ לאף אדם  ללא הסמכה,ניסיון וידע מקדים בתחום ואף השגחה צמודה לבצע לבד במיוחד אם זו הפעם הראשונה שלו.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם
לפני שעה, Camaro 92 כתב:

שאפו, ובכל זאת, זו עבודה שנחשבת בטיחותית מהמעלה הראשונה וקצת יותר מורכבת מהחלפת רפידות בבלמי דיסק קדמיים שמאוד לא הייתי ממליץ לאף אדם  ללא הסמכה,ניסיון וידע מקדים בתחום ואף השגחה צמודה לבצע לבד במיוחד אם זו הפעם הראשונה שלו.

מסכים במאה אחוז. העמדה שלי בנוגע לעבודה עצמאית בכל אופן היא שאם מישהו מספיק חסר מודעות כדי לעשות עבודה שאין לו הידע או הכישורים לעשות אותה - אז לפחות שיהיה ידע זמין באינטרנט כדי לעזור לו לבצע אותה בצורה נכונה.

זה מתברר גם כנכון, לאור כמות הפוסטים שיש לנו בקבוצת הפייסבוק של אנשים ששואלים שאלות באמצע עבודה מהן ניכר שהם לא עשו שיעורי בית ולא ראו סרטון אחד של החלפת החלק (נפוץ מאוד שאינם מצטיידים בכלים יעודיים כמו מפתח פילטרים להחלפת שמן, או מכווץ קאליפר להחלפת בלמים, או שאינם יודעים שקאליפר אחורי מסתובב תוך כדי הלחיצה)

לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

נכון, כי במקרה שלך הרעש היה מהחיכוך בין התוף לנעלי בלם. יש רעש נובע גם מהחיכוך של נעלי הבלם בתושבת עצמה, היכן שיש נקודות גירוז (ושוב, לא ממלאים שם גריז, מורחים נגיעה עם האצבע, שכבה קטנה מאוד עד מיקרונית).

נכון, כפי שאמרתי זה מה שעשיתי בהתחלה.

ניתן להתרשם מהכמות - שכבה דקה מאוד.

וכמובן בתגובות בפלטפורמות מסוימות קיללו אותי בלי הפסקה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...