Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניה מעלבדי

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי קיט קלאץ לרכב מעלבדי בתאריך 05\02\26, ושאלתי פעמיים לפני כן אם זה מתאים לרכבי, והבעתי עוד אפשרות... [כמו כן בדקתי לבד במשך שעות.....]ואמרו לי בודאי....

הזמנתי ושילמתי [550 יורו כולל משלוח]אחרי פחות מדקה ביטלו לי כי זה לא מתאים לרכב [ההרגשה שלי שאין להם במלאי]....והם כבר גבו מהכרטיס וחברת האשראי לקחה עמלות מטח

אחר כך רבתי איתם וכו וגם שאלתי בתמימות מה מה מתאים לרכבי והם אמרו לי את המקט שהזמנתי....

בנתיין כבר הספקתי להזמין ולקבל מחנות אחרת [במחיר זול יותר 550 דולר] והכסף חזרה לא הגיע לחשבון וכבר עבר מלא זמן, מה לעשות? לפנות לחברת האשראי?להתרחק לצמיתות מעלבדי?

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

בוודאי להתרחק לצמיתות

אבל ראשית תפנה לחברת האשראי ותכחיש עסקה דחוף

לחלופין יש מס' אופציות:

הנה סדר פעולות מומלץ כדי להחזיר את הכסף שלך ולטפל מול חברת האשראי:

1. בדיקת סטטוס הזיכוי (Refund)

לפני שרצים לחברת האשראי, חשוב לוודא מה המצב בכתב מול המוכר:

בקש "Refund Receipt": שלח להם מייל ובקש אישור ביצוע החזר (המסמך כולל מספר אישור עסקה).

זמן המתנה: החזרים בינלאומיים לוקחים בדרך כלל בין 5 ל-14 ימי עסקים. אם עברו יותר מ-14 ימי עסקים מהרגע שהם הודיעו על הביטול, יש כאן בעיה.

2. פנייה לחברת האשראי (Chargeback)

אם המוכר לא מספק הוכחת החזר או שחלף זמן רב מדי, עליך לפנות לחברת האשראי שלך ולהגיש "כשל תמורה" או "עסקה שבוטלה ולא זוכתה".

הצג הוכחות: צרף את צילום המסך של ביטול ההזמנה מצד המוכר.

התעקשות על עמלות המרת מט"ח: ככלל, חברות האשראי לא מחזירות את עמלת ההמרה כי הן ביצעו את העבודה שלהן (המרת הכסף), אך אם תסביר שהביטול נעשה מיד ובאשמת המוכר (שהטעה אותך לגבי המלאי/התאמה), לעיתים לפנים משורת הדין הן מזכות גם על זה.

3. דרישת פיצוי על עמלות המרה מהמוכר

מכיוון שהם אישרו לך שהחלק מתאים ואז ביטלו מיד (מה שמעלה חשד שהטעו אותך לגבי המלאי), יש לך עילה לדרוש מהם לכסות את ההפרש שנוצר מהפרשי השער ועמלות הבנק.

טיפ: כתוב להם בצורה רשמית: "Due to your misinformation regarding stock/compatibility, I have incurred bank fees and exchange rate losses. I expect a full compensation for these costs."

4. תיעוד למקרה של סכסוך (Dispute)

אם שילמת דרך PayPal, אל תחכה לחברת האשראי – פתח "Dispute" באופן מיידי בחשבון הפייפאל שלך. זה הכלי הכי חזק שיש לך נגד מוכרים מחו"ל.

לסיכום: אל תחכה עוד. אם עברו שבועיים מהביטול והכסף לא בחשבון, פנה עוד היום לחברת האשראי שלך.

משתדל לעזור

פורסם

טוב אני מתחיל לחשוב שהאתר הנל מתפרנס מהפקדת כסף של קונים תמימים [דהיינו הם מקבלים כסף ומחזירים אחרי חצי שנה ללא תוספת ריבית]

אחרי אינסוף מיילים נזעמים הם כתבו שהם מחזירים ועכשיו הם שלחו מכתב רשמי שהם החזירו כבר [דהיינו עכשיו] את הכסף ותוך 10 ימים אני יראה בחשבון.....

שלחתי מייל שאם עד מחר בערב אני לא רואה הכסף כולל העמלת מטח שהפסדתי וריבית אז אני פונה לעו"ד...

הבעיה היא שכולם [והרגיש לי שגם הם] מבינים שאני לא יילך לבית משפט וכו.....

אז מה יהיה אם הפיצוי שלי?

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

תחשוב בהגיון

כמה זה יוצא עמלת מטח מול כל העסקה?

נגזים שזה 3 אחוז זה יוצא בערך 16.5 דולר - 50 שקל

מול עסקה של 1600 שח זה מה שמשנה כעת?

אגב סיכוי גדול שאתה תשלם עמלת מטח פעמיים

קרה לי כמה פעמים שקיבלתי זיכוי על ביטול עסקה וכדומה ושילמתי עמלת המרה מהמט''ח לש''ח

אז יכול להיות שאם יזכו אותך לאחר שתכחיש עסקה לא יחייבו אותך על עמלת המרה

בכל מקרה לא מומלץ לחכות עם הכחשת עסקה שלח את כל ההתכתבויות והמסמכים שיש לך לחברת האשראי 

ולהבא שני דברים 

כל הזמנה עדיף לשלם בפייפאל

תעשה כרטיס אשראי basic של ישראכרט שהוא ללא עמלות מט''ח

וללא תשלום חודשי בשימוש חודשי של אפילו שקל אחד

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...