Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לאחרונה התעורר צורך ברכישת מחשב נייח לגיימינג קל.
ציוד היקפי קיים.

בעקבות עליית מחירים אחסון וזכרונות בצורה לא פרופורציונלית לאחרונה, פניתי לכיוון יד 2.

התקציב הוא כ-3K וקיבלתי הצעה על מחשב בן שנתיים עם המפרט הבא:

• CPU: Intel® Core™ i5-13500, 24MB Cache, up to 4.80GHz

• Motherboard: ASUS PRIME B760M-A D4

• GPU: GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING X TRIO

• RAM: Kingston 16GB (2×8GB) DDR4 3600MHz

• Storage: 1TB NVMe PCIe Gen 4x4 (QLC) – P41 Plus

• CPU Cooler: AG400 BK ARGB Cooler

• Power Supply: Antec Neo Eco 750W Fully Modular, 80+ Platinum

• Case: Antec CX600M RGB

האם זו הצעה טובה? הכיוון של יד 2 הגיוני או עדיף רק חדש? עברו המון שנים מאז רכשתי נייח לאחרונה.

פורסם (נערך)

1. הבעייה שאם אתה קונה את המחשב יד2, מה קורה אם מחר הולך לך רכיב כלשהו? אין לך אחריות..

2. האם אתה בקטע של לקנות רכיבים מאמזון ו/או KSP  ואז יש לך אחריות?

3. תזכור שאם תרכיב לבד יצא לך סביב אותו מחיר למחשב חדש לגמרי (עריכה: יצא לך קצת יותר, וגם אולי המעבד טיפה פחות טוב, אבל ה GPU טוב בלפחות 5% וחסכוני בחשמל בצורה משמעותית ביותר)

4. מה זה ה NVMe P41 הזה? נראה לי משהו נחות כזה ללא שם? אם תרכיב לבד תקנה משהו נורמלי (אתה יכול לקנות רכיב יותר אמין ואיכותי חדש.. לאחר בדיקה..)

5. הכרטיס מסך יצא בסוף 2020, אתה בטוח שאם תרכיב לבד לא תוכל למצוא משהו טוב ממנו ב 15% בערך במחיר טוב? (עריכה: אתה תוכל לקנות אבל יעלה לך סביב 400$ לאחר בדיקה למשהו טוב יותר כאמור)

6. אם אין לך מושג איך להרכיב לבד, תחפש ביוטיוב ויקח לך כמה שעות ללמוד את זה, לא בעיה. 

עשיתי לך בדיקה ראשונית, יצא לך סביב 4000 ש"ח אם תזמין הכל מאמזון, כולל ספק כוח (MSI)

נכון, אתה תשלם 150$ הפרש מחירים על NVMe M2 + RAM שלא היית משלם לפני שנה ואפילו יותר אם היית קונה מחשב לפני שנתיים~,

אבל אתה מקבל רכיבים חדשים. 

אם היית קונה לפני בערך שנה או קצת יותר, ה DDR4 היה עולה לך 74$ גג, או אפילו פחות, ל 32GB. ככה אני קניתי (השתדרגתי מ 16GB)

וה NVMe M2 לנפח של 1TB היה עולה לך גם סביב 70$

אם היית תופס מבצעים לפני שנתיים בערך או קצת יותר, לא זוכר, הייתה תקופה מאד קצרה ש 2TB NVMe M2 היה עולה 74$ בערך, זה היה מטורף.

אבל עלו המחירים.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

בגדול, ראם ואחסון יש לי מסטאפ אחר שאני יכול לפרק (nvme+ddr4).
אתה צודק לגבי המחירים, לפני שנה +- קניתי 16GBX2 ראם של קורסייר בכ-69$. היום הסט הזה עולה 262$ באותו הלינק בדיוק.
לגבי אחריות - מעולם לא קניתי מוצרים בגלל האחריות שלהם. אני יוצא מנקודת הנחה שאם מתקלקל המוצר אצטרך לרכוש חדש. במדינתי אני חי (מודע לזה שבאמאזון זה אחרת).
השימוש יהיה לגיימינג קל מאוד - אני מריץ בעיקר משחק שיצא במקור ב-2003 (לעיתים בכמה חלונות במקביל) אז הדרישות לא גבוהות במיוחד. כרגע אני עם Intel NUC 13 Pro Kit i5-1340P שמתקשה במשימה (כרום+דיסקורד+משחק והוא מתחיל לגמגם).

