Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

לקראת לידת הילד הרביעי ולכן מחפש לקנות רכב בעל 7 מקומות.

עיקר הנסיעה שלי היא בעיר לפזר את הילדים ולקניות, נסיעות של קילומטרים בודדים.

פעם בשבועיים שלוש אני יוצא מהעיר עם נסיעות של 50-80 ק"מ.

התקציב שלי הוא 20,000 ש"ח.

לאור הנתונים אני מתלבט בין מאזדה 5 או קיה קארנס, או רנו גרנד סניק, שנתונים 2011-2014 בערך, כולם בנזין.

קשקאי +2 גם אופציה.

האם צריך להוריד מהפרק את הניסאן והרנו בגלל הגיר הרציף שיכול להיות בעייתי.

תודה רבה.

פורסם

בתקציב כזה אתה תרכוש בעיקר צרות של מישהו אחר.

היחיד שהייתי רוכש בתקציב כזה זאת המאזדה 5. אבל אין ערובה לכך שלא יהיו לך הוצאות תיקונים רבות ולא זולות. גם אם הרכב אמין בבסיסו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

תקציב מאוד מאוד גבולי לרכב 7 מושבים.

זה כמו רכב רגיל ב 8000-10,000 ש"ח. כמו שנכתב קודם, זה בד"כ צרות של מישהו אחר.

בד"כ הרכבים האלו נמכרים כי המוכר הבין שכבר אין טעם להחזיק בהם מרוב בעיות וצרות.

ההגיון הבסיסי הוא שמי שקנה את הרכב מלכתחילה לרוב ימשיך עם הרכב ככל והוא תקין.

העצה הקלה היא להגדיל את התקציב. בודאי כשכנראה הצורך שלך ברכב הזה אינו לשנה שנתיים.

אתה עלול לגלות שרכב ב 20 יעלה לך בסוף יותר מרכב ב 40.

אם אין ברירה אז קנה את הרכב הכי מתוחזק שתמצא ושאינו ממודל מועד לפורענות.

תבדוק היטב עניינים כמו תוקף טסט צמיגים ומצבר. זו חבילה משולשת שטיפול בה מגיע לאחוזים משמעותיים מהרכב.

תבדוק היטב כמה זמן הבעלים הנוכחי מחזיק ברכב. ואם זה שנה שנתיים אז מוטב לוותר. כי כנראה הבין שזו צרה צרורה. 

לגופו של עניין יש את הצמד עם 6 המושבים:

פיאט מולטיפלה והונדה FR-V. 

אני לא ממש מכיר אבל שמעתי עליהם דברים טובים לגבי האמינות. לפחות לחלק מהגרסאות.

לדדעתי הפיאט מגיעה גם בידני.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • רעיון טוב! 1
פורסם

המולטיפלה מגיעה בידני בלבד והיא לא רלוונטית - שרדו מעט מאד כאלה ויש בעיית זמינות חלפים (קוסמטיים בעיקר)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

במגבלות התקציב והשנתון, המאזדה 5 *לא* יותר אמינה מהשאר. אתה צריך מזל עם רכב שמור, בלי קשר לסמל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ל-F-RV ולמאזדה 5 יש שרשרת. אבל ברמת הבלאי שתרכוש יש מצב שאפילו השרשרת תצטרך החלפה.

סליחה שאני קצת בוטה אבל כדאי מאד שתצא מהסרט שאתה חי בו. רכב 7 מקומות ב-20000 ש"ח יעשה לך רק צרות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

שכן שלי קנה ב 10 מאזדה 5 צורה ישנה ומרוצה מאוד, ב 20 ייכנס לך אפילו צורה של 2011

במאמץ נכון לדעתי אפשר בעז''ה למצוא שמורה, רק רצוי לקנות ב 15 ולשים כמה שקלים בצד ליישור קו.

אם תמצא כזה רכב שעשו לו גיר בעבר יכול להיות יתרון.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 10 שעות, gili23 כתב:

ידוע לכם לאיזה מהרכבים הנ"ל כולל fr-v יש שרשרת טיימינג?

אני לא רוצה להיות נחרץ כמו zvit אבל זו שאלה שמעידה על הסתכלות שגויה

מה משתמע ממנה? שתמצא רכב מהרכבים הנל במצב מתקבל על הדעת ותפסול אותו על כך שיש בו רצועה ולא שרשרת....

