Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, ברווז כתב:

הבחור מבקש משהו אמין, ואתה מביא לו הצעה שיש לגביה אשכרה שירשור שלם כולל דוגמאות אמיתיות, הזויות ומצחיקות ככל שיהיו, של למה לא לקנות צרפתיה???

הומור זה תמיד דבר טוב.

אבל הומור בצד, או אולי דווקא בגלל ההומור והסטיגמה, כשהייתי סטודנט, יחסית לקראת סיום, נאלצתי להחליף רכב. במהלך החיפושים נתקלתי ברנו מגאן קופה ידנית 2014 (השנה הייתה 2019 בזמנו) עם כ60 אלף קילומטר על השעון. כל זה בתקציב של פותח השרשור. הרכב היה איתי חמש שנים ויותר מ-50,000 קילומטר, הרכב שירת אותי נאמנה עם אמינות יחסית טובה ומעולם לא היה לי במהלך התקופה תקלה משביתה ברכב. החלופה ששקלתי בזמנו הייתה הונדה מאותו שנתון גיר וקילומטר. ההונדה עלתה פי 3, אמרתי לעצמי בעת הקניה, מה יש לי להפסיד, שם את ההפרש בצד, לא סביר שהתיקונים יאכלו את ההפרש וכך היה, עלות האחזקה לגמרי הייתה בקנה אחד עם הרכב הקודם שהיה לי, גם כן הונדה סיוויק ידנית, המחליפה אגב של הרנו, אירופאית גם כן.

אז תמשיכו לצחוק ולחשוש עם חיוכים של … ותמשיכו לנהוג בפחיות קוריאניות ישנות צפופות ורועשות במחיר מופקע ותמשיכו להשאיר לי אירופאיות משובחות כחדשות במחירים של כ 10-30% מעלותם בתור חדשות. אתם תמשיכו לחשוב שאתם חכמים גדולים ואני אמשיך להנות מכל רגע ברכב 20 רמות מעל כל מה שאי פעם תנהגו בו עם המנטליות העלובה שלכם.

עריכה אחרונה על ידי Nico62
  • מבאס 1
פורסם

אבל בתקציב של פותח השירשור אין רנו בת 5 ובטח לא עם 60 אלף. הוא יקנה רכב ישן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 דקות, yulianx כתב:

אבל בתקציב של פותח השירשור אין רנו בת 5 ובטח לא עם 60 אלף. הוא יקנה רכב ישן.

אם היית קורא יותר ביסודיות את ההודעה שלי היית רואה שכתבתי שאת הרכב המדובר קניתי (אחרי מו״מ) בתקציב של פותח השרשור וגם מכרתי בכחצי ממנו. לא אתחיל לחפש בלוחות עכשיו  עבור אנשים צרי אופקים שמזלזלים במי שבא לעזור להם ללא תמורה, אבל אני בטוח שאם מחפשים טוב, אפשר למצוא מציאות ממוכרים טובים שרק מחכים לקונה שישים הצעה ראויה ויקח את הרכב.

פורסם

אופס - הספלאש, וגם הסוויפט החל מ-2011, מצויידים במנוע 1.2 ליטר ובתיבה פלנטרית 4 מהירויות, מערכת ההנעה של שני הדגמים האוטומטיים זהה, מבחינת הגוף הספלאש קצת יותר קצר.

הדגמים נחשבים אמינים - ככל שאפשר לדבר על רכבים בני 13-15.

אגב, @PASHUT - היתה לי SX4 שהגיעה לגיל 12 וכ-185,000 ק״מ כשהתקלה היחידה היתה איזה שסתום במערכת המתזים בשווי 10 ש״ח. ירדה מהכביש בגלל תאונה. לעומת זאת הסויפט שהיה לי סבל מבעיה בממיר הקטליטי שהסתדרה רק אחרי שהוחלף לממיר מקורי משופץ. אבל לדברי המוסכניק היה מדובר בתקלה לא אופיינית לדגם.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמות ה SX4 שמתחממות זה לא שגרתי ביחס לרכבים אחרים בלוח יד 2 ולכן הסטיגמה.

מזכיר את הליאנה שיש שיאמרו אמינה מאוד ויש שיספרו לך על התחממות.

@sperialהתכוונתי לסוויפט 2010 עם מנוע 1500

משתדל לעזור

פורסם

משפחת מנוע ה-M12A התחיל בליאנה והתפתחה בליאנה, בSX4, בקרוסאובר ובויטארה.

