Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, מיץ פטל כתב:

פרטי? עניין אחר.

פרטי.

תודה לכולם !

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
  • תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ברוב הרכבים לא ממש אפשרי לרתום כיסא במושב האמצעי, הכיסא בטיחות כמעט תמיד רחב יותר ממרווח החגורות ואז מי שיושב ליד לא יכול להגיע לאבזם של החגורה.

עריכה אחרונה על ידי daniel204
  • רעיון טוב! 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

חצי שנה זה לא הרבה זמן. לא יודע איך אצל אחרים אבל בילד השלישי כבר אין לי כוחות לצאת מהבית, לפחות לא בהתחלה.

האם הנסיעה בהרכב מלא היא בתדירות גבוהה?

אבל הייתי בודק אם אפשר לסיים את החוזה לפני הזמן אם תרצה לעשות חוזה חדש עם חברת הליסינג יכול להיות שיבואו לקראתך. ולבדוק לא עולה כסף.

פורסם

המוטו שלי שרכב זה מותרות ואביזר נוחות וכזה הוא צריך להיות נוח.

גם אם תמצא דרך לדחוס את כולם לרכב זה יהיה סיוט.

אם הרכב משמש אתכם כרכב משפחתי ולא רק פעם ב... תחליף כבר עכשיו בנחת לא תוכל למשוך עם זה יותר מדאי זמן.

אם היו רכבי 7 מקומות במחירים נורמליים הייתי ממליץ לך לעבור לכזה, אבל ההפרשים גדולים מאוד.

אם רק נוחות חשובה לך סיטרואן ספייסטורר - אבל זה נשמע כמו קללה למי שבא מטויוטה חח

פורסם (נערך)

בוקר טוב !

הלכתי לנסות להכניס את המושבים פיזית לרכב. החדשות הטובות הן שמבחינת רוחב הכל נכנס מצד לצד והדלתות נסגרות בלי להידפק על הכסאות. 

הניסוי היה בחושך, כך שהתמונות לא משהו, אם לא מאמינים, אצרף בכל זאת... :-) 

הבוסטר חייב לשבת באמצע, והאתגר הוא הגישה לאבזמי החגירה, והבליטה בדופן המושב שגורמת לכיסא הבטיחות לעמוד באלכסון. הפתרון שלי הוא להניח את הבוסטר האמצעי על חתיכת מזרון קשיח ודק שיוצר מעין "מדרגה" בצד של כיסא הבטיחות.

זה מאפשר לכיסא הבטיחות שמאחורי הנהג להיצמד לדלת ולעמוד ישר לגמרי כשהוא מעוגן חזק.

בצד השני, הדונה יושבת מצוין גם בלי "מדרגה".

מה שמשאיר את המושב הזה נוח – כשהדונה לא באוטו, מישהו יכול לשבת שם בצורה נורמלית.

כדי לפתור את החגירה אני שוקל מאריכי חגורה לאבזמים שקבורים – מישהו מכיר דגם בטיחותי ?

אפשר גם להחליף את הכיסא והבוסטר בשני כיסאות בטיחות צרים שיהיו מעוגנים קבוע בחגורות המקוריות.

הפתרון האמיתי כאן הוא המזרון הקשיח, שמאפשר לכיסאות להיצמד לדלתות ולעמוד ישר לגמרי למרות הבליטות במושב. ברגע שהם מקובעים, הרבה יותר קל לחגור את הילדים עם הרתמות הפנימיות של הכיסא וזה כבר לא קשור לאבזמים הקבורים של הרכב. במצב כזה אצטרך מאריך חגורה רק ל'דונה', ושם זה לא משנה את מסלול החגורה ולא נוגע בגוף הילד.

השאלה היא האם המזרון הזה משנה משהו מבחינת בטיחות? מבחינתי, ברגע שאני יודע שפיזית אפשר להכניס את שלושתם מאחורה, זה כבר חצי פתרון. כשאגיע לגשר פשוט אלך לחנות ואנסה להכניס שני מושבי בטיחות צרים כדי לוודא שזה נסגר כמו שצריך ונשאר מקום ל'דונה'. מה דעתכם?

