Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 דקות, Nemesis כתב:

הבעיה היא הסוללה. במיוחד ב- UPS Standaby אתה צריך לעשות בדיקה יזומה כל תקופה. הסוללה בד"כ קפוט אחרי שנה - שנתיים ודורשת החלפה. הבעיה היא שאתה לא יודע שהיא קפוט, ואז זה פשוט לא מחזיק לך את המחשב אפילו לעשר שניות.

איך עושים בדיקה יזומה? 

לדעתך גם ה UPS הכי זול של תדיראן ב ksp אפשר להחליף סוללה? 

פורסם

מהזיכרון, לחיצה על הכפתור של האל פסק, זה מעביר אותו למצב של מתח מהסוללה. רואים אם המוצר מחזיק בעומס או לא. בגדול. 

לכל מכשיר יש הוראות משלו ואולי חלק קצת שונים באיך לבצע את הבדיקה.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש לי Eaton 1100

סוללות הלכו אחרי שנתיים ~ 200 שקל

בזמן הטעינה המאווררים מאוד מרעישים 

יש לו חיבור usb ואפשר להגדיר כיבוי מסודר למחשב בנפילת מתח

עובד יפה גם עם home assistant 

IMG_4586.jpeg

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 12 דקות, גולדן191 כתב:

איך עושים בדיקה יזומה? 

לדעתך גם ה UPS הכי זול של תדיראן ב ksp אפשר להחליף סוללה? 

כל UPS והדרך שלו. אם לא כתוב הדרך הכי בטוחה היא לנתק מהחשמל ולבדוק מה קורה. אבל זה צריך לקרות כאשר יש עומס עליו, בדיקה כזו בלי שיש עומס שמושך ממנו לא מראה כלום.
לא נתקלתי ב- UPS שלא ניתן להחליף לו סוללה, אבל לא מכיר את התדיראן הזה.

לי בשלב מסויים נמאס להחליף סוללות כל איזה שנה וחצי ב- 300 ש"ח, ולא משתמש יותר ב- UPS בבית.
לאחרונה קניתי את ה- Ecoflow River 3 plus לצורך הפעלת איזה רובוט איפה שאין חשמל, אבל הוא יכול לשמש כאחלה UPS. אם הוא יחזיק 10 שנים, כנראה שעלות השימוש בהשוואה בינו לבין UPS "רגיל" תהיה דומה פלוס מינוס.

• אהבתי 2
פורסם

אני אספר לך מה מבאס.

הזמנתי באינטרנט מאלון מחשבים שמחזיק סוללות 2 סוללות

הגיע לנקודת החלוקה...נוסע לקחת. הגיע רק אחת.

יום חמישי בערב אין עם מי לדבר.

בראשון לא ענו כל היום. בארבע ענו.

אמרו שישלחו עוד סוללה

הגיעה לנקודת החלוקה. בא להרכיב, רואה שהסוללה הראשונה ששלחו לי בת שנה וחצי עם סימני שימוש...

עוד פעם מחכה, הפעם שלחו לי עם שליח עד הבית.

לא ברחו מאחריות אבל ראבק שלושה שבועות עד החלפתי את הסוללות. הזיה 

• מבאס 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 8 דקות, גולדן191 כתב:

מבאס תחת

אז אולי עדיף להזמין מ KSP וזהו?

כי ההסתברות ליפול שם נמוכה? ככל שהעסק יותר עשיר הסיכוי ליפול נמוך יותר

צודק 

אפילו הייתי בדיוק באילת

רק שאין להם מלאי לסוללה שהייתי צריך

פורסם
לפני 1 דקה, viper83 כתב:

תקנו למחשב ספק איכותי ולא יהיה צורך בשום אל פסק, מסייג את דברי לפי מה שרשמתי למעלה.

קיים. EVGA BT . אבל, הוא לא חדש. הוא בן 3 שנים. האם ספק איכותי מתישהו מתיישן ומתעייף וכן צריך UPS?

פורסם

האמת לא הכרתי את החברה בכלל והיא אינה נמצאת ברף הגבוה של המכלולים.בספק יש רכיבים כמו קבלים המאפשרים מתח יציב,  עם הזמן בגלל שימוש מוגבר או בגלל אי התאמה לתפקוד שלו הם מפסיקים לתפקד כמו שצריך, ולכן בהחלט תפקיד הזמן משחק תפקיד.

פורסם
לפני שעתיים, גולדן191 כתב:

למה כל כך מעט זמן בעצם? זה לא אמור להחזיק 3 שנים?

מוזר.. מבאס

סוללות Yuasa היו מחזיקות קצת יותר, אבל עולות הרבה יותר.

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, viper83 כתב:

האמת לא הכרתי את החברה בכלל והיא אינה נמצאת ברף הגבוה של המכלולים

להבנתי, זה לא תלוי חברה אלא תלוי סדרה. 

לפני 35 דקות, Nemesis כתב:

סוללות Yuasa היו מחזיקות קצת יותר, אבל עולות הרבה יותר.

מקווה שלא חופר לך, קנית סוללות מ KSP במקרה? כמו אלה?

https://ksp.co.il/web/item/426988

תודה

לפני 42 דקות, viper83 כתב:

לתפקד כמו שצריך, ולכן בהחלט תפקיד הזמן משחק תפקיד

סבבה, תודה, חשבתי משהו בסגנון

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

אני חושב שעדיף לרכוש מחברה שהמצברים זה תחום העיסוק שלה 

תבדקו אצל רוזטק:

https://www.rostec.co.il

הייתי ממליץ גם על מצברי תעשיה לישראל, אבל למיטב ידעתי הם לא מוכרים קמות של 1-2, אלא רק כמויות גדולות (והאמת היא שגם לא תמיד יש להם מלאי של מצברים קטנים). 

Yuasa שהומלצה כאן היא אפשרות טובה, אבל כפי שנכתב, יקרה יחסית. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 14 דקות, אורי מ. כתב:

אני חושב שעדיף לרכוש מחברה שהמצברים זה תחום העיסוק שלה 

תבדקו אצל רוזטק:

https://www.rostec.co.il

הם לא מציינים איפה הסוללות 12v 7a/9a שלהם מיוצרות

יש מצב שהם קונים סוללות כמו שאני יכול לקנות סוללות ב KSP ופשוט לקנות את המעטפת מאיזה מישהו אחר או אפילו מאותו יצרן, ולשים את השם שלהם?

מה היתרון שלהם לעומת סתם לקנות Eaton ב 340 ש"ח מ KSP ולהחליף סוללות כל 2-3 שנים? או 1.5 שנים אם המזל רע... 

אם רוזטק היו משהו שונה מ Eaton/APC הם היו מציינים את זה, אני די בטוח שהסוללות סיניות ובאותה רמה כמו הסוללות מ KSP

אולי המעטפת שלהם יותר טובה מסיני ממוצע אבל לא בטוח יותר טובה מ Eaton/APC

אני מניח שהיתרון שלהם זה שהם נותנים אחריות מורחבת ושירות לחברות שקונות מהם בכמויות

• תוכן חדש...