Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חומר איטום לקרמיקה

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי בעיית רטיבות נקודתית - קיר חיצוני סמוך למקלחת שסופג רטיבות בקצב איטי מאוד.

אינסטלטור שראה אותו חושב על שני מקורות אפשריים:

1. דליפה קטנה בין אריחי המקלחת.

2. דליפה מאדנית בקיר החיצוני שמבוטלת וסגורה על ידי אריחי קרמיקה - שאחד מהם נסדק לפני מספר שנים על ידי רעף שנפל עליו (אבל הרטיבות כבר היתה קודם).

האינסטלטור המליץ למרוח חומר איטום על קירות המקלחת והאריחים החיצוניים. והשאלה למומחי הפורום - איזה חומר מתאים לתנאים אלה?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כשאינסטלטור אומר למרוח חומר איטום במקלחת, בהנחה שלא מדובר על רובה, אני חושב שמדובר בסיליקון סניטרי. אם זה היה רובה, היה אומר רובה. זו דעתי.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

מדובר באיזה סיליקון או סיקה - אבל הוא לא ידע לומר מאיזה סוג.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

סיליקון נגד עובש זה סיליקון שיש בו כל מיני חומרים קוטלי פטריות. זה איכשהו מחזיק שנים בלי עובש, אבל גם צריך לאוורר.

הסיליקון שאני בעצמי שמתי במקלחת מחזיק בלי עובש שנה וחצי, אבל גם מדובר בב"ש וגם דואג לאוורר אחרי כל מקלחת.

זה החומר המתאים.

יש של יעקבי ב KSP במחיר טוב.

יש במחיר פחות טוב בחנויות פרטיות של DEN BRAVEN וכל מיני כאלה. 

יש אפילו ב 10 ש"ח ב KSP לא יודע להגיד לך אם זה משהו טוב במחיר כזה. נשמע לי זול מאד. (כן, סניטרי ב10 ש"ח)

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

אני צריך משהו שקוף שמתיזים או מברישים.

בדירה הקודמת מרחתי משהו על אריחונים - אנינחושב שסוג שלנזכוכית -  חיצונית וזה סגר יפה את הפינה. עכשיו אני מחפש משהו לקרמיקה פנימית וחיצונית.

אנסה לגייס את המומחה @איציק נ.

פורסם

סתם קרמיקה שהותקנה לפני 12.5 שנים. הבעיה קיימת כבר אי אילו שנים. אז למה העליתי את השאלה היום? כי ביקר כאן שרברב בעניין אחר ושאלנו אותו.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

אנסה לגייס את המומחה @איציק נ.

קראתי מספר פעמים את ההודעה שלך בניסיון להבין...איפה רואים את הרטיבות על הקיר החיצוני ?

איטום מתוך המקלחת: בין האריחים - רובה, בין רצפה לקיר או בין קיר לקיר - סיליקון (מעכב עובש וכו'...).

מחוץ למקלחת, לא הבנתי איזה חומר אתה רוצה לשים ?

מה מקור הרטיבות ? חדר האמבטיה מרטיב את הקיר בחוץ או להפך ?

סדק באריח שסוגר את האדנית - רק סיליקון על גבי הסדק (יש חומרים אחרים, על בסיס אפוקסי, מאוד יקרים, שסוגרים גם סדקים והם למטרת חוץ - לא חושב ששווה את ההשקעה במקרה של אדנית שאף אחד לא רואה אותה).

בגדול, אם האמבטיה גורמת ליציאה של מים החוצה, עדיף לבדוק כל נקודה בתוך המקלחון\אמבטיה ולאטום הכל כמו שצריך, במיוחד את הפתח ניקוז מים ברצפה (בין האריח לפתח עצמו - נקודת כשל מאוד נפוצה).

נקודה בסיסית להבנה: אריח (צד חוץ) אינו חומר סופג, לכן אין באמת מה למרוח עליו אם הוא שלם ותקין, אלא לטפל רק ברובה בין האריחים.

תמונות תמיד יעזרו להבין טוב יותר, אם אפשר :) 

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני אעלה כמה תמונות

הראשונה - האיזור הרטוב. רואים שני פגמים בסיד, מדובר בשטח בגודל כ 20X40 ס"מ. משמאל המקלחת, מימין קיר חיצוני שאליו צמודה אדנית בנויה שנסגרה.

הצד השני של הקיר נמצא מאחורי המדרגה/ספסל שנראית בצילום של המקלחת. אין בעיה של הצטברות מים על המדרגה (שמשמשת כמדף לסבון, לא יושבים עליה).

בצילום השלישי האריח הסדוק שסוגר אדנית על המשך אותו קיר שסובל מרטיבות. על הסדק הזה מרחתי סיליקון - אבל האשם לא בו, שכן הבעיה היתה קיימת קודם לסדק.

20260222_211036.jpg

20260222_211326.jpg

20260222_211146.jpg

הרובה במקלחת נראית תקינה.

פורסם

אם אני מבין את התמונות שצירפת, הנזילה היא בעצם באיזור הספסל רק בקיר שפונה למסדרון ?

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כן . הצד של הקיר שפונה לחדר השינה (מדובר ביחידת ההורים).

פורסם

למראית עין זה נראה דיי בולט שזה מאיזור הספסל (גובה וכו').
כדאי לאטום שם את הפינות עם סיליקון (מאפשר אטימה גמישה שנדרשת במקומות כאלה).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סילר *על* קרמיקה ? אבל קרמיקה גם ככה לא חומר סופג אז מה זה יעזור ?

זה כמו למרוח קרם לחות על זכוכית...

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...