לגבי השאלות למה לא להחליף רכב – מדובר ביאריס 2013 היברידית בעסקת ליסינג מחברה משפחתית בשכונה שאני סומך עליה בעיניים עצומות, למרות שכל שאר הצי שלו חדש לגמרי (2020 ומעלה), הרכב הספציפי הזה הגיע אליו במקרה וקיבלתי עליו תנאים ומחיר שפשוט אין בשוק:

הגבלה של 30 אלף קילומטר בשנה (אני נוסע 25+), שקט נפשי ממוסכים ושירות עד הבית. בגלל שאני עולה על מדרכות ליד הבית ונכנס קצת לשבילים, נוח לי עם רכב שאני לא צריך לרעוד בו מכל שריטה בתחתית. ובאופן אישי, לא מרגיש לי כל כך צורך ברכב חדיש יותר.

מבחינת התנהלות עם הילדים, ביומיום אני נוסע לעבודה לבד. האיסוף והפיזור הם נסיעות קצרות, וגם כשהתינוק החדש יצטרף לסבב הפיזורים, לא בטוח שכל השלושה יהיו באוטו בו-זמנית, כי אחד הגנים ממש קרוב. והליסינג כבר יהיה לקראת סיום.

בערך פעם בשבוע אנחנו נוסעים מחוץ לעיר (חיפה - מרכז) בהרכב מלא, ואם כולם נכנסים מאחור והאישה מקדימה – הכל סבבה. אם יהיה צורך נקודתי שהיא תשב מאחור, פשוט נפרק את הבוסטר מהאמצע ונעביר אותו לקדימה. סחבק לא עצלן בכלל.

גם נושא המקום בבגאז' מסתדר: היום נכנסים שם טיולון ומזוודה. עד הלידה, הילד בן השנתיים כבר יספיק להיפרד מהטיולון, כי בכ מצב אני לא נסחב עם שני עגלות, אז יתפנה לי המון מקום בבגאז' כי לא אצטרך לסחוב עגלה גדולה. בסוף, היכולת לחנות ולפרסס בקלות עם אוטו קטן בעיר שווה לי את ה"טטריס" הזה.

מה דעתכם ?

נ.ב. בבקשה תגידו שאני נורמלי...

עריכה אחרונה על ידי M H
  • מעניין 1
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

@yd b-4 בישראל רכב זה ממש לא מותרות. עם תחבורה ציבורית שפועל חמישה וחצי ימים בשבוע, וגם זה חצי קלאצ׳ רכב הוא צורך בסיסי.

עם זאת, רכב צריך להתאים לצרכים. יאריס יכולה להתאים למשפחה עם 3 ילדים אחרי שנגמלו ממושבי הבטיחות, וגם זה קשה. אבל, פות״ש, משיקטלי נוחות ובטיחות השתדל למצוא רכב מתאים למשפחה הגדלה. גידול ילדים זה עניין יקר, תשקיע ברכב מתאים כדי שלא כל נסיעה תהיה עינוי, ובעיקר למען הבטיחות.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם
לפני שעתיים, M H כתב:

מה דעתכם ?

נשמע כמו עינוי. אני טסתי להחליף נירו מרווח בהרבה מיאריס ועם מרווח גילאים קצת יותר גדול משלך, כי כל הטענת ילדים היתה כמו מבצע צבאי.

ופתאום חורף ואתה עושה את זה בגשם, משאיר שני ילדים מאחורה כדי שלא ירטבו ונאבק באבזמי חגורות שבדיוק באותו רגע לא נכנסים.

אישית לא מרכיב אביזרי בטיחות מפוקפקים כמו מאריכים או כל קומבינה אחרת גם תמורת שלום.

אני כבר לא בשוק המושבים, אם אני במקומך אז חורש עכשיו את אפשרויות המושבים הצרים ואם לא אז מתקדם להחלפת רכב.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

נשמע שאתה ממש להוט להיות העבד של הרכב.

לתומי חשבתי שרכב זה כלי שאמור לשמש אותי ואת הצרכים שלי. מרים ידיים.

• מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 5 שעות, yd b-4 כתב:

המוטו שלי שרכב זה מותרות

ראסמי צודק.

הרי בתקופתנו גידלו משפחות של 5,6,7 נפשות בלי בעיה וכל מה שהיה לנו זה פיאט 127 שאיתה הגענו אפילו לאילת ולטבריה.

לא מבין מה הבחור מתלונן על יאריס מפנקת עם מזגן וסה"כ 3 ילדים קטנים. 

(נאמר בצחוק/ציניות :-) )

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 21 דקות, hans כתב:

נשמע שאתה ממש להוט להיות העבד של הרכב.

לתומי חשבתי שרכב זה כלי שאמור לשמש אותי ואת הצרכים שלי. מרים ידיים.

