Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב צריכת שמן זאת תופעה שקיימת בלא מעט רכבים של השנים הללו וזה לא סוף העולם, רכב יכול לנסוע ולשרת את הבעלים הבאים שלו עם צריכת השמן עוד שנים רבות. (במיוחד מנוע כמו ה1.2 שבו הצריכת שמן מופיעה לא בגלל שחיקה אלא בגלל גומיות שסתומים והצטברות פיח)

בגזרת המחיר של פחות מ10,000 שקל לרוב הרכבים יש תקלות כאלה או אחרות, לדוג:

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/xt1lj1z4

https://www.yad2.co.il/vehicles/item/uq8zfim3

....

יש כמובן מודעות שאנשים רושמים בהן "מצב מצויין!" אבל מניסיון אישי אתה מגיע ומגלה שהמצב בפועל בכלל לא מצויין ושהגיר דופק או המנוע גמור או המזגן לא עובד או שזה רכב מהשכרה לשעבר שעבר צבע 360 ואין בו חלון מקורי אחד.

למצוא ב10 אלף שקל רכב שנוסע תקין ויכול לנסוע עוד שנים, עם היסטוריה מתועדת וללא תאונות רציניות זה מציאה.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 35 דקות, Gavrik כתב:

שוב צריכת שמן זאת תופעה שקיימת בלא מעט רכבים של השנים הללו וזה לא סוף העולם, רכב יכול לנסוע ולשרת את הבעלים הבאים שלו עם צריכת השמן עוד שנים רבות. (במיוחד מנוע כמו ה1.2 שבו הצריכת שמן מופיעה לא בגלל שחיקה אלא בגלל גומיות שסתומים והצטברות פיח)

צריכת שמן של 500 מל ל-1000 קילומטר זה לא מצב נורמלי בשום צורה. הרכב שלי הוא גם 2014 עם 180 אלף שעבר 5 אלף מאז הטיפול האחרון, אתה יודע כמה שמן הוספתי? כלום.

אפילו חבר בעבודה עם איביזה 1.4 -300 אלף קילומטר לא מוסיף שמן בתדירות כזאת. 

ואולי למי שעשה דוקוטורט על מנוע פיורטק זה נחשב ללא נורא, אבל כול בנאדם שישים לב לזה ויתחיל לברר על צריכה כזאת, יברח. בלי קשר שזה גם פשוט מטרד. 

לדעתי מי שהציע לך 5 אלף, בהנחה וזה באמת הסכום ולא רק סיפתח להורדות נוספות, זה לא נוראי כמו שאתה חושב. 

אני בספק גדול שתקבל יותר, במידה ואתה ממשיך עם הגילוי נאות לגבי השמן.

• אהבתי 1
פורסם

ברור שלא תקין, צריכת שמן תמיד היתה גם שלרכב היו 50 אלף ק"מ, פשוט לא חצי ליטר ל 1000 קמ. הייתי ממלא בערך כוס שמן ל 1000 קמ.

אני לא אתעשר מעוד 1000 שקל זה ברור, אבל גם צריך לראות למי אתה מוכר כי אם עכשיו יבוא איזה נודניק שישגע אותי - אין לי כוח, מבחינתי לתת אותו לאחד האחיינים שלי שיהנה ממנו (ברצינות). 

אם הקנייה של הרכב החדש היתה מתוזמנת עם הטסט של הפיג'ו, הייתי מוכר אותו לחלקים/ברזל ולא משקיע אלפי שקלים. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 20 דקות, davemustaine87 כתב:

צריכת שמן של 500 מל ל-1000 קילומטר זה לא מצב נורמלי בשום צורה. הרכב שלי הוא גם 2014 עם 180 אלף שעבר 5 אלף מאז הטיפול האחרון, אתה יודע כמה שמן הוספתי? כלום.

אפילו חבר בעבודה עם איביזה 1.4 -300 אלף קילומטר לא מוסיף שמן בתדירות כזאת. 

ואולי למי שעשה דוקוטורט על מנוע פיורטק זה נחשב ללא נורא, אבל כול בנאדם שישים לב לזה ויתחיל לברר על צריכה כזאת, יברח. בלי קשר שזה גם פשוט מטרד. 