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, sagibd95 כתב:

אני מריץ בעיקר משחק שיצא במקור ב-2003

אז אתה לא צריך כרטיס מסך חיצוני בכלל, מעבד כמו AMD Ryzen 5600G יעשה את העבודה עם נייח ככה שגם שנים קדימה יהיה לך מחשב ותוכל להריץ גם משחקים מ 2010 צפונה.

לפני 3 דקות, sagibd95 כתב:

כרגע אני עם Intel NUC 13 Pro Kit i5-1340P שמתקשה במשימה

כמה GB RAM יש לו? כרום זללן של RAM. לא חושב שאמורה להיות לו בעיה להריץ משחק מ 2003.

יש לי Mini PC עם מעבד 3850H, שהוא פחות טוב מ i5-1340P, אתה רוצה להגיד לי שאני לא יכול להריץ משחק מ2003? קשה לי להאמין.

יש לי 16GB RAM שם. גם ה Mini PC וגם ה RAM מעליאקספרס. עובד מצוין מסוף 2022.

במקרה לך יש רק 8GB RAM?

פורסם
לפני 7 שעות, sagibd95 כתב:

האם זו הצעה טובה?

לדעתי עסקה מצויינת. 

לפני 7 שעות, sagibd95 כתב:

הכיוון של יד 2 הגיוני או עדיף רק חדש?

השאלה מתחלקת לשני חלקים, את החלק הפילוסופי (יד2 מול חדש) אשאיר לך כי זה תלוי אופי.  על החלק הפיננסי, לדעתי כרגע יד2 אמור להיות מאוד משתלם כי המחיר של החדשים עלה מאוד (בגלל הזיכרון) ולרוב התמחור של הישנים יותר מוצמד למחיר הקנייה של המוצר כחדש (שאז היה זול) לכן המחיר כיום ביד2 יהיה הרבה יותר משתלם מאי פעם. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

שבוע טוב

דבר ראשון 32גיגה,הכל במגמת עלייה על בסיס יומי,מתי שתקנה אם כבר אז כבר

תכף החלקים עוקפים את הביטקוין...הזוי :(

דבר שני אחסון מחברה נורמלית ולא משהו עלום שם שמחר יקרוס (זה לא כונן אחסון שתוריד הכל שוב,זה הכונן עם המ"ה)

אם אין לך מושג אל תרכיב לבד,היום כל טכנאי עם מעבדה ייקח 100שקל (150 לעילוי) ותוך חצי שעה הכל במקום עם בדיקה - רק דעתי.

לפני 6 שעות, גולדן191 כתב:

כמה GB RAM יש לו? כרום זללן של RAM. לא חושב שאמורה להיות לו בעיה להריץ משחק מ 2003.

ימחשמם גוגל,איך הוציאו את השיקוץ הזה,גם עם 64גיגה DDR5 לא מספיק לו,בן עוולה :D

עריכה אחרונה על ידי ezuf
  • מצחיק 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ezuf כתב:

דבר ראשון 32גיגה,הכל במגמת עלייה על בסיס יומי,מתי שתקנה אם כבר אז כבר

תכף החלקים עוקפים את הביטקוין...הזוי :(

הזוי. זה מה שעלה לי לפני שנה וחצי:

• Item(s) Subtotal:
    $46.99
  • Shipping & Handling:
    $10.43
  • Total before tax:
    $57.42
  • Estimated tax to be collected:
    $0.00
  • Grand Total:
    $57.42

ועכשיו יעלה 250$ כולל המע"מ
פורסם
לפני 11 שעות, sagibd95 כתב:

התקציב הוא כ-3K וקיבלתי הצעה על מחשב בן שנתיים עם המפרט הבא:

• CPU: Intel® Core™ i5-13500, 24MB Cache, up to 4.80GHz

• Motherboard: ASUS PRIME B760M-A D4

• GPU: GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING X TRIO

• RAM: Kingston 16GB (2×8GB) DDR4 3600MHz

• Storage: 1TB NVMe PCIe Gen 4x4 (QLC) – P41 Plus

• CPU Cooler: AG400 BK ARGB Cooler

• Power Supply: Antec Neo Eco 750W Fully Modular, 80+ Platinum

• Case: Antec CX600M RGB

כמה רוצים על המפרט הזה? 

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)

המחשב הזה הוא אוברקיל רציני בשביל משחק מ2003. ההצעה הזו היא ב3k? נראה הוגן למדי, תשווה חדש מול דברים אחרים. ביד 2 גם תמיד אפשר להוריד עוד קצת עם מיקוח. 

