Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אשמח לעצתכם מול התנהלות מקוממת של דלק מוטורס ומוסך מורשה שלהם.

ברשותי מאזדה 3 פרימיום 2017, הרכב סובל משתי המחלות הסדרתיות הידועות: כשל במנועי קיפול המראות, ומסך מולטימדיה שסובל מדלמינציה וטאץ' דפוק.

לפני פחות מחודש בוצע טיפול גדול ב"עד רעננה". ביקשתי שיחליפו את המראות והמסך במסגרת האחריות המורחבת - מנהל המוסך סירב, טען שחלון ההארכה הוא עד 8 שנים, ומכיוון שהרכב בן 8 שנים ו-5 חודשים - אני צריך לשלם על הכל מכיסי. הבעלים הקודם התלונן על המסך והמראות באותו מוסך לפני שנה ולפני שנתיים בטיפולים השגרתיים (לפני תום 8 השנים). כמובן שנפנפו אותו בעל פה ואמרו שאין אחריות, ולא פתחו כרטיס עבודה במחשב לתעד את התלונה.

שימו לב לאבסורד - הם טענו שב2 הטיפולים הקודמים הייתה הרחבת אחריות של 6 שנים בלבד ורק לאחרונה נכס לתוקף ההרחבה ל8 שנים - לאחר שהרכב כבר היה 8 שנים על הכביש! ואם היה תלונה במחשב היה אפשר לבקש את ההחלפה - וכפי שנאמר אותו מוסך לא ביצע זאת.

אגב, עורך דין אמר לי שהארכת אחריות על מנגנון המראות תהיה 9 שנים, ורק מחכים לאישור של בית משפט.

שלחתי לפני 3 שבועות מכתב חריף לשירות לקוחות ולפניות ציבור של דלק מוטורס, (למתעניינים - המכתב מצורף) לא התקבלה שום תגובה - משיחה טלפונית עם השירות נאמר שהאחריות היא 8 שנים ואין החרגות. לאחר דין ודברים נאמר שתעביר למחלקה המשפטית - עבר שבוע ולא שמעתי מהם כלום.

האם לגיטימי התנהלות כזאת לרכב שמטופל כל חייו במוסכים מורשי יבואן, וממש לאחרונה בוצע טיפול גדול ב3000 שח ?

אשמח לשמוע איך להמשיך מכאן.

Screenshot_20260223.jpg

פורסם
לפני 4 דקות, matan-d כתב:

האם לגיטימי התנהלות כזאת לרכב שמטופל כל חייו במוסכים מורשי יבואן, וממש לאחרונה בוצע טיפול גדול ב3000 שח ?

לגיטימי לא!
אבל נסה להישאר צמוד לעובדות - זה שהרכב מטופל כל חייו במורשי יבואן, כולל לאחרונה, זו עובדה מצויינת לצורך הנושא.

זה שבוצע טיפול שעלה הרבה, פרט שולי שאינו מוסיף דבר .

לפני 7 דקות, matan-d כתב:

הבעלים הקודם התלונן על המסך והמראות באותו מוסך לפני שנה ולפני שנתיים בטיפולים השגרתיים (לפני תום 8 השנים). כמובן שנפנפו אותו בעל פה ואמרו שאין אחריות, ולא פתחו כרטיס עבודה במחשב לתעד את התלונה.

מכיוון שאתה לא הבעלים לאורך כל התקופה ,אלא רכשת רכב יד 2  , חשוב לוודא שאכן היה רצף טיפולים במורשה יבואן, על מנת לחזק את עמדתך. 

לפני 9 דקות, matan-d כתב:

המכתב מצורף

בליתי קריא. נסה לצרף באופן שונה.

לפני 10 דקות, matan-d כתב:

ואם היה תלונה במחשב היה אפשר לבקש את ההחלפה - וכפי שנאמר אותו מוסך לא ביצע זאת.

למה לא נפתח כרטיס? אתה יכול לאמת את הטענה?
ככל שתוכל לאמת את הטענה, זה יסייע בהמשך.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

הבעלים הקודם שלח לי מכתב חתום שמאשר את הטיעונים שלו - הוא מצורף למכתב שנשלח לדלק מוטורס. אגב, הטיפול האחרון בוצע יחד איתו במוסך לצורך יישור קו בזמן קניית הרכב - הוא גם ניסה להתווכח איתם ללא הועיל.

לפני 38 דקות, zaf כתב:

לגיטימי לא!
אבל נסה להישאר צמוד לעובדות - זה שהרכב מטופל כל חייו במורשי יבואן, כולל לאחרונה, זו עובדה מצויינת לצורך הנושא.

מכיוון שאתה לא הבעלים לאורך כל התקופה ,אלא רכשת רכב יד 2  , חשוב לוודא שאכן היה רצף טיפולים במורשה יבואן, על מנת לחזק את עמדתך. 

בליתי קריא. נסה לצרף באופן שונה.

למה לא נפתח כרטיס? אתה יכול לאמת את הטענה?
ככל שתוכל לאמת את הטענה, זה יסייע בהמשך.

הרכב אכן מטופל כל חייו במורשה יבואן - נבדק.

למה לא נפתח כרטיס? שאלת מליון הדולר.