לדעתי מי שהציע לך 5 אלף, בהנחה וזה באמת הסכום ולא רק סיפתח להורדות נוספות, זה לא נוראי כמו שאתה חושב. 

אני בספק גדול שתקבל יותר, במידה ואתה ממשיך עם הגילוי נאות לגבי השמן.

הכל נכון אבל אתה שוכח דבר אחד.

הרכב שלך זה הרכב שלך וזה לא הרכבים שאנשים מוכרים ביד2 ב10-15 אלף שקל.

מניסיוני צריכת שמן ברכבים שאנשים מוכרים בגזרת המחיר הזאת ביד 2 זאת תופעה דיי נפוצה.

פורסם

אין ויכוח שכשמוכרים רכב צריך להיות ישרים ופתוחים לגבי תקלות.

אבל איפשהו צריך למתוח גבול בין להיות ישר לבין להיות צדיק בסדום — כזה שבסוף נשאר עם חור בכיס.

בעיניי, הגבול הזה עובר בהבחנה בין תקלה לבין בלאי.

לרכב בגיל הזה יש בלאי. נקודה.
קונה שלא מבין את זה — זו כבר בעיה שלו.

מי שרוצה לדעת כמה בלאי יש ברכב,
יכול וצריך לעשות בדיקה מעמיקה.

האם זה באמת תפקידו של המוכר לפרט ולהעריך את מצב הבלאי של כל רכיב ברכב?

צריכת שמן — בלאי או תקלה?

• אהבתי 1
פורסם

התקשרו כמה, אנשים חיים בסרט שזה רכב חדש ושואלים על שריטות.

זה באמת מוגזם, אין ספק.

בכל מקרה אני מגלה הכל ואין לי מה להסתיר, בסוף יבוא מישהו שיבין שבתקציב הזה הוא צריך לומר תודה שהאוטו מניע.

פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

צריכת שמן של 500 מל ל-1000 קילומטר זה לא מצב נורמלי בשום צורה.

קרובת משפחה שלי קנתה לפני כשנתיים גולף 1.5 חדשה.

מהתחלה האוטו אכל שמן ברמה כזו בערך. חצי ליטר לאלף ק"מ.

בצ'מפיון טוענים שזה תקין, עד ליטר(!) לאלף ק"מ...

• מבאס 4
פורסם
לפני 10 דקות, BoazB11 כתב:

בצ'מפיון טוענים שזה תקין, עד ליטר(!) לאלף ק"מ...

היצרן (וזה נכון לכל היצרניות, ברמה כזו או אחרת של צריכת שמן) מכסתח את עצמו, לכן הוא מחשיב את זה כתקין. 

• אהבתי 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)

עם הצריכה הולכת וגדלה נגיד מ 500 ל 1000 מל אז אתה בדרך לשיפוץ מנוע, זה לא שהצריכה תרד חזרה

עריכה אחרונה על ידי TvrSpee12
פורסם
לפני כשעה, itamarg כתב:

אם זה נחשב תקין אז אין אצלי שום בעיה ברכב 

אם זה היה תקין לא היית צריך לשפץ ממיר (פעמיים)..

פורסם
לפני שעתיים, itamarg כתב:

אם זה נחשב תקין אז אין אצלי שום בעיה ברכב 

רק שיש סיכוי גבוה ואני לא בטוח בכלל במה שאני אומר, אבל יש מצב שהממיר ב208 דק וחלש וזול ביחס למה שיש ברכב ההוא

פורסם
לפני 51 דקות, TvrSpee12 כתב:

אם זה היה תקין לא היית צריך לשפץ ממיר (פעמיים)..

אני לא אומר שזה תקין, אבל עם זאת ממירים הולכים בלי שום קשר לצריכת שמן.

ממירים מתקלקלים גם ברכבים ללא צריכת שמן או ברכבים עם ה1.6 האטמוספרי, אני חושב שברכבים האלו הממירים זאת נקודת תורפה בלי קשר לאכילת שמן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...