מה אתה משחק שאתה מריץ הרבה חלונות? Eve? סתם מסקרנות. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

האוברקיל של היום זה המינימום עוד שנתיים\3,הדרישות גם לשימוש הכי בסיסי עולות עם הזמן,כמו גם השימושים שמשתנים\מתרבים.

שגר ושכח,קנה משהו חזק ותקבל "שקט" כמה שנים קדימה,מאשר לקנות חלש ולחזור לזה שוב עוד פרק זמן כלשהו

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)
בתאריך 7.2.2026 בשעה 19:38, ELI001 כתב:

לדעתי עסקה מצויינת. 

השאלה מתחלקת לשני חלקים, את החלק הפילוסופי (יד2 מול חדש) אשאיר לך כי זה תלוי אופי.  על החלק הפיננסי, לדעתי כרגע יד2 אמור להיות מאוד משתלם כי המחיר של החדשים עלה מאוד (בגלל הזיכרון) ולרוב התמחור של הישנים יותר מוצמד למחיר הקנייה של המוצר כחדש (שאז היה זול) לכן המחיר כיום ביד2 יהיה הרבה יותר משתלם מאי פעם. 

מסכים, לכן הפזילה לכיוון היד 2.

בתאריך 7.2.2026 בשעה 19:52, גולדן191 כתב:

תקרא את המשך הפוסט, הוא משחק משחק מ 2003, קודם לנסות לשדרג ל 16GB RAM

לבדוק ביוטיוב איך להחליף ב NUC הזה

ב MINI PC מעליאקספרס זה קליל

במחשב הנוכחי יש לי 32GB, זה לא מה שמגביל את הביצועים.

לפני 21 שעות, שחר 1 כתב:

כמה רוצים על המפרט הזה? 

3K

לפני 20 שעות, ניקו פ. כתב:

המחשב הזה הוא אוברקיל רציני בשביל משחק מ2003. ההצעה הזו היא ב3k? נראה הוגן למדי, תשווה חדש מול דברים אחרים. ביד 2 גם תמיד אפשר להוריד עוד קצת עם מיקוח. 

מה אתה משחק שאתה מריץ הרבה חלונות? Eve? סתם מסקרנות. 

אכן 3K. אני משחק מייפל סטורי (פרץ נוסטלגיה) אך אני מריץ מספר קליינטים במקביל.

עריכה אחרונה על ידי sagibd95
פורסם (נערך)

קלאסי להרכיב לבד מחשב בלי GPU אלא רק מעבד כמו 5600G (קניתי מעליאקספרס לפני שנתיים וחצי, עדיין עובד מושלם) ועם 2x8GB RAM DDR4 

כן, אתה תשלם פי 3+  על ה RAM מאשר אם היית קונה לפני שנה וחצי, אבל אין מה לעשות.

אני די בטוח שאתה לא צריך בכלל GPU חיצוני פה אלא מעבד עם גרפיקה מובנית.

כמובן שיתרון נוסף שאין לך GPU חיצוני זה שאתה יכול לקנות ספק כוח של 550W ויספיק לך.

פורסם (נערך)
לפני שעה, sagibd95 כתב:

3K

נשמע כמו אחלה מפרט להביא ב3000.

קניית חדש עכשיו באמת לא מאוד הגיונית, המחירים בשמיים.

אני לא הייתי חושש יותר מדי מאחריות, סך הכל חומרה של מחשב זה דבר די אמין. אם אתה בודק ורואה שהכל עובד (אם נותנים לך להריץ בדיקות עומס אז בכלל טוב) כנראה שהמחשב ישרת אותך עוד שנים. 

@גולדן191 אתה מציע לו לקנות רכיבים מאמזון, גם שם בפועל אין אחריות אחרי שעובר חודש. זה רק מול המוכרים, ואיכות האחריות משתנה בין מוכרים. 

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, שחר 1 כתב:

זה רק מול המוכרים

זה לא..

אתה יכול לפנות ליצרן וישלח לך לרדבוקס את החלק הפגום..

או שישלח ישירות..

מנסיון..

אם נדפק לי משהו אני פונה ליצרן ב USA ומטפל מולו במיילים מוסברים טוב ומושקעים

אבל הנסיון שלי עם SSD של סמסונג,

לא עם MOBO או CPU

גם ה MOBO שלי וגם ה CPU מעליאקספרס

עובדים מעולה מקיץ 2023

• תוכן חדש...