@PASHUT באיזה גיל/נסועה מופיעה ההתחממות, והאם מדובר ברכבים שטופלו כראוי?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני מכיר אישית מישהו עם sx4 יד 1 שהתחמם לו המנוע. רכב מטופל ושמור.

• מבאס 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, sperial כתב:

באיזה גיל/נסועה מופיעה ההתחממות, והאם מדובר ברכבים שטופלו כראוי?

לדעתי כן לא מסתבר שכולם בתחזוקת שבר

בעיקר 2008 עד 2011

אני חושב שב 2012 הוסיפו כ''ס למנוע אולי שיפרו בו משהו לך תדע..

ה 2012 מתומחר דיי גבוה ושומר ערך יפה. בעיקר ההאצבק.

לפני 34 דקות, sperial כתב:

משפחת מנוע ה-M12A התחיל בליאנה והתפתחה בליאנה, בSX4, בקרוסאובר ובויטארה.

מעניין שגם על הבלנו הישנות [כנראה מנוע אחר לפי דבריך, הדור שלפני הליאנה] שהיו סוס עבודה אמיתי, היה יכול פתאום ראש מנוע לשבוק באמצע החיים

[היתה לי אחת כזו שהתחממה מעט ולא רציתי להתעסק מכרתי לאיזה בחור נחמד שהחליף לה רדיאטור ונסע אח''כ לאילת.. מודל 1998..]

אבל חבר טוב שלי היה לו ליאנה הרבה שנים חדש מהחברה 2007 סדאן, והיה מרוצה ממנה מאוד לאורך התקופה.

לפני שעתיים, sperial כתב:

ממיר הקטליטי שהסתדרה רק אחרי שהוחלף לממיר מקורי משופץ. אבל לדברי המוסכניק היה מדובר בתקלה לא אופיינית לדגם

מעניין שמעתי לאחרונה על מישהו שהלך ממיר בסוויפט [200 KKM]

לפני שעתיים, Nico62 כתב:

אז תמשיכו לצחוק ולחשוש עם חיוכים של … ותמשיכו לנהוג בפחיות קוריאניות ישנות צפופות ורועשות במחיר מופקע ותמשיכו להשאיר לי אירופאיות משובחות כחדשות במחירים של כ 10-30% מעלותם בתור חדשות. אתם תמשיכו לחשוב שאתם חכמים גדולים ואני אמשיך להנות מכל רגע ברכב 20 רמות מעל כל מה שאי פעם תנהגו בו עם המנטליות העלובה שלכם.

גם אני חשבתי כמוך בעבר, אבל אצלי המציאות הוכיחה קצת אחרת.

אצלי היה מדובר בק''מ יותר גבוהים, ואצלך היה ק''מ נמוך, אז אולי לכן פחות היו לך מחלות כי סופו של דבר הרכב היה דיי חדיש.

רק תדמיין שהיית נופל על פיורטק..

עריכה אחרונה על ידי PASHUT

משתדל לעזור

פורסם

היו לי בלנו 1996, ליאנות 1995 ו-1997 (ליסינג), 2010 SX4 ויש לי קרוסאובר 2016, ולאבא שלי היתה ליאנה 2002. כולן הראו אמינות מעולה. בקרוסאובר החלפתי רדיאטור אחרי 10 שנים בגלל חשד לאובדן נוזל קירור איטי, למרות שבדיקת לחץ היתה תקינה, ועד עכשיו לא לגמרי ברור לי האם היתה בעיה אמיתית או שרק נדמה לי.

מנוע ה-M12A הופיע בליאנה ב-2002 (אולי טיפה קודם) עם הספק 105 כ״ס, כעבור מספר שנים שודרג ל-107 כ״ס, הספק שהיה גם בשנים הראשונות של SX4, וב-2010, במתיחת הפנים של SX4 שודרג ל-120 כ״ס. בקרוסאובר 2013 ההספק הופחת ל-118 כ״ס. אין לי מידע על כל מיני שדרוגים קטנים שנעשו בין לבין.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 25 דקות, PASHUT כתב:

גם אני חשבתי כמוך בעבר, אבל אצלי המציאות הוכיחה קצת אחרת.