הוא לא להוט להיות העבד של הרכב. הוא להוט לא להיכנס להוצאות מיותרות. אתה יודע מה תהיה העלות עבור פות"ש לצאת מחוזה הליסינג חצי שנה לפני הסוף? אתה תשלם לו את ההפרש? הרי ברור שאילו היה מליין שעלויות של רכב זה גרושים בשבילו, היה פשוט קונה אוטו גדול גם בלי להתייעץ.

• אהבתי 1
פורסם

לגבי גישור בין הפרשי גבהים וכו וכו - אני יודע שאפשר מגבת מגולגלת היטב, אני חושב שאפשר גם נודלים של בריכה, לחתוך אותם לאורך הרצוי וכו.

העיקרון זה לא לייצר משהו שיזוז בעומס, לפחות לא משמעותית. כלומר, אם אתה מחבר את הכסא, נשען עליו עם המשקל שלך בבת אחת ומושך אותו בפתאומיות קדימה - שיזוז , יטה, ישקע וכו כמה שפחות.

אני השארתי ברכב ילד בבוסטר שהיה מחובר קבוע עם חגורה והילד היה משתחל לחגורה. לידו היו שני גרקו מיי פיט , שחגרתי בהם ילדים בחגירה פנימית.

כשהייתי צריך איזה מבוגר זה היה סיוט לנתק את החגורה ובעיקר לחבר אותה מחדש... אבל סחבנו ככה.

פורסם

ההוצאה לא מיותרת בכלל.

שלם את קנס היציאה ותקנה רכב גדול.

הכלי הנוכחי לא מתאים למשימה הנדרשת. כאילוץ חד פעמי לנסיעה בודדת אולי אפשר, אבל לא יותר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 30 דקות, chrono כתב:

הוא לא להוט להיות העבד של הרכב. הוא להוט לא להיכנס להוצאות מיותרות. 

הוא החליט לעשות עוד ילד. מאותו רגע הוא התחייב להוצאות גדולות - ולטובת שלום משפחתו שיוציא כמה שנדרש. מבחינה זו רכב מתאים אינו שונה ממיטה או, אפילו, חדר נוסף בדירה.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, M H כתב:

נ.ב. בבקשה תגידו שאני נורמלי...

על מה? 

על זה שב-6 בבוקר אתה כבר אחרי בדיקה של מה נכנס ומה לא + לכתוב מגילה שלקח לי חצי שעה לקרוא אותה? (עם הפסקות - ADHD) 

לפני 3 שעות, M H כתב:

בערך פעם בשבוע אנחנו נוסעים מחוץ לעיר (חיפה - מרכז) בהרכב מלא, ואם כולם נכנסים מאחור והאישה מקדימה – הכל סבבה. אם יהיה צורך נקודתי שהיא תשב מאחור, פשוט נפרק את הבוסטר מהאמצע ונעביר אותו לקדימה. סחבק לא עצלן בכלל.

פעם בשבוע חיפה מרכז ואז חזור זה בעצם 2 נסיעות שבועיות ולא קצרות בכלל. 

אבל עדיין בגלל שזה לא כל יום אני חושב שאין סיבה שתחליף עכשיו את הרכב, תמשיך איתו, וכשתגיע לגשר - תחצה אותו. 

אם יתברר שזה ממש לא נוח, 4 נסיעות כאלו עד שתמצא איך להחליף את הרכב - לאנשים לא מפונקים זה לא נורא. 

• אהבתי 2

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

אני רק רוצה לשים דגש למי שפספס בטעות וראה שמדובר ב"יאריס ליסינג" ותהה לעצמו שכנראה מדובר ברכב בן 3.

מדובר ברכב בן 13 (הרכב מודל 2013), לא רק שהוא יותר קטן מהיאריסים האחרונות אלא ששידרוג הרכב הזה יביא בתוכו לא רק רכב מרווח יותר אלא בסבירות גבוהה ביותר גם רכב בטיחותי יותר.

לדעתי - לדחות את הקץ זה...רק לדחות את הקץ. זה לא משנה אם אפשר להסתדר יום או חודש או חודשיים עם יאריס, בטווח הנראה (מאוד) לעין הרכב הזה צריך להיות מוחלף.

מאחר ומדובר ב"עסקת ליסינג מחברה משפחתית בשכונה שאני סומך עליה בעיניים עצומות" אני ממליץ לפנות אליהם ולשאול אם ניתן לשדרג את הרכב הנוכחי טרום סיום העסקה במשהו יותר מרווח (כמו שכבר ציינת: אוריס\פריוס).

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...