זה הלינק הישיר לתמונה של המכתב

https://carsforum.co.il/uploads/monthly_2026_03/Screenshot_20260223.jpg.fa4bd4a228b2201f451537188465f30e.jpg

1000194305.jpg

1000193494.jpg

עריכה אחרונה על ידי matan-d
פורסם

עבדתי לפני הרבה שנים במוסך עד ברעננה עוד לפני שעברו למוסך הנוכחי וההתנהלות שלהם מבחינת שרות לקוחות והיושרה הן דוגמא לאיך שמוסך צריך להתנהל.

אם היבואן קבע (או נקבע על ידי בית משפט) שהאחריות היא 8 שנים, למוסך אין שיקול דעת. 

• מעניין 1
פורסם

דברים מוזרים קורים בדלק מוטורס לאחרונה כמו למשל שהמוסך המרכזי בניר צבי לא מקבל מאזדות יותר. מי שרוצה טיפול למאזדה שלו רק במוסך מורשה של הרשת.

עם זאת, אני רכשתי מאזדה 3 שנת 22 לא מזמן והרכב היה מחוץ לתקופת האחריות החליפו לי הגה (בגלל התביעה היצוגית על הקילופים) וסוככי שמש פגומים מחוץ לאחריות (היה ריקול בעולם ולא בישראל).

בהתחלה הם כמובן דחו את הבקשה אבל פניתי לשלמה גבע סמנכל השירות במייל והם הסכימו להחליף ללא עלות. מציע שתנסה גם.

• אהבתי 1

פורסם

לגבי המערכת...

זאת הזדמנות פז לשדרג למשהו נורמלי עם carplay אלחוטי.

לא הייתי מתעקש על החלפת מכשיר עם טכנולוגיה של לפני 10שנים

אולי אתה צודק..  אבל המלחמה מיותרת לדעתי.

• אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מנסיון אישי עם עד רעננה, מדובר במוסך המנוהל ע"י אנשים ישרים. 

אם בעל הרכב התלונן ואין על כך תיעוד ניתן להאשים רק את בעל הרכב הקודם. המוסך לא יכול לתעד בדיעבד. 

למוסך אין שיקול דעת. יש לו רק אפשרות לנסות להשיג רצון טוב.

למוסך דווקא יש אינטרס שתצא מרוצה בכדי שתטפל שם. 

מציע שתפנה לחיים הבעלים 0506940128, יש לו קשרים טובים מאוד עם היבואן, תסביר לו את העניין ותראה אם הוא יכול לעזור.

מציע שהפניה תיעשה בנימוס ובטונים נעימים, אתה מבקש טובה ולא בא בטענות. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

קיבלת עצות טובות מהמגיבים. נסה את הפניה הישירה כפי שהומלץ.

לגבי המכתב, הערות בונות, לדעתי וניסיוני בפניות שונות

אתה צריך (לדעתי,חייב) לזהות חד ערכית את העובדות , כלאמר - 

״ אני , שם מ״ז ******* בעליו של רכב מאזדה 3 מ.ר. *******  מצהיר בזאת כי .....

בביקורי במוסך מורשה היבואן בתאריך ***** ובתאריך ****  דיווחתי לנציגי השרות...

מועד הדיווח המקורי : בתאריך  ******** 

הפרוט הזה יאפשר לכך לעגן את הטענות גם אם לטענת המוסך אין לכך תיעוד (אני מניח שיש בידך את קבלות הטיפולים עם התאריכים התואמים).

בהצלחה.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 15 שעות, TZR84 כתב:

בהתחלה הם כמובן דחו את הבקשה אבל פניתי לשלמה גבע סמנכל השירות במייל והם הסכימו להחליף ללא עלות. מציע שתנסה גם.

תודה על העצה :)

שלחתי לו מייל.

לפני 15 שעות, סולל הדרך כתב:

לגבי המערכת...

זאת הזדמנות פז לשדרג למשהו נורמלי עם carplay אלחוטי.

לא הייתי מתעקש על החלפת מכשיר עם טכנולוגיה של לפני 10שנים

אולי אתה צודק..  אבל המלחמה מיותרת לדעתי.

את האמת שכבר הזמנתי את המודול שהופך את המסך המקורי לקארפליי ואנדרואיד אוטו + מתאם אלחוטי. הוצאה כלכלית למערכת חדשה כרגע פחות רלוונטית בכל מקרה.

לפני 14 שעות, Moshe c כתב:

מציע שתפנה לחיים הבעלים 0506940128, יש לו קשרים טובים מאוד עם היבואן, תסביר לו את העניין ותראה אם הוא יכול לעזור.

מציע שהפניה תיעשה בנימוס ובטונים נעימים, אתה מבקש טובה ולא בא בטענות. 

שוחחנו עם הבעלים של המוסך בזמן שבוצע הטיפול האחרון, הוא בעצמו ייעץ לפנות לדלק מוטורס. אם אראה שלא מתקדם - אשלח לו הודעה.

לפני 11 שעות, zaf כתב:

קיבלת עצות טובות מהמגיבים. נסה את הפניה הישירה כפי שהומלץ.

הפרוט הזה יאפשר לכך לעגן את הטענות גם אם לטענת המוסך אין לכך תיעוד (אני מניח שיש בידך את קבלות הטיפולים עם התאריכים התואמים).

בהצלחה.

כמובן, יש את כל הקבלות ובכל מקרה היסטוריית הטיפולים מתועדת במחשבים שלהם.

המשך יבוא.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...