אתה לא שם. אם תמצא משהו סביר ב 20 תקנה.

בסוף זה תקציב שמצריך סבלנות, ידע והמון המון המון מזל.

פורסם
לפני 8 שעות, PASHUT כתב:

שכן שלי קנה ב 10 מאזדה 5 צורה ישנה ומרוצה מאוד, ב 20 ייכנס לך אפילו צורה של 2011

במאמץ נכון לדעתי אפשר בעז''ה למצוא שמורה, רק רצוי לקנות ב 15 ולשים כמה שקלים בצד ליישור קו.

אם תמצא כזה רכב שעשו לו גיר בעבר יכול להיות יתרון.

לשכן שלך יש הרבה מזל. אני מכיר לפחות שתי מאזדות 5 מאזור השנתונים/מחירים האלה שפשוט היו בור ללא תחתית,

ובשתיהן היה מעורב בדרך גם שיפוץ גיר. זה לא שהמאזדה הזאת גרועה, פשוט אין אחת כזאת שמורה בגיל/מחיר הזה חוץ מניסים.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 38 דקות, hans כתב:

ם שיפוץ גיר.

דוד שלי החזיק 10 שנים כזו מ 150 ק''מ עד בערך 350 ק''מ

במהלך עשה מנוע אחד ושני גירים... אבל בשקלול מחיר היה לו שווה בסה''כ (קנה בזול והחליף במוסך טוב וזול)

לאחרונה מכר אותה ב 7K עם רדיאטור חדש (המקורי החזיק מעל ל 300) וק''מ בשמיים.. אבל תקינה

• רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם

יש הבדל גדול בין להחזיק רכב כזה לבין לקנות כזה.

יש רכבי 7 מושבים ישנים עם ק"מ גבוהה שהמחירון שלהם 15-20 שמספקים את הסחורה ומפגינים אמינות סבירה. אבל הבעלים שלהם ממשיכים איתם ולא מוכרים אותם. 

הרכבים שנמכרים זה בד"כ הפחות מוצלחים.

הרי למה למכור רכב כזה אם הוא סבבה? יש סיבות:

התעשרות ורכישה של רכב חדש

רכב מהעבודה

תחבצ

ילד גדל ואפשר לעבור לרכב של 5 מושבים

מישהו שקנה את הרכב מזמן ויש לו הרגל של להחזיק רכב הרבה שנים וכעת החליט למכור.

ועוד ועוד ועוד.

אבל ההסבר הפשוט והנפוץ ביותר הוא שהרכב התחיל לעשות צרות והמוכר משדרג למשהו ב 40-50 אלף. ואז הקונה יורש צרות של מישהו אחר.

זה ב"כ המצב.

20,000 ל 7 מושבים זה תקציב גבולי ממש ממש.

פורסם
לפני 3 שעות, razi_pazi כתב:

ילד גדל ואפשר לעבור לרכב של 5 מושבים

זו הסיבה.

הדוד, המוכר, היה הוגן, החליף רדיאטור חדש ואחרי שהכל היה חלק, מכר ב 7 לקונה מרוצה (הוא עבר לטויוטה רובוטית חסכונית..)

משתדל לעזור

פורסם
לפני 31 דקות, razi_pazi כתב:

מצויין.

כן אבל עם קצת סבלנות ואנטואיציה נכונה אפשר למצוא עוד אחת כזו..

אבל מצריך זהירות מירבית.

אישית הרכב הטוב ביותר שהיה לי ומיצר שמכרתי אותו היה פאביה דיזל 1.9 עם 400K וקניתי מבנ''א מבוגר שידע איך לשמור עליה כראוי, פשוט פתחתי מכסה ראיתי שמן מים תקין מנוע עם צליל בריא (ללא ריח סולר כלל! אגזוז נקי! ) וישר העברתי בעלות..

נסעתי איתה לכל הארץ 0 תקלות דלק 1.16 ולמעט פולי אלטרנטור שהרעיש ומסרק הגה פעם אחת.. (לא פתחתי מכסה 8 חודשים)

בכל אופן הטיפ שלי לפות''ש- תמצא רכב ראוי עם מוכר שנראה הגון, קח איתך מישו שמבין טוב במכוניות ותתקדם.

לא סוחר בשום אופן!!!

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...