אצלי היה מדובר בק''מ יותר גבוהים, ואצלך היה ק''מ נמוך, אז אולי לכן פחות היו לך מחלות כי סופו של דבר הרכב היה דיי חדיש.

רק תדמיין שהיית נופל על פיורטק..

מן הסתם כמו בכל קניה של רכב שווה לחקור ולהבין היטב מה אתה קונה וכמה זה משתלם.

הרכב אחריו היה גרמני יקר בהרבה וגם אותו קניתי עם קילומטר נמוך, סביב ה-44-45 אלף, אם אני זוכר נכון.

הטענה שלי הייתה שבתקציב של פותח השרשור עם עבודה נכונה הוא יכול למצוא צרפתיה טרייה, רעננה, נוחה, בטוחה ומפנקת.

ומהתיאור שלו היה נשמע לי שזה משהו שיכול להתאים לו, עד שעשו מזה קרקס.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 21 שעות, מחכה כתב:

האמת שכן, הוא בחור בלי הרבה ביטחון, חשבנו שהנהיגה תתן לו יותר, מסתבר שזה רק מלחיץ אותו...

הדרך להתמודד עם זה, אם כך, היא לא בקניית רכב מפחית חרדות אלא בהדרכה של נהיגה מתקדמת. 

אני לא בקיא מי עושה זאת כיום, אבל יש מדריכים שיושבים עם הנהג ומלמדים אותו בעיקר התנהלות בתנועה וגם קצת טכניקה.

קודם כל, טכניקה נכונה מגדילה שליטה ומגבירה ביטחון. לשבת נכון, כיוון מראות נכון, עבודה נכונה עם ההגה, כל אלו עוזרים לשליטה ונינוחות.

אחרי זה מתרגלים קצת בלימת חירום ולומדים לא לפחד מהבלימה. קצת טכניקה בסיבובים, לא לתקוף אותם במהירות שיא, אבל להשאיר את הרכב מאוזן.

וכמובן, לאחר שמתקדמים עם כל זה, עובדים על התמצאות טובה בתנועה.

כי צריך לזכור, חוסר ביטחון בכביש זו לא אי נעימות, זו בעיית בטיחותית. מעבר לזה שהאיש סובל מנהיגה... אז למה לא לטפל בזה?

לא חבל?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 13 שעות, דובצע כתב:

לא הבנת הבחור מפחד לנהוג אז הוא מציע לו אוטו שישאר בחניה

הגרר יותר מלחיץ עם הרעשים החזקים והרעידות.

לפני 4 שעות, Nico62 כתב:

הומור זה תמיד דבר טוב.

תהנה. בלי ציניות או משהו. בכנות, תהנה. 

אבל תבין שעל החוויה שלך, יש כמה עשרות אנשים עם חוויה אחרת. 

ובאופן עקבי ביותר, בכל יום של גשם, אני רואה בכביש שלל מכוניות שעומדות תקועות בצד הדרך ומחכות לגרר- באופן עקבי, אין בינהן טויוטה או משהו כזה. רובן ככולן צרפתיות. 

אז תקרא לי צר אופקים. אין לי בעייה עם זה. אני מעדיף להיות צר אופקים ולהיות עם ראש שקט, מניסיון מעשי עם יפניות ישנות, כמו שאתה מעדיף להיות עם ראש שקט מהניסיון שלך עם צרפתיות ישנות. 

ולקח קטן לחיים, לא צריך לקחת אישית כל כך את הדברים. סה"כ מדברים על רכבים. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בתקציבים שמדובר עליהם חשוב הרבה יותר איך הרכב תוחזק בשנים האחרונות מאשר מאיזה מפעל הוא יצא לפני 15 שנים.

התקציבים שצוינו מגדילים מאד את הסיכוי של קניית "צרות של אחרים". מי שיש לו רכב טוב בשווי כזה נשאר איתו עד שמגיעה הבעייה הרצינית הראשונה, או שאראלה התקשרה אילו.

בנוגע לחרדה תחשבו ברצינות על קורסים לנהיגה שצוינו בשרשור.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 22 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

מחזק לגבי חיזוק כישורי הנהיגה.

אם הוא מאזור המרכז - שיפנה למורה הנהדר תומר גפן, שמתמחה בדיוק בחיזוקים שכאלה.

054-4644772

ד"ש חמה מהלוחש 🙃

יש לך במקרה המלצה למישהו מהצפון?

VW Golf GTI 2006 Manual

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...